Jak rozwijać znajomość z nowo poznaną dziewczyną ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozwijać znajomość z nowo poznaną dziewczyną ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez DiMatteo (2017-02-26 01:03:52)

Temat: Jak rozwijać znajomość z nowo poznaną dziewczyną ?

Mam już przeszło 30 lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Są różne czynniki, które się na to złożyły ale ogólnie można powiedzieć, że chyba nie dojrzałem po prostu do związków. No ale kiedyś w końcu przychodzi ten moment, że chciałoby się kogoś mieć ale okazało się, że to jednak nie jest takie proste smile

Nie jestem typem podrywcza, jestem trochę zemkiętym introwertykiem, który potrzebuje trochę czasu żeby się z kimś oswoić ale jednak swoje okazje miałem. Przewinęło się w moim życiu parę dziewczyn, które wysyłały mi jakieś sygnały zainteresowania, niektóre same próbowały przejąc inicjatywę, starałem się w tym aspekcie jakoś sam "edukowac", nadrabiać stracony czas, wyciagać wnioski i tak chyba było. Wydaje mi się, że w każdej kolejnej znajomośći robiłem jakiś krok naprzód.
Z ostatnią dziewczyną, z którą się spotykałem zacząłem się troche otwierać z uczuciami, była też pierwsza dziewczyną, którą pocałowałem, której prawiłem komplementy. Starałem się interesować jej sprawami, przejmowac inicjatywę, nie czekać na jej ruch ale ponieważ tylko ja robiłem cokolwiek w tej znajomości to w końcu sobie odpuściłem sprawdzając czy jej zależy i się znajomośc rozjechała. Dowiedziałem się, że chciała się spotykać, że była zainteresowana ale w ogóle nie widziała że mi zależy, a ja zrobiłem w stosunku do niej najwięcej, ze wszystkich dziewczyn jakie spotkałem w życiu. Z tą dziewczyną w początkowej fazie znajomości spotykaliśmy się raz na tydzień. Zazwyczaj w sobotę, po takim spotkaniu w niedzielę nie miałem już potrzeby sie z nią widzieć bo też ani nie miałem pomysłu na wypełnienie tego czasu razem ani o czym mielibyśmy rozmawiać skoro nic się od wczoraj nie wydarzyło. Dodatkowo w środku tygodnia utrzymywalismy jakiś kontakt typu co słychac ale nie codziennie. Mój kumpel, który całe życie miał dziewczynę, a później dwa miesiąc po rozstaniu z nią poznał nową, z którą pobrał się po pół roku już na pierwszej randce ją pocałował i chciał się spotykać codziennie.
Dodatkowo jak czytam tutaj Was na forum to też faceci od razu zasypują nowo poznane dziewczyny wiadomościami, ale dziewczyny chyba tego oczekują - kontaktu non stop i jak go nie ma to od razu się dystansują i szukają drugiego dna zachowania faceta. Biorąc więc te dwa fakty pod uwagę faktycznie nie wyglądało zeby mi zależało. Ja tak nie potrafię. Jestem jedynakiem i całe życie byłem sam więc nauczyłem się żyć samemu, mam swoje pasje i zainteresowania, chciałbym kogoś mieć ale nic na siłę, nie chcę też rezygnować ze swojego życia więc nie potrafię tak zmienić swojego życia o 180 stopni jak tylko poznam jakąś fajną dziewczynę.
Ale dlaczego to piszę bo teraz udalo mi się po raz pierwszy w życiu, po chyba kilkudziesięciu spotkaniach poznać kogoś przez portal randkowy kto wydał mi się interesujący i z mojej strony mogło by coś z tego być tylko właśnie nie wiem jak taką znajomość rozwijać. Od pierwszego spotkania minął tydzień. Miało ono miejsce w ubiegły piątek. Po spotkaniu podziękowałem jej kiedy odprowadziłem ją na przystanek ale też nic już potem nie napisałem. W weekend byłem zajęty i też trochę rozkiminiałem sytuację z poprzednią dziewczyną bo gdybym nie musiał to nie chciałbym poznawać kogoś nowego.
Może to mnie trochę zblokowało w kontakcie. Napisałem dopiero w poniedziałek z propozycją na spotkanie ale jej nie pasowalo bo teraz wyjechała więc wstępnie umówilismy się na przyszły tydzień. Do tego czasu ja do niej nie pisze bo nie wiem co. Po trzech godzinach spotkania nie czuję się tak spoufalony żeby pytać jak minął dzień itp. Dodatkowo dziewczyna odpisuje na smys na drugi dzień mimo, ze nie jest chyba zajęta bo w tym czasie loguje się na portal gdzie się poznaliśmy więc też mnie to wcale nie zachęca to jakiegoś kontaktu intensywniejszego. Może już na początku popełniłem błąd nie kontaktując się przez dwa dni po spotkaniu. Nie wiem.

Pytanie jest jak rozwijać taką nową znajomość ? Czego Wy dziewczyny oczekujecie od chłopaka po pierwszym obiecującym chyba spotkaniu ?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Jak rozwijać znajomość z nowo poznaną dziewczyną ?

Po pierwszym spotkaniu to chyba luzu podczas spotkania połączonego z poczuciem humoru i szacunkiem.

3

Powiem jak ja bym chciała, bo nie wiem co odpowiada innym dziewczynom. Tak, chciałabym większego kontaktu ze strony chłopaka. Chciałabym, żeby mi napisał: Jak ci tam leci? lub Jak dzionek mija? To takie fajne jest, kiedy ktoś pisze, bo po prostu o Tobie myśli. I to naprawdę nic złego, kiedy tak na luzie zagadujesz dziewczynę. To, że jesteście umówieni za jakiś czas nie oznacza, że nie możecie mieć ze sobą kontaktu pomiędzy spotkaniami. Bądź bardziej otwarty, spontaniczny i na luzie. My to lubimy. I nie zastanawiaj się za bardzo co wypada, a co nie. Raczej ufaj swojej intuicji.
Mam teraz do czynienia z podobnym do Ciebie chłopakiem, też jest jedynakiem smile I szczerze Ci powiem, że często mam takie totalne zniechęcenie co do niego, bo jego inicjatywa jest strasznie słaba, choć wiem, że się mną interesuje. Mam porównanie do facetów, z którymi byłam i to zawsze oni się o mnie starali. Kontakt z ich strony był mniej więcej co 2 dni na początku, a spotkania 2 razy w tygodniu. Potem już leciało z górki. I to było super.
Pomyśl sobie tak: skoro Twoje podejście z wcześniejszymi dziewczynami nie było skuteczne, to może zmień podejście i sprawdź, co się będzie działo. Nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać.
I nie odpuszczaj! Ja nie mam zamiaru odpuścić dokąd czuję to jego zainteresowanie mną. I ciesz się tą znajomością. Co będzie, to będzie smile

4 Ostatnio edytowany przez T-28 (2017-02-26 16:25:31)

Jeżeli dziewczyna Ci się spodobała po pierwszym spotkaniu, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby kontaktować się częściej. No i po jej reakcjach dostajesz też informację zwrotną, czy dziewczyna odwzajemnia Twoje zainteresowanie. Ja w ostatni wtorek też widziałem się pierwszy raz z dziewczyną z internetu, od tego czasu mamy kontakt codziennie, ot parę SMSów na luzie, ale dla mnie jest to fajne, dla dziewczyny myślę że też, bo odpisuje z entuzjazmem, raz pisała też pierwsza. No i zadzwoniłem raz, umówić drugą randkę. Poszło bez problemu. Tak więc częstszy kontakt to nic złego, nie musisz pisać elaboratów, po prostu dajesz dziewczynie do zrozumienia, że o niej myślisz. Ja na przykład lubię czasem napisać takiego SMSa i lubię je dostawać.

A, napisałem do niej 1 dzień po pierwszym spotkaniu. Bo też wolę wiedzieć na czym stoję - czy dziewczyna odpisze z entuzjazmem, czy odpisze z opóźnieniem i zdawkowo czy nie odpisze w ogóle.

5

Nie wiem co z tymi facetami... też się spotykam z takim podobnym do Ciebie i powoli wykańcza mnie ta znajomość. Przez rzadki kontakt z jego strony mam wrażenie, ze ma mnie gdzieś więc sama dystansuje się i zastanawiam nad sensem znajomości. Na spotkaniach jest super, więc sądzę że mu zależy jednak, Al dopiero teraz doszłam do tego że on taki jest...więc daje temu czas i zobaczymy co bedzie. Ale trochę jestem zirytowana tym słabym kontaktem.

6

No właśnie chciałem coś zmienić w tej nowej znajomości ale dziewczyna odpisuje na drugi dzień więc to jest zupełnie zniechęcające.
Za pierwszym razem myślałem, że może to jakaś gierka bo ja napisałem po dwóch dniach, a ona odpisała po 20 godzinach (!), a teraz
własnie to się dzieje po raz trzeci. Wydawało mi się, że to spotkanie było ok - przegadaliśmy 3 godziny, czas szybko zleciał. Przyznała
się, że z żadnym gościem z internetu nie spotkała się po raz drugi bo ona pierwsza nie napisze wiec chciałem jej pomóc przełamać tą
klątwę drugiego spotkania smile ale coś już czuje, ze nic z tego nie będzie, nawet jak się spotkamy drugi raz to nie warto się nastawiać
bo ja nienawidzę takiego odpisywania na drugi dzień, trochę to brak szacunku, a przecież to zupełnie nie ten etap znajomości żebym
jej zwracał na to uwagę.

7

Obawiam się, że to nie brak szacunku, lecz brak dużego zainteresowania. Jak kobieta jest zainteresowana facetem, to nawet mąż i dzieci jej nie przeszkodzą w okazaniu tego zainteresowania. Rozumiem, że dziewczyna nie odpisuje 2-3 godziny, bo jest np. w pracy, na przyjęciu czy w kinie, ale jesli to jest 20 godzin, to sukcesu w tej znajomości nie wróżę. I piszę to na bazie doświadczeń własnych.

8

Wydaje mi się, że ona po prostu przebiera w kandydatach skoro codziennie loguje się na portalu gdzie się poznaliśmy.
Z drugiej strony gdyby to pierwsze spotkanie było z jej perspektywy fajne to raczej traktowałaby mnie poważniej.
W sumie to pierwszy raz mi się zdarza taki byle jaki kontakt szkoda, że akurat ze strony dziewczyny, która mnie
zainteresowała. Cóż, jednak te internetowe randki to nie dla mnie - takie przebieranie w ludziach jak w sklepie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozwijać znajomość z nowo poznaną dziewczyną ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024