Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Witam. Zastanawiam sie nad rozpoczęciem studiów psychologicznych.
Mój problem tkwi w tym,ze nie za bardzo mogę sie odnalezc w tym czy jest sam w sobie kierunek psychologii sądowej na który moze pojsc uczen odrazu po zdanej maturze czy student, który skonczył psychologie ogolna lub kliniczną czy jakąkolwiek ?

Jak to wygląda ? A moze jednocześnie można robić psychologie kliniczna i sądową ? tylko w  trybie zaocznym raczej nie jest to możliwe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Wejdź sobie na info uczelni.Tam powinno być wszystko zawarte.

3

majkaszpilka napisał/a:

Gdyby było, nie pisałabym tutaj ; )
W Poznaniu jest ciezko z kierunkiem który ma 2 w 1. Stad moje pytanie jak to idzie pogodzic. i czy jedno z drugiego musi wynikac.

4

Vendicativo napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Gdyby było, nie pisałabym tutaj ; )
W Poznaniu jest ciezko z kierunkiem który ma 2 w 1. Stad moje pytanie jak to idzie pogodzic. i czy jedno z drugiego musi wynikac.

A skąd ja mam wiedzieć,że w Poznaniu smile tongue

Przekop internet,może coś znajdziesz.

5

Która uczelnia? SWPS? Jeśli tak, to przecież wszystko jest na stronie. Trzeba tylko włożyć trochę wysiłku poznawczego.

Generalnie jest tak, że psychologia sądowa czy kliniczna to specjalizacje czy specjalności (jak psychologia zdrowia, pracy, wychowawcza, rozwojowa etc). Wybiera się je po 3 roku studiów "psychologia". Czyli jeszcze prościej  - idziesz na studia "psychologia" przez 3 lata uczysz się psychologii ogólnej, potem zaczynasz specjalizacje, które sobie wybierzesz.

Czy można pogodzić dwie? Jeżeli uniwersytet na to pozwala - a pozwala, jest to tam napisane, że kliniczna to zwykła specjalność, a sądowa to specjalność "dodatkowa" czyli jak wybierzesz jedną, to tę możesz wciąż jako drugą. A skoro uniwersytet pozwala, to pewnie, że można, wszystko zależy od tego, jak bardzo ci zależy i jakie masz możliwości.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024