Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Witam. Zastanawiam sie nad rozpoczęciem studiów psychologicznych.
Mój problem tkwi w tym,ze nie za bardzo mogę sie odnalezc w tym czy jest sam w sobie kierunek psychologii sądowej na który moze pojsc uczen odrazu po zdanej maturze czy student, który skonczył psychologie ogolna lub kliniczną czy jakąkolwiek ?

Jak to wygląda ? A moze jednocześnie można robić psychologie kliniczna i sądową ? tylko w  trybie zaocznym raczej nie jest to możliwe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale na SWPS masz do wyboru albo jednolite studia, w połowie których wybierasz specjalizację - albo najpierw studia licencjackie a potem dwuletnią magisterkę (specjalizację wybierasz na magisterce).

Gdybyś chciała być psychoterapeutką (a do tego, jak rozumiem sprowadza się specjalizacja kliniczna), to teoretycznie gabinet możesz otworzyć choćby teraz, bo nie ma regulacji. Ale by twója praktyka była uznana za w pełni profesjonalną, musisz zdobyć certyfikat Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego lub PT Psychologicznego.

3

Odp: Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

to zdublowany temat
http://www.netkobiety.pl/t95770.html

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Psychologia kliniczna czy sądowa ? Co z czym jeść.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024