Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,482 ]

1,301 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-15 17:36:06)

Odp: Komitet Obrony Demokracji

Teraz ulicami przechodzi marsz życia gdzie mówią iż aborcja nie jest dobra  jakby nikt tego nie wiedział ale często aborcja to zło konieczne. Ale takie za przeproszeniem tu bym dał wyzwisko i jeszcze jedno wyzwisko śmie pisać na transparentach stop  in vitro. Gdyby nie in vitro moja córka nigdy by się nie urodziła. Dla nasz to była ostatnia deska ratunku. To jest własnie banda  otępiałych pelikanów co łykają co łykają wszystkie słowa księdza z ambona jako słowa prawdy. Bo się boją śmierci taka jest prawda. Jakby to że na tym świecie istnieje życie nie było już samo w sobie czymś pięknym i wystarczającym. Człowiek jeśli przezwycięży śmieć i będzie żył wiecznie to tylko dzięki nauce. Czyli dzięki racjonalizmowi  wierze w siebie a właściwie też w swoje zdolności a nie wyimaginowane byty.

Zobacz podobne tematy :

1,302

O Obamie nie pisałam smile
O Kopacz sam napisałeś.
Ludzie, z tego co widziałam, nie nabijają się z mantylki samej w sobie, bo można ją nosić ładnie i na tyle nienachalnie, żeby nie wyglądać jak skrzyżowanie (ha smile) zakonnicy z Imperatorem. Nabijają się z samej stylizacji.

1,303

Co do światowych dni młodzieży to dopiero może być katastrofa wystarczy iż ktoś da fałszywy telefon albo pośle drona np z fikcyjna bombą i będzie tragedia ludzie stratują siebie na śmierć. Po robiła coś z tym ale przerwano pracę na miesiąc przed wyborami PIS zaczął dopiero niedawno i znów przerwał. Postawił an policję i jakiś amatorów sic wolontariuszy. Może być katastrofa i obym się mylił. W każdym przypadku kościół wyjdzie na swoje jak pokazuje historii, męczennicy tylko przyciągną wiernych także nowych tylko ludzi szkoda.

1,304

Czarna Kotka napisał/a:

(...) Ludzie, z tego co widziałam, nie nabijają się z mantylki samej w sobie, bo można ją nosić ładnie i na tyle nienachalnie, żeby nie wyglądać jak skrzyżowanie (ha smile) zakonnicy z Imperatorem. Nabijają się z samej stylizacji.

Stylizacje rzeczywiście bywają różne.
W tym roku na kongresie kobiet np. dominowała ekologiczna wink
https://pbs.twimg.com/media/CiXfA9sWEAMIcdT.jpg

1,305

in_ka napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

(...) Ludzie, z tego co widziałam, nie nabijają się z mantylki samej w sobie, bo można ją nosić ładnie i na tyle nienachalnie, żeby nie wyglądać jak skrzyżowanie (ha smile) zakonnicy z Imperatorem. Nabijają się z samej stylizacji.

Stylizacje rzeczywiście bywają różne.
W tym roku na kongresie kobiet np. dominowała ekologiczna wink

Inka, proszę Cię nie czepiaj się już.
Panie po prostu chcą wyglądać atrakcyjniej w oczach spodziewanej fali uchodźców.

1,306

Nie wiem co religijni, konserwatywni tradycjonaliści mają do tych uchodźców, którzy też są religijnymi, konserwatywnymi tradycjonalistami... tylko że bardziej. To jesteście Wy, sprzed kilkuset lat. A podobno wszystko co nowoczesne, to złe, a zwłaszcza postęp.
wink

1,307

Czarna Kotka napisał/a:

Nie wiem co religijni, konserwatywni tradycjonaliści mają do tych uchodźców, którzy też są religijnymi, konserwatywnymi tradycjonalistami... tylko że bardziej. To jesteście Wy, sprzed kilkuset lat. A podobno wszystko co nowoczesne, to złe, a zwłaszcza postęp.
wink

No właśnie. Ja też nie wiem.
Ale zdecydowanie nie jestem religijny (agnostyk, dzień dobry), konserwatywny też nie za bardzo big_smile a już zupełnie nie da się mnie określić mianem tradycjonalisty.
Wal dalej na oślep tylko nie traf się znowu w czoło bo ci ten drugi zwój odpadnie. smile

1,308

Żeby to napisać trzeba nie wiedzieć nic o kobiecej modzie w Europie sprzed kilkuset lat lol

1,309 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-15 21:58:09)

A ty dużo wiesz o modzie to dołącz więc do nich big_smile
http://images77.fotosik.pl/409/46c31817d7856260.jpg

1,310 Ostatnio edytowany przez annaJo (2016-05-15 23:50:03)

Czarna Kotka napisał/a:

O Obamie nie pisałam smile
O Kopacz sam napisałeś.
Ludzie, z tego co widziałam, nie nabijają się z mantylki samej w sobie, bo można ją nosić ładnie i na tyle nienachalnie, żeby nie wyglądać jak skrzyżowanie (ha smile) zakonnicy z Imperatorem. Nabijają się z samej stylizacji.

Mantylka była tylko tzw. gwożdziem do trumny, ludzie nabijają się z odpustowego stylu p.premier. Pani premier powinna mieć stylistę na miare urzędu, jaki sprawuje.

Nie wiem czy pamiętacie P. Kwaśniewską w pierwszych miesiącach bycia żoną prezydenta, ta piękna kobieta ubierała się też, delikatnie mówiąc, mało elegancko, a krytykowała ja i prasa zagraniczna. Po zmianie stylisty i projektanta stała się wizytówką polskich kobiet.

1,311

Ale to jest nie tylko głupie ale i seksistowskie podejście. Nigdy nie przyszło by mi do głowy oceniać premiera faceta po stroju, to dlaczego mam tak oceniać premier kobietę? Byli ministrowie co chodzili w dzinsach i swetrach wszędzie. Ja nie lubię ani Szydło ani Kępy ale w ogóle nie zwracam uwagi na ich strój.

1,312

Tak się zastanawiałam które nożyce się odezwą wink
Skoro nie jesteś religijnym, konserwatywnym tradycjonalistą, Emde, to co robisz z kredą pod tą tablicą?
Ktoś Cię wyczytał?

Snake, oceniałbyś za stroje premiera faceta. Kwestia natężenia.
Stopień 1. Kolorowe skarpetki, każda innego koloru, do oficjalnego stroju
Stopień 2. Kolorowe skarpetki plus dziwaczne, obfite koronkowe rękawy koszuli wylewające się z rękawów garnituru i wielka broszka w kształcie kota
Stopień 3. Skarpeta na głowie
Stopień 4 Sukienka a la Marylin Monoroe.
Stopień 5. Brak stroju.

Agata Duda ma wyczucie stylu i jest chwalona za stroje, czy również takiego "oceniania" należy zaprzestać?

1,313

Mi też ciężko oceniać ciuchy nawet mojej żonie jest ciężko big_smile

1,314 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 10:27:14)

Czarna Kotka napisał/a:

(...) Agata Duda ma wyczucie stylu i jest chwalona za stroje, czy również takiego "oceniania" należy zaprzestać?

Bardzo elegancka, to fakt. Może dlatego tym bardziej drażni. Bo strasznie się czepiają, ciągłe prowokacje. I brak reakcji ze strony pierwszej damy mocno irytuje przeciwników.

Co do stylu pani premier, przeciętny. Poprawny uniform. Taki styl wybrała - klasyka. W porównaniu z 'europejską potęgą' Angelą zdecydowanie na plus.
A i jeszcze, u obecnej pani premier naturalna twarz. W porównaniu z plastikową (botoksową), nienaturalną poprzedniej pani premier przyjemna zmiana.

1,315

in_ka napisał/a:

A i jeszcze, u obecnej pani premier naturalna twarz

niezmacona zadna mysla:) na zmiane z Madonna Cierpiaca:))

mnie do tego wroniego duetu jeszcze Pawlowicz w koronkach brakowalo, biedy Franciszek pewnie by uciekl tunelem do Zamku Swietego Aniola i zabarykadowal sie tam:)

1,316

Ze spokojem czekam na ten moment kiedy GS występujący jako syndyk masy upadłościowej PO wyeliminuje ze swojej działki niedobitki po Słońcu Peru a potem wygasi KOD i Nowoczesną.de
Wtedy nastanie POPIS i zacznie się prawdziwy cyrk. smile

1,317

Il Condottiero napisał/a:

Wtedy nastanie POPIS i zacznie się prawdziwy cyrk. smile

Jakie zacznie:) Od pol roku conajmniej wystepuje z takimi klaunami, ze i cyrk Monako przy nich siada.

Ostatni poPis Wiceszefa MON:

"Wiceminister obrony Bartosz Kownacki wymienił trzy powody, dla których jego zdaniem agencja obniżyła perspektywę. Pierwszy to zamieszanie z Trybunałem Konstytucyjnym, które jest "winą Platformy". Dwa kolejne to spisek zewnętrznych agencji: bo, "agencje chciałyby, żebyśmy nie rozwiązali problemu kredytów frankowych" oraz "kwestia dużego programu modernizacji Polski, którego agencje zagraniczne się obawiają".

Jednak czwarty powód spowodował, że pozostali uczestnicy programu zrobili dziwne miny. - Co więcej, jeśli chodzi o analityków to mam bardzo ambiwalentne podejście - zaczął minister Kownacki. - Wczorajsza Eurowizja pokazała, że nasz kandydat, gdybyśmy polegali tylko i wyłącznie na widzach zająłby trzecie miejsce, a analitycy, znakomici specjaliści doprowadzili do tego, że był przedostatni. To pokazuje jak funkcjonują zewnętrzne agencje - zakończył."

dlatego nie mozna ufac takim agencjom jak Moody's, bo nawet Szpakowi nalezne miejsce odebrali http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiejsie.gif

1,318

Polecam artykuł poniżej. Wyborcza policzyła, to może jej ideowi wyznawcy uwierzą. W skrócie po policzeniu głowa po głowie GW wyszła orientacyjna ilość demonstrujących ok. 55 tys. To kto przegina w swoich szacunkach, policja czy magistrat?

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … html#MT_Z9

1,319

Mussuka napisał/a:

dlatego nie mozna ufac takim agencjom jak Moody's, bo nawet Szpakowi nalezne miejsce odebrali http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiejsie.gif

agencje ratingowe działają dokładnie tak samo jak sondażowe. Poza tym wg tej samej agencji Ukraina jest politycznie, społecznie i gospodarczo bardziej stabilna niż Polska. Jak widać utrata Krymu bez jednego wystrzału, powstanie na wschodzie Ukrainy de facto "Nowo Rosji", ucieczka PRM, kryzys polityczny i desygnowanie Balcerowicza jest gwarantem wysokiej pozycji wg eksperckich agencji ratingowych. Ale idiotów wierzących w to jak widać nie brakuje.

1,320

Snake napisał/a:

Polecam artykuł poniżej. Wyborcza policzyła, to może jej ideowi wyznawcy uwierzą. W skrócie po policzeniu głowa po głowie GW wyszła orientacyjna ilość demonstrujących ok. 55 tys. To kto przegina w swoich szacunkach, policja czy magistrat?

Snake, po pierwsze, tak to sobie mozesz manekiny albo kukly liczyc, nie ruszajacy sie tlum, ktory moze sie schodzic i rozchodzic w dowolnej chwili i kierunku.

Moze najrozsadniej byloby aby swoje dane liczbowe zglaszaly osobno delegacje z roznych miejsc w Polsce, ktore przyjechaly na ten marsz a potem warszawiacy, kazdy z osobna. Ale i tak, uznano by ich glosy za klamstwo. Wiec po kiego ta przepychanka liczbowa? Glos poszedl i to szerokim echem na caly swiat i to sie obecnie i milosciwie panujacym nie podoba i to bardzo.

1,321 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 13:07:37)

agencje ratingowe działają dokładnie tak samo jak sondażowe. Poza tym wg tej samej agencji Ukraina jest politycznie, społecznie i gospodarczo bardziej stabilna niż Polska. Jak widać utrata Krymu bez jednego wystrzału, powstanie na wschodzie Ukrainy de facto "Nowo Rosji", ucieczka PRM, kryzys polityczny i desygnowanie Balcerowicza jest gwarantem wysokiej pozycji wg eksperckich agencji ratingowych. Ale idiotów wierzących w to jak widać nie brakuje.

Problem polega na tym, że za swoje publikacje agencje nie biorą żadnej odpowiedzialności, traktują je jak zwykłe opinie, do których można się stosować albo nie.
Ryzyko bierze na siebie ten, kto chce korzystać z ratingu. Ostatni kryzys pokazał, że agencje ratingowe, które nie są niezależnymi instytucjami, a prywatnymi firmami nastawionymi na zysk, nie raz popadają w konflikt interesów; oceniają bowiem firmy, którym doradzają. A więc, kto więcej zapłaci, może mieć lepszą opinię wink

1,322

Mussuka napisał/a:
Snake napisał/a:

Snake, po pierwsze, tak to sobie mozesz manekiny albo kukly liczyc, nie ruszajacy sie tlum, ktory moze sie schodzic i rozchodzic w dowolnej chwili i kierunku.

Moze najrozsadniej byloby aby swoje dane liczbowe zglaszaly osobno delegacje z roznych miejsc w Polsce, ktore przyjechaly na ten marsz a potem warszawiacy, kazdy z osobna. Ale i tak, uznano by ich glosy za klamstwo. Wiec po kiego ta przepychanka liczbowa? Glos poszedl i to szerokim echem na caly swiat i to sie obecnie i milosciwie panujacym nie podoba i to bardzo.

Tak właśnie GW policzyła żeby odejść od metodologii szacunkowych jakimi posługuje się np. policja. W artykule napisali, że nie uwzględnia to np. tych co skręcili gdzieś w bok albo zakrywało ich drzewo czy transparent. No i tajemnica się wyjasniła - 180 tys. demonstrujących schowało się za drzewami i transparentami lub poszło w .... zanim mogła ich nakręcić kamera. Armia cieni normalnie ale wydawało mi się, do tej pory, że to tylko u Tolkiena smile

1,323

No, wygląda na to, że najdokładniej do tej pory Gazeta policzyła.
A wniosek z tego też taki, że w ostatnim Marszu Niepodległości było nie 150 k, tylko około 50, jeśli nie mniej.
Po prostu porównajcie nagrania. Szerokość ulicy, zagęszczenie  i czas przejścia marszu.

1,324

Czarna Kotka napisał/a:

No, wygląda na to, że najdokładniej do tej pory Gazeta policzyła.
A wniosek z tego też taki, że w ostatnim Marszu Niepodległości było nie 150 k, tylko około 50, jeśli nie mniej.
Po prostu porównajcie nagrania. Szerokość ulicy, zagęszczenie  i czas przejścia marszu.

No proszę, policzyła wink
I teraz, gdzieś tam na portalu podała. A wcześniej waliła zagranicę bzdurnoty aż świstało. Taka fajna, ta gazeta. smile

1,325

in_ka napisał/a:

I teraz, gdzieś tam na portalu podała. A wcześniej waliła zagranicę bzdurnoty aż świstało. Taka fajna, ta gazeta. smile

Zwyczajnie trzyma poziom dopasowany do poziomu percepcji świata swoich czytelników.

1,326

Nie "gdzieś", tylko na głównej.
A wcześniej podawała szacunki wg poszczególnych instytucji.
Co to znaczy "walić za granicę"?
Jakoś nie widziałam uczciwie policzonego Marszu Niepodległości w żadnym z prawicowych mediów.

1,327

in_ka napisał/a:

Zwyczajnie trzyma poziom dopasowany do poziomu percepcji świata swoich czytelników.

hu hu, no to stwierdzenie wiele tez mowi o poziomie czytelnikow np. frondy  http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif

1,328 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 14:08:46)

Czarna Kotka napisał/a:

Nie "gdzieś", tylko na głównej.
A wcześniej podawała szacunki wg poszczególnych instytucji.
Co to znaczy "walić za granicę"?
Jakoś nie widziałam uczciwie policzonego Marszu Niepodległości w żadnym z prawicowych mediów.

Doprecyzuję. "Walić" w domyśle głupoty. Podawać nieprawdziwe informacje zagranicznym mediom. Tworzyć artykuły, w oparciu o nierzetelne informacje. A właśnie tak było po ostatnim zlocie KODu.
Nigdy nie spotkałaś się z takim określeniem Kotko? Walić głupoty? Dość popularne przecież.

A teraz takie pytanie dla ciebie Kotko również. Kto wierzył w to 240/250 tys. ludzi ?
Potrafisz sobie wyobrazić tę liczbę?

1,329

No dobrze, Inko, to znajdź, proszę, artykuł, w którym Gazeta pisze o ilościach ludzi, nie wspominając o tym, że są to szacunki organizatorów/ratusza.
Serio, może mi coś umknęło.
Zagraniczne media, wszystkie, polegają tylko na Gazecie? smile

Ja na Frondę zaglądam raz-dwa razy tygodniowo.
Lubię surrealizm smile

1,330 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 14:21:58)

Czarna Kotka napisał/a:

No dobrze, Inko, to znajdź, proszę, artykuł, w którym Gazeta pisze o ilościach ludzi, nie wspominając o tym, że są to szacunki organizatorów/ratusza.
Serio, może mi coś umknęło.
Zagraniczne media, wszystkie, polegają tylko na Gazecie? smile

No proszę Kotko wracać do tego mamy. Znowu w tej manipulacji się grzebać. Cały net wtedy huczał. Szkoda mojego czasu.
Zagraniczne media zorientowały się, że w zbyt duży przekręt ich wpuszczono. Stąd teraz portal Michnika policzył wink

1,331

"Szkoda mojego czasu"= "obawiam sie, ze nie znajdę, ale Gazeta to i tak dno, bo tak".
Zagraniczne media wobec tego powinny teraz napisać o 55 tysiącach, skoro to z ich powodu odbyło się liczenie.

1,332

Mussuka napisał/a:

hu hu, no to stwierdzenie wiele tez mowi o poziomie czytelnikow np. frondy  http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif

a to ^^^ stwierdzenie wiele mówi o tych co porównują największą póki co codzienną gazetę w PL do portaliku internetowego. Co jak co ale trzeba GW przyznać, że celnie dobrała sobie grupę targetową.

1,333

in_ka napisał/a:

Kto wierzył w to 240/250 tys. ludzi ?
Potrafisz sobie wyobrazić tę liczbę?

Ja wierze ze tyle bylo bo bylam i widzialam te tlumy ludzi i nie tylko ludzi starszych jak twierdzi ten pajac z pyty tylko cale rodziny.Wszyscy kulturalni i mili a nie tak jak na marszach pisu czy niepodleglosci albo faszysci albo moherowe berety co ledwo po wyjsciu z kosciola opluwaja wszystkich naokolo.

Inka zaklamujcie dalej rzeczywistosc ale tu takich naiwnych co w te wasze brednie uwierza nie ma.to nie forum pisiorow.

1,334

Czarna Kotka napisał/a:

Liczebność ostatniego marszu niepodległości policja szacowała na 70 tys., a organizatorzy na 100 tys. (oni się nawet zliczali swoimi służbami ochrony). Gdyby podejść do tych wielkości zgodnie z ostatnimi wyliczeniami GW, to realna byłaby wielkość ok. 90 tys. I to zupełnie nie bulwersuje, bo przy takich zgromadzeniach jest to po prostu błąd wkalkulowany w szacunki, i pokazuje komu "odpala". Narodowcom czy KOD-owcom et consortes.

1,335 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-05-16 15:04:12)

Yerba wszyscy tak kulturalni i mili jak Ty? Bo plujesz tu jadem od paru stron. W odróżnieniu od adwersarzy. U mnie też jakieś tam protesty były. Głównie stara władza i jej poplecznicy. Dużo ich nie było, ale akurat byłem na lodach to nie widziałem tam nikogo nie związanego z PO i obozem poprzedników.

1,336 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 15:47:45)

Czarna Kotka napisał/a:

"Szkoda mojego czasu"= "obawiam sie, ze nie znajdę, ale Gazeta to i tak dno, bo tak".
Zagraniczne media wobec tego powinny teraz napisać o 55 tysiącach, skoro to z ich powodu odbyło się liczenie.

Kotko, napisały zachodnie media o manipulacji, już wcześniej. Myślałam, że bardziej jesteś w temacie.
I szkoda tych twoich sugestii. Ale oczywiście masz do nich prawo wink

Co do GW.  Tak, dla mnie dno. I nie dlatego, że nie można tam znaleźć nic godnego uwagi, bo z rzadka zdarza się. Dlatego, że jest niewiarygodna. Upadek dziennikarstwa jednym słowem. Ja pamiętam początki tej gazety. Inna bajka, zupełnie.

https://pbs.twimg.com/media/CiCFlhuWkAAyVDh.png
A to tylko taki przykład dla ciebie, kto napisał propagandowy artykuł w zachodniej prasie o marszu KOD? Dziennikarz GW, to dość oczywiste przecież. Zasada zawsze ta sama, kto chce wiedzieć - znajdzie smile

Yerba napisał/a:

Ja wierze ze tyle bylo bo bylam i widzialam te tlumy ludzi i nie tylko ludzi starszych jak twierdzi ten pajac z pyty tylko cale rodziny.Wszyscy kulturalni i mili a nie tak jak na marszach pisu czy niepodleglosci albo faszysci albo moherowe berety co ledwo po wyjsciu z kosciola opluwaja wszystkich naokolo.

Inka zaklamujcie dalej rzeczywistosc ale tu takich naiwnych co w te wasze brednie uwierza nie ma.to nie forum pisiorow.

Z tego co wiem, to netkobiety jest forum ogólnodostępnym. Dlatego pojawiają się też takie ciekawostki jak Yerba, która widziała 250 tys. ludzi na zlocie KODu. Była tam i widziała. Do tego jest miła i kulturalna i nie zakłamuje rzeczywistości wink

1,337 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 15:59:27)

Gdy tzw POPIS nastanie my anarchiści wyrzucimy ich. Kto tu jadem pluje wyzywając od zdrajców.
Jeszcze dam zrzut rozmowy na facebooku

1,338 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 15:58:04)

Paweło napisał/a:

Gdy tzw POPIS nastanie my anarchiści wyrzucimy ich.

Skąd  ich wyrzucicie Paweło?
I od kiedy to lewak jest anarchistą ?

1,339 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 17:47:20)

Anarchiści to lewacy. Trzeba odróżnić socjalistę od social libertarianina. Nie jestem socjalistą ja tylko stwierdziłem iż dużą cześć polaków jest za socjalami dlatego głosowało na PIS poza tym naturalna kolej rzeczy zmęczenie materiału i tak 2 kadencje to dotychczas najlepiej. Antifa to nic innego jak zbrojne ramię anarchistów które poza walką ze skinami chroni manifestacje anarchistów i dokarmia bezdomnych. Anonimowi to tez anarchiści. Polecam http://www.federacja-anarchistyczna.pl/ Górnicy zostali wykiwani Duda (ten drugi) poparł prywatyzacje kopalń choć wcześniej krzyczał na PO a robią swoje to jest to samo to dopiero numer zaufali mu a on ich zdradził wink
Najlepsze iż zwolennicy PIS wyzywają od żydów a to jest dobre

1,340 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 19:59:58)

Paweło napisał/a:

(...) Antifa to nic innego jak zbrojne ramię anarchistów które poza walką ze skinami chroni manifestacje anarchistów i dokarmia bezdomnych.

A ja dowiedziałam się, że:
Antifa to zazwyczaj młodzi ideowi zagubieni ludzie, przeważnie do tej organizacji należą młodzi Polacy, którzy wywodzą się z alterglobalistów, anarchistów i lewicującej młodzieży straszliwie zmanipulowanej przez środowiska Gazety Wyborczej.
I jeszcze: Antifa w Polsce ludzi związanych z polskim przedwojennym ruchem narodowym nazywa nazistami oraz antysemitami.
A i że mocni to są tylko w necie. Tam prowadzą swoją wojnę. W realu słabizna. I z wiedzą na temat historii Polski w tej antifie to kiepściutko. Patrz Paweło, to jak u ciebie wink

1,341

Najbardziej żałosne w obecnej sytuacji jest to, że jeszcze w ostatnich latach rządów PO i PSL nie słyszałem od koalicji żadnego sensownego pomysłu na przyszłość poza trwaniem i nie dopuszczeniem do władzy PiS. Władzę stracili i od pół roku, razem z Nowoczesną nie potrafili przedstawić mi swoich pomysłów na rządzenie kiedy już obalą PiS. Zero programu, zero przekazu, że ma się jakiś pomysł. Czysta negacja, jesteśmy super, bo nie jesteśmy PiS. Żałosne jest to tym bardziej, że oni chyba naprawdę nie rozumieją, że z tego powodu dostali wielkiego kopa w zadek.

1,342

Snake napisał/a:

(...) Czysta negacja, jesteśmy super, bo nie jesteśmy PiS. Żałosne jest to tym bardziej, że oni chyba naprawdę nie rozumieją, że z tego powodu dostali wielkiego kopa w zadek.

I wydaje im się, że nadal twierdząc to samo wygrają z PiSem w kolejnych wyborach. To jest mega zabawne.

1,343 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 20:25:20)

A czy ja uważam iż będzie inaczej. Na razie nie widzę w opozycji realnej opozycji. Ale to co zrobi PIS to na pewno nie ucieszy ludzi. Ktoś na pewno wygra może to być np partia razem.

1,344 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-16 20:45:38)

Paweło napisał/a:

A czy ja uważam iż będzie inaczej. Na razie nie widzę w opozycji realnej opozycji. Ale to co zrobi PIS to na pewno nie ucieszy ludzi. Ktoś na pewno wygra może to być np partia razem.

Razem?
A ktoś o nich jeszcze pamięta ?

No ale zgadzam się Paweło. Też nie widzę opozycji.

I taka ciekawostka. W tym tygodniu najsilniejsza  waluta na świecie
https://pbs.twimg.com/media/CijyxhKWEAAVMXm.jpg

1,345 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 20:48:08)

W każdym razie PIS nie wygra a brak władzy załatwi tylko zjednoczona opozycja która ustali program minimum oraz jasno i klarownie wypunktuje błędy PISu w krytycznej sytuacji a takich jeszcze będzie nie mało z racji problemów budżetowych....

1,346

Paweło napisał/a:

W każdym razie PIS nie wygra a brak władzy załatwi tylko zjednoczona opozycja która ustali program minimum oraz jasno i klarownie wypunktuje błędy PISu w krytycznej sytuacji a takich jeszcze będzie nie mało z racji problemów budżetowych....

A widzę, że przechodzimy do pobożnych życzeń. I w temacie wygranych wyborów. I zjednoczenia opozycji. Ok wink

1,347

Paweło napisał/a:

Paweło wiesz co się wydarzy w przyszłości?
Cudowne...

https://www.youtube.com/watch?v=r3UANEflcX0

1,348 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 21:57:02)

O tym jak zwykle politycy nie myślą. Ciekawe ile bierzesz za te posty ...
Oby nie musiał być realizowany plan awaryjny ....
PIS zepsuł więcej niż PO w ciągu jednej kadencji, populizm przesłonił racjonalizm powie to każdy wykładowca dlatego PIS chce ich zmienić.
To będzie dopiero paranoja iście w stalinowskim wydaniu jedyna słuszna ekonomia to ekonomia spod sztancy Rydzyka lol

1,349

Paweło napisał/a:

O tym jak zwykle politycy nie myślą. Ciekawe ile bierzesz za te posty ...
Oby nie musiał być realizowany plan awaryjny ....

Paweło, a jaki to plan awaryjny wg ciebie?
Ty i motyka lol

1,350

Dałem link ja się tu nie liczę ale będzie co podziwiać 

1,351

Paweło napisał/a:

(...)To będzie dopiero paranoja (...)

Tak Paweło, to paranoja big_smile

1,352 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-16 22:23:00)

Jeśli tak uważasz to OK. Snowdena tez uważano z początku za paranoika. Wystarczy naświetlić kilka wycieków przy których afera taśmowa która była deską do grobu PO będzie tylko zabawą kilku niekulturalnych chłopców. Fala szybko nadejdzie. Z początku myślałem iż tylko Francuzi tacy są ale znajomy udowodnił mi iż bardzo łatwo wyprowadzić ludzi an ulicę szczególnie gdy nie ma lidera który stanie na czele i w sumie nie będzie ....
Orban opierał się na Erdoganie (np polityka prorodzinna zatykająca usta) a na Orbanie Kaczyński. Niestety Turcy są już wystarczająco wkurzeni za rok dwa to samo będzie na Węgrzech. Turcy sugerowali się Egiptem oraz Syrią. My an szczęście nie mamy takiego arsenału poza tym chcemy być w UE oraz NATO co wyklucza takie działania.

1,353

Paweło napisał/a:

Ciekawe ile bierzesz za te posty ...

Przecież już ci pisałem.
Serio chcesz wiedzieć?

1,354

Mussuka napisał/a:

a to ^^^ stwierdzenie wiele mówi o tych co porównują największą póki co codzienną gazetę w PL do portaliku internetowego. Co jak co ale trzeba GW przyznać, że celnie dobrała sobie grupę targetową.

a do czego porownac? Jak slusznie zauwazyles, to najwieksza codzienna gazeta. Masz jakis odpowiednik po lewej stronie? Rzepa?:))

1,355

Mussuka napisał/a:

Masz jakis odpowiednik po lewej stronie? Rzepa?:))

No to jest hit sezonu na długie lata. Wychodzi na to, że GW jest po prawej. Nigdy nie posądzałem czytelników tejże o rozum ale teraz to już przeszło samo siebie.

1,356

Agora ogólnie ma kłopoty. Do tej pory ratowali się zastrzykami z budżetu, czytaj zleceniami reklamowymi i ogłoszeniowymi ze strony administracji publicznej i paru spółek skarbu państwa. Plus takie drobiazgi jak prenumerata w urzędach. Przyszedł PiS i pal licho te prenumeraty ale obciął intratne zlecenia reklamowe ze strony administracji i spółek. Wystarczy spojrzeć na ostatni raport Agory, że właśnie tych pieniędzy zabrakło żeby zakończyć rok bez straty. Jaką neutralność ma wykazywać gazeta, której redaktor naczelny trzyma majątek w postaci akcji Agory?

1,357 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-05-17 09:49:48)

Mussuka napisał/a:

Masz jakis odpowiednik po lewej stronie? Rzepa?:))

No to jest hit sezonu na długie lata. Wychodzi na to, że GW jest po prawej. Nigdy nie posądzałem czytelników tejże o rozum ale teraz to już przeszło samo siebie.

Oj, zwykla pomylka ale jak widac i tytul tej PRAWEJ gazety poniekad adekwatny do charakteru czytelnikow. Rzepa, rzep i takie tam:)

A, i wiesz czemu mi sie pomylilo? Bo tak naprawde do tej pory, do tych ostatnich wyborow NIGDY nie dzielilam Polakow na prawice i lewice. Wiec ucze sie kjazdego dnia jak odpowiednio sortowac:)

1,358

Mussuka napisał/a:

Oj, zwykla pomylka ale jak widac i tytul tej PRAWEJ gazety poniekad adekwatny do charakteru czytelnikow. Rzepa, rzep i takie tam:)

A, i wiesz czemu mi sie pomylilo? Bo tak naprawde do tej pory, do tych ostatnich wyborow NIGDY nie dzielilam Polakow na prawice i lewice. Wiec ucze sie kjazdego dnia jak odpowiednio sortowac:)

Oczywiście, że nie bo GWno uświadomiło swoim czytelnikom, że jest tylko jedna Polska, ich Polska a cała reszta to naziści, faszyści, etc. Schemat jak w Chinanch Mao, wszyscy w jednakowych uniformach a kto nie ten imperialistyczny agent.

1,359 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-17 11:03:49)

Snake napisał/a:

(...) Jaką neutralność ma wykazywać gazeta, której redaktor naczelny trzyma majątek w postaci akcji Agory?

No właśnie. Ale na ile ludzie mają wiedzę dotyczącą zależności, powiązań czy zysków? Oczywiście, ci co chcą wiedzieć - wiedzą.
Potrzeba jest jednak trochę aktywności własnej. Nie wystarczy pozostanie biernym odbiorcą wink

(...) GWno uświadomiło swoim czytelnikom, że jest tylko jedna Polska, ich Polska a cała reszta to naziści, faszyści, etc. Schemat jak w Chinanch Mao, wszyscy w jednakowych uniformach a kto nie ten imperialistyczny agent.

PO i uczestnicy marszu KOD tkwią wciąż mentalnie w czasach, kiedy media mówiły jednym głosem - głosem fanatycznych apologetów III RP.

1,360

in_ka napisał/a:

Oczywiście, ci co chcą wiedzieć - wiedzą.

Raczej ci co wiedzą - wiedzą co chcą.

1,361

Oen_242 napisał/a:
in_ka napisał/a:

Oczywiście, ci co chcą wiedzieć - wiedzą.

Raczej ci co wiedzą - wiedzą co chcą.

To już jest nieźle. Bo zawsze lepiej wiedzieć czego się chce a czego nie i dlaczego właśnie tak. smile

1,362

Mussuka napisał/a:

Bo tak naprawde do tej pory, do tych ostatnich wyborow NIGDY nie dzielilam Polakow na prawice i lewice. Wiec ucze sie kjazdego dnia jak odpowiednio sortowac:)

Będzie to bardzo trudne smile No bo jak lewicowy rząd SLD szedł w różnych sprawach na rękę kościołowi katolickiemu albo wprowadzał liberalne rozwiązania gospodarcze, to jaka z niego była lewica? Jak PiS ma pomysły bardziej socjalne niż nie jedno ugrupowanie lewicowe, to jaka z niego prawica? Jak PO wywodzące się w prostej linii z Kongresu Liberalno-Demokratycznego tylko podnosiło podatki i inne obciążenia fiskalne, to jacy z nich liberałowie? Jak najlepszą ustawę o działalności gospodarczej napisał minister ostatniego "komunistycznego" rządu, to jak to świadczy o wszystkich, którzy później rządzili? Szczególnie, że tą ustawę już tylko psuli i komplikowali...

1,363

W Polsce nie ma podziału na lewicę i prawicę. To pomieszanie z poplątaniem. U nas są głównie mieszanki jak PiS. Lewicowość w kwestiach socjalnych, a prawicowość w kwestiach światopoglądowych.

1,364

Pomijając fakt, że u nas przyjęło się stawianie znaku równości pomiędzy prawicą i religią. Dlatego też socjalny PiS wraz ze swoim rozdawnictwem jest utożsamiany z prawicą bo uczestniczy w świętach religijnych.

1,365

PiS, to pewnie trzeba by określać partią katolicko-narodowo-socjalistyczną smile

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024