Dziecko czy praca? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez anita__re (2022-06-25 21:31:17)

Temat: Dziecko czy praca?

Witam, mam ważną decyzję do podjęcia i nie wiem co wybrać. Za kilka miesięcy kończę 30 lat, obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, do pracy miałbym wracać w styczniu. Zaczynam się zastanawiać nad tym czy warto. W pracy zarabiałam niewiele ponad minimalna, poza tym atmosfera i warunki raczej się psuły jeszcze zanim poszłam na zwolnienie ciążowe. Myślę o tym czy w ogóle warto tam wracać czy lepiej rozejrzec się za czymś innym/własnym.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziecko czy praca?
anita__re napisał/a:

Witam, mam ważną decyzję do podjęcia i nie wiem co wybrać. Za kilka miesięcy kończę 30 lat, obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, do pracy miałbym wracać w styczniu. Zaczynam się zastanawiać nad tym czy warto

Za mało napisałaś.
Chcesz brać wychowawczy czy całkiem rezygnować z pracy? Stać Was na to, żeby tylko partner pracował? Do stycznia masz jeszcze dużo czasu. Może powrót na pół etatu, a dziecko częściowo do żłobka? Są babcie blisko?

3

Ucielo mi resztę wiadomości. Wychowawczy raczej nie wchodzi w grę. Zawsze chcieliśmy mieć z mężem 2 dzieci i zastanawiam się nad tym czy lepiej zajść od razu w druga ciążę i mieć jedną dłuższa przerwę w aktywności zawodowej czy wrócić do pracy na jakiś czas i dopiero później starać się o dziecko.

4

anita__re napisał/a:

Ucielo mi resztę wiadomości. Wychowawczy raczej nie wchodzi w grę. Zawsze chcieliśmy mieć z mężem 2 dzieci i zastanawiam się nad tym czy lepiej zajść od razu w druga ciążę i mieć jedną dłuższa przerwę w aktywności zawodowej czy wrócić do pracy na jakiś czas i dopiero później starać się o dziecko.

Wszystko zakeży od tego, jak dajesz radę zdrowotnie i jaką masz sytuację w pracy. Zaleca się po porodzie odczekać rok przed kolejnym zajściem w ciążę. Kwestia zdrowia i wydolności szyjki macicy.
Więc możesz wrócić na chwilę, a potem iść od razu na L4 ciążowe.

5

Lady Loka napisał/a:
anita__re napisał/a:

Wszystko zakeży od tego, jak dajesz radę zdrowotnie i jaką masz sytuację w pracy. Zaleca się po porodzie odczekać rok przed kolejnym zajściem w ciążę. Kwestia zdrowia i wydolności szyjki macicy.
Więc możesz wrócić na chwilę, a potem iść od razu na L4 ciążowe.

Zdrowotnie mam trochę problemów ale wszystko jest do wyprostowania w przeciągu kilku tygodni. Do pracy w tym momencie, po urlopie mam powrót z tego co wiem. Nie wiem natomiast czy miejsce czekaliby na mnie po dwóch ciążach i dłuższej przerwie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024