Dzień Dorosłego Dziecka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Dzień Dorosłego Dziecka :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Dzień Dorosłego Dziecka :)

Niebawem Dzień Dziecka, święto wyjątkowe, kiedy to nasza uwaga w sposób szczególny skierowana jest ku dzieciom - poświęcamy im więcej osobistej uwagi, w mediach mówi się o ich prawach, staramy się wyraźniej niż na co dzień pokazać, jak bardzo są dla nas ważne. 1 czerwca tradycyjnie kojarzy nam się z maluchami, może nastolatkami, ale przecież nasze dzieci, nawet jeśli są już pełnoletnie, nigdy nie przestają nimi być, tak jak my nie przestajemy być dziećmi dla swoich rodziców. 

Czy zatem swoim dorosłym dzieciom wciąż składacie życzenia, staracie się spędzić z nimi więcej niż zwykle czasu? A Wasi rodzice, czy oni pamiętają? Jaki ogólnie macie do tego tematu stosunek?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dzień Dorosłego Dziecka :)

Moja mama pamiętała o tym dniu i zawsze dostawaliśmy od niej prezenty. My jako jej dzieci oraz jej wnuki. Po jej śmierci wygląda to tak, że zrobił się z tego dnia u nas dzień wnuka, bo to nasze dzieci dostają od dziadka życzenia i prezenty.
U mnie wygląda to tak, że tego dnia staram się mniej pracować lub wcale. Biorę moje dzieciaki i odwiedzamy moich oraz męża chrześniaków, aby wręczyć im prezenty. Potem jedziemy na lody, pizze, zoo... dzieciaki wybierają

3

Cholera jasna, a moi ojczulkowie już o mnie zapomnieli dawno temu big_smile Skandal !! Muszę się upomnieć o jakiegoś kwiatka.

4 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-31 10:31:53)

Dziecko zawsze będzie dla rodziców dzieckiem toteż ja swoim składam życzenia a nawet daje drobny prezent.
Ja na dzień dziecka dostałam od tesciowki wraz z zyczeniami duzo calusow i ptasie mleczko smile

5

Moje dziecko dopiero wkracza w dorosłość, a choć kiedyś uprzedziłam, że po osiemnastce koniec z obchodzeniem Dnia Dziecka, to na gadaniu się skończyło, w tym roku już wiem, że będzie podobnie big_smile. Moja mama do dziś pamięta i do dziś składa mi życzenia, również mojemu mężowi, którego traktuje jak syna, a do życzeń zwykle coś drobnego dołącza.

6

Dla rodziców, dziecko, choć dorosłe już i dzieciate, zawsze pozostanie dzieckiem.
Moje dzieci już dawno nie otrzymują ode mnie życzeń z okazji pierwszego dnia czerwca, ale i tak wiedzą, że o nich myślę. Również z powodu tej daty.
Przerzucam rekompensatę za to owo "zaniedbanie" na wnuki. Bo to wciąż dzieci w ogólnym znaczeniu przecież.
Za to, są wspomnienia z dzieciństwa moich pociech.
Tego okresu zwłaszcza,  gdy moje potomstwo stawało się niekiedy dowodem dopustu Bożego w moim gniewnym chwilowym mniemaniu, co w konfrontacji z ich pamięcią, okazywało się z kolei najlepszym wspomnieniem z ich mało jednak beztroskiego życia w tym samym czasie. smile

7

smile Dorośli niby wink a zawsze dzieci przecież
Jeden wojażuje więc przez telefon złożyłam, drugiego wzięłam na pogaduchy (+życzenia)  w knajpce wink
A dla mnie : też przez telefon pod Mamy wink

8

Mama <3 zaprosiła na obiadek tongue Dostałem jakieś tam perfumy no i w sumie było też coś słodkiego ^^ big_smile

9

Olinka napisał/a:

Moje dziecko dopiero wkracza w dorosłość, a choć kiedyś uprzedziłam, że po osiemnastce koniec z obchodzeniem Dnia Dziecka, to na gadaniu się skończyło, w tym roku już wiem, że będzie podobnie big_smile. Moja mama do dziś pamięta i do dziś składa mi życzenia, również mojemu mężowi, którego traktuje jak syna, a do życzeń zwykle coś drobnego dołącza.

Tez tak mowilam, ale nawet ja w to nie wierzylam a co dopiero dzieci big_smile

10

my się ograniczamy do skromnego składania życzeń i jakiś słodkości

11

To mój post sprzed trzech lat:

Olinka napisał/a:

I wciąż nic się nie zmieniło big_smile. Mama wczoraj zaprosiła nas na okazjonalny obiad, ja z kolei dziś wręczyłam synowi prezent i oczywiście złożyłam życzenia - w tym, żeby na zawsze zachował w sobie coś z dziecka.

12

Olinka napisał/a:

To mój post sprzed trzech lat:

Olinka napisał/a:

I wciąż nic się nie zmieniło big_smile. Mama wczoraj zaprosiła nas na okazjonalny obiad, ja z kolei dziś wręczyłam synowi prezent i oczywiście złożyłam życzenia - w tym, żeby na zawsze zachował w sobie coś z dziecka.

Bardzo dobrze! Bo powinnismy w sobie dziecko pielegnowac i swietowac to.

13 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-06-01 13:46:08)

wszystkim Dużym Dzieciom wszystkiego NAJ.
Cieszcie się życiem i zachowajcie w sobie dziecko do poznej starości.

Rozpiera mnie dzisiaj energia i serio, mam ochotę wyjść na ulicę i tańczyć jak oni.
Ale wszyscy dorosli są taaacy dorośli, że chyba kompletnie by mnie nie zrozumieli big_smile

14

adiafora napisał/a:

Taki mam zamiar i póki co chyba całkiem nieźle mi to wychodzi, co stwierdza nawet moje przerośnięte dziecko. Tylko spojrzenie w lustro dziwnie często przypomina o rzeczywistości: kobieto, zachowuj się, jesteś już przecież dorosła! lol

To co, idziemy na tę ulicę i będziemy tańczyć? big_smile

15

Olinka napisał/a:
adiafora napisał/a:

Taki mam zamiar i póki co chyba całkiem nieźle mi to wychodzi, co stwierdza nawet moje przerośnięte dziecko. Tylko spojrzenie w lustro dziwnie często przypomina o rzeczywistości: kobieto, zachowuj się, jesteś już przecież dorosła! lol

To co, idziemy na tę ulicę i będziemy tańczyć? big_smile

tańczyłam w myślach i podśpiewywalam sobie po nosem Happy :-)
Pląsać się nie odważyłam. Jeszcze by mnie ktoś nagrał komórką i na youtube umieścił w dziale wariaci są wsród nas big_smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Dzień Dorosłego Dziecka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024