z czego wynika taka roznica - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » z czego wynika taka roznica

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: z czego wynika taka roznica

wchodzilismy razem z kuzynka na czat, ona nawet nie miala zdjecia, wystarczy tylko ze nick sugeruje ze to dziewczyna, dostaje dziesiatki zaproszen w pierwszych paru minutach

ja napisalem na ogolnym, czekalem kilkadziesiat minut - nie bylo nikogo, w koncu zaczalem sam zagadywac, niewazne co pisalem (staralem sie na poziomie i calymi zdaniami) albo wcale nie przyjmowano albo odpowiadano w taki sposob ze trudno bylo dalej pisac

z czego wynika taka roznica, ze dziewczynom jest o tyle latwiej kogos poznac i moga tak wybierac, a mezczyzni sa zdani na przypadek czy ktos napisze/odpisze raz na godzine? znacie jakies portale gdzie jest bardziej sprawiedliwie i gdzie mozna sobie popisac z dziewczyną bez tak duzego braku rownowagi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: z czego wynika taka roznica

Z czego to wynika?
Z tego, że kobiety ogólnie są przyzwyczajone, że mężczyźni odzywają się do nich jako pierwsi.

3 Ostatnio edytowany przez illuminati_jews_reptilian (2019-01-02 16:02:38)

kkjjjj napisał/a:

wchodzilismy razem z kuzynka na czat, ona nawet nie miala zdjecia, wystarczy tylko ze nick sugeruje ze to dziewczyna, dostaje dziesiatki zaproszen w pierwszych paru minutach

ja napisalem na ogolnym, czekalem kilkadziesiat minut - nie bylo nikogo, w koncu zaczalem sam zagadywac, niewazne co pisalem (staralem sie na poziomie i calymi zdaniami) albo wcale nie przyjmowano albo odpowiadano w taki sposob ze trudno bylo dalej pisac

z czego wynika taka roznica, ze dziewczynom jest o tyle latwiej kogos poznac i moga tak wybierac, a mezczyzni sa zdani na przypadek czy ktos napisze/odpisze raz na godzine? znacie jakies portale gdzie jest bardziej sprawiedliwie i gdzie mozna sobie popisac z dziewczyną bez tak duzego braku rownowagi?

Jest dosyć sporo eksperymentów na portalach typu tinder które trochę przedstawiają smutną prawdę o sporej części dziewczyn, kobiet tam będących. Wg. mnie mało co z tym można zrobić i trzeba być na to gotowym.

Nierzadkie są przypadki że brzydkie lub/i grube dziewczyny i tak znajdywały sobie partnerów, oczywiście nie ze swojej inicjatywy. Teraz wyobraźcie to sobie z brzydkimi lub/i chłopakami i ile się muszą starać.

Może to jest naiwne z mojej strony ale uważam że dalej jest pewna mądra część płci żeńskiej i dalej warto próbować.

4

Naiwne ze jest pewna mądra czesc plci zenskiej? Odpisalabym tak samo...Ale chyba zwątpilam. Wejdz sobie na taki portal i zobacz jaka jest jakosc tych wiadomosci co sie dostaje. - Hej co tam?

1990rusałka napisał/a:

Naiwne ze jest pewna mądra czesc plci zenskiej? Odpisalabym tak samo...Ale chyba zwątpilam. Wejdz sobie na taki portal i zobacz jaka jest jakosc tych wiadomosci co sie dostaje. - Hej co tam?

To właśnie miałem na myśli. Może mogłem doprecyzować że nie chodzi mi o ogół płci żeńskiej ale w pewnym sensie ich pewny podzbiór z tego typu portali.

6

1990rusałka napisał/a:

Myślę, że wtedy odpisujesz "U mnie spoko, a u Ciebie?" I co złego się wtedy dzieje?

7 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-12 02:58:37)

Jeśli chcesz poznać kogoś ciekawego na czacie (a można!) to musisz się uzbroić w cierpliwość. To normalne, że większość osób to nie te - zupełnie, jak w realnym świecie. Nie jesteś jakimś pokrzywdzonym wyjątkiem.
Co zwiększa szanse na fajną rozmowę i może wartościową znajomość? Pokoje tematyczne, a nie towarzyskie i randkowe. Tematy rozmów, które bardziej pokazują to, w jaki sposób ktoś myśli o innych sprawach, niż co myśli o sobie samym. "Opisywanie siebie" to nie jest metoda, żeby kogoś poznać albo pozwolić się poznać. A tak się zaczyna multum czatowych rozmów, "może się troszkę opiszesz", "jestem taki a taki" "szukam tego a tego" - bezsens. Z takich gadek nic nie ma. Możesz najpierw starać się wchodzić w jakieś ciekawsze rozmowy na ogólnym, a jeśli ktoś fajnie pisze, próbować to przenieść do rozmowy prywatnej. Ale nie na siłę, to zniechęca.
Dziewczyny rzadziej zagadują chłopaków, bo tak się utarło, że to mężczyźni wykazują inicjatywę. Nie musi tak być koniecznie, ale często jest i nie przeskoczysz; czekaj na fajne rozmowy, ale też sam zaczynaj i nie zrażaj się. A im bardziej będziesz w tym aktywny, tym mniejszą trudność będzie sprawiać nawiązywanie kontaktów.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » z czego wynika taka roznica

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024