prosba o pomoc Mowa nienawisci o zonie i dzieciach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » prosba o pomoc Mowa nienawisci o zonie i dzieciach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez iwonajakubowska44 (2024-09-29 23:25:47)

Temat: prosba o pomoc Mowa nienawisci o zonie i dzieciach

Prosze o pomoc zeby pokazac komus ze zone i dzieci sie szanuje

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-09-29 02:38:56)

Odp: prosba o pomoc Mowa nienawisci o zonie i dzieciach
iwonajakubowska44 napisał/a:

Moze drogie internautki warto tego Krzyska nauczyc ze zone i dzieci sie szanuje ?

Przypuszczam, że bohater wątku są z żoną po rozstaniu, w takich okolicznościach ludzie działają w emocjach. To oczywiście nikogo nie usprawiedliwia, ale nie wiesz co tam się wydarzyło.

P.S.
A może to Ty jesteś ową żoną?

3

Ogłoszenie świadczy tylko o bezsilności owego Krzyśka, który postanowił w taki sposób wyrzucić negatywne emocje wobec żony. Nie pochwalam takiego zachowania. Ale zauważ, że ludzie z dystansem do tego podejdą, no, może ktoś się roześmieje. Szkodliwość czynu nieduża, choć można pewnie dopominać się w sądzie o zadośćuczynienie, nie wiem.
A ja już bym takiego auta nie kupiła, bo kto tam wie, co się w nim jeszcze działo.

4

Prosze o pomoc zeby pokazac komus ze zone i dzieci sie szanuje

Zobaczcie ogloszenie na otomoto pl /

osobowe/oferta/hyundai-i30-pl-salon-i-wlasciciel-bezwypadkowy-serwis-aso-najbogatsza-opcja-ID6GM7Sd.html?_gl=1*vpczns*_gcl_au*ODY4MTUxODUuMTcyNzU2Mjc2Ng..*_ga*MTU0MTg4ODAzMi4xNzI3NTYyNzY2*_ga_1MNBX75RRH*MTcyNzU2Mjc2NS4xLjAuMTcyNzU2Mjc2NS4wLjAuMA..

niestety nie mam mozliwosci dodawania tutaj linkow

Osoba sprzedajaca to niejaki Krzysiek nr tel z ogloszenia 602271898

W tresci ogloszenia jest:

Jedyną wadą auta to jest to, że śmierdzi moją żoną, która do tego woziła różne przeterminowane kosmetyki, jedzenie oraz dzieci, które brudziły spożywając posiłki podczas drogi do i z przedszkola, ale w miarę możliwości auto do sprzedaży zostało wyczyszczone.

Moze drogie internautki warto tego Krzyska nauczyc ze zone i dzieci sie szanuje ?

Dzieki - ja juz wyslalam mu sms ze to mowa nienawisci a ogloszenie zglosilam bo to CHORE ZACHOWANIE

Jedna z was

Wyluzuj, jakimś pustym żłobem się tak ekscytujesz? Facio pewnie ma żal do żony i dzieci że w ogóle istnieją, sprzedaje samochód bo brakuje mu na alimenty albo spienięża co mu jeszcze biedakowi zostało, żeby się od alimentów uchylać smile
Jedyna radość jaką ma, wyżyć się werbalnie na żonie i dzieciach a ty chcesz mu ją zepsuć?
Omijać szerokim łukiem oszołoma, auta nawet nie oglądać i tyle. big_smile

5 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2024-09-29 09:35:12)

Jesli Ty tak reagujesz na to, ze twoj maz cos napisal o Tobie anonimowo (bo nikt w tym ogloszeniu nie wie, ze nazywasz sie Iwona Jakubowska) to nie dziwilbym mu sie gdyby chcial odejsc.
Samemu sprzedajac prywatnie mialem sytuacje, ze cos sie kleilo, przebarwilo albo byl inny problem spowodowany brakiem dbania przez osobe uzywajaca.
Taka wada potrafi mocno utrudnic mozliwosci sprzedazy i znaczaco obnizyc cene - w przypadku takiego samochodu nawet o kilkanascie tysiecy.

Gdybys dala mu te pieniadze, ktore on musi obnizyc aby ten samochod sprzedac to z pewnoscia by tak o Tobie nie napisal.
Ale widac Ty nie masz problemu aby pogorszyc jakosc wlasnosci innego czlowieka, nie zaplacic mu za to a pozniej probowac go bojkotowac w sprzedazy bo cos o Tobie anonimowo (pewnie zgodnie z prawda) napisal.

Ps. i to nie jest mowa nienawisci (trzeba byc jebnietym aby tak to interpretowac) a zwyczajnie wytlumaczenie skad wada (nie wozil tam nieboszczykow) ze wskazaniem glownie na anonimowa zone jako powod i winna.
Mowa nienawisci zacheca do przemocy wobec osoby lub grupy spolecznej. Ten opis co najwyzej generuje wspolczucie do autora w temacie zony, ktora sobie wybral.

6

Jedyną wadą auta to jest to, że śmierdzi moją żoną, która do tego woziła różne przeterminowane kosmetyki, jedzenie oraz dzieci, które brudziły spożywając posiłki podczas drogi do i z przedszkola, ale w miarę możliwości auto do sprzedaży zostało wyczyszczone.

To nie spełnia warunków, aby uznać to za mowę nienawiści.

„Mowa nienawiści” odnosi się do podburzania i zachęcania do nienawiści, dyskryminacji lub wrogości wobec jakiejkolwiek osoby, wynikających z uprzedzeń wobec tej osoby z powodu jakiejś cechy charakterystycznej, na przykład orientacji seksualnej lub tożsamości płciowej.

Z innego portalu:

Jak można rozpoznać mowę nienawiści? Tzw. hate speech często zawiera obraźliwe i pejoratywne słowa oraz wyrażenia, które mają na celu upokorzenie lub poniżenie określonej grupy. Obejmuje one treści lub komunikaty, które dyskryminują lub marginalizują konkretne grupy ludzi ze względu na ich cechy osobiste.

Ogłoszenie chamskie w treści i na granicy prawa, ale podejrzewam, że ma to ukryć fakt, iż w rzeczywistości jest to samochód popowodziowy. Mimo, że wskazany został Nadarzyn.

Część osób gdzieś tam uśmiechnie się pod nosem, że koleś się rozwodzi i oczywiście nie zabraknie oburzonych (co zwiększa zasięg oferty), ale raczej mało kto będzie jakoś specjalnie wnikał w stan sanitarny czy rzeczywiste powody sprzedaży przed upływem gwarancji.

Po każdym większym zalaniu nie brakuje podobnych ofert z mniej lub bardziej twórczymi opisami.

7

Oczywiscie, ze to brak szacunku.  Ja bym juz do tego auta z takim durnym mezem w zyciu nie wsiadla-takze gdyby mial jechac do rodzinki to beze mnie i dzieci i by sie musial tlumaczyc mamusi ze swojej glupoty. A jezeli ta zona pracuje to niech kupi auto dla siebie i jak on bedzie chcial do srodka wlezc to niech powie "idz a tad smrodzie jeden,bo mi auto zasmrodzisz" , o albo nawet teraz jak zona cos gotuje w kuchni,a on tam wlezie to niech mowi "uciekaj z tad smrodzie, bo mi na potrawy smrod leci"... no ja bym pokazala mendzie gdyby to ja bylam te zona

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » prosba o pomoc Mowa nienawisci o zonie i dzieciach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024