Witam, nie wiedziałem w którym dziale umieść temat więc umieściłem tutaj. Piszę tutaj bo chciałbym zaczerpnąć porady w pewnej sprawie. Jestem administratorem pewnej strony na instagramie dotyczącej kobiet, podsyłają one tam swoje zdjęcia żeby tam być itp. Pewnego dnia zdjęcia podesłała pewna dziewczyna która nie wpadła mi tam jakoś specjalnie w oko ale z czasem po wymianie kilku wiadomości coraz bardziej chciałem z nią pisać, ona zresztą również bo czasami i pierwsza napisze. Po kilku dniach wysłałem jej swoje zdjęcie żeby wiedziała z kim pisze. Jest trochę starsza ode mnie, ja mam 24 ona może gdzieś ze 30-34. jak sama pisała różnica wieku nie ma dla niej różnicy no i zresztą widzę że sama zagaduje, może nie z tego powodu że jej się podobam ale żeby po prostu pogadać. Dziewczyna poniekąd wpadła mi oko dlatego że akurat jest inna niż reszta tych instagramowych lasek, jest naturalna, uwielbiam patrzeć jak się uśmiech na zdjęciach no i przede wszystkim można z nią rozmawiać o wszystkim, nawet o piłce nożnej czym zaskoczyła mnie. Czasem jednak jest tak że rozmowa dochodzi do pewnego momentu i brakuje tematów, nie wiem o czym zacząć więc najprościej kończę wtedy rozmowę że mam coś do zrobienia bo nie chce na siłę ciągnąć takiej konwersacji. Tutaj mam teraz pytanie jak często do niej pisać, o czym mam rozmawiać żeby nie wyszło na to że narzucam jej się?. Chce żeby te rozmowy były po prostu takie jak bym pisał z koleżanką a nie z dziewczyną którą chce zaprosić na randkę. Zależy mi na podtrzymaniu znajomości by kiedyś może wyjść z inicjatywą jakiegoś spotkania bo nie dzieli nas dużo.
1 2016-11-06 23:56:39 Ostatnio edytowany przez zdaleka (2016-11-06 23:58:14)
2 2016-11-07 19:50:25 Ostatnio edytowany przez Peter_35 (2016-11-07 19:51:04)
No wybadaj ją. Kto to jest, gdzie mieszka, pracuje, czy jest sama itd. Zaobserwujesz jak się odnosi do Ciebie i czy jest zainteresowana Toba. Co do pisania to nie ma reguł. Ja kiedyś mówiłem, że będę odpisywał raz w tygodniu a dziewczyna a dlaczego nie codziennie he he ? Nie ma reguł. Jednak taka różnica wieku to raczej nie na związek ale na seks. Czemu nie?
Odpisuj w takim samym tempie jak ona. Jak dostaniesz odpowiedz po godzinie (bez wyraznego uzasadnienia) to ty tez odpisz po godzinie. Jak odpisuje natychmiast to przez pewien czas podtrzymuj rozmowe. Jak po trzech dniach to mozesz poczekac dwa
No wybadaj ją. Kto to jest, gdzie mieszka, pracuje, czy jest sama itd. Zaobserwujesz jak się odnosi do Ciebie i czy jest zainteresowana Toba. Co do pisania to nie ma reguł. Ja kiedyś mówiłem, że będę odpisywał raz w tygodniu a dziewczyna a dlaczego nie codziennie he he ? Nie ma reguł. Jednak taka różnica wieku to raczej nie na związek ale na seks. Czemu nie?
No własnie nie wiem czy pytać po tak krótkim czasie gdzie mieszka, domyślam się tylko po zdjęciach, sama nie jest w sensie takim że ma tylko dzieci.
Problemów z odpisywaniem z jej strony nie ma bo jak coś napisze, zapytam co słychać to zawsze odpisuje, ja czasami trochę później bo i pracuje i nie jestem na tel 24h na dobe. Ale właśnie chodzi mi o to żeby codziennie nie pisać żeby nie pomyślala sobie że się napaliłem jak szczerbaty na suchary ale z drugiej strony czy nie będzie to wygladało na to że ją olewam?
Jeszcze takie pytanie o fb, bo osobiście wygodniej rozmawiało by mi się przez fb bo szybciej, niż wchodzić ciągle w tego insta, ale teź nie wiem czy wypada ją zapytać o prywatny profil? jak myślicie?
Musisz się zorientować czy jest zainteresowana. Widać,że rozmawiać chce ale co dalej ? Spróbuj najpierw uzyskać informacje odnośnie jej zamieszkania. Jeśli mieszka niedaleko to poproś aby przejść na fb, skype czy gg bo tam łatwiej o pisanie.
Najgorsze że czasami jak do niej pierwszy napisze to nie wiem od czego zacząć, kolejne co tam, co słychać staje się nudne, chciałbym zagadać coś konkretnego ale totalnie nic nie przychodzi mi do głowy..
Co do miejsca zamieszkania to chyba jeszcze z tym poczekam, poznamy się lepiej to wtedy zapytam, żeby nie pomyślała że jestem jakiś psychol co bedzie czekał na nią zza rogu.
Nie mam doświadczenia w takich rozmowach internetowych, ale tematy chyba powinny same przychodzić? Nie wiem o czym rozmawiacie, ale ludzie chyba na ogół rozmawiają o filmach, książkach, wspólnych zainteresowaniach i hobby. Trudno tak coś teraz doradzić...