Prosba o poradę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Prosba o poradę

Cześć. Chciałabym prosić o poradę. Sytuacja wyglada następująco- jakiś czas temu poznałam bardzo atrakcyjnego dla mnie mężczyznę, spotkaliśmy się kilkukrotnie. Spotkania za każdym razem były długie, fajne, super spędzało nam się czas w swoim towarzystwie. Jestem przekonana, ze oboje tak je odbieraliśmy, za każdym razem po spotkaniu kontynuowaliśmy wymienianie wiadomości przez whatsappa, praktycznie nie było dnia żeby nie wysłać sobie choć kilku lakonicznych wiadomości, w niedługim czasie umawialiśmy się na kolejne randki. Choć chłopak ewidentnie jest raczej nieśmiałą osobą, to niemal zawsze przemycał jakiś drobny komplement odnośnie mojego np wyglądu danego dnia, utrzymywał kontakt wzrokowy, był zainteresowany tym co mowie,ewidentnie odbierałam wysyłane przez niego sygnały jako szczera oznakę zainteresowania moją osobą. Co więcej, czuł się swobodnie w moim towarzystwie, otwierał się przede mną i opowiadał nieraz o bardzo osobistych sprawach. Następnie mieliśmy chwile przerwy w naszych kontaktach spowodowaną najpierw moimi, a potem jego wyjazdami-  zarówno prywatnymi jak i służbowymi (ok 2-3 tygodnie), rzecz jasna wtedy wiadomości było mniej. I potem nagle mam wrażenie, ze coś się zmieniło, nie otrzymywałam odpowiedzi na wiadomości przez kilka dni, wcześniej planowaliśmy wyjście na pewien spektakl i temat umarł,a gdy w końcu po prostu zapytałam czy coś się stało, to wkrótce odpisał ze nie, ma po prostu dużo pracy i sam z siebie zagaił rozmowe. Ja na jego wiadomości odpowiadam, on z kolei na te moje odpowiedzi czasem tak, a czasem nie. Po czym pisze mi co jakiś czas króciutkie wiadomości np o jakichś ciekawych rzeczach, które się u niego wydarzyły (np.sukces w pracy, zjedzenie czegoś dobrego itp). Sama nie wiem czy stracił zainteresowanie, chce mnie trzymać na dystans, chce wygasić ta znajomość czy może to męska wersja zgrywania nieprzystępnego… ? Lubię stawiać sprawy jasno, ale czy kolejne dopytywanie się czy wszystko jest w porządku nie byłoby aktem desperacji i przesady? A może powinnam milczeć, olać temat i dac mu czas (jaki?) i zobaczyć jak się temat rozwinie? W przypadku kogoś przeciętnego po prostu bym faceta olała, ale tu naprawdę byłoby mi szkoda, bo tak interesującej i atrakcyjnej dla mnie osoby nie poznałam od bardzo dawna i sądziłam, ze zapowiada się z tego dobrze rokująca znajomość… Doradźcie dziewczyny smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prosba o poradę

Spotkać się? Parę razy się spotkaliście, chyba możesz zapodać temat tego spektaklu, że załóżmy XX.10 grają tu i ut, obejrzałabym, idziemy? No masz wręcz pretekst. Tylko konkret a nie żeby się domyślał. Wtedy też będziesz miała bardziej klarowną sytuację.
Co do pisania jak ma dużo pracy czy na głowie to może właśnie znaczyć że ma dużo pracy czy na głowie. Ja nie noszę tele przy dupie prywatnego jak mam urwanie głowy bo rozprasza. I są dni, że najzwyczajniej się człowiekowi nie chce odpisywać na jakieś tam "jak tam".

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-10-13 22:51:38)

Tu raczej nie zanosi się na głębszą znajomość, żeby się przekonać, musisz odpuścić, bo za bardzo jesteś do przodu, faceci to zdobywcy, nie podawaj się na tacy...
Spotykaliście się póki co koleżeńsko, może zauważył, że za daleko to idzie i się wycofał, nie wiem. Twoje odczucia nie muszą pokrywać się z jego.
To, że ma dużo pracy, to wg mnie wybieg...
Pozwól mu się wykazać, jak będzie mu zależało, to Ciebie "znajdzie".

4

A on cie zablokował wszędzie,ze tych pytań o status waszej relacji nie możesz zadać jemu?
Zadzwoń do niego,umów jakieś spotkanie i porozmawiaj z nim jak dorosła osoba,a nie baw sie w zgrywanie niedostępnej czy jakiejś zdobyczy, bo faceci to nie są zdobywcy.
Bo po  co masz tracić czas, czy tym bardziej psuć sobie krew?
Juz po chwili rozmowy będziesz wiedziała czy mu sie znudziłaś,czy sobie znalazł lepszą czy faktycznie ma jakiś cięższy okres w życiu.
Po co tracic czas na niedomówienia?
A tym bardziej po co traci czas na jakiegoś faceta który nie odwzajemnia twojego zaangażowania?
Porozmawiaj z nim, bo widać że ci zależy.
ale jak będziesz widziała po nim,ze cos kreci, to daj sobie z nim spokój na dobre.

5

Myślę,  że poznał inną,  a Ciebie trzyma na orbicie.

6

Najważniejsza sprawa. Wasz wiek.

7 Ostatnio edytowany przez Alonaa (2022-10-16 22:43:03)

Też myślę, że poznał inną, a z tobą podtrzymuje kontakt na pół gwizdka na wypadek, gdyby z tamtą nie wyszło. Jak dla mnie jak facet nie ma czasu na regularne spotkania na żywo, tylko ciągle wymyśla jakieś wymówki /pracę, to lepiej go odpuścić.

Jak byłby zainteresowany czymś więcej to by chciał się spotkać => masz odpowiedź Najwyraźniej nie chce powiedzieć wprost, że nie jest zainteresowany, tylko na wszelki wypadek podtrzymuje kontakt i lepiej dla swojego zdrowia psychicznego nie dawać się tak traktować.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024