Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,482 ]

1,106 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-05-08 08:08:16)

Odp: Komitet Obrony Demokracji

Pomysł do wykorzystania na najbliższym marszu niepodległości smile

Skoro kibice w samochodzie pełnym maczet, kijów, ochraniaczy i z jednym ratownikiem medycznym, jadą, jak twierdzą, NA GRZYBY, to nikogo nie zdziwią zabawy kosami w październiku...

Zobacz podobne tematy :

1,107

Czarna Kotka napisał/a:

To byłby wściekle warczący armageddon w oparach spalin, pozostawiający za sobą zakrwawione ciała. Wśród zieleni. wink

Trudno trafniej opisać intencje KODu. big_smile

1,108

Czujesz się zakrwawionym ciałem?

1,109 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-08 09:03:06)

Czarna Kotka napisał/a:

Skoro kibice w samochodzie pełnym maczet, kijów, ochraniaczy i z jednym ratownikiem medycznym, jadą, jak twierdzą, NA GRZYBY, to nikogo nie zdziwią zabawy kosami w październiku...

Do marszu niepodległości bardziej pasują mi spalinowe piły, taka warszawska masakra piłą łańcuchową smile No i młoty pneumatyczne, bo kostkę rękami ciężko wydłubywać lol
A tak śmiech śmiechem ale pomysł z kosą jest adekwatny, bo szukam jakiegoś sensu dla działania tej społeczności. Nie bardzo widzę go w dotychczasowych występach. Że na ulice wyjdzie i przemaszeruje jakaś tam grupa ludzi? Na użytek wewnętrzny PiS-owi, to zwisa i powiewa. Faktycznie martwić może ich reakcja zagraniczna, szczególnie ta ekonomiczna ale to jest broń obosieczna. Przecież te wszystkie rankingi uderzają nie w PiS tylko w Polskę i jej mieszkańców, bo koszty np. wahań kursów walutowych ponoszą wszyscy, nie tylko kredytobiorcy.

1,110

Czarna Kotka napisał/a:

(...) zabawy kosami w październiku...

Tytułem sprostowania:
Koty w marcu.
Lenin w październiku.
Narodowcy w listopadzie.
smile

1,111

emde napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

(...) zabawy kosami w październiku...

Tytułem sprostowania:
Koty w marcu.
Lenin w październiku.
Narodowcy w listopadzie.

Oj, Emde, czepiasz się wink
Może jeszcze powiesz, że nie chodzi o Konstytucję 3 maja? smile

1,112

W listopadzie, racja.
To jeszcze lepiej.

1,113 Ostatnio edytowany przez luc (2016-05-08 17:53:51)

Czarna Kotka napisał/a:

W listopadzie, racja.
To jeszcze lepiej.

I tak mi się skojarzyła świetna scena filmowa z Opanią w której ów (jako generał odpowiednich służb) pyta kiedy jego podwładny urządza wigilię, a na odpowiedź, że 24 grudnia, odpowiada: "znaczy jeszcze przed świętami, może to i słusznie" lol

Cóż, nie wszyscy muszą wiedzieć kiedy jest wigilia Bożego Narodzenia i nie wszyscy muszą wiedzieć kiedy jest Narodowe Święto Niepodległości.
A może nawet kłuje słowo "narodowe"?

1,114 Ostatnio edytowany przez emde (2016-05-08 18:36:30)

luc napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

W listopadzie, racja.
To jeszcze lepiej.

I tak mi się skojarzyła świetna scena filmowa z Opanią w której ów (jako generał odpowiednich służb) pyta kiedy jego podwładny urządza wigilię, a na odpowiedź, że 24 grudnia, odpowiada: "znaczy jeszcze przed świętami, może to i słusznie" lol

Cóż, nie wszyscy muszą wiedzieć kiedy jest wigilia Bożego Narodzenia i nie wszyscy muszą wiedzieć kiedy jest Narodowe Święto Niepodległości.

Oj, Luc...
Gdyby wiedzieli jaka jest data to mogliby zagrozić pozycji takich wybitnych przywódców jak Ryszard Petru czy TW Mateusz Kijowski.
smile

1,115 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:20:25)

Co za manipulacje z tymi liczbami dotyczącymi uczestników marszów.
Szaleju się objedli, 250 tys. ujrzeli wink
https://pbs.twimg.com/media/Ch7qSUqUUAA02r_.jpg
Jest mi zupełnie obojętne ile tam było osób ale po co takie głupoty opowiadać.
Ale uff, konstytucja 3 maja uratowana a do tego Polska pozostaje w Europie i nie została przyłączona do Oceanii. Jest moc w KODzie big_smile

luc napisał/a:

Źga i dźga całkiem zdaje się.

1,116

Paweło napisał/a:

(...)Twój idol został na meczu wygwizdany miał minę jak bohater gry max paine big_smile

Pamiętasz Paweło twoją egzaltacje wink
Dla jasności kibice wypowiedzieli się jednoznacznie, żeby ich dobrze zrozumieć  big_smile
"KOD, Nowoczesna, GW, Lis, Olejnik i inne ladacznice! Dla Was nie będzie gwizdów - będą szubienice!!!"
https://pbs.twimg.com/media/Ch8yJaiWsAE9aV1.jpg

1,117 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 22:22:34)

Ciekawe kiedy prokuratura sie zajmie tymi bandytami co to wywiesili.Inka powinnas wyleciec z forum z to zdjecie.
Pani Olejnik i Pan Lis powinni to zglosic.

1,118 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:30:00)

Yerba napisał/a:

Ciekawe kiedy prokuratura sie zajmie tymi bandytami co to wywiesili.Inka powinnas wyleciec z forum z to zdjecie.

A od kiedy to przedstawianie faktów jest zakazane Yerba ?
Albo rozmowa o nich?

Yerba napisał/a:

Pani Olejnik i Pan Lis powinni to zglosic.

A kto broni zgłosić ? Wiesz powiem ci, bo pewno nie wiesz, ty też możesz zgłosić. Także wiesz, nie ma co czekać. Masz tu gotowy druk tylko wypełnić i wpisać co tam potrzebujesz ma się rozumieć.
http://www.poznan.uw.gov.pl/fr/system/f … stwo_2.pdf

1,119

in_ka napisał/a:

[...]

Przydałaby się opcja "lubię to" lol

1,120

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Albo rozmowa o nich?

Nawolujesz do nienawisci wklejajac to czyli rownasz sie tym bandytom co to wywiesili.Powinno sie ich pozamykac od razu.

1,121

Snake napisał/a:
in_ka napisał/a:

[...]

Przydałaby się opcja "lubię to" lol

Snake 'lubie to' odnosi sie do zdjecia ktore wkleila Inka?

1,122 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:28:25)

Yerba napisał/a:
in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Albo rozmowa o nich?

Nawolujesz do nienawisci wklejajac to czyli rownasz sie tym bandytom co to wywiesili.Powinno sie ich pozamykac od razu.

hahaha
Ja nawołuję, dobre - dobre.
Proponuję okład z lodu, to tak na początek.
Następnie douczenie się trochę. Przyda się smile

1,123 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 22:33:12)

Kibole powinni za to odpowiedziec ale pewnie nie odpowiedza bo ich ziobro uratuje.Jakby tak na Pis wywiesili to juz jutro o 6 rano maja policje w domu.
Stadiony za takie transparenty powinny byc pozamykane.

1,124 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:34:14)

Yerba napisał/a:

Kibole powinni za to odpowiedziec ale pewnie nie odpowiedza bo ich ziobro uratuje.Jakby tak na Pis wywiesili to juz jutro o 6 rano maja policje w domu.

No co ty Yerba?
A nie potrafisz przeczytać, co pod adresem "Pisiorów" wypisują i mówią. Oślepła czy ogłuchła?
Acha, ty tak tylko w jedną stronę aktywna. Rozumiem wink Biedna ty, biedna lol

1,125

Ja zadam pytanie.Kto w koncu zrobi porzadek z kibolami?Wszyscy sie ich boja czy jak?Sa jacys niezniszczalni?Nie rozumiem tego.

1,126 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:38:53)

Yerba napisał/a:

Ja zadam pytanie.Kto w koncu zrobi porzadek z kibolami?Wszyscy sie ich boja czy jak?Sa jacys niezniszczalni?Nie rozumiem tego.

No może ty yerba zrobisz porządek ?
A potem wprowadzisz swoje prawa.
A, że mało rozumiesz - zauważyłam wink

1,127 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 22:51:15)

W Anglii sobie poradzono w Polsce ta bandycka mlodziez sobie robi co chce.Na marszu KOD w Warszawie bylo okolo 250 tysiecy ludzi plus policzmy przynajmniej 2 razy tyle po innych miastach w Polsce to daje pol miliona ludzi i gdyby zglosila to chociazby 1/10 to ci co to wywiesili mieliby sie z pyszna.

1,128 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 22:53:07)

Yerba napisał/a:

Na marszu KOD w Warszawie bylo okolo 250 tysiecy (...)

Tak, a świnki fruwają ... lol
i mają odlot

1,129

Bylam i widzialam.Naprawde tlumy ludzi i taki marsz niepodleglosci to sie moze schowac przy tym,zaczynajac od kultury jaka panowala wczoraj a jaka panuje na marszu niepodleglosci i konczac na liczbach.W sumie to organizatorzy marszu niepodleglosci szacowali sie na 50 tysiecy wiec 5 razy mniej niz wczoraj.Ktos jeszcze ma watpliwosci kogo Polacy popieraja?

1,130 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 23:00:52)

Yerba napisał/a:

Bylam i widzialam.Naprawde tlumy ludzi i taki marsz niepodleglosci to sie moze schowac przy tym,zaczynajac od kultury jaka panowala wczoraj a jaka panuje na marszu niepodleglosci i konczac na liczbach.W sumie to organizatorzy marszu niepodleglosci szacowali sie na 50 tysiecy wiec 5 razy mniej niz wczoraj.Ktos jeszcze ma watpliwosci kogo Polacy popieraja?

Co widziałaś? 250 tysięcy ludzi na marszu?
Bo że ludzi, to nikt nie neguje.  Nawet policzono. +/- 42 tys.
No i kogo Polacy popierają? Dawaj...

1,131 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 23:04:00)

No skoro to najwieksza manifestacja od kilkudziesieciu lat to chyba jasne kogo popieraja a raczej czego nie popieraja.Kaczynskiego i Pisu.
Inka 250 tys w Warszawie ale dodaj sobie jeszcze miasta w calej Polsce to da ci drugie tyle.

1,132 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 23:09:10)

Yerba napisał/a:

No skoro to najwieksza manifestacja od kilkudziesieciu lat to chyba jasne kogo popieraja a raczej czego nie popieraja.Kaczynskiego i Pisu.
Inka 250 tys w Warszawie ale dodaj sobie jeszcze miasta w calej Polsce to da ci drugie tyle.

Największa? Od kiedy? hahaha
Pytam się kogo Polacy popierają Yerba? Wiesz, czy tak sobie zgadujesz wink
Na kogo wypadnie, na tego bęc lol

1,133 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 23:09:33)

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Największa? Od kiedy? hahaha
Pytam się kogo Polacy popierają Yerba? Wiesz, czy tak sobie zgadujesz wink

Od czasow Solidarnosci.Nie popieraja tego co robi PiS czyli dyktatury.A kogo popieraja?To juz kazdego indywidualna sprawa.
Inka i czemu manipulujesz ze bylo 40 tysiecy?Bylas?Widzialas?

1,134 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-08 23:49:46)

Yerba napisał/a:

Od czasow Solidarnosci.Nie popieraja tego co robi PiS czyli dyktatury.A kogo popieraja?To juz kazdego indywidualna sprawa.
Inka i czemu manipulujesz ze bylo 40 tysiecy?Bylas?Widzialas?

Manipulują yerba, to ci od 250 tys.
Nie byłaś, ale widziałaś smile Wystarczająco materiałów można znaleźć, chodzić nie trzeba wcale a wcale, żeby wiedzieć. Taka technika big_smile
No wiesz yerba, to ty zaczęłaś kogo Polacy popierają, że wiesz kogo.

A wracając do kibiców Legii, to skuteczny sposób na medialne manipulacje wymyślili. Próbowano ich wkręcić, że gwizdali na PAD. No nie wyszło panowie. Aż chce się dodać - jak zwykle wybiórczej nie wyszło.

1,135 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 23:27:21)

Popieraja wolnosc i demokracje a to co robi Kaczynski mozna smialo porownac do czasow komuny juz.Nie mozemy do tego dopuscic.

1,136

Yerba napisał/a:

Popieraja wolnosc i demokracje a to co robi Kaczynski mozna smialo porownac do czasow komuny juz.Nie mozemy do tego dopuscic.

Tak, tak yerba. Wiemy, znamy.
A co ty wiesz o komunie jak było, tak z czystej ciekawości zapytam?

1,137

in_ka napisał/a:

A wracając do kibiców legii, to skuteczny sposób na medialne manipulacje wymyślili. Próbowano ich wkręcić, że gwizdali na PAD. No nie wyszło panowie. Aż chce się dodać - jak zwykle wybiórczej nie wyszło.

Mogli napisac transparent 'nie gwizdalismy na prezydenta'.Mi nic by Duda nie robil gdyby nie byl marionetka Kaczynskiego.Przeciez Kaczynski to jest niebezpieczna persona dla ktorego nie liczy sie nic poza wladza.Nie widzisz tego Inka?Slepa jestes?On nie ma rodziny nawet bo dla niego wladza to wszystko i poswiecilby wszystkich dla wladzy.

1,138

Yerba napisał/a:

Nie widzisz tego Inka?Slepa jestes?On nie ma rodziny nawet bo dla niego wladza to wszystko i poswiecilby wszystkich dla wladzy.

No wiesz, wprawdzie noszę szkła, ostatnio -2, ale czy to można nazwać ślepotą?
No dobra yerba. Poopowiadałaś bajki z Mchu i paproci a teraz pora iść spać wink

1,139 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-08 23:40:29)

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Nie widzisz tego Inka?Slepa jestes?On nie ma rodziny nawet bo dla niego wladza to wszystko i poswiecilby wszystkich dla wladzy.

No wiesz, wprawdzie noszę szkła, ostatnio -2, ale czy to można nazwać ślepotą?
No dobra yerba. Poopowiadałaś bajki z Mchu i paproci a teraz pora iść spać wink

Jak zwykle gdy nie masz nic do napisania to konczysz rozmowe.Inka naprawde szkoda ze nie dostrzegasz kim jest JK i co robi z Polska.
Jego brat byl naprawde innym czlowiekiem.Lubilam go nawet bo mial szacunek do swoich przeciwnikow czego nie mozna powiedziec o Jaroslawie.

1,140

Nie mam pamięci do dat i świąt, unikam ich jak mogę i wypieram.

http://i66.tinypic.com/2m5o31u.jpg

Nie pamiętam też, kiedy jest rocznica mojego ślubu, ani która.
Na pewno nasta.Gdzieś na jesień. Nie przeszkadza mi to kochać męża. On też nie pamięta smile

"Narodowy" - bardzo lubię, jak to oznacza "my, Polacy jesteśmy fajni".
Nie lubię kiedy to oznacza "my prawdziwi patrioci jesteśmy fajni, a inni są ch... niefajni, chodźmy poszukać wroga i zdrajcy".
Czy jestem zdrajczyniom łojczyzny?

1,141

Czarna Kotka napisał/a:

(...) Czy jestem zdrajczyniom łojczyzny?

Na to pytanie sama sobie musisz odpowiedzieć wink

1,142 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-05-09 00:09:03)

Na pewno jestem. Mam liberalny światopogląd i jestem ateistką.
Komuszyca, znaczy. Będę wisieć na drzewie zamiast liści.
Powieszą mnie pobłogosławieni przez Boga prawdziwi patrioci, którzy mają rację i nigdy jej nie wypuszczają.

1,143

Czarna Kotka napisał/a:

Na pewno jestem.(...)

No jak jesteś, to nie jest raczej powód do dumy.

1,144 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-05-09 00:42:34)

To zabrzmiało poważnie, co jest w tym momencie naprawdę absurdalne.

240 tysięcy to liczba przesadzona, moim zdaniem.
Jednak porównałam sobie dwa filmy, z ostatniego marszu KOD/opozycji i z marszu niepodległości 2015 (ten ok 50 min film z podkładem muzycznym wprost stworzonym na sesję heroic fantasy. No dobra. Dark heroic fantasy).
Zakładam, że marsze poruszają się w podobnym tempie.
MN szedł przez niecałe 50 minut i było na nim podobno 150 tys. ludzi. Jak napisano pod filmem i co można znaleźć w konserwatywnych mediach.
Marsz KOD szedł około 1 godzinę 35 min (ze 2 razy węższą ulicą, co prawda), a TVP Info doliczyło się 45 tys ludzi.
Więc albo pierwszy nie był taki wielki,albo drugi taki mały.
Może TVP pomyliło wyliczoną liczbę uczestników marszu z własną oglądalnością.

1,145 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 00:54:07)

Czarna Kotka napisał/a:

(...) 240 tysięcy to liczba przesadzona, moim zdaniem. (...)

bardzo przesadzona ale jak brzmi wink
ćwierć miliona, o to chodziło przecież - proste jak budowa młotka

Czarna Kotka napisał/a:

(...)Może TVP pomyliło wyliczoną liczbę uczestników marszu z własną oglądalnością.

nie ma co podniecać się oglądalnością TV
coraz mniej osób ogląda telewizję, takie czasy, info można znaleźć gdzie indziej, komentarze, opinie również, o wiedzy już nie wspominając

1,146

Ale bol zadka u niektorych:)) No jesli milicja liczyla, to z pewnoscia sa to "wiarygodne" dane:) To pewnie ci dawno emerytowani milicjanci liczyli. Fajnie ktos na FB skomentowal: niech policja (albo milicja) policzy tez moj kredyt w takim razie:))

Moj tez niech policza, szybciej splace;)

A prasa zagraniczna pisze o marszu niemalze w kazdym kraju podajac wlasnie te cwierc miliona. Anawet jesli bez liczb, to piszac, ze tlumy Polakow wyszly na ulice. Zdjecia potwierdzaja.

A tych z rozancami w krucjacie ilu poszlo?

1,147 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 13:24:30)

Mussuka napisał/a:

(...)A prasa zagraniczna pisze o marszu niemalze w kazdym kraju podajac wlasnie te cwierc miliona. (...)

No właśnie, o to chodziło. Świetnie Mussuka zilustrowałaś manipulacje.
Najpierw podajemy nieprawdziwe dane (tak zrobiły partie organizujące marsz).
Potem prasa zachodnia publikuje je poza granicami kraju (opiera swoje info na tych nieprawdziwych danych).
Następnie powołujemy się na prasę zagraniczną i na tym budujemy prawdziwy obraz sytuacji w Polsce. Tak działa opozycja. Oczywiście w dobrze pojętym interesie kraju wink

Tylko jeszcze na całe szczęście większość Polaków potrafi samodzielnie mysleć. Obserwować. Wyciągać wnioski. smile
I cała wymyślona strategia psu w ****

https://pbs.twimg.com/media/Ch4Kuf4VIAAtO5C.jpg

1,148 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-05-09 14:02:43)

Spoko, poki co to mistrzynia manipulacji w tym watku (i tak ogolnie poza nim tez) to nie ja jestem. Mozesz sobie to berlo i korone zatrzymac.

Mnie wystarczyly zdjecia i informacje naplywajace z calego kraju nawet na FB, o autokarach z ludzmi jadacymi na te manifestacje. Wystarczylo popatrzec w kamery, rowniez te w dzienniku TP. Wystarczyly mi relacje osob znajomych BEDACYCH tam na miejscu. Akredytowani dziennikarze tez tam byli i sami ocenili ogrom zdarzenia. Na prozno wiec Twoj wysilek.

Milicja niech sie dalej uczy liczyc, oni do dzis trojkami zdaje sie spaceruja.

A tak poza tym, nie bede dluzej juz dyskutowac na ZADEN temat z osoba, ktora najwyrazniej promuje hasla i zachowania czysto nacjonalistyczne na tym forum swoimi wklejkami z obrazliwymi tekstami. Nacjonalistyczne, to lagodne okreslenie. Moglabym takiej glupoty i ograniczenia spodziewac sie po jakims nastoletnim kibicu tego czy owego klubu ale nie po starszej kobiecie z, podobno, wielopoziomowym wyksztalceniem i pracujacej w - uwaga! - oswiacie. Nota bene ZNP wypowiedzial sie wyraznie i publicznie przeciw szerzeniu ksenofobii, rasizmu czy wrecz neonazizmu w szkolach polskich. Psychologow w poradniach to nie obowiazuje?

Sadze, ze moderacja tez slepa i glucha w tej kwestii na dlugo nie pozostanie.

1,149

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201605/1462787271_1mdn0n_600.jpg

1,150

Zbiorowiska liczy się dość prosto. Ilość ludzi na m2 x powierzchnia. Dla podawanych wielkości przez KOD musiałoby wchodzić nawet 5 osób na m2 i więcej (bo powierzchnie, które zajmował tłum są dość łatwe do oszacowania. Teraz weźcie sobie czterech znajomych, wyrysujcie kwadrat metr na metr i stańcie w piątkę. Zobaczcie jak to wygląda. Policja przyjmowała zapewne średnią do dwóch osób na m2. W porywach, bo poza może koncertami nikt w takim skupieniu nie staje.

1,151 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 16:03:16)

Mussuka napisał/a:

Spoko, poki co to mistrzynia manipulacji w tym watku (i tak ogolnie poza nim tez) to nie ja jestem. Mozesz sobie to berlo i korone zatrzymac.

Mnie wystarczyly zdjecia i informacje naplywajace z calego kraju nawet na FB, o autokarach z ludzmi jadacymi na te manifestacje. Wystarczylo popatrzec w kamery, rowniez te w dzienniku TP. Wystarczyly mi relacje osob znajomych BEDACYCH tam na miejscu. Akredytowani dziennikarze tez tam byli i sami ocenili ogrom zdarzenia. Na prozno wiec Twoj wysilek.

Milicja niech sie dalej uczy liczyc, oni do dzis trojkami zdaje sie spaceruja.

A tak poza tym, nie bede dluzej juz dyskutowac na ZADEN temat z osoba, ktora najwyrazniej promuje hasla i zachowania czysto nacjonalistyczne na tym forum swoimi wklejkami z obrazliwymi tekstami. Nacjonalistyczne, to lagodne okreslenie. Moglabym takiej glupoty i ograniczenia spodziewac sie po jakims nastoletnim kibicu tego czy owego klubu ale nie po starszej kobiecie z, podobno, wielopoziomowym wyksztalceniem i pracujacej w - uwaga! - oswiacie. Nota bene ZNP wypowiedzial sie wyraznie i publicznie przeciw szerzeniu ksenofobii, rasizmu czy wrecz neonazizmu w szkolach polskich. Psychologow w poradniach to nie obowiazuje?

Sadze, ze moderacja tez slepa i glucha w tej kwestii na dlugo nie pozostanie.

Wiem, wiem Mussuka no w końcu musiałaś w tę narrację uderzyć. Przecież to była tylko kwestia czasu u ciebie.
Sięgaj do źródeł, nie komentarzy, lepiej się opłaca. Więcej faktów odnotujesz i poznasz oczywiście. Atakowanie personalnie mojej osoby (sugestie i domysły dotyczące mojego zawodu również) nie robi/robią na mnie wrażenia. No chociaż może rzeczywiście w tej kwestii moderacja nie powinna pozostać ślepa i głucha smile

Ksenofobia, rasizm, nacjonalizm, neonazizm, co tam jeszcze mamy w komentarzach opozycji pod adresem tych, co nie identyfikują się z miłością do UE ? Wybierają zdecydowanie miłość do własnej Ojczyzny. Postrzegają politykę poprzez istotne interesy własnego kraju. Nie podniecają się działalnością KODu. Pozostają z uzasadnionymi wątpliwościami w kwestii narzucania ilości imigrantów. Dostrzegają miałkość w działaniach opozycji, o zaprzaństwu nie wspominając. Widzę, że na bieżąco jesteś w lekturze gazet podgrzewających atmosferkę. "Daremne żale, próżny trud" wesprę się słowami Asnyka. Większość Polaków jest nadal zdrowa na umyśle. Potrafi myśleć samodzielnie.
A i jeszcze polecam - czytanie ze zrozumieniem. Zawsze przydatne i popłaca smile

I żeby już zamknąć temat ilości uczestników marszu z 7 maja ,to polecam materiał
https://www.youtube.com/watch?v=iyZsyiB … e=youtu.be

1,152

Inka jak jeszcze raz wkleisz takie zdjecie to zglosze cie do moderacji zeby cie usuneli dozywotnio stad.Snake sie juz boi bo nie odpowiedzial czy jego 'lubie to' odnosilo sie do tego zdjecia.

1,153 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 16:10:31)

Yerba napisał/a:

Inka jak jeszcze raz wkleisz takie zdjecie to zglosze cie do moderacji zeby cie usuneli dozywotnio stad.Snake sie juz boi bo nie odpowiedzial czy jego 'lubie to' odnosilo sie do tego zdjecia.

yerba nie strasz, nie strasz, bo się ... wink
Snake jak tam z twoim strachem wink
Zdjęciem jest zapisem danego faktu. Zdjęcie jest obrazem rzeczywistości w danej sytuacji, czasie i przestrzeni. smile
No chyba, że marzy się tobie yerba kalkowanie zachowań prasy niemieckiej. I cenzura także, a jakże wink
ps a to "dożywotnio", poprawiło mi humor lol

1,154

Ale wklejajac zdjecie nawolujesz tym samym do nienawisci.Nie rozumiesz tego?

1,155

Yerba napisał/a:

Ale wklejajac zdjecie nawolujesz tym samym do nienawisci.Nie rozumiesz tego?

Nie myl pojęć. Komentowanie danego faktu poprzez pokazanie obrazu, a nawoływanie do czegoś tam, to odrębne sprawy (zagadnienia). Warto się uczyć i zdobywać wiedzę. Przynosi korzyść smile

1,156 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-09 16:36:06)

Inka mi by do glowy nie przyszlo zeby takie zdjecia wklejac no ale ty od Kaczynskiego czy Pisu uczysz sie kultury to nie dziwota,ksiadz pewnie tez cos 'dobrego' szepnal z ambony.
Nowoczesna juz do prokuratury do niesienie zlozyla na to bydlo.Teraz pewnie kolejni pojda ta droga.

1,157 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 16:44:39)

Yerba napisał/a:

Inka mi by do glowy nie przyszlo zeby takie zdjecia wklejac no ale ty od Kaczynskiego czy Pisu uczysz sie kultury to nie dziwota,ksiadz pewnie tez cos 'dobrego' szepnal z ambony.
Nowoczesna juz do prokuratury do niesienie zlozyla na to bydlo.Teraz pewnie kolejni pojda ta droga.

No nie wiem czy kibice Legii nie powinni zawiadomić odpowiednich organów jak ich nazywasz i obrażasz, wot kultura wink

1,158

Yerba napisał/a:

do niesienie zlozyla na to bydlo.

Masz jakieś argumenty?
Czy wszystko co potrafisz to plucie?
smile

1,159 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-05-09 16:51:05)

Dla mnie ludzie o takich pogladach i wywieszajacy takie transparenty to faszystowskie bydlo.Kibole to bandyci,nie bojmy sie tego mowic glosno.Jak widac w Polsce bandyci maja sie dobrze a teraz za rzadow Pis beda sie mieli jeszcze lepiej.Ja nie chce takiej Polski.

emde argumentem jest ten transparent skierowany do Polakow.

1,160

Ci podludzie wywieszających takie transparenty to dokładnie ten sam kwiat polskiej inteligencji, co piszący na murach "HWDP, jebac Żydów, Polska walcząca" i tym podobni pseudo patrioci. Na szczęście te ameby umysłowe nie stanowią jakiejkolwiek siły w Polsce. Nawet PiS nie wygrał dzięki ich głosom.

1,161

http://i64.tinypic.com/il9ftz.jpg

1,162 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-09 18:39:10)

Kibole to przestępcy to z kim są zależy od szlaku narkotykowego. Obok ans zatrzymali takiego śmiecia Bóg honor,  ojczyzna naćpana Palikocia hołota, a okazało się iż prowadził sutenerstwo oraz pośredniczył w handlu narkotykami. Kibole nie są żadną siłą polityczną tylko siłą dosłownie. Są zagrożeniem dla normalnych przypadkowych ludzi o innych poglądach innej orientacji, innych barwach klubowych. Prawda jest taka iż wszelkie zakazy inne niż podstawa (zabijanie, kradzież, napady, wymuszenia, szantaże itp) prowadzą do patologi. Będę przypominał jak mantrę prohibicja do czego prowadziła. To samo zakazy sprzedaży miękkich narkotyków prowadzą do tego iż sprzedają je zorganizowane grupy przestępcze czyt w 90% patrioci lepszy sort. Aborcja lol okazuje się iż na zachodzie gdzie prawo jest liberalne jest mniej aborcji. A czemu już tłumaczę ponieważ legalne ośrodki do których trafia kobieta zrobią na początek wszystko aby zniechęcić ją do aborcji od tego są psychologowie i lekarze (powiedzą np o grożącej trwałej bezpłodności, możliwym syndromie itd). Dopiero jak będzie na 100 % pewna iż chce iż to jej wybór dopiero wtedy to się odbywa. A nielegalna aborcja najczęściej po prostu odbywa się od ręki. Już sam fakt nielegalności wkurza te które chcą aborcji i determinuje je do działania bo człowiek ma naturę przekorną gdzie zakazany owoc najlepiej smakuje.

1,163 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 18:45:36)

No widzę, że nie odbiega od poziomu "kiboli".
Co tam mamy w zasobie słownictwa (czytaj: plucia):
"faszystowskie bydło","bandyci", "ameby umysłowe", "podludzie", "śmieci", "hołota" w oparciu (cytaty z postów)  Yerby, Paweło, Oen_242.
Pozostaje tylko współczucie.

1,164 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-09 19:12:59)

To jest tzw reakcjonizm jakbyś nie wiedziała jest to reakcja na ich zachowania. Ja dokładnie uzasadniłem czemu tak uważam. Nie można tolerować kogoś kto odrzuca  tolerancję. Tamten napis dobitnie potwierdza kim oni są.

1,165 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-09 19:19:28)

Paweło napisał/a:

To jest tzw reakcjonizm jakbyś nie wiedziała jest to reakcja na ich zachowania. Ja dokładnie uzasadniłem czemu tak uważam. Nie można tolerować kogoś kto odrzuca  tolerancję. Tamten napis dobitnie potwierdza kim oni są.

tzw reakcjonizm ?
co ty znowu bzdurzysz Paweło
Reakcjonizm – doktryna nawołująca do przywrócenia starego porządku społeczno-politycznego. Przedstawiciele takich doktryn podkreślają wartość stosunków społecznych i politycznych, uznawanych w danym momencie za przestarzałe.
no chyba, że w twoim świecie inne definicje niż na planecie Ziemia wink

1,166 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-09 19:20:47)

Ja myślę iż Inka to Michał ponieważ wiele linków które dawała pochodziły od tweeta Michała. Niech się tłumaczy. Jest też inna możliwość iż jest to konto publiczne tj korzysta z niego jej maż oraz ona(styl wypowiedzi na tematy polityczne jest inny niż na pozostałe tematy)

1,167

Paweło napisał/a:

Ja myślę iż Inka to Michał ponieważ wiele linków które dawała pochodziły od tweeta Miachała.

o Paweło, ja już wg twoich hipotez byłam różnymi nickami na tym forum. Ba, wielopłciowa też byłam. Wielowyznaniowa. Wszystkich twoich fiksacji nawet nie pamiętam lol

1,168

Skoro to według ciebie urojenia to pokaż swój profil na Facebooku bądź nk  będzie dowodem koronnym wink

1,169

Niektórzy się powinni chyba meliski napić.

1,170 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-09 20:51:55)

in_ka napisał/a:

Snake jak tam z twoim strachem wink

A dobrze, dziękuję smile Komuś się wydaje, że cały świat żyje tylko tym co mu odpisać ale każdy ma jakiś swój krzyż, który musi dźwigać. Nie mój krzyż, nie mój ciężar smile
A za co lubię to zdjęcie? Za błyskotliwy dowcip środowiska kibiców tak na zasadzie wujka Staszka, mistrza ciętej riposty. Och jak się środowiska tzw. opozycyjne zachwycały, że kibice wygwizdali prezydenta. Nie zauważyłem głosów, że tak nie wypada, że to głowa państwa itd. Tu zaś proszę, chłopaki w parę dni zmajstrowali transparent. Mają talent organizacyjny.

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024