Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 22 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,482 ]

1,171 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 21:12:20)

Odp: Komitet Obrony Demokracji
Snake napisał/a:
in_ka napisał/a:

Snake jak tam z twoim strachem wink

A dobrze, dziękuję smile Komuś się wydaje, że cały świat żyje tylko tym co mu odpisać ale każdy ma jakiś swój krzyż, który musi dźwigać. Nie mój krzyż, nie mój ciężar smile
A za co lubię to zdjęcie? Za błyskotliwy dowcip środowiska kibiców tak na zasadzie wujka Staszka, mistrza ciętej riposty. Och jak się środowiska tzw. opozycyjne zachwycały, że kibice wygwizdali prezydenta. Nie zauważyłem głosów, że tak nie wypada, że to głowa państwa itd. Tu zaś proszę, chłopaki w parę dni zmajstrowali transparent. Mają talent organizacyjny.

I właśnie temu środowisku odpowiedzieli kibice Legii w taki sposób, żeby już żadnych wątpliwości nie było, jeżeli zagwiżdżą wink

Zobacz podobne tematy :

1,172

Inka mówisz o większości mądrych Polaków, a zapominasz że zdecydowana większość z nich pragnie opublikowania wyroku TK ? A ogólnej rodacy pragna aby uszanować tą instytucję i jej wyroki oraz aby politycy (ze wszystkich stron) zakończyli robić wreszcie ten bałagan, wokół tej całej sytuacji?
Pamiętasz, wiesz, znasz, próbujesz zrozumieć?
Ogarnął mnie smutek, bo widzę że niektórzy uczestnicy starrkafejki postanowili sie powypowiadac politycznie. Dorośli, rozsądni ludzie a bardzo wyraźnie stają po jednej ze stron konfliktu. Po co, nie lepiej i mądrzej wziąć przykład, choćby z kolegi Ex i wyjść z pozycji centrum, poszukać konsensusu, wspólnego spojrzenia, wykazać dojrzałość?
Czasami mam wrażenie że polakom, znudził się juz brak wojny i krwii własnej, a skoro nikt nas nie chcę atakować,  to chociaż powojujemy między sobą. Na życzenie cynicznych polityków, w imię spełnienia ich chorych ambicji. A niektórzy głupi się na to nabierają. .......

1,173

Tak na marginesie, to dokładnie 222 lata temu w Warszawie miłośnicy konstytucji 3 Maja powywieszali przywódców Targowicy...

1,174 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 22:27:55)

dziewan napisał/a:

Inka mówisz o większości mądrych Polaków, a zapominasz że zdecydowana większość z nich pragnie opublikowania wyroku TK ? A ogólnej rodacy pragna aby uszanować tą instytucję i jej wyroki oraz aby politycy (ze wszystkich stron) zakończyli robić wreszcie ten bałagan, wokół tej całej sytuacji?
Pamiętasz, wiesz, znasz, próbujesz zrozumieć?
Ogarnął mnie smutek, bo widzę że niektórzy uczestnicy starrkafejki postanowili sie powypowiadac politycznie. Dorośli, rozsądni ludzie a bardzo wyraźnie stają po jednej ze stron konfliktu. Po co, nie lepiej i mądrzej wziąć przykład, choćby z kolegi Ex i wyjść z pozycji centrum, poszukać konsensusu, wspólnego spojrzenia, wykazać dojrzałość?
Czasami mam wrażenie że polakom, znudził się juz brak wojny i krwii własnej, a skoro nikt nas nie chcę atakować,  to chociaż powojujemy między sobą. Na życzenie cynicznych polityków, w imię spełnienia ich chorych ambicji. A niektórzy głupi się na to nabierają. .......

No dobra dziewan, to pogadajmy jak masz taką potrzebę.
O czym to zapominam? I czego pragnie większość (a te zdecydowane twoje twierdzenie w oparciu, o co? Jakieś dane? Badania? Sondaże, a niech tam? Czy domniemania?)
Rodacy - hmm. Czego pragną rodacy? Podejrzewam, że w większości poczucia bezpieczeństwa przede wszystkim. Dostatku również.
Przeciętny Kowalski dziewan w pewnym miejscu ma spór o TK. Paliwo dla polityków nie rozgrzewa do czerwoności zwykłego obywatela.
Tak, rzeczywiście jest część społeczeństwa realizująca się poprzez KOD. Ale to mały procent populacji.

Smutek cię ogarnął, a dlaczego? Forum, to miejsce do rozmów, dyskusji nieraz z zabarwieniem negatywnych emocji. Po to tutaj przychodzą użytkownicy.
Dorosłość. Jak chcesz znaleźć konsensus dziewan? Pewne sprawy są nierealne. Konsensus i wartości?
Kompromis, no szybciej. Poszukiwania trwają, cały czas nieustanie.  Na tych poszukiwaniach opiera się historia ludzkości a tym samym cywilizacji
I zupełnie niepotrzebnie wplątałeś do tego wątku kafejkę. Zupełnie. Ale widocznie inaczej nie potrafiłeś dziewan.

ps Polakom zawsze Wielką literą. Bardzo mnie razi ta mała w nazwie narodu.

1,175 Ostatnio edytowany przez dziewan (2016-05-09 22:28:08)

Snake napisał/a:

Tak na marginesie, to dokładnie 222 lata temu w Warszawie miłośnicy konstytucji 3 Maja powywieszali przywódców Targowicy...

No i???
Widzisz jakieś analogie? A może jakichś targowiczan? A może to okazja do ustanowienia nowego święta narodowego lub jakichś nowych obchodów?
Czy widzisz jakim językiem rozmawiają ze soba obecnie Polacy?

1,176

in_ka napisał/a:

No widzę, że nie odbiega od poziomu "kiboli".
Co tam mamy w zasobie słownictwa (czytaj: plucia):
"faszystowskie bydło","bandyci", "ameby umysłowe", "podludzie", "śmieci", "hołota" w oparciu (cytaty z postów)  Yerby, Paweło, Oen_242.
Pozostaje tylko współczucie.

Nie obrazaj mnie porownujac do tego kibolskiego bydla.wiekszosc z nich powinno swiat ogladac zza krat.

Snake czyli jednak popierasz to co napisalo to bydlo.Moderacja powinna wedlug mnie zareagowac i od razu usuwac takie osoby.Dziwi mnie przyzwolenie na umieszczanie takich obrazkow i jeszcze przyklaskiwania przez niektorych.

1,177 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 22:32:10)

Yerba napisał/a:
in_ka napisał/a:

No widzę, że nie odbiega od poziomu "kiboli".
Co tam mamy w zasobie słownictwa (czytaj: plucia):
"faszystowskie bydło","bandyci", "ameby umysłowe", "podludzie", "śmieci", "hołota" w oparciu (cytaty z postów)  Yerby, Paweło, Oen_242.
Pozostaje tylko współczucie.

Nie obrazaj mnie porownujac do tego kibolskiego bydla.wiekszosc z nich powinno swiat ogladac zza krat.

Snake czyli jednak popierasz to co napisalo to bydlo.Moderacja powinna wedlug mnie zareagowac i od razu usuwac takie osoby.Dziwi mnie przyzwolenie na umieszczanie takich obrazkow i jeszcze przyklaskiwania przez niektorych.

A w czym jesteś yerba od nich lepsza? Tak dla przykładu chociaż wink
Yerba muszę cię zmartwić. Wszystkie kanały info w Polsce pokazywały ten obrazek i komentowały. Portale społecznościowe także. Gazety również. Wszelkie media. Straszne wink

1,178

Snake napisał/a:

Warte przypomnienia wink
Historie warto znać i wyciągać z niej wnioski smile

1,179

Ale raczej nikt nie przyklaskiwal temu tak jak ty czy snake.Z was tacy Polacy ze naprawde szkoda slow.

1,180 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-09 22:36:05)

dziewan napisał/a:

Czy widzisz jakim językiem rozmawiają ze soba obecnie Polacy?

No jak  Jaroslaw takim jezykiem przemawia to co sie dziwisz ze jego wyznawcy takim jezykiem mowia.

1,181

Yerba napisał/a:

Chłopcze czy dziewczynko. Śmieje się z idiotycznych prób wykorzystania środowiska kibiców wtedy kiedy komuś to pasuje. Co zresztą kompromitująco wygląda dla samych mediów, które donoszą tak:
- kibice wygwizdali prezydenta,
- kibole wywiesili skandaliczny transparent, że na takich i owakich gwizdów nie będzie tylko itd.
Znaczy staropolskie jak Kali ukraść krowę dobrze, jak Kalemu ukraść źle. Biedni ci kibice, jak gwiżdżą na prezydenta są porządnymi, praworządnymi kibicami. Jak wywieszają transparenty są już kibolami.
Ten transparent, to prosty i dosadny komunikat ze strony kibiców co sądzą na temat wciągania ich w te gierki.

Dziewan, no trochę widzę. Wtedy uchwalono konstytucję, która miała uzdrowić Polskę, a stary aparat, który częściowo tracił interesy, a częściowo był od lat opłacany z kasy zagranicznych mocarstw wystąpił przeciw niej. Teraz kilka ugrupowań z rządzącym na czele też chce zmienić konstytucję na nową, która ma uzdrowić ustrój Polski. I też ktoś ostro się temu sprzeciwie. Też lata po ościennych państwach i instytucjach na skargę. 222 lat temu powieszono m.in ówczesnego premiera Polski, najwyższych dowódców wojskowych, biskupów, urzędników administracji, sądów.
Aaa, zapomniałem, że czcimy dzień uchwalenia tej konstytucji jako święto państwowe i to jakie jej wprowadzenie było fajne.

1,182 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-09 22:46:50)

Sorry ale gwizdac a szykowac szubienice to roznica.I nie dziewczynko bo mam niewiele lat mniej niz ty.
I po co sie maja tlumaczyc w ten sposob skoro wiadomo ze kibolstwo to elektorat pisu?

1,183

Yerba napisał/a:

Ale raczej nikt nie przyklaskiwal temu tak jak ty czy snake.Z was tacy Polacy ze naprawde szkoda slow.

A kto yerba przyklaskuje i czemu?
Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Tzn. literki ze sobą składać i znaczenie słów pojmować?

1,184 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 22:50:34)

Snake napisał/a:

(...) Znaczy staropolskie jak Kali ukraść krowę dobrze, jak Kalemu ukraść źle. Biedni ci kibice, jak gwiżdżą na prezydenta są porządnymi, praworządnymi kibicami. Jak wywieszają transparenty są już kibolami.(...)

Dokładnie tak smile
No Wybiórcza wiedzie prym w tej narracji

1,185

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Tzn. literki ze sobą składać i znaczenie słów pojmować?

Tym slowom z transparentu.Przeciez snake 'lajkowal' to,wlasnie sie przyznal.

1,186

Yerba napisał/a:
in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Tym slowom z transparentu.Przeciez snake 'lajkowal' to,wlasnie sie przyznal.

Rozmowa z tobą jest jak rozładowywanie wagonu węgla. Raz, dwa. Raz, dwa. Mechaniczna czynność. Ale co dziwi wink

1,187

Raczej ostrożnie bym operowała pojęciami takimi jak  "uzdrawianie".
To będzie miało cel taki jak wszytko, z TK na czele - umocnić ich władzę.

Kibice następnym razem mogą zaklaskać smile
Albo zaśpiewać Łubudubu.

1,188

Czarna Kotka napisał/a:

Raczej ostrożnie bym operowała pojęciami takimi jak  "uzdrawianie".
To będzie miało cel taki jak wszytko, z TK na czele - umocnić ich władzę.

Kibice następnym razem mogą zaklaskać smile
Albo zaśpiewać Łubudubu.

Kotko, a która partia rządząca nie chciała umocnić swojej władzy. No oświeć mnie proszę.

1,189

Tak Inka na podstawie sondaży, badań, diagnoz. Ale przede wszystkim na podstawie rozmów z ludzmi, którzy na codzien polityką nie interesują się wcale, jednakże ta cała hucpa wokół TK ich razi, dotyka, martwi i powoduje w nich brak poczucia bezpieczeństwa. Polacy chcą spokojnie i bezpiecznie pracować oraz żyć. Chcą być dumni ze swojego życia i swojego kraju. Nie chcą natomiast bałaganu i cynizmu który ich otacza, przeszkadza im w spelnieniu Ich aspiracji.
Normalnego człowieka brzydzi ten cały zgielk i wrzask, te cyniczne twarze i sk.......kie zachowanie, ta arogancja i buta wylewająca się z ekranów i głośników. Społeczeństwo widzi i czuje że to mu szkodzi, nie służy naszemu rozwojowi.
A jednak duża część tego społeczeństwa daje się ogłupiac tym złym ludziom. I do czego to prowadzi?
Jestem uczestnikiem tej kafejki, choć napewno zagladam tam rzadziej niż Ty, wyraziłem swoją opinię i uczucie jakie mnie ogarnęło, gdy zobaczyłem jak ludzke których cenię, rozsądni i doświadczeni, dają się porwać przez wir politycznej zawieruchy i wojny polsko - polskiej. Mam do tego prawo bo uczyniłem to w dobrej wierze i mając czyste intencje.
Pytanie czy Ty możesz powiedzieć o sobie to samo?
Łatwo być Polakiem wielbiacym Naród,  trudniej jest być obywatelem, patrzącym krytycznie na otaczającą rzeczywistość.

1,190 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 23:13:43)

dziewan napisał/a:

Tak Inka na podstawie sondaży, badań, diagnoz. Ale przede wszystkim na podstawie rozmów z ludzmi, którzy na codzien polityką nie interesują się wcale (...)

I oni wszyscy pragną opublikowania wyroku TK?
Ci wszyscy z sondaży, badań i diagnoz oczywiście. A i ci wszyscy z rozmów także.
A wiesz dziewan, ja ostatni weekend spędziłam z dala od stolicy, ba dużych miast. I tam ludzie rozmawiają przede wszystkim o zwykłym, codziennym życiu.
I jeżeli już pojawia się polityka, to strasznie ich wkurza, że ten Pis "tę bandę" (w domyśle KOD czy TK) toleruje, że taki zamęt w tym kraju robi. Także wiesz dziewan zależy, gdzie ucho przyłożyć, to można usłyszeć wink

dziewan napisał/a:

Jestem uczestnikiem tej kafejki, choć napewno zagladam tam rzadziej niż Ty, wyraziłem swoją opinię i uczucie jakie mnie ogarnęło, gdy zobaczyłem jak ludzke których cenię, rozsądni i doświadczeni, dają się porwać przez wir politycznej zawieruchy i wojny polsko - polskiej. Mam do tego prawo bo uczyniłem to w dobrej wierze i mając czyste intencje.

Bez komentarza w temacie kafejki. Ubolewam, że wciągnąłeś ją w ten wątek. Ale to twój wybór.

dziewan napisał/a:

Łatwo być Polakiem wielbiacym Naród,  trudniej jest być obywatelem, patrzącym krytycznie na otaczającą rzeczywistość.

Na otaczającą mnie  rzeczywistość patrzę realnie. Zdarza się, że krytycznie. 
Naród, czy wielbię? Szanuję, doceniam, podziwiam tak zdecydowanie.

1,191

Wiesz, Inka, tylko że są granice tego umacniania.
Które partia rządząca bardzo szczerze lekceważy.

1,192

Snake napisał/a:

Dziewan, no trochę widzę. Wtedy uchwalono konstytucję, która miała uzdrowić Polskę, a stary aparat, który częściowo tracił interesy, a częściowo był od lat opłacany z kasy zagranicznych mocarstw wystąpił przeciw niej. Teraz kilka ugrupowań z rządzącym na czele też chce zmienić konstytucję na nową, która ma uzdrowić ustrój Polski. I też ktoś ostro się temu sprzeciwie. Też lata po ościennych państwach i instytucjach na skargę. 222 lat temu powieszono m.in ówczesnego premiera Polski, najwyższych dowódców wojskowych, biskupów, urzędników administracji, sądów.
Aaa, zapomniałem, że czcimy dzień uchwalenia tej konstytucji jako święto państwowe i to jakie jej wprowadzenie było fajne.

Tak Konstytucją 3 maja była próbą uzdrowienia chorego kraju i chorego społeczeństwa, bez dwóch zdań. Nie udało się, czemu? Nie przez wojnę polską - polską właśnie? Nie przez radykalizm? Brak chęci kompromisu? Żądzę władzy i przywilejów?  Realizację małych interesów?  Tego byś chciał,  następnego aktu takiej wojny między rodakami, mało Ci było tego w historii? Nie znasz skutków takich konfliktów?

Na "skargę"  latało również środowisko obecnego obozu władzy, wypada o tym pamiętać. I dowodzi to tylko cynizmu wszystkich uczestników życia politycznego.

1,193

Czarna Kotka napisał/a:

Wiesz, Inka, tylko że są granice tego umacniania.
Które partia rządząca bardzo szczerze lekceważy.

Zawsze są jakieś granice. Dla każdego dodajmy inne lub gdzie indziej.
I która partia i jakich granic przestrzegała?
Każda dąży i dążyła do umocnienia swojej władzy. Tak to działa. I nie ma inaczej Kotko.

1,194

E tam.
Próbujesz teraz rozmyć problem ogólnikowymi truizmami (podobnie jak w przypadku odpowiedzi odnośnie spadku oglądalności tvp).
Żadna partia do tej pory nie narobiła takiego syfu w imię umacniania swojej władzy.
Gdyby to wszystko robiła Platforma a nie PiS to już widzę jak byś z podobnym zaangażowaniem tego broniła.

1,195

Czarna Kotka napisał/a:

E tam.
Próbujesz teraz rozmyć problem ogólnikowymi truizmami (podobnie jak w przypadku odpowiedzi odnośnie spadku oglądalności tvp).
Żadna partia do tej pory nie narobiła takiego syfu w imię umacniania swojej władzy.
Gdyby to wszystko robiła Platforma a nie PiS to już widzę jak byś z podobnym zaangażowaniem tego broniła.

Jakie e tam.
Właśnie dlatego PO tak, a nie inaczej z tymi sędziami TK rozegrała.
Platforma syfu nie robiła? No błagam. Albo rozmawiamy w oparciu o fakty albo o ... No, o co właśnie. Sympatie? Wybiórczość wink

1,196

Platforma zostawiła na stole jedną śmierdzącą pieluchę.
Wystarczyło ją sprzątnąć.
Tymczasem PiS wysmarował na brązowo cały pokój i stwierdził, że to wina Platformy.

1,197 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 23:58:09)

Czarna Kotka napisał/a:

Platforma zostawiła na stole jedną śmierdzącą pieluchę.
Wystarczyło ją sprzątnąć.
Tymczasem PiS wysmarował na brązowo cały pokój i stwierdził, że to wina Platformy.

No i zaczęli sprzątać. I jest o to krzyk i wrzask.
Bo po to ta "pielucha", jak nazwałaś została zostawiona. Na tym miano budować działania opozycji. No i na jej zawartości również, niestety sad
TK Kotko zawsze był partyjny. Należał do tych, którzy rządzili. Spójrz na historię. Jak mówią, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania wink

1,198

Ponieważ już nie mogę edytować, a chciałam doprecyzować.
TK zawsze był polityczny. W tym sensie (partyjny).

1,199 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-10 06:03:59)

dziewan napisał/a:

Tak Konstytucją 3 maja była próbą uzdrowienia chorego kraju i chorego społeczeństwa, bez dwóch zdań.

Uchwalona dzięki oszustwu smile cichaczem, nocą, wykorzystując fakt, że posłowie przeciwni jej wprowadzeniu rozjechali się do domów. Bez czytania, bez rozpatrywania wniosków opozycji. To też pewna analogia, nie przypomina ci czegoś? A historia lubi się powtarzać jak mówią smile

dziewan napisał/a:

Tak Tego byś chciał,  następnego aktu takiej wojny między rodakami, mało Ci było tego w historii? Nie znasz skutków takich konfliktów?

W tym problem, że istnieje niemała część społeczeństwa, która chce tej "krwi". Ludzi, którzy od lat czują się oszukani, bo dawni kacykowie partyjni żyją dostatnio z sutych emerytur, a ich dzieci brylują i są częścią tzw. establishmentu mówiącego im co dobre, a co złe. Mitem założycielskim III RP i jej grzechem pierworodnym był tzw. kompromis i porozumienie w Magdalence. Widzisz Targowiczan wieszano, Ceuasescu dostał serię z kałacha w ciemnej piwnicy, po doraźnym sądzie narodu, Saddamowi Husajnowi zrobiono pokazowy proces i opublikowano nagranie jak go wieszają, Kadafiego nawet nie sądzono tylko zatłuczono w pobliżu rowu, do którego wpełzł. Dla części społeczeństwa, to ma znaczenie. Niektórzy widząc ubeka, który ich tłukł na przesłuchaniach spędzającego miło czas na sutej emeryturze czują się oszukani kiedy oni ledwo wiążą koniec z końcem za 1000 zł emerytury. To poczucie oszukania rozciągnęło się na cały system, który się z tego oszustwa rozwinął. Lud łaknie krwi... i szuka tych, którzy ją obiecują, choćby w przenośni.

1,200 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-05-10 10:01:19)

A ilu tych ubeków zostało jeszcze?
Jak im w końcu zabiorą te wysokie emerytury, to problem zniknie?
Nie, problem zostanie, tylko trzeba będzie szukać innych zdrajców.
Bo problem mają często ci ludzie, którzy generalnie jakoś sobie w życiu nie poradzili i uważają, że to czyjaś wina. Którzy chcą odwetu (w sumie bez większego znaczenia na kim) za to, że ich życie nie jest takie jak by chcieli.
Poglądy społeczne radykalizują się wskutek kryzysów gospodarczych. Bardzo dobrze to teraz widać.

1,201

To nie chodzi o zniknięcie problemu, a potrzebę upuszczenia krwi. Od zarania cywilizacji wszyscy władcy wiedzieli, że lud kiedy jest mu źle potrzebuje żeby mu wskazać winnych. Potem przykładnie ich ukarać, najlepiej publicznie, żeby krew chlapała na twarze ludu. 25 lat temu nie dano ludziom tej przyjemności. Czy to jest problem ludzi, którzy sobie nie radzą w życiu? Byś się zdziwiła ilu zwolenników PiS-u jest wśród dobrze sytuowanych obywateli. Tak czy siak, to jest problem, bo ta grupa niezadowolonych sięgnęła ponad 30 % w wyborach i zakasowała resztę wyborców. 25 lat olewania potrzeb tych ludzi i skutek jest właśnie taki. Zdziwienie?

1,202 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-10 10:45:27)

Snake napisał/a:
dziewan napisał/a:

Tak Tego byś chciał,  następnego aktu takiej wojny między rodakami, mało Ci było tego w historii? Nie znasz skutków takich konfliktów?

W tym problem, że istnieje niemała część społeczeństwa, która chce tej "krwi". Ludzi, którzy od lat czują się oszukani, bo dawni kacykowie partyjni żyją dostatnio z sutych emerytur, a ich dzieci brylują i są częścią tzw. establishmentu mówiącego im co dobre, a co złe. Mitem założycielskim III RP i jej grzechem pierworodnym był tzw. kompromis i porozumienie w Magdalence. Widzisz Targowiczan wieszano, Ceuasescu dostał serię z kałacha w ciemnej piwnicy, po doraźnym sądzie narodu, Saddamowi Husajnowi zrobiono pokazowy proces i opublikowano nagranie jak go wieszają, Kadafiego nawet nie sądzono tylko zatłuczono w pobliżu rowu, do którego wpełzł. Dla części społeczeństwa, to ma znaczenie. Niektórzy widząc ubeka, który ich tłukł na przesłuchaniach spędzającego miło czas na sutej emeryturze czują się oszukani kiedy oni ledwo wiążą koniec z końcem za 1000 zł emerytury. To poczucie oszukania rozciągnęło się na cały system, który się z tego oszustwa rozwinął. Lud łaknie krwi... i szuka tych, którzy ją obiecują, choćby w przenośni.

Snake, nic dodać nic ująć smile
Bardzo trafne. Reszta, to tylko zrozumienie, które niestety nie każdemu jest dane.

Snake napisał/a:

25 lat temu nie dano ludziom tej przyjemności. Czy to jest problem ludzi, którzy sobie nie radzą w życiu? Byś się zdziwiła ilu zwolenników PiS-u jest wśród dobrze sytuowanych obywateli. Tak czy siak, to jest problem, bo ta grupa niezadowolonych sięgnęła ponad 30 % w wyborach i zakasowała resztę wyborców. 25 lat olewania potrzeb tych ludzi i skutek jest właśnie taki. Zdziwienie?

I to właśnie za nami się ciągnie jak ogon. Nie rozliczono. Nie wyrównano krzywd.
Dlatego będzie wciąż wracać dopóki żyją ci, co pamiętają. A potrwa to długo.
Stąd pojawiający się komentarz: 3 pokolenie AK walczy z trzecim pokoleniem SB.

1,203 Ostatnio edytowany przez polis (2016-05-10 11:08:04)

in_ka napisał/a:

No i zaczęli sprzątać. I jest o to krzyk i wrzask.

Raczej pogłębiać kryzys. Jakby chcieli tylko sprzątnąć, to całej afery by nie było. Samo TK przyznało, że tych dwóch sędziów PO nie miało prawa wybrać, więc wybrać ich powinien obecny rząd. Natomiast trzem sędziom kadencja kończyła się z rządów poprzedniego rząd i tamten rząd miał prawo wybrać nowych na ich miejsce. Tych trzech, o których jest teraz kłótnia, zostało wybranych zgodnie z prawem.
Żeby nie było, nie lubię PO.

Czarna Kotka napisał/a:

Bo problem mają często ci ludzie, którzy generalnie jakoś sobie w życiu nie poradzili i uważają, że to czyjaś wina. Którzy chcą odwetu (w sumie bez większego znaczenia na kim) za to, że ich życie nie jest takie jak by chcieli.

Ale widzisz, to jest problem i należałoby się zastanowić jak budować państwo, żeby takich ludzi nie było, bo zostawienie ich samym sobie już widzimy czym skutkuje. To jest bardzo ważne, żeby się zastanowić jakiego państwa chcemy, czy wspólnotę, która się o się troszczy o swoich najsłabszych członków, na czym wbrew pozorom zyskują także najbogatsi, między innymi dlatego, że społeczeństwa, które są bardziej egalitarne, mają mniej napięć społecznych, a ludzie są mniej podatni na radykalne poglądy, czy państwo, gdzie każdy sobie rzepkę skrobie?

1,204

Dla relaksu.
Z biuletynu KOD. Staś 2 lata, koordynator dwulatków KOD. Czekamy na rocznego Krzysia. lol

https://pbs.twimg.com/media/CiCph7PWEAAJT43.jpg

1,205

To jakiś żart?

1,206

szKODniki to jest żart sam w sobie.

1,207

Martainn napisał/a:

To jakiś żart?

Nie.
To biuletyn KODu. DEKODER.

1,208

Snake napisał/a:
dziewan napisał/a:

Tak Konstytucją 3 maja była próbą uzdrowienia chorego kraju i chorego społeczeństwa, bez dwóch zdań.

Uchwalona dzięki oszustwu smile cichaczem, nocą, wykorzystując fakt, że posłowie przeciwni jej wprowadzeniu rozjechali się do domów. Bez czytania, bez rozpatrywania wniosków opozycji. To też pewna analogia, nie przypomina ci czegoś? A historia lubi się powtarzać jak mówią smile

dziewan napisał/a:

Niemniej ta konstytucja, z której teraz jestesmy dumni, a raczej z samego jej pomysłu , wtedy była katastrofą i przyspieszyła tragiczny koniec. Tu jest clou, jesteśmy dumni z pomysłu, a nie z jego wykonania.
Dla mnie rozmowy okrągłostolowe, ich rezultat i późniejsze wolne wybory i cywilizacyjny skok do przodu, jest powodem do dumy. Czemu? Ano właśnie dlatego, że Polacy wtedy wznieśli się ponad własne uprzedzenia, urazy, ambicję - dla Polski, aby ten kraj i jego obywatele nie mordowali się właśnie na ulicach, aby nie powstały mury których już nie będzie można przekroczyć, aby ten kraj nie pogrążył się w chaosie i destrukcji. Wtedy byliśmy wielcy, bo potrafilismy działać dla wspólnego celu - Polski. Dla świata nasze przemiany są wzorem do naśladowania i mamy pełne prawo być z tego dumni. Dałes przykłady, a ja mogę podać jeszcze ich więcej, jak rwanda czy balkany, które dowodzą tylko jednego, że wojny domowe niosą tylko ból,  nieprzekraczalne podziały,  śmierć i upadek. Co te konflikty dały tym ludziom? No co?
Racją jest że aparat i funkjonariusze przeszłego systemu nie podnieśli konsekwencji, ale taka była właśnie cena tego że polak nie mordowal polaka na ulicy. I pora to wreszcie zrozumieć co poniektorym. Dzisiaj ludzie którzy sami w tym systemie uczestniczyli, tworzyli go, chronili go, robią za świętych i szczuja naród przeciwko sobie. Jakie mają do tego moralne prawo, jak im nie wstyd? Tym się cechują, cynizmem.

Inka co kto rozumie, nie będziemy się spierać, bo ja w te rejony nie zagladam. Jeśli Ci którym w obliczu przemian, nie udało się załapać na dobrobyt, mają żal to jestem to w stanie po ludzku zrozumieć i jakoś uzasadnić ich frustracje. Ale tych ktorzy są z tego pokolenia, mają dobre wykształcenie,  pracę i życie, a nawołują do rozliczeń i naprawy wypaczen, już nie, bo brzmią fałszywie w swoim przekazie, udając pokrzywdzonych i solidarnych.

1,209

dziewan napisał/a:

Dla mnie rozmowy okrągłostolowe, ich rezultat i późniejsze wolne wybory i cywilizacyjny skok do przodu, jest powodem do dumy. Czemu? Ano właśnie dlatego, że Polacy wtedy wznieśli się ponad własne uprzedzenia, urazy, ambicję - dla Polski, aby ten kraj i jego obywatele nie mordowali się właśnie na ulicach, aby nie powstały mury których już nie będzie można przekroczyć, aby ten kraj nie pogrążył się w chaosie i destrukcji. Wtedy byliśmy wielcy, bo potrafilismy działać dla wspólnego celu - Polski. Dla świata nasze przemiany są wzorem do naśladowania i mamy pełne prawo być z tego dumni.

Też tak kiedyś myślałem ale teraz raczej nie. Dlaczego?
Po pierwsze dlatego, że z jednej strony można porozumienia okrągłostołowe interpretować tak właśnie jak napisałeś, a z drugiej jako zgniły układ dwóch elit, władzy i opozycji. Przekazujemy sobie insygnia władzy, wy nas nie ruszycie, my się tu ładnie uwłaszczymy, a w zamian my nie wyciągniemy na was co tam mamy w teczkach, a cha, cha mamy dużo i na każdego, a jak nie mamy, to zdążymy jeszcze mieć. Stąd sorry ale po latach zdjęcia panów jeszcze wrogów rozpijających wspólnie wódeczkę nie wyglądają dobrze. Szczególnie, że do Okrągłego Stołu nie każdy z opozycji został dopuszczony. Władza dogadała się z tą opozycją z którą chciała. Najśmieszniejsze jest to, że ta część opozycji, która się z Okrągłym Stołem nie zgadzała przez następne lata była wspólnie przez dawnych dygnitarzy, ich dzieci oraz opozycję "dogadaną" deprecjonowana, ośmieszana, wyzywana od oszołomów itd. Nikt nie podjął trudu zrozumienia, że ci ludzie czuli się oszukani.
Po drugie, to piękne porozumienie zabrało ludziom naturalną potrzebę odwetu. Tak, odwetu. Można wierzyć, nawet szczerze w różne piękne ideały ale nie zmieni to, że sporo ludzi taką potrzebę odczuwa. Albo tą potrzebę się jakoś zrealizuje, choćby tworząc substytut odwetu albo zostawia się taką gnijącą i jątrzącą ranę. Jak wskazuje rzeczywistość ona się jakoś nie zagoiła. Mało tego, gangrena poszła dużo dalej i objęła samą ideę nowej III RP, a teraz jest już po herbacie.
Najgorszy w tym wszystkim nie jest wcale PiS i parę innych ugrupowań żyjących z idei odwetu i negacji III RP. Najgorsze jest to, że strona będąca w prostej linii kontynuatorem Okrągłego Stołu nadal nic nie kapuje z tego co się dzieje. Nic nie kapuje lub udaje, że nie kapuje ale za chwilę, to już będzie całkiem pozamiatane, a raczej ich pozamiatają...

1,210

No, napisali kilka wersów o "koordynatorze dwulatków", dla żartu. I?

AK-owców i ubeków jest z roku na rok coraz mniej.
A krzywda, jak się wydaje, coraz większa. Szczególnie wśród tych, którzy żadnych represji nie zaznali, tylko chcą skanalizować złość.
Niektórzy lubią to w sobie pielęgnować, rola pokrzywdzonej ofiary w aurze słusznego gniewu jest emocjonalnie całkiem atrakcyjna.
Kiedy wymrą już ci, którzy uczestniczyli bezpośrednio w wydarzeniach, zostaną ci, którym nikt nie zrobił żadnej krzywdy. W ich przypadku, budowanie życia na poczuciu krzywdy to wyłącznie kwestia wyboru. Co by mi dała nienawiść do Niemców, za to, że niemiecki żołnierz zastrzelił mojego dziadka? Nie wiem.
Zmniejszenie emerytur byłych funkcjonariuszy SB nie było, aż do tej pory, tematem podejmowanym przez PiS. Ostatnia ustawa w tej sprawie była dziełem Platformy.

victory not vengeance smile

Sporo ludzi głosując na PiS głosowało właściwie przeciwko Platformie, której rządy były dość byle jakie (ciekawe swoją drogą  jak by PiS poradził sobie z kryzysem).
Jestem w stanie zrozumieć złość na to.
Na razie zapowiada sie, że gospodarczo przyjęliśmy kurs wprost na czarną dziurę.

Jakie społeczeństwo? Otwarte i przedsiębiorcze. Stwarzające możliwości. Rozdające wędki zamiast ryb. Doceniające wysiłek i pracę, nie karające 70% podatkiem najbardziej zaradnych.

1,211

Snake napisał/a:
dziewan napisał/a:

Dla mnie rozmowy okrągłostolowe, ich rezultat i późniejsze wolne wybory i cywilizacyjny skok do przodu, jest powodem do dumy. Czemu? Ano właśnie dlatego, że Polacy wtedy wznieśli się ponad własne uprzedzenia, urazy, ambicję - dla Polski, aby ten kraj i jego obywatele nie mordowali się właśnie na ulicach, aby nie powstały mury których już nie będzie można przekroczyć, aby ten kraj nie pogrążył się w chaosie i destrukcji. Wtedy byliśmy wielcy, bo potrafilismy działać dla wspólnego celu - Polski. Dla świata nasze przemiany są wzorem do naśladowania i mamy pełne prawo być z tego dumni.

Też tak kiedyś myślałem ale teraz raczej nie. Dlaczego?
Po pierwsze dlatego, że z jednej strony można porozumienia okrągłostołowe interpretować tak właśnie jak napisałeś, a z drugiej jako zgniły układ dwóch elit, władzy i opozycji. Przekazujemy sobie insygnia władzy, wy nas nie ruszycie, my się tu ładnie uwłaszczymy, a w zamian my nie wyciągniemy na was co tam mamy w teczkach, a cha, cha mamy dużo i na każdego, a jak nie mamy, to zdążymy jeszcze mieć. Stąd sorry ale po latach zdjęcia panów jeszcze wrogów rozpijających wspólnie wódeczkę nie wyglądają dobrze. Szczególnie, że do Okrągłego Stołu nie każdy z opozycji został dopuszczony. Władza dogadała się z tą opozycją z którą chciała. Najśmieszniejsze jest to, że ta część opozycji, która się z Okrągłym Stołem nie zgadzała przez następne lata była wspólnie przez dawnych dygnitarzy, ich dzieci oraz opozycję "dogadaną" deprecjonowana, ośmieszana, wyzywana od oszołomów itd. Nikt nie podjął trudu zrozumienia, że ci ludzie czuli się oszukani.
Po drugie, to piękne porozumienie zabrało ludziom naturalną potrzebę odwetu. Tak, odwetu. Można wierzyć, nawet szczerze w różne piękne ideały ale nie zmieni to, że sporo ludzi taką potrzebę odczuwa. Albo tą potrzebę się jakoś zrealizuje, choćby tworząc substytut odwetu albo zostawia się taką gnijącą i jątrzącą ranę. Jak wskazuje rzeczywistość ona się jakoś nie zagoiła. Mało tego, gangrena poszła dużo dalej i objęła samą ideę nowej III RP, a teraz jest już po herbacie.
Najgorszy w tym wszystkim nie jest wcale PiS i parę innych ugrupowań żyjących z idei odwetu i negacji III RP. Najgorsze jest to, że strona będąca w prostej linii kontynuatorem Okrągłego Stołu nadal nic nie kapuje z tego co się dzieje. Nic nie kapuje lub udaje, że nie kapuje ale za chwilę, to już będzie całkiem pozamiatane, a raczej ich pozamiatają...

A widzisz ja jednak mam nadzieję że do najgorszego nie dojdzie. Ta część rodaków, właśnie te 30 % które chcę odwetu, mam nadzieję że nie weźmie góry nad tą rozsądna większością. Nawet z rozmów z ludzmi z tego pokolenia, wiem że większość z nich poszła dalej, zapomniała, przebaczyla i pragnie dalej normalnie żyć i pracować. Być może wiatr przemian, zwieje tych którzy żywią wojownicze plany, którzy chcą skupiać się na rozliczeniach i odwetach. Inaczej mój syn nie będzie miał okazji do zobaczenia jak to jest żyć w normalnym, wolnym i bezpiecznym kraju. Oby nie.
III RP ma wiele wad i mogła by być lepsza, niemniej jest naszym wspólnym sukcesem, i docenmy to, bo inna może być gorsza nie lepsza. Zresztą teraz brak jest wielkich ludzi wśród elit, brak jest swiatlych i rozsądnych wizjonerów. Pełno za to cynikow i szarlatanów od dobrej nadziei - moralnych karłów. Może z czasem, ale na boga, drogą ewolucji, a nie odgrzebywania trupow i spopielonych ruin.

Ps. po czasie, muszę przyznać się do błędu,  można z Tobą podyskutować. Masz poglądy,  bronisz ich ale czynisz to z uczciwością w stosunku do rozmówcy.

1,212 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-10 19:47:22)

Kotko, a powiedz mi ci PO przez 8 lat rządów zrobiła żeby taki gość jak ja nie musiał co miesiąc odprowadzać haraczu 1100 zł do ZUS czy osiągnę jakiś przychód czy nie? Powiedz mi co polepszyła w życiu drobnego przedsiębiorcy PO? Takiego co wyciąga na miesiąc 2-3 tys. dochodu i którego krew zalewa, że z tych 2-3 tysięcy jakie mu pozostały po zapłaceniu ZUS-u ma jeszcze odprowadzić podatek dochodowy, bo kwota wolna od podatku jest tak śmieszna, że w zasadzie mogliby ją już zlikwidować, żeby nie wkurzać ludzi. Ten przedsiębiorca naprawdę nie jest głupi i wie, że jego składka 1100 zł nie idzie na jego emeryturę (z której najprawdopodobniej nie skorzysta, bo będzie zaiwaniał 12 h na dobę aż zwali go z nóg zawał) ale na wypłaty emerytur m.in. tych emerytowanych ubeków. Powiedz mi konkretnie o ile PO podniosła przez 8 lat swych rządów kwotę wolną od podatku? Jakie podatki obniżyła? Bo mnie jak w mordę strzelił, że mnie osobiście tylko podnosiła...

1,213 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-10 20:38:15)

Czarna Kotka napisał/a:

(...) AK-owców i ubeków jest z roku na rok coraz mniej.
A krzywda, jak się wydaje, coraz większa. (...)

Jak myślisz Kotko dlaczego? Chociaż odpowiedź już w tym wątku padła właściwie.

dziewan napisał/a:

(...) III RP ma wiele wad i mogła by być lepsza, niemniej jest naszym wspólnym sukcesem, i docenmy to, bo inna może być gorsza nie lepsza.(...)

Mogło/może być również odwrotnie. Takie samo prawdopodobieństwo. Wolę lepszą niż gorszą. Tą gorszą już poznałam. Tą zbudowaną na pół prawdach czy wręcz kłamstwach.

dziewan napisał/a:

(...) A widzisz ja jednak mam nadzieję że do najgorszego nie dojdzie. (...)

To łączy nas wspólna nadzieja.

1,214

dziewan napisał/a:

Ps. po czasie, muszę przyznać się do błędu,  można z Tobą podyskutować. Masz poglądy,  bronisz ich ale czynisz to z uczciwością w stosunku do rozmówcy.

Nie taki diabeł straszny, jak go niektórzy malują wink

1,215

Nie mam zamiaru bronić rządów PO.
Wyraźnie napisałam, że były "byle jakie". Mogły być dużo lepsze. Mogły też być dużo gorsze.
Ja jestem "lewaczką", ale tylko odnośnie kwestii światopoglądowych, odnośnie ekonomii popieram wolny rynek. Czyli w obu płaszczyznach przeciwieństwo PiS.
Ostatnią próbę podniesienia kwoty wolnej od podatku zablokował PiS. Co prawda to była podpucha Platformy, ale zawsze.
8k to zresztą wciąż śmiesznie niska kwota.

Dlatego, Inko, że niektórzy uwielbiają się tym babrać, plus w ten sposób kanalizuje się frustracja pochodząca z innych źródeł, na przykład kryzysu.
Jak komuś spokój ma przynieść odwet na dzieciach tych, którzy działali wtedy w "aparacie", no to sorry, ale żenada.
Wyobraź sobie, że to Ty miałaś wujka, o którym się wczoraj dowiedziałaś że był agentem. I nagle ktoś uważa, że odwet na Tobie przyniesie mu spokój.

1,216

Oj to mylisz o kogo chodzi w tym odwecie. Nikomu nie przeszkadzają nomenklaturowe dzieci same w sobie ale jeśli tak patrzysz na twarze tzw. mainstreamu mediów, biznesu i widzisz ciągle dzieci aparatu partyjnego i ubeckiego, to się człowiek trochę burzy. Normalnie ten aparat samych zdolniachow plodzil...

1,217 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-10 22:22:30)

I teraz do mnie dotarło jak kompletnie się nie rozumiemy Kotko.
I chyba wiem dlaczego. Myślisz swoimi kategoriami i odwrotnie pewnie też tak działa. Zakładasz, że mam na myśli to, co ty w danej sprawie sama myślisz. Tak nie jest.
Nie chodzi o to, żeby wnuki czy dzieci odpowiadały za grzechy dziadków czy rodziców. Nie w tym rzecz.

I czym jest dla ciebie babranie? Przywracaniem dobrego imienia ludziom zgnojonym. Czy potępianie tych, którzy na to zasłużyli. Jak chociażby ten przykładowy wujek jakiś tam.

1,218 Ostatnio edytowany przez polis (2016-05-10 23:13:34)

Czarna Kotka napisał/a:

Jakie społeczeństwo? Otwarte i przedsiębiorcze. Stwarzające możliwości. Rozdające wędki zamiast ryb. Doceniające wysiłek i pracę, nie karające 70% podatkiem najbardziej zaradnych.

Nie twierdzę, że popieram ich we wszystkim, po prostu z całego tego towarzystwa są najsensowniejsi.

Poza tym sensowne państwo opiekuńcze może jak najbardziej być dobrym miejscem do prowadzenia biznesu. To posiadająca rozbudowane instytucje państwa opiekuńczego Dania ze swoimi wysokimi podatkami oraz liczebnymi związkami zawodowymi zajęła pierwsze miejsce w rankingu Najlepsze kraje dla biznesu 2015 miesięcznika Forbes, a Forbes ciężko posądzać o lewicowość.

1,219

Na czym polegałby idealny odwet, Inko?

Może kiedyś będziemy jak Dania smile
Na razie jednak nie jesteśmy na 12 miejscu w kategorii obciążenie podatkowe, tak jak Dania, tylko na 70 bodajże.

1,220

Snake napisał/a:

Oj to mylisz o kogo chodzi w tym odwecie. Nikomu nie przeszkadzają nomenklaturowe dzieci same w sobie ale jeśli tak patrzysz na twarze tzw. mainstreamu mediów, biznesu i widzisz ciągle dzieci aparatu partyjnego i ubeckiego, to się człowiek trochę burzy. Normalnie ten aparat samych zdolniachow plodzil...

Podasz Snake adres gdzie takie dobre dopalacze rozdaja?

A teraz serio: kopara mi opadla jak Twoje "uzasadnienia" zwyklego bandytyzmu i chuliganstwa przeczytalam. Ty tu z jakas ubecja i katowaniem oraz zemsta za tamte (ktore konkretnie?) lata wyskakujesz a ja nie widze wsrod narodowcow czy kiboli zadnych poszkodowanych (nota bene musieliby juz o balkonikach na te marsze protestu pewnie isc) tylko zwykle nasterydowane karczycha, o twarzach nie zmaconych zadna mysla poza jedna: komu i gdzie dop..c. W wiekszosci to 20 latki wiec chyba za dziadkow musieliby ten odwet brac.

Wybacz ale to dosc pokretne tlumaczenie zwyklego lobuzerstwa i neofaszyzmu w wielu wypadkach. Bo moze mi wytlumaczysz jak do zbrodni ubeckich maja sie wyzwiska kierowane do Zydow, Cyganow, ciapatych, pedalow itd. To tez jest ten znienawidzony establishment? To np. smierdzacy Rumuni czy poddanczy Litwini tez sa tym wrogiem narodowym dla kiboli? Bo przeciez i o nich tez wywieszano na meczach pogardliwe czy wrecz nacjonalistycznie obrazliwe hasla.

Wiec prosze nie imputuj tutaj jakichs "prawd" wymyslonych o ciemiezonym ludzie zadnym krwi (moze niech lwy wypuszcza na kodowcow nastepnym razem, albo dla prezesika Warszawe podpala?), bo ja w tych mlodocianych lysolach zadnych bojki widze takich Damiankow, Mateuszow, Kamilkow i tym podobnych osiedlowych osilkow, ktorzy szkol jakos nie mieli sil skonczyc (establishment im nie pozwolil) i dlatego dzis przez tych uwaga: komuchow, Zydow, Cyganow, pedalow, ciapatych, feministki, Lisa, Olejnik  i Bog wie kogo jeszcze, nie moga sobie przadnej roboty znalezc. W zamian za to calymi dniami z ziomalami podtrzymuja obroty w osiedlowych barach, na osiedlowych silkach dopracowuja dwuglowy czy trojglowy (nie mylic z glowa prosze), wieczorami swoim Dzesikom, Sandrom albo Andzelikom funduja kolejnego potomka a nadmiar nasterydowanego testosteronu wyladowuja dokopujac na ulicy czy w sklepiku jakiemus: Zydowi, ciapatemu, gejowi czy w domysle wnukowi komucha. Albo ida watacha przez miasto ryczac z nienawisci do wszystkiego i kazdego. Bo jak nie kipiec zloscia, kiedy sie na wlasne zyczenie spi..lo swoje wlasne zycie i wlasnymi rekami? Ktos im szkoly zamykal, droge do samorozwoju, drzwi do firm w kraju czy za granica pozamykal? Wrecz przeciwnie: szkol nizszych i wyzszych jak grzybow po deszczu w kazdej sredniej miescinie namnozylo sie ostatnimi laty, dostep do wiedzy przez Internet pod strzechy trafil (tylko rozum w tyle pozostal), swiat otworzyl sie na rozne mozliwosci zarobkowania - tylko trzeba Snake chciec. A nie pierdziec caly dzien z piwkiem na kanapie, sztanga pomachac i narzekac na POprzednikow co im kasy za darmo dac nie chca.

Te "poszkodowane" dzieci bylych zolnierzy AK (no tu prawie z krzesla spadlam:) to zwykla bezmyslna, leniwa i wykorzystywana dzis politycznie lobuzerka, a ich dziadkowie czy ojcowie najwidoczniej takie wzorce zachowania im przekazali czyli jak domniemam z AK mieli tyle wspolnego, co zaba z koniem.

Ale spoko, dzis kibole czyli tzw. narod zadny krwi, krzycza na tych, jutro z latwoscia moga odwrocic sie w inna strone. Bo, ze ich zycie nie ulegnie zadnej zmianie i poprawie to w 90% przypadkow masz jak w banku. Wiec z zawisci, zazdrosci i bezsilnosci  beda dalej ryczec, rozwalac chodniki, demolowac stadiony i ulice, wywieszac bannery z nienawistnymi haslami, bo tylko to potrafia.

I to jest caly ten mit poszkodowanej czesci narodu.

Jeszcze jedno: skoro w jednym rzedzie stawiasz zbrodniarzy narodow takich jak Ceausescu, Kadaffi czy Hussein z tymi, dla ktorych dzis mialyby te szubienice stanac, to moze podaj konkretne przyklady osob odpowiedzialnych za ludobojstwo a ktorych glow domaga sie tluszcza? Moze np. Tusk, Lis, Olejnik - to wlasnie ci ludobojcy.

Mamy czasy ochlokracji, ale ten etap nie przetrwa. Historia to tez zna.

1,221

Dzisiaj Kotko interesuje mnie audyt.
Liczę, że dowiem się czego jeszcze nie wiem oczywiście, o szabrownictwie rządów PO - PSL.

1,222

Tak na szybko Mussuka, to niestety popełniasz błąd, bo sprowadzasz problem do jakichś łysych karków, koniecznie bezmyślnych. Sęk w tym, że to nie oni dali zwycięstwo PiS-owi. Ten wygrał dzięki głosom ludzi w średnim wieku, takim jak moi sąsiedzi. Zwykli, ciężko pracujący ludzie. Nie sprowadzaj odwetu do Tuska. Ci ludzie, o których pisałem mieli i mają żal o nie ukaranie takich ludzi jak Jaruzelski, Kiszczak i szeregu  ludzi z aparatu władzy. Dlatego pisałem, że ten żal rozciągnął się na system i państwo, które z braku tego odwetu uczyniły cnotę.
Oczywiście możesz dalej w najlepsze uważać, że to chodzi o jakichś kiboli, faszystów, obowiązkowo głupków niezaradnych itd. ale mogę ci tylko odpowiedzieć, że każdy jeden z nich, pełnoletni, ma taki sam głos wyborczy jak profesor filozofii. Ile to znaczy przekonał się cały obóz tzw. III RP, który w ostatnich wyborach dostał kopa w zad. SLD wyleciał na out, a PO nie sądzę żeby się już z tego podniosła wyżej niżej do poziomu dawnej UW, czyli marginalnej. Skutkiem takiego myślenia tzw. elit jak twoje powyżej jest to, że razem wzięta PO, Nowoczesna, PSL nie są wstanie złapać nawet poziomu sondażowego PiS, a gdzie Kukiz, narodowcy, Korwinowcy? Nokaut!

1,223

Byś się Mussuko zdziwiła jacy moi znajomi jeżdżą na mecze za jednym takim klubem i na każdym meczy są "w kotle". Żaden z nich nie jest łysy i bezmyślny. Wręcz przeciwnie. Są tam ludzie od managerów w dużych firmach po osoby z dr hab. przed nazwiskiem.

1,224

Martainn napisał/a:

Byś się Mussuko zdziwiła jacy moi znajomi jeżdżą na mecze za jednym takim klubem i na każdym meczy są "w kotle". Żaden z nich nie jest łysy i bezmyślny. Wręcz przeciwnie. Są tam ludzie od managerów w dużych firmach po osoby z dr hab. przed nazwiskiem.

Ale ja nie pisalam o kibicach tylko o kibolach.

Czy ci Twoi znajomi zatem tez podpisaliby sie pod bannerami o szubienicach dla ...

o smierdzacych Rumunach, obrazajacych Litwinow itp?

1,225

Snake napisał/a:

Tak na szybko Mussuka, to niestety popełniasz błąd, bo sprowadzasz problem do jakichś łysych karków, koniecznie bezmyślnych. Sęk w tym, że to nie oni dali zwycięstwo PiS-owi. Ten wygrał dzięki głosom ludzi w średnim wieku, takim jak moi sąsiedzi. Zwykli, ciężko pracujący ludzie. Nie sprowadzaj odwetu do Tuska. Ci ludzie, o których pisałem mieli i mają żal o nie ukaranie takich ludzi jak Jaruzelski, Kiszczak i szeregu  ludzi z aparatu władzy. Dlatego pisałem, że ten żal rozciągnął się na system i państwo, które z braku tego odwetu uczyniły cnotę.
Oczywiście możesz dalej w najlepsze uważać, że to chodzi o jakichś kiboli, faszystów, obowiązkowo głupków niezaradnych itd. ale mogę ci tylko odpowiedzieć, że każdy jeden z nich, pełnoletni, ma taki sam głos wyborczy jak profesor filozofii. Ile to znaczy przekonał się cały obóz tzw. III RP, który w ostatnich wyborach dostał kopa w zad. SLD wyleciał na out, a PO nie sądzę żeby się już z tego podniosła wyżej niżej do poziomu dawnej UW, czyli marginalnej. Skutkiem takiego myślenia tzw. elit jak twoje powyżej jest to, że razem wzięta PO, Nowoczesna, PSL nie są wstanie złapać nawet poziomu sondażowego PiS, a gdzie Kukiz, narodowcy, Korwinowcy? Nokaut!

Jaruzelski i Kiszczak? To znaczy, ze posmiertnie nalezy ich wykopac i powiesic dla nasycenia ludu?

Poza tym rozprawka Twoja i moja dotyczyla, jak mi sie zdawalo, odniesienia do hasel nienawisci jakie ostatnio dosc licznie pojawiaja sie w miejscach publicznych i w mediach. A dokladnie dotyczylo wklejonego tu banneru na meczu Legii. Nic tam o elektoracie PIS-u nie bylo. Ja tez nie pisalam nic o PIS w swojej wypowiedzi. Odnioslam sie tylko i wylacznie do zwyklego i jawnego chamstwa i lobuzerii.

I jeszcze mam takie pytanie: kto to sa te tzw. elity, do ktorych o dziwo i ja teraz trafilam? Te tzw.elity, to wbrew pozorom i propagandzie tez osoby w Twoim czy moim wieku, normalnie pracujacy i zarabiajacy ale nie potrzebujacy wsparcia w postaci 500+ w zamian za utrate innych praw obywatelskich. Bo nie oszukujmy sie, bez 500+, wczesniejszych emerytur i paniki zwiazanej z imigrantami to raczej PIS dostalby nokaut ze swoim programem rozwoju gospodarczego kraju. Na ktory to rozwoj cierpliwie nadal czekamy...

W ogole smieszne to jest, ze podobno wiekszosc wybrala PIS a ogladalnosc TVPiS spada na leb na szyje:) Szczegolnie Wydarzen. No tak, to tez wina Tuska:)

1,226 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-11 12:49:36)

Mussuka napisał/a:

Jaruzelski i Kiszczak? To znaczy, ze posmiertnie nalezy ich wykopac i powiesic dla nasycenia ludu?

Teraz już tak, bo system sądowniczy III RP okazał się w ich przypadku tak niewydolny. Tyle satysfakcji, że musieli przez lata po sądach ganiać...

Mussuka napisał/a:

Poza tym rozprawka Twoja i moja dotyczyla, jak mi sie zdawalo, odniesienia do hasel nienawisci jakie ostatnio dosc licznie pojawiaja sie w miejscach publicznych i w mediach. A dokladnie dotyczylo wklejonego tu banneru na meczu Legii.

To się nie zrozumieliśmy, bo ja już jakiś czas tematu kibiców nie ciągnę smile Tak na marginesie, hasła obrażające Litwinów pojawiły się dopiero po równie obraźliwych hasłach litewskich kibiców. I tak ich łagodnie potraktowali. W ogóle wszyscy się z nimi cackają, a to trzeba za klapy...

Mussuka napisał/a:

I jeszcze mam takie pytanie: kto to sa te tzw. elity, do ktorych o dziwo i ja teraz trafilam?

To politycy, dziennikarze i kadra profesorów - mędrków, którzy zawsze na poczekaniu mają wykład dlaczego trzeba na kolanach dziękować za III RP.

Mussuka napisał/a:

Bo nie oszukujmy sie, bez 500+, wczesniejszych emerytur i paniki zwiazanej z imigrantami to raczej PIS dostalby nokaut ze swoim programem rozwoju gospodarczego kraju. Na ktory to rozwoj cierpliwie nadal czekamy...

Ale wiesz czego to dowodzi? Tylko tego, że PiS potrafił odczytać oczekiwania ludzi, a reszta nie. Zresztą to o czym piszesz, to kwestia 10 % elektoratu. Żelazny elektorat PiS-u oscylował zawsze w granicach 25 % i to zanim głosił on hasła 500+, zanim pojawił się problem imigrantów.

Oglądalność TVP mnie w ogóle nie interesuje, bo ja od dawna nie oglądam publicznej. Nie znajduje tam nic ciekawego, a parę incydentalnych przypadków kiedy włączyłem za czasów rządów PO tylko mnie w tym skuteczniej utwierdziło smile Problem w tym, że nie oglądalność Wiadomości decyduje o wyniku wyborów. Badania sondażowe preferencji wyborczych dają PiS-owi wciąż wynik jak z wyborów. Mimo tej całej propagandy opozycji, KOD-u itp., a może nawet dzięki niej lol O tym zresztą też kiedyś pisałem, że w PiS-ie się cieszą kiedy ich się atakuje, bo oni na tym żerują.

1,227 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-11 12:52:48)

No po dzisiejszym audycie tylko wzmocni się elektorat PISu, chociaż TVNy i inne "ściek media" zrobią co mogą, w celu umniejszenia skali patologii za czasów poprzednich rządów.
Ciekawe jak zareaguje środowisko dziennikarskie po wystąpieniu Kamińskiego. Na ile zostaną zdyscyplinowani przez swoich szefów wink

Snake napisał/a:

(...) Badania sondażowe preferencji wyborczych dają PiS-owi wciąż wynik jak z wyborów. Mimo tej całej propagandy opozycji, KOD-u itp., a może nawet dzięki niej lol O tym zresztą też kiedyś pisałem, że w PiS-ie się cieszą kiedy ich się atakuje, bo oni na tym żerują.

Dlatego KOD tylko bawi prezesa, nic więcej.

1,228 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-05-11 13:01:19)

Snake napisał/a:

Ale wiesz czego to dowodzi? Tylko tego, że PiS potrafił odczytać oczekiwania ludzi, a reszta nie.

Przeciez juz wspomnialam wyzej o ochlokracji.

Oczekiwania ludzi..hmm - ciekawe co na to powiedza ci z 1 dzieckiem lub bezdzietni, z ktorych kieszeni bedzie szlo (ukryte w roznych ciekawych "podatkach" ) to 500+ na obce dzieci. Wsrod zelaznego czy tego mniej stalego elektoratu na pewno trafiaja sie i tacy.  Nie ma to jak sponsorowac zycie innym rodzinom lub ich dzieciom, kiedy samemu nie dostanie sie nic - rodzina pewnej Dzesiki dostanie kilka tysiecy a rodzina z 1 dzieckiem zero. Ale doplacac beda.

Zobaczymy jak dlugo ten spolecznie sprawiedliwy system zapomog bedzie funkcjonowal i zadowalal nawet sam elektorat.

O innych wynalazkach obecnej partii nawet nie wspomne. Emeryci to wrecz klaszcza w rasie, tacy z doplat na leki zadowoleni. I gornicy i frankowicze i wlasciciele firm i opodatkowani widzowie TVP i kredytobiorcy i zwykli konsumenci.

Snake napisał/a:

Oglądalność TVP mnie w ogóle nie interesuje, bo ja od dawna nie oglądam publicznej. Nie znajduje tam nic ciekawego, a parę incydentalnych przypadków kiedy włączyłem za czasów rządów PO tylko mnie w tym skuteczniej utwierdziło smile Problem w tym, że nie oglądalność Wiadomości decyduje o wyniku wyborów. Badania sondażowe preferencji wyborczych dają PiS-owi wciąż wynik jak z wyborów. Mimo tej całej propagandy opozycji, KOD-u itp., a może nawet dzięki niej lol O tym zresztą też kiedyś pisałem, że w PiS-ie się cieszą kiedy ich się atakuje, bo oni na tym żerują.

Ja dotychczas ogladalam i taka i taka, teraz tego belkotu na jedynce juz nie da sie bezwymiotnie ponad minute wytrzymac, przelaczamy na Rozrywke albo sport.

Ale spadek ogladalnosci glownego wydania informacji na programie podporzadkowanym PIS jest dosc wymowne, niestety. Czy moze chcesz w ten sposob powiedziec, ze zelazny elektorat nie stac na telewizory albo czasu na obejrzenie wiadomosci nie znajduja, taki to pracowity sort?:)

Zadnej propagandy KOD nie prowadzi, ludzie sami z siebie na ulice wyszli, wychodza i beda wychodzic. Kiedy widziales to ostatni raz? Dodam, ze poza granicami tez protestuja. Kiedy to pamietasz? Tak swietnie to PO sciemnialo przez 8 lat, ze nikomu jakos to nie przeszkadzalo?

Sciemnialo na pewno, ale nie wjechalo buldozerem na podstawy demokracji. Bo to stad wzial sie ruch KODu, nie z powodu wygranych przez PIS wyborow.

1,229 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-11 20:24:59)

(...) Zadnej propagandy KOD nie prowadzi, ludzie sami z siebie na ulice wyszli, wychodza i beda wychodzic. (...)

Hicior sezonu lol
No ale ok, w końcu każdy może mieć własną opinię. Mamy demokrację big_smile

edit: Snake, czy ty oglądałeś Antka Macierewicza w Sejmie - audyt ?
Szok, dla mnie - szok.

1,230 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-11 22:36:39)

in_ka napisał/a:

Ponieważ już nie mogę edytować, a chciałam doprecyzować.
TK zawsze był polityczny. W tym sensie (partyjny).

Jeśli był partyjny to wyrok na niekorzyść  TK na niekorzyść platformy się nie liczy big_smile
Jakość za granicą Szydło tak nie mówi wink
I jeszcze raz mówię to nie jest sprzątanie tylko realizacja projekt konstytucji napisanej w 2006 roku pt 2010 (https://drive.google.com/file/d/0B2Jtpy … view?pli=1) gdzie jakoś dziwnym trafem też pisze o 2/3 głosu. Poza tym po wygranej wyborach jakoś nie usuwało sędziów TK

in_ka napisał/a:

(...) Zadnej propagandy KOD nie prowadzi, ludzie sami z siebie na ulice wyszli, wychodza i beda wychodzic. (...)

Hicior sezonu lol
No ale ok, w końcu każdy może mieć własną opinię. Mamy demokrację big_smile

edit: Snake, czy ty oglądałeś Antka Macierewicza w Sejmie - audyt ?
Szok, dla mnie - szok.

Za dużo  wsieci czy wpolityce a za mało samodzielnego myślenia.
Ja już dawno dawno planowałem wyjść na ulicę. Większość ludzi popierających KOD oraz uczestniczących w demonstracji nigdy na żadnych nie było a także duża część z nich nie chodziła na żadne wybory(jeśli starzy to za wyjątkiem pierwszych). Tak to faktycznie było mistrzostwo w wykonaniu PSI tak zjednoczyć wkurwionych ludzi. Jednak straszenie PIS miało uzasadnienie.

1,231 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-11 23:13:27)

Snake napisał/a:

To nie chodzi o zniknięcie problemu, a potrzebę upuszczenia krwi. Od zarania cywilizacji wszyscy władcy wiedzieli, że lud kiedy jest mu źle potrzebuje żeby mu wskazać winnych. Potem przykładnie ich ukarać, najlepiej publicznie, żeby krew chlapała na twarze ludu. 25 lat temu nie dano ludziom tej przyjemności. Czy to jest problem ludzi, którzy sobie nie radzą w życiu? Byś się zdziwiła ilu zwolenników PiS-u jest wśród dobrze sytuowanych obywateli. Tak czy siak, to jest problem, bo ta grupa niezadowolonych sięgnęła ponad 30 % w wyborach i zakasowała resztę wyborców. 25 lat olewania potrzeb tych ludzi i skutek jest właśnie taki. Zdziwienie?

Np klechy za targowicę za poparcie rozbiorów, za okradanie państwa (malwersacje komisji majątkowej) oraz tych co chcą rozliczać tym sposobem będzie wojna domowa bo kraj jest podzielony. A chłopi roztroi ze ściany nigdy tego nie pojmą.

Snake napisał/a:

Jak się jest chamem prostakiem chłopem roztropkiem to się nieć nie ma big_smile tych co poznałem należących do tych 30% to nawet jak wykształceni to mentalność menela, niska inteligencja + agresja. Nie wiem czemu ale ci ludzie po prostu smierdzą z daleka. Zapach chyba jest wynikiem ich umysłowego za przeroszeniem rozkładu. Sami nic nie osiągnęli a pchają ludzi ze sobą na dno takie succuby (oj znam trochę takich). Druga grupa tak nienawidzi miastowych za to iż jest chłopem iż chyba to jest ich problem) Najlepiej palić śmieci, męczyć zwierzęta, płacić KRUS,

I jeszcze jedno Snake ja wiem co planujecie chcecie ogłupić całe społeczeństwo wymieniając np nauczycieli wykładowców jak robiono za najgorszego Stalinizmu oj to wam się nie uda. Nie uda wam się postawić kolejnego Polskiego obozu koncentracyjnego na wzór Berezy kartuskiej. tak opozy koncentracyjne, do np Berezy trafiały mniejszości etniczne (Ukraińcy Żydzi), Socjaliści, komuniści,narodowcy(to akurat dwa plusy) generalnie wrogowie sensacji. Z resztą twórca obozu był prof Kozłowski. który nie ukrywał swoich fascynacji Goebbelsem a w czasie II wojny światowej został kolaborantem.O ile w Berezie Kartuskiej według Normana Devisa zmarło 20 osób a co najmniej z 200 zostało trwale kalekami (nie licząc kalectwa psychicznego) o tyle na długo przed Berezą w tzw tymczasowych aresztach jenieckich min.  Pikulikach, Tucholi oraz Wadowicach z osadzonych 80 tysięcy jeńców z tortur, wycieczenia oraz chorób zmarło aż 20 tysięcy ludzi.

1,232 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-11 22:45:19)

Paweło napisał/a:

(...)Ja już dawno dawno planowałem wyjść na ulicę. (...)

No nie wątpię Paweło.
Spacery przecież uspokajają a w twojej sytuacji, to przecież wręcz wskazane wink
No i smród też można trochę wywietrzyć.

1,233 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-11 23:16:21)

Tu się mylisz chyba zapomniałaś iż ja mieszkałem trochę we Francji i jakbyś tam mieszkała to byś zrozumiała co to znaczy demonstracja u ans w porównaniu z nimi nawet za komuny to były tylko za przeproszeniem popierdy. Może tak odniesiesz się do reszty...
Mnie nikt do tego nie motywował. Zwykłych KODowiczów motywowało wkurwienie z powodu działań rządu. Które to PISiaki próbują an wszelkie sposoby umniejszać, wyśmiewać czyli coś jest na rzeczy i wreszcie PIS zaczyna się obawiać.

1,234 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-11 23:33:26)

Paweło napisał/a:

Tu się mylisz chyba zapomniałaś iż ja mieszkałem trochę we Francji i jakbyś tam mieszkała to byś zrozumiała co to znaczy demonstracja u ans w porównaniu z nimi nawet za komuny to były tylko za przeproszeniem popierdy.

Paweło, a kto spamięta twoje wszystkie opowieści, cały ten twój matrix wink
Za komuny też brałeś udział w demonstracjach ?  W tych "popierdach" ?

1,235 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-11 23:20:46)

Jak ktoś jest taki bystry iż nie pamięta moich dwóch pod rząd postów to widocznie jego umysł to matrix wink
Czekamy an instrukcję big_smile

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 22 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024