Ślub i zaproszenie osoby towarzyszącej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ślub i zaproszenie osoby towarzyszącej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez migotka1789 (2016-04-15 16:52:38)

Temat: Ślub i zaproszenie osoby towarzyszącej?

Witajcie,

Mam taki dylemat związany z zaproszeniem na ślub.Kolezanka robi wesele pod koniec sierpnia w Polsce (ja mieszkam w Uk,ale na wesele na pewno przylece do Polski), a ja chciałabym zaprosić jako osobę towarzysząca kolegę z pracy (jest brytyjczykiem). Moje pytanie brzmi - kiedy to zrobić najlepiej, bo zaproszenie i ew zgoda kolegi wiązałaby się z wzięciem urlopu wcześniej i poinformowanie szefa,kupnie biletu etc.? 2 miesiące przed to za mało czasu czy wystarczająco?
   Z drugiej strony liczę się z tym,że może spotkanie z odmowa zwłaszcza z wyżej wymienionych powodów (koszty biletów, brak osób znających angielski, ew. koszty związane z kupnem ubrania na wesele), I na te sytuacje mam opcje awaryjna w postaci znajomego z Polski ( z tej  samej miejscowości  gdzie będzie wesele, wiec logistyka byłaby dobra);)), I tutaj to samo pytanie - kiedy najlepiej poinformować osobę o propozycji pójścia na wesele jako osoba towarzysząca?

Przepraszam, jestem " zielona " w tych kwestiach ponieważ to moje pierwsze zaproszenie w życiu ;)za wszelkie informacje i sugestie będę wdzięczna, pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ślub i zaproszenie osoby towarzyszącej?

To wszystko zależy od warunków. Co do tej konkretnej sytuacji zaproś Brytyjczyka okolo 2 miesiące wcześniej i daj mu trochę czasu na zastanowienie (tydzień, dwa tygodnie). Potem w razie czego Polak będzie miał ponad miesiąc, co jest wystarczającym czasem na przygotowanie tym bardziej, że odpada mu część kwestii związanych z logistyką.

3

Jacenty89 napisał/a:

To wszystko zależy od warunków. Co do tej konkretnej sytuacji zaproś Brytyjczyka okolo 2 miesiące wcześniej i daj mu trochę czasu na zastanowienie (tydzień, dwa tygodnie). Potem w razie czego Polak będzie miał ponad miesiąc, co jest wystarczającym czasem na przygotowanie tym bardziej, że odpada mu część kwestii związanych z logistyką.

Dziękuję Jacenty za odp;)tak właśnie też myślałam że 2 miechy to wystarczająco czasu, więc tak też zrobię wink

4

Ja pewnie bym zapytała wcześniej, jeżeli wiem z kim chcę iść to nie ma na co czkekać:) a jak odmówi mam czas na znalezienie kogoś innego smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ślub i zaproszenie osoby towarzyszącej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024