Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 1,482 ]

196 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-01-28 20:24:59)

Odp: Komitet Obrony Demokracji

A na marginesie...

Za Amber Gold sie PO nie wzięła...ale za łebka,który naruszył majestat głowy państwa Dudy? już tak,czyżby dlatego,że KOD zaproponował pomoc prawną dla sprawcy tego wielce haniebnego czynu?
Dziwne?
Kolejne pchanie się na afisz...
Zaraz mi się oberwie od wyznawców liberalnych tongue
Już gniję w lochach big_smile

EDIT: Zapomiałam o sednie napisać.Może tak KOD zapłaci te alimenty za niego...bo ja nie chcę płacić na jego dzieci na przykład,zamiast robić sobie PR?

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-28 23:45:44)

Sonda sfałszowana przez PISowskich oraz KUKIzowskich trolli co parę sekund podbijają licznik lajków   z 40 na 600 a dwie minuty później jest 2000 i już się długo utrzymuje. 
Nadal koleżanki nie odpowiadają na moje pytania. Np Po co Szyło paraliżowało trybunał. Szydło nie odpowiedziało na pytania belg wręcz ją zmasakrował jak by powiedzieli korwiniści. Teraz PIS lekką ręką dofinansował uczelnie prywatną ojca Rydzyka ciekawe czy też uznacie to za coś normalnego. Afery PIS i to tylko do 2007 roku  http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1 … p;t=250965
Najlepsze jest to iż zaraz po moich postach na Wirtualnej Polsce pojawił się anty KOD-owski artykuł  jakby na zamówienie reżimowego rządu. Autorem tego artykułu jest obecny szef wprost niedługo wyjdzie przeciek z wiki leaks jak angażuje się w liczne dyskusje w internecie na różnych portalach oczywiście nigdy pod swoimi prawdziwymi personaliami zawsze udaje kogoś zupełnie innego. Szczegółów nie zdradzę bo nie chcę psuć zabawy powiem tylko iż będzie ciekawie smile
Są tam min zrzuty ekranu oraz emaile z ocenzurowanymi danymi wrażliwymi. Ja się tym nie zajmowałem ale pobieżnie przeczytałem co tam jest. To co robi PIS to nie jest demokracja a co najwyżej ochlokracja a to robi różnicę.

198

https://www.youtube.com/watch?v=KJdUZU3ZASY 

O ile z tego co wkleiła inka można było się jeszcze pośmiać to z tego co jest w linku wyżej już nie, można tylko współczuć tym ludziom. Mussuka, to jest ta elita o której pisałaś?

Dla jednej pani nawet Jaruzelski był lepszy od Jarka, bo tamten ustąpił big_smile

199 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 23:51:10)

Paweło napisał/a:

Najlepsze jest to iż zaraz po moich postach na Wirtualnej Polsce pojawił się anty KOD-owski artykuł  jakby na zamówienie reżimowego rządu.

Mi się wydaje, że nie trzeba już nawet anty KOD-owskich artykułów pisać. Wystarczy wkleić taki link jak wyżej i   to wystarczy wink

a tak swoją drogą to musisz mieć niezłą siłę przebicia skoro ledwo po twoich wpisach pojawia się artykuł zamówiony przez  rząd lol

200 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-28 23:50:22)

Tu są różni ludzie nie odniosłeś się do całego mojego postu. Starożytny grecki historyk i kronikarz imperium rzymskiego doskonale opisał ogół społeczeństwa. Dawno przed Marksem i Engelsem "Ponieważ masy ludzkie są niestałe, pełne trudnych do opanowania pragnień, pełne uczuć i nieświadome konsekwencji, muszą zostać przepełnione strachem, by utrzymać je w porządku. Z tego względu starożytni postąpili słusznie, wynajdując bogów oraz wiarę w sąd po śmierci."
To samo robi PIS zarzucając platfusom  zarządzanie strachem tam był strach przed Rossją tu przed uchodźcami.

201 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-28 23:56:29)

_miszmasz napisał/a:

O ile z tego co wkleiła inka można było się jeszcze pośmiać (...)

i uśmiechajmy się dalej wink
ludowy (GW) festyn https://www.youtube.com/watch?v=mrVEn7mk8I8

_miszmasz napisał/a:

a tak swoją drogą to musisz mieć niezłą siłę przebicia skoro ledwo po twoich wpisach pojawia się artykuł zamówiony przez  rząd lol

a to ty nie wiesz, że Paweło nawet jak trzeba to i Gwiezdną flotę poruszy i odpowiednio uruchomi, przecież całe Imperium o tym mówi lol
https://www.youtube.com/watch?v=Z9NsxW10joM

202 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 23:58:31)

Paweło napisał/a:

Tu są różni ludzie nie odniosłeś się do całego mojego postu. Starożytny grecki historyk i kronikarz imperium rzymskiego doskonale opisał ogół społeczeństwa. Dawno przed Marksem i Engelsem "Ponieważ masy ludzkie są niestałe, pełne trudnych do opanowania pragnień, pełne uczuć i nieświadome konsekwencji, muszą zostać przepełnione strachem, by utrzymać je w porządku. Z tego względu starożytni postąpili słusznie, wynajdując bogów oraz wiarę w sąd po śmierci."
To samo robi PIS zarzucając platfusom  zarządzanie strachem tam był strach przed Rossją tu przed uchodźcami.

Najbardziej przepełnieni strachem są KODowcy chyba. Kto te masy ludzkie z marszów KODu chce więc utrzymać w porządku?

203

no to jeszcze dla uśmiechu - bo przecież zdrowo się śmiać lol
http://www.uziemkiewicza.pl/media/k2/items/cache/7ab716354432ee12f19b58c60471093b_L.jpg

204 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-01-29 01:11:28)

http://i65.tinypic.com/2ahwjgl.jpg

Z finansowania Rydzyka już się wycofali. Ale z zabierania hospicjom na rzecz kościelnych już nie. Widocznie ksieża bardziej potrzebują, bo mają przecież za mało.
"Dobra zmiana".

Inka, ja mam jedno proste pytanie. Powiedzmy, że masz 16-letnią córkę, a ona spotyka w ciemnym zaułku mężczyznę. Możesz wybrać kogo spotka:
- typowego burżuja wegetarianina cyklistę w futrze smile z Marszu KOD
- kolorowego cudaka z Marszu Równości
- typowego zamaskowanego szalikiem patriotę z Marszu Niepodległości.
Kogo byś dla córki wybrała?

205 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-01-29 06:51:24)

Czarna Kotka napisał/a:

[Powiedzmy, że masz 16-letnią córkę, a ona spotyka w ciemnym zaułku mężczyznę. Możesz wybrać kogo spotka:

Nie do mnie ale odpowiem za siebie smile - oczywiście, że typowego patriotę z Marszu Niepodległości. Jako jedyny z tych opcji gwarantuje ochronę kobiety przed niebezpieczeństwami. Dwie pozostałe opcje to zapewne tzw. męskie c....y, które w razie kłopotów ulotniły by się jak kamfora...

206

Snake napisał/a:

Nie do mnie ale odpowiem za siebie smile - oczywiście, że typowego patriotę z Marszu Niepodległości. Jako jedyny z tych opcji gwarantuje ochronę kobiety przed niebezpieczeństwami. Dwie pozostałe opcje to zapewne tzw. męskie c....y, które w razie kłopotów ulotniły by się jak kamfora...

Naprawdę?
Rozczaruje cię, ale taki "patriota" jest mocny tylko w grupie sobie podobnych. Pojedynczo to każdy przeciętny mężczyzna wciąga takiego typka nosem bez żadnego problemu. Sterydy i poglądy nie dodają odwagi ani przyzwoitości wink
Zresztą taki najpewniej "skroil by" portfel dziewczynie i uciekł. ......

207 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-29 08:16:27)

dziewan napisał/a:
Snake napisał/a:

Naprawdę?
Rozczaruje cię, ale taki "patriota" jest mocny tylko w grupie sobie podobnych. Pojedynczo to każdy przeciętny mężczyzna wciąga takiego typka nosem bez żadnego problemu. Sterydy i poglądy nie dodają odwagi ani przyzwoitości wink
Zresztą taki najpewniej "skroil by" portfel dziewczynie i uciekł. ......

To może przyjedź na następny MN i zaproponuj solówki, możesz nawet do mnie na priv podbić i się ustawimy, zweryfikujemy jaki z ciebie wojownik wink

208

Przy czym największymi niebezpieczeństwami w okolicy, Snake, jest on i jego koledzy.
Przed sobą ją będzie mężnie bronił? wink

209 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-01-29 09:24:30)

Snake napisał/a:

Gastrofaszyści na rowerach są niebezpieczni. Mam z nimi niedobre doświadczenia. Jeden taki nawiedzony kiedyś po onecie latał, nie wiem czy jeszcze jest bo nie czytam komentarzy pod artykułami od jakiegoś czasu.
Jedna taka "obrończyni praw zwierząt" prawie psiaka zabiła którym miała się opiekować, bo w tym całym swoim gastrofaszyźmie chciała z psa weganina zrobić. A pies nie miał za bardzo na to ochoty i prawie zdechł. Było zresztą głośno o tym w zeszłym roku, jakoś tak na początku.

210

Czarna Kotka napisał/a:

Przy czym największymi niebezpieczeństwami w okolicy, Snake, jest on i jego koledzy.
Przed sobą ją będzie mężnie bronił? wink

No naprawdę? A po czym to poznałaś? Po szaliku na twarzy? Po tym, że chodzi na Marsze Niepodległości? Ja za to widziałem jak lewackie bydło również w szalikach na twarzy w przerwie między bawieniem się w kolorowego cudaka rzuca butelkami z benzyną w ludzi... No i co z tego ma niby wynikać? Widzę jakiś totalny skręt zwojów mózgowych, bo ludzie sobie chodzą na te marsze KOD-u czy czegoś tam i pies z kulawą nogą z okolic władzy się tym nie interesuje smile Nikt nie zabrania statecznym matronom podskakiwać na mrozie, władza nie rzuca zwartych oddziałów z pałami i tarczami. Nie polewa wodą, co najwyżej zlewa te marsze ciepłym moczem... No to jest ambaras...

211 Ostatnio edytowany przez dziewan (2016-01-29 10:52:22)

_miszmasz napisał/a:

To może przyjedź na następny MN i zaproponuj solówki, możesz nawet do mnie na priv podbić i się ustawimy, zweryfikujemy jaki z ciebie wojownik wink

Ty tak serio?
Odniosłem się do konkretnej sytuacji, a ty poczułeś się wywołany do tablicy, czemu???
Czy pisałem gdzieś o "solowkach" ?
To nawet moi koledzy kibole (tak mam paru) nie obrażają się na moje opinie, a nawet często przyznają mi rację.
Ja  mogę walczyć w obronie kogoś lub w imię czegoś, ew. na sali treningowej, i nie zamierzam odchodzić od tej zasady, przykro mi smile
Nie mniej adres mogę Cię podać, nie ma problemu, jeśli w ten sposób chcesz bronić poglądów, to ok, ja nie będę uciekał.

212

dziewan napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Ty tak serio?
Odniosłem się do konkretnej sytuacji, a ty poczułeś się wywołany do tablicy, czemu???
Czy pisałem gdzieś o "solowkach" ?
To nawet moi koledzy kibole (tak mam paru) nie obrażają się na moje opinie, a nawet często przyznają mi rację.
Ja  mogę walczyć w obronie kogoś lub w imię czegoś, ew. na sali treningowej, i nie zamierzam odchodzić od tej zasady, przykro mi smile
Nie mniej adres mogę Cię podać, nie ma problemu, jeśli w ten sposób chcesz bronić poglądów, to ok, ja nie będę uciekał.

Ale konkretnie do jakiej sytuacji się odniosłeś bo jakoś nie widzę byś gdzieś jakieś konkrety podał big_smile

Napisałeś, że pojedynczo to każdy przeciętny facet wciąga takiego typka nosem i taki typek skroiłby portfel dziewczynie i uciekł. No czyli takie ble, ble bez pokrycia a nie konkrety.

Bardziej mnie to rozśmieszyło niż obraziło wink

213

Czarna Kotka napisał/a:

Inka, ja mam jedno proste pytanie. Powiedzmy, że masz 16-letnią córkę, a ona spotyka w ciemnym zaułku mężczyznę. Możesz wybrać kogo spotka:

Według mnie powinnaś jeszcze dodać imigranta z BW lub Afryki do swojej listy smile

214 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-29 11:39:53)

Czarna Kotka napisał/a:

mam syna lol

Snake napisał/a:

No i co z tego ma niby wynikać? Widzę jakiś totalny skręt zwojów mózgowych, bo ludzie sobie chodzą na te marsze KOD-u czy czegoś tam i pies z kulawą nogą z okolic władzy się tym nie interesuje smile Nikt nie zabrania statecznym matronom podskakiwać na mrozie, władza nie rzuca zwartych oddziałów z pałami i tarczami. Nie polewa wodą, co najwyżej zlewa te marsze ciepłym moczem... No to jest ambaras...

A może właśnie to jest ten ból?
Tyle hałasu, zamętu, wysiłku włożonego, w podskakiwanie i nic ...
Gardła obolałe od wykrzykiwania i nic...
Hasła obraźliwe, prowokacyjne na transparentach  i nic ...
No może wkurzyć lol

215

z calego wczorajszo dzisiejszego tsunami "interesujacych" wycinanko-wklejanek wybralam sobie ten i przenioslam z watku o lemigrantach tutaj, bo tam malo mial z tematem wspolnego.

_miszmasz napisał/a:

Ewika99, zobacz komu nie podobają się pomysły PiSu. Mój szefunio jeszcze przed wyborami zrobił zebranie w robocie i powiedział, żeby nie głosować na PiS tylko na PO argumentując, że mamy dobrą robotę a jak przyjdzie PiS to będzie gówno a nie robota. Ja i 2 kumpli wyszliśmy, a reszta ponad 20 zostało i słuchało jego wypocin przytakując mu.
PiS wygrał a roboty jak było tak jest i raczej nie zapowiada się by coś miało się zmienić. Szefunio tylko troszkę wkur**** chodził po wyborach a jeszcze bardziej jak kumpel zapytał czy mamy sobie teraz szukać nowej roboty, bo przecież nie wiadomo co teraz będzie za PiSu. Odburknął w swoim stylu buracko 'pracować a nie pierdo****' i poszedł big_smile

miszmasz, badz laskaw, pomysl troszke a potem mi odpowiedz: dlaczego to Twoj szef ma firme, a nie Ty, czemu to on Tobie placi, a nie Ty jemu. Tylko szczerze i otwarcie ze soba pogadaj o tym:) bez rzucania idiotyzmow typu: bo mu Tusk dal, bo to zlodziej i mafiozo i pewnie Zyd w kolejnym pokoleniu itd. I masz wtedy odpowiedz dlaczego tacy ludzie wybieraja inna niz PIS partie rzadzaca.

216 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-01-29 17:02:07)

Czarna Kotka napisał/a:

Z finansowania Rydzyka już się wycofali.

Nie wycofali się, tylko szukają innego źródła i spisobu finansowania ojca sukcesu wyborczego big_smile
Wycofali się z ostatniej poprawki do budżetu, co nie znaczy, że nie będzie nowej, innej, z innej puli.

A w wątku obok martwią się, kto sfinansuje rejest przestępców seksualnych.

217

kitkaoskara napisał/a:

Nie wycofali się, tylko szukają innego źródła i spisobu finansowania ojca sukcesu wyborczego big_smile
Wycofali się z ostatniej poprawki do budżetu, co nie znaczy, że nie będzie nowej, innej, z innej puli.

Niech zwrócą się o poradę do kolegów z Platformy Obywatelskiej jak to się robi. Ta przecież za swoich rządów zasponsorowała kościołowi katolickiemu budowę świątyni Opatrzności Bożej kwotą 60 mln zł. Ach i znów PiS jest zły i wstrętny, bo chce dać 20 mln. Rydzykowi, a PO jest super, bo dała kościołowi tylko trzy razy więcej...

218 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-29 18:01:31)

Mussuka napisał/a:

miszmasz, badz laskaw, pomysl troszke a potem mi odpowiedz: dlaczego to Twoj szef ma firme, a nie Ty, czemu to on Tobie placi, a nie Ty jemu. Tylko szczerze i otwarcie ze soba pogadaj o tym:) bez rzucania idiotyzmow typu: bo mu Tusk dal, bo to zlodziej i mafiozo i pewnie Zyd w kolejnym pokoleniu itd. I masz wtedy odpowiedz dlaczego tacy ludzie wybieraja inna niz PIS partie rzadzaca.

Firmę przejął po ojcu. Zacznijmy od tego, że ja nikomu nie zazdroszczę pieniędzy, firm itd. Gość ogólnie nie traktuje źle pracowników także jeśli chodzi o pracę to jest ok.

Większość  ich woli PO, bo mają kasy po sufit i nie interesuje ich co się w Polsce dzieje, nie interesuje ich czy rząd obywatela okrada, nie interesuje ich służba zdrowia, ceny, stać ich na wszystko i w razie czego mogą iść prywatnie albo dadzą pod biurkiem kopertę. PO to jest głównie partia ludzi zamożnych, którzy mają w 4 literach co się koło nich dzieje. Dodatkowo jak mają kasę to myślą, że wszystko im wolno i ludzi mogą traktować byle jak. Nie mówię, że wszyscy tak robią, ale jest dużo takich biznesmenów-cwaniaczków.

Mussuka już wiemy, że biznesmeni i ludzie zamożni są cool, inteligentni, zajebiści, z klasą, a ci co dymają za grosze to plebs.

219 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-01-29 18:04:22)

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Niech zwrócą się o poradę do kolegów z Platformy Obywatelskiej jak to się robi. Ta przecież za swoich rządów zasponsorowała kościołowi katolickiemu budowę świątyni Opatrzności Bożej kwotą 60 mln zł. Ach i znów PiS jest zły i wstrętny, bo chce dać 20 mln. Rydzykowi, a PO jest super, bo dała kościołowi tylko trzy razy więcej...

Znów to ja słyszę argumentowanie i uzasadnianie przekrętów, świństw i nadużyć PISu przekrętami, świństwami i nadużyciami POprzedników. Ale rozumiem, źe gdy argumentów brak, to szuka się czegokolwiek. I taką mamy ekipę rządzącą, która nie ma żadnych argumentów merytorycznych i powołuje się wciąż i znów na poczynania POprzedników. Zero własnej inwencji i umiejętności argumentowania, tylko ono też, oni wcześniej, to oni zaczęli,...ono, oni, oni. Rzygać się chce. A ja mam w d... tak samo POprzedników, jak i aktualnych kolesiów.
Dlatego, Snake, daj już sobie spokój z tamtymi, to już BYŁO i nic tego nie zmieni.
Żyjesz teraz i to, co roboą TERAZ się liczy.

220

kitkaoskara napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Kitka, jak tam z tym podatkiem na wszystkie sklepy? Jeszcze tamtego nie wyjaśniłaś, a już przy następnej sprawie jesteś i snujesz wizje co będzie. Nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana, bo znowu się ośmieszysz.

221 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-29 18:06:33)

kitkaoskara napisał/a:

Dlatego, Snake, daj już sobie spokój z tamtymi, to już BYŁO i nic tego nie zmieni.

To co dać spokój z tamtymi i puścić im płazem ich machlojki, które robili przez 8 lat a teraz rozliczać nową partię już po 3 miesiącach i to snując wizje co będzie ? big_smile

222 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-01-29 18:06:41)

_miszmasz napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Kitka, jak tam z tym podatkiem na wszystkie sklepy? Jeszcze tamtego nie wyjaśniłaś, a już przy następnej sprawie jesteś i snujesz wizje co będzie. Nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana, bo znowu się ośmieszysz.

A bo nudzisz i nie potrafisz rozszerzyć sobie definicji sklepikarzy poza kryterium przychodowe.
Wątpię żebyś zrozumiał coś poza własną perspektywą, więc mi szkoda czasu na ciebie.

223

_miszmasz napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

To co dać spokój z tamtymi i puścić im płazem ich machlojki, które robili przez 8 lat a teraz rozliczać nową partię już po 3 miesiącach i to snując wizje co będzie ? big_smile

Tak, wiem, wiem,..bój to jest wasz ostatni big_smile

224 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-29 18:10:31)

No to wyjaśnij wszystkim, bo ostatnio to czepiałaś się tylko tego, że podatek zostanie nałożony na wszystkie sklepy bez względu na wysokość dochodów. Później jeszcze komuś zarzuciłaś kłamstwo i dezinformację, a gdy się okazało, że jednak to ty kłamałaś to już odwagi zabrakło napisać kilka słów wyjaśnienia i przeprosić rozmówców.

225

_miszmasz napisał/a:

No to wyjaśnij wszystkim, bo ostatnio to czepiałaś się tylko tego, że podatek zostanie nałożony na wszystkie sklepy bez względu na wysokość dochodów. Później jeszcze komuś zarzuciłaś kłamstwo i dezinformację, a gdy się okazało, że jednak to ty kłamałaś to już odwagi zabrakło napisać kilka słów wyjaśnienia i przeprosić rozmówców.

Czy ty naprawdę tego nie pojmujesz, czy tylko udajesz błazna ?
Po pierwsze, to uzgodnienia cały czas trwają i sytuacja jest dynamiczna (sami "wicie" i "rozumicie", że jednej nocy można przeforsować poważne zmiany big_smile ), więc pod koniec tygodnia uzgodnienia były inne niż aktualnie, a na czym się skończy, tego nie wie nawet Najjaśniejszy Prezes big_smile
Po drugie, nici z wyborczych obietnic, w których obiecywano, że podatkiem zostaną objęte TYLKO hipermarkety, TYLKO sklepy wielkopowierzchniowe. W zamian mamy zwykły podatek obrotowy od wszystkich sprzedawców detalicznych, z kwotą 18 mln rocznie wolną od podatku (drobni sprzedawcy i sklepy internetowe również!!!) i na dodatek od handlu w dni wolne big_smile

226 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-29 18:28:52)

Tego nie wie Najjaśniejszy Prezes, ale wiedzą pewnie wszyscy przeciwnicy Jarka. Już ci ostatnio pisałem, że masz poczekać aż coś uchwalą, a nie snuć wizji co będzie.

Czyli podatku OBROTOWEGO nie nałożą na tych, którzy osiągają dochód poniżej 1,5 mln. złotych miesięcznie. I o tym cały czas pisałem.

227 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-29 19:58:34)

_miszmasz napisał/a:
Paweło napisał/a:

Najbardziej przepełnieni strachem są KODowcy chyba. Kto te masy ludzkie z marszów KODu chce więc utrzymać w porządku?

KOD to nie rządzący to ludzie protestujący przed Orbanizacją. Jeśli zaprzeczasz to znaczy że uważacie iż PIS chce rządzić inaczej niż Orban. A Orban z demokracją ma niewiele wspólnego.
INKo najlepiej jakby nie było opozycji tak nadal nie odpowiadasz mi na pytania. Zbliża się ustawa medialna tamta to była mała. Co do trollingu to trolluje głównie kukiz oraz PIS. Był sobie taki profil ciekawostki coś tam blog.pl po tym jak usunęli mój komentarz który był o tym iż to spam i dostałem informację o tym na email(bo mam zarejsestrowane konto) to odpisałem żeby nie usuwali na zawołanie bo 100 trolli zgłasza tylko żeby czytali komentarze i podałem im w odpowiedzi nazwę profilu. Już więcej go nie było smile Po otwarciu tego bloga była farma linków prowadząca do strony proPISowskiej ruch-obywatelski.com
Memy są robione na zamówienie partii władzy PIS. I dokładnie o tym PISał prezes wprost wykpiwał KOD. Nazywajac ich moherami oraz chwalił się memami wyśmiewającymi KOD. W.pl staje się tubą PISu
Zamiast tematów zastępczych rozliczenia (swoją drogą w debacie Szydło mówiło iż czegoś takiego nie będzie) niech się zajmą swoimi obietnicami. A nie dzieleniu polaków i czepiania się cyklistów, wegetarian oraz pastafarian.

228

kitkaoskara napisał/a:

Znów to ja słyszę argumentowanie i uzasadnianie przekrętów, świństw i nadużyć PISu przekrętami, świństwami i nadużyciami POprzedników. Ale rozumiem, źe gdy argumentów brak, to szuka się czegokolwiek. I taką mamy ekipę rządzącą, która nie ma żadnych argumentów merytorycznych i powołuje się wciąż i znów na poczynania POprzedników. Zero własnej inwencji i umiejętności argumentowania, tylko ono też, oni wcześniej, to oni zaczęli,...ono, oni, oni. Rzygać się chce. A ja mam w d... tak samo POprzedników, jak i aktualnych kolesiów.

Najwyraźniej nie kapujesz. Jak PO rozdawało kościołowi kasę, to jakoś tam oburzały się co najwyżej lewicowe niedobitki spod sztandaru Millera i Palikota. Jak rozdaje PiS, to już mamy szeroki front oburzonych i zatroskanych stanem finansów państwa, w tym tych co sami hojnym gestem sypali kasę kościołowi. To jest ten mechanizm jaki jest stosowany również w całości krytyki PiS-u. Częścią tego mechanizmu jest to co napisałaś ty powyżej także nudne to już. Najśmieszniejsze jest to, że ty i podobni ci najwyraźniej nie kapujecie, że te ataki są na rękę PiS-owi. One cementują wokół niego zwolenników, co pisałem już ze 2 miesiące temu...

229

Paweło napisał/a:

INKo najlepiej jakby nie było opozycji tak nadal nie odpowiadasz mi na pytania.

bo ja Paweło nie odpowiadam na pytania nicków tylko dlatego, że tak chcą,
mogę brać udział, w dyskusji jak dokonam takiego wyboru - paniał  wink

230

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Najwyraźniej nie kapujesz. Jak PO rozdawało kościołowi kasę, to jakoś tam oburzały się co najwyżej lewicowe niedobitki spod sztandaru Millera i Palikota. Jak rozdaje PiS, to już mamy szeroki front oburzonych i zatroskanych stanem finansów państwa, w tym tych co sami hojnym gestem sypali kasę kościołowi. To jest ten mechanizm jaki jest stosowany również w całości krytyki PiS-u. Częścią tego mechanizmu jest to co napisałaś ty powyżej także nudne to już. Najśmieszniejsze jest to, że ty i podobni ci najwyraźniej nie kapujecie, że te ataki są na rękę PiS-owi. One cementują wokół niego zwolenników, co pisałem już ze 2 miesiące temu...

Najwyraźniej nie kapujesz. Jak POprzednicy przekazywali kasę, to przynajmniej na podstawie wniosku z prośbą o sfinansowanie konkretnego celu. Nie były to jednorazowe dotacje rzędu 20 mln na BIEŻĄCE WYDATKI. Jak PIS będzie w tym tempie dotował PRYWATNE przedsięwzięcia Rydzyka, to w ciągu swojej o połowę krótszej od POprzedników kadencji przekaże dużo wyższe środki niż rozdrobnione na wiele lat dotacje PO.
Wkurzało mnie rozdawnictwo i dotowanie kościoła przez POprzedników, ale tamci chociaż nie przeginali z jednorazowymi wypłatami i dotowali na podstawie UZASADNIONYCH WNIOSKÓW instytucję, przynależność do której deklaruje spory odsetek Polaków, a nie jak obecni lekką ręką z publiczne kasy dotują ogromnymi kwotami aspiracje jednego człowieka, którego popiera wymierająca generacja, zadziwiona tym, że świat się zmienia.

Snake, czy tobie płacą tutaj za hejtowanie POprzedników ? big_smile
Nie wiem, po kiego tak się do nich przyczepiłeś jak rzep psiego ogona. Oni są na straconej pozycji i bez twojego dobijania, wkrótce całkiem zatoną. I dobrze, bo czas na zmianę, ale nie taką, jaką w swojej pysze i arogancji funduje aktualna PISowska władza. Na to nie ma zgody nawet takich politycznych abnegatów jak moja skromna osoba big_smile

231

kitkaoskara napisał/a:

mnie może też lol

232 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-01-29 23:27:31)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

mnie może też lol

Nie, po tobie widać, że lubisz życie w konflikcie i pasuje tobie ten rodzaj emocji big_smile

233 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-30 00:19:53)

kitkaoskara napisał/a:
in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

mnie może też lol

Nie, po tobie widać, że lubisz życie w konflikcie i pasuje tobie ten rodzaj emocji big_smile

kitko, ja chyba z Tobą, w bliższe relację wejdę wink bo widzę, że jest potencjał - wytłumaczysz mi, ogarniesz wreszcie moją pokręconą osobowość lol
a tak na serio, jestem emocją, to one dominują, w moim życiu i tak ma pozostać big_smile
a na rzeczywistość spoglądam i ją postrzegam niezwykle realnie

kitkaoskara napisał/a:

Nie wiem, po kiego tak się do nich przyczepiłeś jak rzep psiego ogona. Oni są na straconej pozycji i bez twojego dobijania, wkrótce całkiem zatoną. I dobrze, bo czas na zmianę, ale nie taką, jaką w swojej pysze i arogancji funduje aktualna PISowska władza. Na to nie ma zgody nawet takich politycznych abnegatów jak moja skromna osoba big_smile

Nie doczytałam, czyli też uważasz, że PO domyka wieko trumny, hurra lol,
nie tylko jak nas tutaj na forum nazywają "pisowskie trolle" to dostrzegają, wow
i jeszcze jedna uwaga,
dostrzegasz, że na scenie politycznej nie ma kandydata, żeby stanął w opozycji do Kaczyńskiego ?

234

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

Nie odpowiadasz bo nie masz argumentów proste wink Po co wchodzisz na mój temat.

235

Paweło napisał/a:
in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

Nie odpowiadasz bo nie masz argumentów proste wink Po co wchodzisz na mój temat.

Wchodzi, bo może, bo to publiczne forum, a nie Twoje prywatne.

236

kitkaoskara napisał/a:

Nie były to jednorazowe dotacje rzędu 20 mln na BIEŻĄCE WYDATKI.

Nie, tylko jednorazowo po 16 baniek... lol Pisałem żeby się poradzili kolegów z PO, bo te 60 mln poszło tylko na świątynię Opatrzności Bożej, a raczej na tzw. muzeum w świątyni, bo trzeba było wszystko ładnie ubrać żeby móc tą kasę wpompować. Bo widzisz cała różnica między PO, a PiS sprowadza się tylko do tego, że PO starało się ubierać swoje wałki w pozory, a PiS ma to w dupie. No jeśli komuś tak zależy na pozorach, to jego sprawa smile

To jest właśnie ta manipulacja:

kitkaoskara napisał/a:

Wkurzało mnie rozdawnictwo i dotowanie kościoła przez POprzedników, ale tamci chociaż nie przeginali z jednorazowymi wypłatami i dotowali na podstawie UZASADNIONYCH WNIOSKÓW instytucję, przynależność do której deklaruje spory odsetek Polaków

kitkaoskara napisał/a:

a nie jak obecni lekką ręką z publiczne kasy dotują ogromnymi kwotami aspiracje jednego człowieka, którego popiera wymierająca generacja, zadziwiona tym, że świat się zmienia.

kitkaoskara napisał/a:

No jak to, nie wiesz? PiS już po cichu inwigiluje internet, a ja staram się wyrabiać sobie plusy dodatnie. Doświadczenie życiowe mówi mi, że przy wypłacie pińcet na dziecko mogą być różne ukryte kryteria...

237

Paweło napisał/a:

A jakie są Paweło te twoje sensowne pytania, żeby odpowiadać.
I chociaż  Paweło ty założyłeś temat, o niczym to nie świadczy szczególnie, o możliwość wypowiedzi, w nim.

238

No..Pewnie Inka się na bana zalicza.Autorowi nie pasuje ?
Się porobiło big_smile

Niektórzy,to będą bronić utopii.A nawet więcej ...skurwysyństwa,chamstwa i wydzierania kasy.
Niech moc będzie z wami tongue

239 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 15:25:19)

Np o zamknięciu telewizji z udziałem zagranicznym o wyrzuceniu Michnika z Wyborczej poprzez przejęcie akcji PZU który jest głównym udziałowcem agory  to popieracie ? O słowach Lacha Kaczyńskiego na temat trybunału.
Propagowanie zmanipulowanych półprawd jakoby TK nie było w demokratycznych krajach owszem w USA nie ma ale jest sąd najwyższy który pełni ta samą funkcję przykład adopcja dzieci przez pary homo to wyrok sadu najwyższego w USA chodzi u nich o zasadę równości w konstytucji. Wpadki \ rzekomymi 3mln uchodźców z Ukrainy a było ich góra z 3, dosłownie lol Reszta to imigracja typowo zarobkowa bez żadnych socjali big_smile Kształcą się u nas  pracują a Polska na to grosza nie daje. Znam Włoszkę co poślubiła Polaka pracuje tu 10 lat a nadal jej synowie i ona nie  maja obywatelstwa. Nie odpowiedziałaś o toastach Putina rechotu Kremla że Polska dąży do rozbicia UE zbliżając się tym samym jak Orban do Moskwy. Straszycie uchodźcami jak PO straszyło Rosją. Co do Niemiec sprawa jest w toku a terroryści jak już psiałem dążą do terroru panika jest im na rękę o to im chodziło. Nikt nie kneblował mediów po prostu policjanci nie nagłośnili tych przypadków w tym czasie pewnie służby specjalne prowadziły szeroko zakrojoną akcję. Przypominam że najbardziej na uchodźcach zyskuje nazistowskie NPD. A CIA zajmuje się już powiązaniami Kremla z skrajną prawicą w całej UE. Chodzi min o dotowanie tych partii przez Kreml. Kto wie  czy podobnie jak na Ukrainie za wszystkim nie stoi zaplanowana akcja Kremla. Bo jak wiadomo demokracja to jeden z najsłabszych systemów bardzo podatny na manipulację szczególne w obliczu kryzysu.

240 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 15:59:14)

Paweło napisał/a:

Np o zamknięciu telewizji z udziałem zagranicznym o wyrzuceniu Michnika z Wyborczej poprzez przejęcie akcji PZU który jest głównym udziałowcem agory  to popieracie ?

Mnie tam cieszy to, że odcięto kasę tej antypolskiej gadzinówce wyborczej. Nie wiem jak innych ale mnie  osoba Adama Michnika a właściwie Arona Szechtera nie obchodzi. Jak się mu w Polsce nie podoba to niech wyjedzie do swojego brata - komunistycznego zbrodniarza, który ukrywa się w Szwecji, a władze tego kraju wydać go Polsce nie chcą. Jakby chodziło o jakiegoś zbrodniarza nazistowskiego to już dawno by go Mosad miał w swoich łapach, no ale żydokomunistyczny zbrodniarz może sobie spokojnie żyć i pobierać sowitą emeryturkę. Podobna sprawa była z Salomonem Morelem, katem z obozu Świętochłowice, który uciekł do Izraela, który również go wydać nie chciał Polsce. Pobierał do śmierci emeryturkę w wysokości 7 tys. zł. Przed  śmiercią mówił, że nie ma sobie nic do zarzucenia.

A Szechtera starszego przynajmniej szwedzcy narodowcy odwiedzają i przypominają o tym co robił w komunistycznej Polsce.

PS. Reszty nie komentuję, bo szkoda klawiatury na komentowanie takich rewelacji.

241 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 16:35:10)

Antypolski to ty jesteś TVN nie zmienił ramówki jak kupili go wpierw Francuzi a potem amerykanie. Na tym polega pluralizm wolność słowa i prasy. Co do Michnika który nie raz siedział w przeciwieństwie do Kaczyńskiego miał przybranego brata   za ojca to on nie odpowiada bo człowiek nie wybiera sobie ojca.  Stanisław Piotrowicz sam sądził min. Stępnia oraz innych KOR-owców jako prokurator stalinista i to jest fakt. Reszty się boisz. Polska za to powinna wylecieć z UE i dotarć embargo także technologiczne tak jak za komuny.

242 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 16:39:33)

Paweło napisał/a:

Antypolski to ty jesteś TVN nie zmienił ramówki jak kupili go wpierw Francuzi a potem amerykanie. Na tym polega pluralizm wolność słowa i prasy. Co do Michnika który nie raz siedział w przeciwieństwie do Kaczyńskiego miał przybranego brata   za ojca to on nie odpowiada bo człowiek nie wybiera sobie ojca.  Stanisław Piotrowicz sam sądził min. Stępnia oraz innych KOR-owców jako prokurator stalinista i to jest fakt. Reszty się boisz. Polska za to powinna wylecieć z UE i dotarć embargo także technologiczne tak jak za komuny.

TVN i wolność słowa, jedna wielka manipulacja i kłamstwa.

Wystarczy poczytać to co wypisuje ta gadzinówka wyborcza albo posłuchać Michnika, by wiedzieć po czyjej stronie stoi ten człowiek. Jego 'waflowanie' się z komunistami po roku 89 tylko to potwierdza.

Powiadasz, że ojca się nie wybiera? Ale on swojego ojca wybielał.

Poniżej trochę o Aronie i jego rodzinie:

''Trzeba przyznać, że szczyt łgarstwa osiąga Michnik już przy najnowszych opisach rodowodu swojej rodziny, kiedy na przykład stara się maksymalnie wybielić postać swego ojca Ozjasza Szechtera, członka Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. Pisze o nim, że czuł się on jak “absolutnie polski Polak” (“Między panem a plebanem”, Kraków 1995, s. 50). Nie wyjaśnia tylko nigdzie, czego ten “absolutnie polski Polak” szukał w Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i jak zawędrował na sam jej wierzchołek z tą swą rzekomą “dumą z polskiej tożsamości” (tamże, s. 50).

Przypomnijmy, że Komunistyczna Partia Zachodniej Ukrainy konsekwentnie dążyła do rozbicia Polski, oderwania wielkiej części jej ziem i przyłączenia do już rusyfikowanej skrajnym sowieckim terrorem wschodniej Ukrainy. Dodajmy, że według książki H. Piecucha “Akcje specjalne” (Warszawa 1996, s. 76), ten “absolutnie polski Polak” Ozjasz Szechter był starym, wypróbowanym agentem Moskwy w Polsce. I wchodził wraz z Brystygierową, Bermanem, Chajnem, Groszem, Kasmanem i innymi w skład wydzielonej komórki, bezpośrednio podporządkowanej Moskwie.
Według najlepszego jak dotąd opracowania dziejów przedwojennych komunistów pióra Jana Alfreda Reguły (Mitzenmachera), Szechter, bardzo znany działacz KPZU, został aresztowany wraz z grupą innych działaczy KPZU jesienią 1930 r. Jak pisze Reguła: “Oskarżeni sypali innych towarzyszy partyjnych (…). Przodowali w tym komuniści, zajmujący stanowiska kierownicze (…). Okazało się, że ci bohaterowie byli skończonymi tchórzami” (J.A. Reguła, Historia Komunistycznej Partii Polski, Warszawa 1934, s. 243). Michnik w wywiadzie z Danielem Cohn-Benditem stwierdził: “Mój ojciec był bardzo znanym działaczem komunistycznej partii przed wojną, siedział osiem lat
w więzieniu. Po wojnie nie odgrywał żadnej roli. Nie odgrywał, bo nie chciał jej odgrywać” (cyt. za: L. Żebrowski, Paszkwil “Wyborczej”, Warszawa 1995, s. 35). Zdaniem Żebrowskiego (op. cit., s. 35): “Bardziej prawdopodobne jest jednak to, iż z powodu zaszłości nie powierzono mu wysokich funkcji partyjnych”. Ze zwierzeń Michnika w “Polityce Polskiej” dowiadujemy się również, że od ojca już w pierwszych rozmowach otrzymał “niezwykle mocny zastrzyk myślenia antyreżimowego”. Był to rzeczywiście “mocny” zastrzyk, jeśli nie przeszkodził Michnikowi już w młodości w działaniu przez lata w komunistycznym “czerwonym harcerstwie” walterowców, a jeszcze podczas swego procesu w 1969 r. w gromkich zapewnieniach, że jest komunistą!

Brat – morderca sądowy
W “Między panem a plebanem” (op. cit., s. 50) znajdujemy kolejne łgarstwo Michnika o ojcu: “Przez wszystkie lata bardzo konsekwentnie unikał peerelowskiej kariery”. Jak więc wytłumaczyć piastowanie przez Ozjasza Szechtera
w czasach stalinowskich stanowiska zastępcy redaktora naczelnego skrajnie serwilistycznego organu związków zawodowych – “Głosu Pracy” (od 1 stycznia 1951 r. do 11 marca 1953 r.). Ciekawe, że szefem Szechtera w tej gazecie kadłubowych związków zawodowych był Bolesław Gebert, ojciec obecnego podwładnego Michnika – Dawida Warszawskiego (Geberta).
Wpływ wychowawczy “wielkiego antykomunisty” Ozjasza Szechtera jakoś nie zaszkodził w PRL-owskiej karierze starszego brata Adama – mordercy sądowego Stefana Michnika. Należy on do grupy stalinowskich katów,
którzy winni odpowiadać przed sądem Rzeczypospolitej za zbrodnie przeciwko Narodowi Polskiemu. Prezes Sądu Najwyższego Adam Strzembosz pisał na łamach “Rzeczpospolitej” (z 18 marca 1996 r.) o kapitanie Stefanie Michniku jako członku jednej z dwóch grup sędziów najbardziej odpowiedzialnych za mordercze wyroki.
Był on bowiem członkiem grupy sędziów, którzy orzekali wyroki śmierci w sprawach, w których doszło później do pełnej pośmiertnej rehabilitacji osób skazanych na śmierć.

Jeszcze jako młody podporucznik Stefan Michnik został dopuszczony do sądzenia spraw oficerów dużo wyższych
od niego stopniem. Niejednokrotnie wchodził do składów sędziowskich w warszawskim Wojskowym Sądzie Rejonowym, który miał najwięcej spraw “ciężkiego kalibru” o wielkim politycznym znaczeniu, oczywiście spraw całkowicie sfabrykowanych. Wyrokował w tzw. sprawach tatarowskich.
Stefan Michnik nie zawiódł pokładanego w nim zaufania. Sądził tak, jak od niego oczekiwano, nieuczciwie
i bezwzględnie, wydając surowe wyroki, w tym wyroki śmierci na osoby całkowicie niewinne. I został za to dobrze wynagrodzony, awansując w 1956 r. w wieku zaledwie 27 lat do stopnia kapitana. Jako podporucznik był sędzią wydającym wyroki w sfabrykowanych procesach majora Zefiryna Machalli, pułkownika Maksymiliana Chojeckiego, majora Jerzego Lewandowskiego, pułkownika Stanisława Weckiego, majora Zenona Tarasiewicza, pułkownika Romualda Sidorskiego, podpułkownika Aleksandra Kowalskiego (por. “Dokumenty. Mieczysław Szerer. Komisja do badania odpowiedzialności za łamanie praworządności 10 czerwca 1957″, paryskie “Zeszyty Historyczne”, 1979, nr 49, s. 156-157, i J. Poksiński, My sędziowie, nie od Boga…, Warszawa 1996, s. 276). Wydał w tych procesach surowe wyroki, w tym kilka wyroków śmierci.
10 stycznia 1952 r. stracono w wieku 37 lat skazanego na śmierć przez Michnika majora Zefiryna Machallę (został zrehabilitowany pośmiertnie 4 maja 1956 r.). Stefan Michnik wydał wyroki śmierci również na byłego polskiego attaché wojskowego w Londynie, pułkownika M. Chojeckiego i na majora J. Lewandowskiego. Ci mieli więcej szczęścia, wyroku nie wykonano. W przypadku płk. Chojeckiego zadecydowało to, że wiceminister MBP Romkowski chciał wykorzystać Chojeckiego jako świadka w innym procesie. Dzięki temu Chojecki dożył 1956 r., a 28 marca 1956 r. jego sprawa została umorzona z powodu całkowitego braku dowodów winy. 8 grudnia 1954 r. zmarł, niecały miesiąc po udzieleniu mu przerwy w odbywaniu kary więzienia, skazany przez Michnika na 13 lat więzienia płk Stanisław Wecki, były wykładowca Akademii Sztabu Generalnego, przez dwa lata więzienia torturowany, pośmiertnie uniewinniony (por. J. Poksiński, TUN, Warszawa 1992 r.). Ciężkie przejścia więzienne przyspieszyły śmierć innego skazanego przez Michnika (na 12 lat więzienia) płk. Romualda Sidorskiego, byłego naczelnego redaktora “Przeglądu Kwatermistrzowskiego”. W marcu 1955 r. ze względu na bardzo zły stan zdrowia udzielono mu przerwy w odbywaniu kary; zmarł wkrótce. Został pośmiertnie zrehabilitowany 25 kwietnia 1956 r.
Wyroki śmierci w głośnych sprawach wysokich oficerów z grupy generała Tatara wcale nie były jedynymi wyrokami śmierci, które orzekł Stefan Michnik. Tylko że te inne wyroki – w sprawach oficerów podziemia niepodległościowego, są dużo mniej znane. Tak jak podpisany przez Stefana Michnika wyrok śmierci na majora Karola Sęka, który miałem możliwość oglądać w listopadzie 1994 r. na wystawie na UMCS w Lublinie, uczestnicząc tam w panelu na temat “Żołnierzy wyklętych” (tj. żołnierzy polskiego niepodległościowego podziemia po 1944 r.). Major Karol Sęk, artylerzysta spod Radomia, przedwojenny oficer, potem oficer Narodowych Sił Zbrojnych, został stracony z wyroku sędziego wojskowego Stefana Michnika w 1952 r.
Stefan Michnik “niewiele rozumiał, ale podpisywał wyroki śmierci i czuwał nad ich wykonaniem”. A były to wyroki godzące w najlepszych polskich patriotów. Tak jak w przypadku kierowanego przez Stefana Michnika wykonania wyroku śmierci na wspaniałym polskim patriocie Andrzeju Czaykowskim, cichociemnym, powstańcu warszawskim, zastępcy dowódcy połączonych baonów “Oaza-Ryś” na Mokotowie i Czerniakowie. Odznaczonym za bohaterstwo w walce z Niemcami Krzyżem Virtuti Militari. Zamordowano go na Mokotowie 10 października 1953 r. pod nadzorem porucznika Stefana Michnika (por. opis tej tragedii pióra P. Jakuckiego, “Zamordowany za patriotyzm”, “Gazeta Polska”, 20 października 1994 r.).

Hańba domowa
Myślę, że sprawa brata – stalinowskiego zbrodniarza, stanowi jeden z kluczy, wyjaśniających ciągły flirt Adama Michnika z komunistami po czerwcu 1989 r. Chodziło o łączący go z nimi równie głęboki strach przed rozliczeniami
i pełnym pokazaniem “hańby domowej” czy “hańby rodzinnej”. Mając stalinowskiego kata w rodzinie, Michnik robił wszystko, aby nie doszło do prawdziwych rozliczeń ze zbrodniami komunizmu, opublikowania ksiąg hańby, bo uznał to za niezwykle groźne dla własnej legendy.
Przypomnę tu, że Adam Michnik usprawiedliwiał wyroki wydawane przez swego brata (nigdzie nie podając jednak, że chodziło o wyrok śmierci) tym, że: “Kiedy zapadały najgorsze wyroki, Stefan był dwudziestoparoletnim człowiekiem, który niewiele rozumiał z tego, co się działo” (“Między panem…”, s. 48). Wyjaśnijmy więc, że młody porucznik Stefan Michnik gorączkowo rwał się do sądzenia w sfabrykowanych procesach wojskowych nad dużo wyższymi od niego stopniem majorami czy pułkownikami, bo widział w tym szansę błyskawicznego przyspieszenia swojej kariery. I rzeczywiście uległa ona radykalnemu przyspieszeniu – już w wieku 27 lat awansował na kapitana.

Przy obrazie rodowodu Adama Michnika warto wspomnieć również o roli jego matki, zaangażowanej komunistki sprzed wojny – Heleny Michnik. Po wojnie wsławiła się głównie dogmatycznymi podręcznikami, zalecającymi m.in. jak najskuteczniej walczyć z religią katolicką. Oto przykładowy fragment jej zaleceń zamieszczony w “Komentarzu metodycznym dla klasy IX ogólnokształcącej szkoły korespondencyjnej stopnia licealnego” do podręczników: E. Kosiński “Historia wieków średnich”, A.W. Jefimow “Historia nowożytna”, S. Missalowa i J. Schoenbrenner “Historia Polski”, Warszawa 1953 r.: “(…) Nie wystarczy np. powiedzieć, że Kościół był główną podporą feudalizmu, lecz trzeba to udowodnić. Udowadniać będziecie w ten sposób: Kościół był główną podporą feudalizmu, ponieważ: 1) głosił, że władza królewska pochodzi od Boga, a więc poddanym nie wolno się buntować; 2) głosił wieczność feudalizmu i zasady nierówności społecznej; 3) stosował klątwę kościelną i karał wszystkich występujących przeciwko nierówności społecznej; 4) urządzał krucjaty przeciwko ruchom ludowym, np. przeciwko albigensom we Francji, husytom w Czechach itd.; 5) zwalczał postępową naukę, gdyż podważała ona panujący ustrój (np. potępienie nauki Kopernika, Galileusza itd.); 6) przez hasło ‘błogosławieni maluczcy duchem’ utrwalał ciemnotę i zacofanie mas ludowych; 7) głosząc, że ci, którzy cierpią na tym świecie, będą zbawieni po śmierci, rozbrajał rewolucyjną walkę mas ludowych” itd. Adam Michnik twierdził, że jego matka wywodziła się z “całkowicie spolonizowanej żydowskiej rodziny”, pisał o jej “całkowitej identyfikacji z polskością” (“Między panem…”, s. 46-47). Nie wyjaśnił tylko, jak pod opieką takich patriotycznych rodziców – ojca jakoby absolutnie “polskiego Polaka” i matki “całkowicie identyfikującej się z polskością” – on sam już w młodości stał się narodowym nihilistą (“Między panem…”, s. 91). Pisał sam o sobie, że był narodowym nihilistą i rzekomo przestał nim być po marcu 1968 r.
Komunistycznemu rodowodowi Michnika towarzyszyły odpowiednie splendory – wielkie, eleganckie mieszkanie w gęsto obsadzonej przez zaufanych towarzyszy z partyjnej i bezpieczniackiej elity Alei Przyjaciół w Warszawie, dokładnie w tym samym domu, w którym mieszkał były stalinowski minister bezpieczeństwa Stanisław Radkiewicz (por. “Wprost”, 22 listopada 1991 r.). […]''

prof. Jerzy Robert Nowak

Fragment książki “Czerwone dynastie”, prof. dr. hab. Jerzy Robert Nowak, Wydawnictwo MaRoN 2004

243

Paweło napisał/a:

Polska za to powinna wylecieć z UE i dotarć embargo także technologiczne tak jak za komuny.

No, to pisz dalej donosy, może je wezmą pod uwagę i wylecimy z UE. Przecież masz taką siłę przebicia Paweł big_smile

244 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 16:47:21)

Miał prawo wybielać ojca bo wiedział że tłuszcza  będzie  to wykorzystywała przeciw niemu i nie mylił się. Ja nie ale anonimowi do których należę tak. Po co unii jest huba co tylko bierze a nie stosuje się do standardów zachodnich tylko prze na wschód. Dla was najlepiej by było jakby nikt rządowi nie patrzał na ręce na ręce a opozycja by nie istniała. Wpisie prócz Piotrowicza (TW Mieczysław) dużo jest ludzi z SB-cecką przeszłością. O kaczorkach (Kalsteinach)  nie napiszesz ze chwalili się tym że spotykali się z Mietkiem Moczarem że ojciec po dojściu ich do władzy powiedział iż oni wszystko spieprzą. Wypromowali się na Wałęsie(wojna na górze) a potem odkryli (Urban pierwszy o tym pisał) iż jest Bolkiem. Jako dzieci latali sobie za granicę co bez układów nie było możliwe. Ze Staniszkis już zrobili SB-ka bo raz ich skrytykowała. To jest właśnie machina propagandy układ  Imperium Sakiewicza, Rydzyka oraz Biereckiego.

245 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 16:47:19)

Paweło napisał/a:

Miał prawo wybielać ojca bo wiedział że tłuszcza  będzie  to wykorzystywała przeciw niemu i nie mylił się. Ja nie ale anonimowi do których należę tak. Po co unii jest huba co tylko bierze a nie stosuje się do standardów zachodnich tylko prze na wschód. Dla was najlepiej by było jakby nikt rządowi nie patrzał na ręce na ręce a opozycja by nie istniała. Wpisie prócz Piotrowicza dużo jest ludzi z SB-cecką przeszłością.

Nie wiedziałem, że ta UE jest taka wspaniałomyślna i rozdaje pieniądze za darmo. Działalność charytatywną prowadzą? big_smile

Rządowi trzeba patrzeć na ręce, ale każdemu. Czy SLD i PO zostało rozliczone za ich grube machlojki? To najpierw nimi się trzeba zająć a potem rozliczać tych, którzy ledwo co zaczęli rządzić. Robisz to od du** strony paweło.
No a ta walka z PiSem to oczywiście walka o koryto a nie demokrację. Kaczyńskiemu chyba ten cały KOD jest na rękę.

246 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 16:59:08)

Nie daje bo płaci się składki no i trzeba mieć 1/5 ale są standardy które należy zachować. już doszukujesz się drobnostek stare metody PISowskie. Po trupach do celu. Traktat akcesyjny mówi jasno co wolno a co nie. Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na pytania kluczowe jak grochem o stół.

Polecam przeczytaj to *Państwo, prawo, obywatel: zbiór studiów dla uczczenia 60-lecia urodzin i 40-lecia pracy naukowej profesora Adama Łopatki / Polska Akademia Nauk. Instytut Państwa i Prawa., Wrocław: Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1989.
I porównaj tamte działania z tym co teraz robi PIS

Rozwój konstytucyjnych uregulowań w Austrii w latach dwudziestych łączył się początkowo z rozszerzeniem zakresu działania Trybunału Konstytucyjnego. Nowela konstytucyjna z 1925 r. przyznała Trybunałowi dodatkowe uprawnienia do rozstrzygania sporów kompetencyjnych między sądami, między władzami federalnymi i krajowymi oraz w kilku drobniejszych kwestiach. Rozszerzono też incompatibilitas stanowisk w Trybunale Konstytucyjnym ze stanowiskami w rządzie czy parlamencie.
Dalej idące zmiany wprowadziła tzw. druga nowela konstytucyjna z 1929 r., która w rzeczywistości stanowiła totalną rewizję konstytucji przekształcając Austrię z systemu parlamentarnego w system zbliżony do prezydencjalizmu. Nowe regulacje dotknęły tylko w niewielkim stopniu organów wymiaru sprawiedliwości - zakres działania Trybunału Konstytucyjnego uległ nieznacznemu zawężeniu, równocześnie jednak wprowadzono nowe możliwości w odniesieniu do kontroli konstytucyjności ustaw — nowy art. 140 dopuścił konkretną kontrolę norm sprawowaną przez Trybunał Konstytucyjny na wniosek Trybunału Administracyjnego lub Sądu Najwyższego, gdy sądy te miały wątpliwości co do konstytucyjności przepisu ustawy mającego stać się podstawą rozstrzygnięcia w zawisłej przed nimi sprawie.
Zasadniczy model właściwości Trybunału Konstytucyjnego nie uległ jednak przeobrażeniom, natomiast — po raz pierwszy i ostatni w historii konstytucji z 1920 r. - w sposób podstawowy zmieniono przepisy organizacyjne. Konstytucja określiła w sposób precyzyjny skład Trybunału Konstytucyjnego oraz powierzyła prawo mianowania sędziów Prezydentowi Republiki, który działać musi na wniosek rządu (w odniesieniu do nominacji przewodniczącego, zastępcy, 6 członków i 3 zastępców członków Trybunału), Rady Narodowej (w odniesieniu do nominacji dalszych 3 członków i 2 zastępców członków) oraz Izby Krajów (obecnej Rady Związkowej) — dalszych 3 członków i 1 zastępca. Ustanowiono też sztywną granicę 70 lat dla odejścia ze składu Trybunału Konstytucyjnego oraz znacznie rozszerzono przepisy o incompatibilitas.
Przejście do rządów autorytarnych w początku lat trzydziestych oznaczało upadek, a potem likwidację Trybunału Konstytucyjnego. W świetle tzw. kryzysu organizacyjnego w Radzie Narodowej rząd uznał parlament za niezdolny do działania i na podstawie wojennej ustawy o pełnomocnictwach z 1917 r. zaczął wydawać Rozporządzenia z mocą ustawy. Konstytucyjność tak wydanych rozporządzeń została zakwestionowana przez wiedeński rząd krajowy — liczono się z możliwością uznania tej skargi przez Trybunał Konstytucyjny.
W tej sytuacji rząd skłonił trzech sędziów Trybunału - mianowanych na wniosek izb parlamentu — do rezygnacji, a równocześnie wydał rozporządzenie z mocą ustawy (23 V 1933 r.) dopuszczające sędziów mianowanych na wniosek izb parlamentu do udziału w posiedzeniach Trybunału tylko, jeśli wszystkie stanowiska w Trybunale Konstytucyjnym są obsadzone. W rezultacie dalszych czterech sędziów zostało wykluczonych z prac Trybunału Konstytucyjnego, co spowodowało brak quorum i sparaliżowało jego działalność.
Konstytucja z 1 V 1934 r. zniosła Trybunał Konstytucyjny i część jego zadań przekazała tzw. Verfassungssenat wchodzącemu w skład Trybunału Federalnego (utworzonego w miejsce Trybunału Administracyjnego). Były to już jednak rozwiązania-atrapy, a ostateczny rozpad wymiaru sprawiedliwości nastąpił po Anschlussie. Toteż rok 1933 uznaje się w literaturze austriackiej za kres istnienia demokratycznego systemu ustrojowego i wyłącza się lata 1933— 1945 z rozważań konstytucyjno-prawnych, tworząc fikcję ciągłości rozwoju 1920— 1933 i od 1945 r.

247 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 17:02:21)

Paweło napisał/a:

Miał prawo wybielać ojca bo wiedział że tłuszcza  będzie  to wykorzystywała przeciw niemu i nie mylił się.

Przed chwilą pisałeś, że ojca się nie wybiera. Teraz piszesz, że wybielał bo wiedział, że będzie to wykorzystywane przeciwko niemu. Czyli celowo KŁAMAŁ wybielając zbrodniarzy big_smile

Gdyby się od tego odciął i oficjalnie skrytykował poczynania swojego ojca i brata to nikt by niczego przeciwko niemu nie wykorzystywał. Ale oni ich bronił czyli stoi po stronie zbrodniarzy.

248

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

No jak to, nie wiesz? PiS już po cichu inwigiluje internet, a ja staram się wyrabiać sobie plusy dodatnie. Doświadczenie życiowe mówi mi, że przy wypłacie pińcet na dziecko mogą być różne ukryte kryteria...

Aaaaa....czyli konformizm wink
To ja z tych niepokornych, nie szanujących postaw konformistycznych i manifestujących swoje niezadowolenie. Dlatego też niech te patałachy z PISu pocałują mnie w sam środek d... big_smile

249

kitkaoskara napisał/a:

Dlatego też niech te patałachy z PISu pocałują mnie w sam środek d... big_smile

ot marzenia wink

250 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 18:17:47)

_miszmasz napisał/a:
Paweło napisał/a:

Miał prawo wybielać ojca bo wiedział że tłuszcza  będzie  to wykorzystywała przeciw niemu i nie mylił się.

Przed chwilą pisałeś, że ojca się nie wybiera. Teraz piszesz, że wybielał bo wiedział, że będzie to wykorzystywane przeciwko niemu. Czyli celowo KŁAMAŁ wybielając zbrodniarzy big_smile

Gdyby się od tego odciął i oficjalnie skrytykował poczynania swojego ojca i brata to nikt by niczego przeciwko niemu nie wykorzystywał. Ale oni ich bronił czyli stoi po stronie zbrodniarzy.

Ciekawe jak ty wybierzesz sobie ojca w łonie matki, może zmieniłbyś genom jak Jezus Chrystus krew zamieniał w wino lol
A kto powiedział że tłuszcza z PIS postępuje fair play smile On wiedział że wykorzystają to przeciw niemu i zepsują opinię. To tak jakby kogoś skazać za nic ale łatka już zostanie.

251

A wredna władza w swym cynizmie znów dziś nie spałowała żadnego marszu KOD lol

252 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-30 19:24:00)

A musi orban robił to stopniowo latami. Wystarczy próbować ich skompromitować wysyłając prowokatorów i pościć nagrania na YouTube. Pałowanie to byłby samobój dla władzy a Kaczor to wie.
Inka to anganaicz partyjny pisze w wielu wątkach i nie odpowiada przykład  dyskusji może to twoja żona to by pasowało. Pokutnica wybaczająca zdrady męża aby być z mężem bo większość (tłuszcza) ma męża więc ja też muszę mieć. Wszystko na pokaz taka Dulska. mizogina podobnie jak Kępa pyskuje odreagowując a w domu potulna.
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=80062&p=5
Post 154
To jest niebijanie postów a więc naruszenie regulaminu.
naród to zbiór jednostek a nie ciemna masa która z pojedyncza nic nie znaczy to próbuje znaleźć swoje miejsce w jakieś hermetycznej społeczności a raczej tzw współczesnemu plemieniu gdzie czuje się wartościowa.
Pisałem o tym tutaj http://www.netkobiety.pl/p2742425.html#p2742425 post 3

253

Paweło napisał/a:

Ja mam jeszcze problem trochę z innej beczki o wiele poważniejszy (...)

Ten problem wyraźnie na forum widać, chyba się nasila coraz bardziej ...

254 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 21:24:23)

Paweło napisał/a:
_miszmasz napisał/a:
Paweło napisał/a:

Ciekawe jak ty wybierzesz sobie ojca w łonie matki, może zmieniłbyś genom jak Jezus Chrystus krew zamieniał w wino lol
A kto powiedział że tłuszcza z PIS postępuje fair play smile On wiedział że wykorzystają to przeciw niemu i zepsują opinię. To tak jakby kogoś skazać za nic ale łatka już zostanie.

Ciekawe jakby ktoś bronił swojego ojca zbrodniarza nazistowskiego czy też byś był taki wyrozumiały. Michnik nie tylko bronił swojego ojca ale również innych zbrodniarzy komunistycznych takich jak Jaruzelski czy Kiszczak. Typowa czerwona kreatura.
A Ciebie widać do tych czerwonych bardzo ciągnie, bo już ostatnio bardzo ciepło wypowiadałeś się o Kwaśniewskim.

A tu małe co nieco na temat  jego ojca:

''Ojciec Aleksandra Kwaśniewskiego był Żydem rosyjskim w stopniu pułkownika NKWD, „wcielony” w Polaka do organizowania nadzoru UB na terenach Pomorza Zachodniego i Północnego. Pod koniec lat czterdziestych zmienia nazwisko na Kwaśniewski i przyjmuje imię Zdzisław. NKWD zaopatruje go w dyplom ukończenia medycyny w Poznaniu i niezbędne dokumenty dla uwiarygodnienia wykonywanego zawodu lekarza.
Izaak Stolzman oskarżony jest o mordowanie patriotycznej ludności polskiej na Kresach Wschodnich oraz grabież i popełnianie zbrodni na Żydach w gettach w okresie okupacji niemieckiej Wileńszczyzny i Białorusi.

Stolzman vel Kwaśniewski pod koniec lat 40 -tych i na początku 50 -tych, z rozkazu władz NKWD nadzorował i koordynował zbrodniczą działalność powiatowych i miejskich urzędów bezpieczeństwa publicznego w: Drawsku, Białogardzie, Szczecinku, Wałczu, Kołobrzegu, Połczynie, Jastrowie i Okonku. Uczestniczył również w zbrodniach UBP w Gdańsku, Słupsku, Szczecinie, Ustce, Koszalinie i Elblągu. Oprawca ten pozbawiał życia więźniów przez rozstrzeliwanie, wieszanie, a także gazowanie, jak np. w gdańskiej siedzibie NKWD i przez wstrzykiwanie trucizny, co było wyłączną jego specjalnością.
Pułk. Izaak Stolzman dał się też poznać w 1947 r. uczniom gimnazjum w Wałczu. „Nadzorował” z ramienia UB sprawę założenia nielegalnej organizacji młodzieżowej na terenie Gimnazjum Ogólnokształcącego, której przywódcą konspiracyjnym był Bogdan Szczucki. Działalność tej grupy polegała m.in. na zdejmowaniu flag wywieszanych z okazji komunistycznych rocznic, rozrzucaniu ulotek, głośnym skandowaniu :”Precz z komuną!!!” lub „Pachołki Rosji”. Próbowali oni zwrócić uwagę na stalinowskie zbrodnie, których m.in. dopuszczał się Stoltzman.''

Co do tych zmian nazwisk na polskie to czytałem kiedyś artykuł o tym jak to przebiegało w czasach komuny w Polsce. Jak znajdę to wrzucę.

255 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 21:37:27)

Paweło napisał/a:

A musi orban robił to stopniowo latami. Wystarczy próbować ich skompromitować wysyłając prowokatorów i pościć nagrania na YouTube. Pałowanie to byłby samobój dla władzy a Kaczor to wie.
Inka to anganaicz partyjny pisze w wielu wątkach i nie odpowiada przykład  dyskusji może to twoja żona to by pasowało. Pokutnica wybaczająca zdrady męża aby być z mężem bo większość (tłuszcza) ma męża więc ja też muszę mieć. Wszystko na pokaz taka Dulska. mizogina podobnie jak Kępa pyskuje odreagowując a w domu potulna.

Ostatnio nawet Majka, która tutaj ze 3 posty napisała też była naganiaczem PiSu.

Mam dla ciebie dobrą radę. Pokaż swojemu lekarzowi ten i inne tematy, w których się wpisujesz i może on coś zaradzi. Jakaś firma farmaceutyczna powinna zacząć pracować nad lekiem na PiSofobię lol

256 Ostatnio edytowany przez bjo (2016-01-30 21:47:28)

Popieram i udzielam się.
Niestety na tyle, na ile pozwalają mi siły i możliwości (wszak mieszkam hen hen od miejsca zbrodni wink, jak i depresja mnie często też dobija).
PiS nie gra fair, trzeba dać więc ujście frustracji.

Przy tym wszystkim pragnę zaznaczyć, iż nie oznacza to, że jestem jakąś szaloną fanką PO.

Pamiętać też warto, że Polacy chyba już zapomnieli co to znaczy partia narodowa i jak agresywnych ludzi produkuje. Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy bandą typków molestujących laski gdzieś w Niemczech, a kretynami w czapkach, którzy za hasło przewodnie uznają "bóg, honor i ojczyzna".

257 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-30 21:53:20)

bjo napisał/a:

Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy bandą typków molestujących laski gdzieś w Niemczech, a kretynami w czapkach, którzy za hasło przewodnie uznają "bóg, honor i ojczyzna".

Nie musiałaś pisać, że popierasz KOD. Wystarczyłby ten fragment i każdy by się domyślił big_smile

258

bjo napisał/a:

Popieram i udzielam się.
Niestety na tyle, na ile pozwalają mi siły i możliwości (wszak mieszkam hen hen od miejsca zbrodni wink, jak i depresja mnie często też dobija).
PiS nie gra fair, trzeba dać więc ujście frustracji.

Przy tym wszystkim pragnę zaznaczyć, iż nie oznacza to, że jestem jakąś szaloną fanką PO.

Pamiętać też warto, że Polacy chyba już zapomnieli co to znaczy partia narodowa i jak agresywnych ludzi produkuje. Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy bandą typków molestujących laski gdzieś w Niemczech, a kretynami w czapkach, którzy za hasło przewodnie uznają "bóg, honor i ojczyzna".

Poznasz różnicę jak spotkasz w cztery oczy jednych i drugich ale dla ciebie będzie już za późno na jakąkolwiek refleksję..

259

_miszmasz napisał/a:

. Jakaś firma farmaceutyczna powinna zacząć pracować nad lekiem na PiSofobię lol

Nie jesteś na bieżąco... już taki jest:
https://www.youtube.com/watch?v=q-E--S9DAb8

Ku pamięci dla zdziwionych:
https://www.youtube.com/watch?v=eO1DEmv_FaY
tak wyglądał spokój i akceptacja
https://www.youtube.com/watch?v=6Fxz2YOysjk

A to wszystko nakręca to:
https://www.youtube.com/watch?v=2stNE3FXZO8
gromadzenie w jednym miejscu dużej ilości młodych, zdrowych, pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn bez względu na to czy krzyczą "koran" czy "ewangelia" powoduje, że zastanawiam się czy Snake nie ma racji z tym pozwoleniem na broń.

260 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-31 05:14:50)

_miszmasz napisał/a:
Paweło napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Ciekawe jakby ktoś bronił swojego ojca zbrodniarza nazistowskiego czy też byś był taki wyrozumiały. Michnik nie tylko bronił swojego ojca ale również innych zbrodniarzy komunistycznych takich jak Jaruzelski czy Kiszczak. Typowa czerwona kreatura.
A Ciebie widać do tych czerwonych bardzo ciągnie, bo już ostatnio bardzo ciepło wypowiadałeś się o Kwaśniewskim.

A tu małe co nieco na temat  jego ojca:

''Ojciec Aleksandra Kwaśniewskiego był Żydem rosyjskim w stopniu pułkownika NKWD, „wcielony” w Polaka do organizowania nadzoru UB na terenach Pomorza Zachodniego i Północnego. Pod koniec lat czterdziestych zmienia nazwisko na Kwaśniewski i przyjmuje imię Zdzisław. NKWD zaopatruje go w dyplom ukończenia medycyny w Poznaniu i niezbędne dokumenty dla uwiarygodnienia wykonywanego zawodu lekarza.
Izaak Stolzman oskarżony jest o mordowanie patriotycznej ludności polskiej na Kresach Wschodnich oraz grabież i popełnianie zbrodni na Żydach w gettach w okresie okupacji niemieckiej Wileńszczyzny i Białorusi.

Stolzman vel Kwaśniewski pod koniec lat 40 -tych i na początku 50 -tych, z rozkazu władz NKWD nadzorował i koordynował zbrodniczą działalność powiatowych i miejskich urzędów bezpieczeństwa publicznego w: Drawsku, Białogardzie, Szczecinku, Wałczu, Kołobrzegu, Połczynie, Jastrowie i Okonku. Uczestniczył również w zbrodniach UBP w Gdańsku, Słupsku, Szczecinie, Ustce, Koszalinie i Elblągu. Oprawca ten pozbawiał życia więźniów przez rozstrzeliwanie, wieszanie, a także gazowanie, jak np. w gdańskiej siedzibie NKWD i przez wstrzykiwanie trucizny, co było wyłączną jego specjalnością.
Pułk. Izaak Stolzman dał się też poznać w 1947 r. uczniom gimnazjum w Wałczu. „Nadzorował” z ramienia UB sprawę założenia nielegalnej organizacji młodzieżowej na terenie Gimnazjum Ogólnokształcącego, której przywódcą konspiracyjnym był Bogdan Szczucki. Działalność tej grupy polegała m.in. na zdejmowaniu flag wywieszanych z okazji komunistycznych rocznic, rozrzucaniu ulotek, głośnym skandowaniu :”Precz z komuną!!!” lub „Pachołki Rosji”. Próbowali oni zwrócić uwagę na stalinowskie zbrodnie, których m.in. dopuszczał się Stoltzman.''

Co do tych zmian nazwisk na polskie to czytałem kiedyś artykuł o tym jak to przebiegało w czasach komuny w Polsce. Jak znajdę to wrzucę.

Znów powrót do Stozmana big_smile  to jest wierutna bzdura w przeciwieństwie do Szechtera.Jak już to Kaczyński to Kalkstein a JKM to Ozjasz Goldberg, Andrzej Milczanowski  to Aaron Edelman, gen. Miecz. Moczar to Mykoła Demko (Ukrainiec) Antoni Macierewicz to Izaak Singer Hanna Suchocka  to Hajka Silberstein
Co do KOD to sam PIS na TVN 24 mówi iż to siła apolityczna która ponoć nie ma wpływu na sondaże nowoczesnej więc zdecydujcie się big_smile

Posty [ 196 do 260 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024