Witajcie,
Mam taki dylemat związany z zaproszeniem na ślub.Kolezanka robi wesele pod koniec sierpnia w Polsce (ja mieszkam w Uk,ale na wesele na pewno przylece do Polski), a ja chciałabym zaprosić jako osobę towarzysząca kolegę z pracy (jest brytyjczykiem). Moje pytanie brzmi - kiedy to zrobić najlepiej, bo zaproszenie i ew zgoda kolegi wiązałaby się z wzięciem urlopu wcześniej i poinformowanie szefa,kupnie biletu etc.? 2 miesiące przed to za mało czasu czy wystarczająco?
Z drugiej strony liczę się z tym,że może spotkanie z odmowa zwłaszcza z wyżej wymienionych powodów (koszty biletów, brak osób znających angielski, ew. koszty związane z kupnem ubrania na wesele), I na te sytuacje mam opcje awaryjna w postaci znajomego z Polski ( z tej samej miejscowości gdzie będzie wesele, wiec logistyka byłaby dobra);)), I tutaj to samo pytanie - kiedy najlepiej poinformować osobę o propozycji pójścia na wesele jako osoba towarzysząca?
Przepraszam, jestem " zielona " w tych kwestiach ponieważ to moje pierwsze zaproszenie w życiu ;)za wszelkie informacje i sugestie będę wdzięczna, pozdrawiam