Witam,
A więc zacznę od małego wprowadzenia.
Za niedługo stuknie mi 30.
Do tej pory nie interesowały mnie znajomości z płcią przeciwną (dziewczyny) , a bardziej nie miałem z nią za bardzo styczności.
Szkoła, znajomi głównie faceci (kierunki zawodowe związane głównie z facetami jak elektronika, informatyka skończywszy na programowaniu) .
Wiadomo stawiałem cały czas na naukę itp więc oto jestem Obecnie obracam się w zawodzie programisty a wiadomo nie jest to zawód na niskim poziomie finansowym jak i intelektualnym.
Obecnie zbieram "kapustę" na własne mieszkanie itp żeby oderwać się od rodziców (obecnie to dzięki temu, że mieszkam z nimi nie czuje się aż tak bardzo samotnie).
Mój obecny problem:Czuje się coraz bardziej samotnie, odczuwam że czegoś mi brakuje.
Nie miałem do tego czasu nigdy dziewczyny, nie byłem nigdy w związku ... więc postanowiłem coś z tym zrobić.
Wiadomo pierwsza myśl to portale randkowe .
I teraz sedno problemu:
Założyłem konto na tych "bieda" portalach randkowych.
I spotkałem się z rozczarowaniem
Ofc zanim zacząłem do którejś z kobiet pisać zorientowałem się, poczytałem trochę, że kobiety na przysłowiowe "Cześć, może chciała byś mnie poznać" itp itd. ewidentnie na takich portalach ignorują facetów.
Więc próbowałem i żartobliwymi tekstami i jakimiś miłymi, oryginalnymi na swój sposób itp (porad o tego typu tekstów jest od zawalenia w internecie ) ofc nie kopiowałem słowo w słowo tylko sobie interpretowałem po swojemu i sklecałem swoje zdania dopasowując do profilu osoby która mi się spodobała.
No i .... i tak 0 odzewu .... Do sporej ilości dziewczyn pisałem różnymi typami tekstu ... nawet już ostatnio próbowałem tym przysłowiowym i znienawidzonym przez dziewczyny "Hej, co tam" .
Naprawdę żadna mi nie odpisała .
Zaczynam się zastawiać czy te portale randkowe nie są po to żeby dziewczyny się dowartościowywały swoimi zdjęciami czy jak ?
Uważam się również za osobę nie brzydką , popartą również opiniami kilku dziewczyn z mojego otoczenia (szfagrowa , żona brata i dwiema znajomymi bo tylko tyle znam dziewczyn z reala ) + dbam o swoją sylwetkę interesuję się dieta i kulturystyką również.
Również wiem że większość z was doświadczyła obelg itp ze strony mężczyzn (aczkolwiek bym ich tak nie nazywał skoro odpisują wulgaryzmami itp na odmowę ....) , ale z mojej perspektywy nawet nie doświadczyłem wprost odmowy ... Ucieszył bym się nawet jak by mi w zwyczaju dziewczyna odpisała : "sorki nie jesteś w moim typie" , "nie jestem zainteresowana" czy cokolwiek.
Naprawdę na tych portalach macie zawalone skrzynki po brzegi wiadomościami od facetów, że nawet nie chce się wam odpisać "nie" ?
Tak samo patrze na profil jakiejś randomowej dziewczyny ma dziennie powiedzmy 300 wyświetleń/odwiedzin.
A teraz patrze na swój profil to jak chociaż jedna kobieta odwiedzi mój profil to jakieś szczęście ...
Dlatego ewidentnie zaczynam wątpić w ten sposób poznania kogoś ...
Podsumowując:
Z mojego punktu widzenia/pierwszego wrażenia większość dziewczyn na tych portalach próbuje się dowartościować, czeka na księcia z bajki, aż wyjedzie jakimś magicznym tekstem sam nie wiem ...
Może to dlatego że jestem programistą i za bardzo do tego logicznie podchodzę.
Podpowiedzcie jak to jest ;P