Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 1,482 ]

976

Odp: Komitet Obrony Demokracji

Mimo to o SKOKach jednak nie wspomniałeś.
No ja rozumiem, przypadek to przypadek wink

Co ma do rzeczy? Tylko powszechną jak kromka chleba manipulację emocjonalną.
Zanim zaczniesz znów cos o niemieckich mediach, przypomnę Ci, że Wy (konserwatywno-prawicowi) macie być ci lepsi. I co? Jesteście?
Nazywanie "ubeckim" wszystkiego, co Ci się nie podoba nie służy Twojemu wizerunkowi osoby obiektywnej, za jaką, jak sądzę, się uważasz.

Zobacz podobne tematy :

977 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-04-28 15:36:38)

Mussuka, Ty tak samodzielnie myślisz, że już o nadchodzącym rozlewie krwi pomiędzy Polakami wspominałaś, do czego OCZYWIŚCIE mają doprowadzić rządy Kaczyńskiego big_smile

Ja piszę to samo od samego początku i nikt mnie na nic nie nawraca.

Gdyby media wtedy były obiektywne i wiarygodne to dzień w dzień słyszelibyśmy o aferach związanych z koalicją PO-PSL. Zamiast tego pojawiały się tematy zastępcze. Nie dziwota, że sporo ludzi z TVP poleciało w tym główni propagandziści Lis z Kraśką. Ty jednak jako samodzielnie myśląca dopiero teraz zaczęłaś dostrzegać propagandę w TVP czy jak to sobie nazywasz dzienniku telewizyjnym.

978 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-28 16:49:11)

Mussuka napisał/a:

(...)A poki co zmian w gospodarce na lepsze jakos malo, za to w dziedzinie archeologii az kipi od nadmiaru zadan:) Widac elektoratowi to za chleb powszedni wystarczy.

I znowu do źródła odsyłam, a nie niemieckich czy ubeckich mediów.

Sytuacja na polskim rynku pracy bardzo się poprawiła. Stopa bezrobocia w marcu (2016) wyniosła 10 proc. To wynik o 1,5 p.p. niższy niż w tym samym okresie rok wcześniej i najlepszy marzec od 25 lat.
źródło: GUS

Mussuka napisał/a:

przebije przebije, taka Kryska nie ma sobie rownych:)

Kryśka nie ma, to fakt. I merytoryczna i zabawna smile

Czarna Kotka napisał/a:

Już widzę jak PiS by wygrał wybory bez wsparcia z ambony (...)

A co do tego ma ambona?
PiS wygrało, bo PO zwykłymi oszustami i złodziejami było i jest nadal. U nich bez zmian.
No, co ty Kotko. Pamięć straciłaś ? Czy zakładasz, że wszyscy obywatele tego kraju oślepli i ogłuchli wink

979 Ostatnio edytowany przez emde (2016-04-28 16:40:57)

Czarna Kotka napisał/a:

Mimo to o SKOKach jednak nie wspomniałeś.
No ja rozumiem, przypadek to przypadek wink

Co ma do rzeczy? Tylko powszechną jak kromka chleba manipulację emocjonalną.
Zanim zaczniesz znów cos o niemieckich mediach, przypomnę Ci, że Wy (konserwatywno-prawicowi) macie być ci lepsi. I co? Jesteście?
Nazywanie "ubeckim" wszystkiego, co Ci się nie podoba nie służy Twojemu wizerunkowi osoby obiektywnej, za jaką, jak sądzę, się uważasz.

Walter był współpracownikiem, Solorz też. Michnik nie jest świetlaną postacią. To nie jest tajemnica.
O SKOKach nie wspomniałem bo wymieniłem tylko kilka przekrętów związanych z PO.
Już się poprawiam: syn Komorowskiego jest najprawdopodobniej umoczony w przekręty SKOKu Wołomin, dzięki za przypomnienie.
Nie roszczę sobie praw do obiektywizmu, a na pewno nie, dopóki nie poznamy wszystkich szczytnych uczynków poprzedniego rządu.
Nie mów do mnie w liczbie mnogiej, nie cierpię na schizofrenię, jestem pojedynczy. smile
Nie musisz mi przyklejać żadnych etykietek, tym bardziej, że guzik wiesz na temat moich poglądów.

980

Czarna Kotka napisał/a:

(...)Zanim zaczniesz znów cos o niemieckich mediach, przypomnę Ci, że Wy (konserwatywno-prawicowi) macie być ci lepsi. I co? Jesteście? (...)

Oj, to dzielenie. Można się pogubić wink
E.Kopacz: Dzisiaj nie można dzielić Polaków na lepszych i gorszych tylko dlatego, że ci się dali nagrać, a ci się nie dali nagrać
źródło: PR1
Piękne pani Ewo lol

981 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-04-28 18:27:20)

_miszmasz napisał/a:

PiS wziął się za cięcia pensji prezesów między innymi w takich spółkach jak tauron, pzu czy orlen i to cięcia dosyć konkretne. Został również przegłosowany podatek(70%) od odpraw. Dla przykładu nowy prezes Orlenu (były poseł PiS) Wojciech Jasiński zarobi 70 tysięcy miesięcznie. Jego poprzednik zarabiał 140 tysięcy zł. Obniżki pensji były warunkiem przyjęcia na stanowisko.

Były prezes PGE w 2013 roku otrzymał do podziału z członkami zarządu około 7 milinów złotych. Szefowa PGNiG dostała po jej odwołaniu na odchodne 1,3 mln.
W PKN Orlen facet utrzymał się na fotelu prezesa zaledwie pół roku i otrzymał 3 miliony odprawy. Taras z Kompanii Węglowej milion odprawy.

Nikt nie odniósł się do tego co napisałem ostatnio, więc może teraz wypowiedzą się samodzielnie myślący forumowi eksperci.

I kolejne info:

''Rozpoczęły się prace nad ustawą, która obniży emerytury około 24 tys. osób, które pracowały w Służbie Bezpieczeństwa – podało Radio Zet. Ma być gotowa za dwa miesiące.

Średnie świadczenie emerytalne wypłacane co miesiąc byłym funkcjonariuszom SB wynosi 4-6 tys. Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i administracji, które pracuje nad ustawą podaje, że roczny koszt wysokich esbeckich emerytur to około 8 mld złotych.

Jarosław Zieliński uważa, że ustawa deubekizacyjna, która została przyjęta przed ośmiu laty była nieskuteczna. Część z byłych funkcjonariuszy aparatu służb PRL przestała brać wtedy emerytury. Zaczęli pobierać renty wojskowe, bo ich wysokość nie była obniżana.

To będzie nowelizacja ustawy z czasów rządów PO-PSL. Nie może być tak, że w dalszym ciągu po tej obniżce, najwyższa emerytura esbecka przekracza 20 tys. złotych – powiedział Zieliński w RMF FM.

To są osoby, które nie służyły polskim obywatelom i polskiej niepodległości, a Związkowi Radzieckiemu. To są prawa nienależnie nabyte, z których korzystali ci ludzie przez 26 lat w wolnej, niepodległej Polsce, co jest skandalem – dodał.

Nowe przepisy mają zakładać, że świadczenie byłego funkcjonariusza po obniżce nie będzie niższe niż średnia krajowa emerytura. Obniżenie świadczeń ma dotyczyć również funkcjonariuszy, którzy zostali pozytywnie zweryfikowani po 1990 roku.''

982 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-28 21:36:46)

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

A może lepiej w wiadomościach w TVP przemilczeć fakt iż Polska w rankingu wolności mediów spadła na 41 miejsce i zachowywać się jak cham wobec sędziów TK a także sadu najwyższego.

A po co przemilczać ranking ?
Przecież on obejmuje końcówkę 2014 roku oraz 2015, czyli rządy PO.
Zresztą po publikacji ostatnich nagrań Graś - Kulczyk, to żadnych wątpliwości na temat "wolności mediów" za rządów PO, to nikt nie ma.

Ach sędziowie TK i prezes Rzepliński, to sól tej ziemi wink
A dzisiaj został zaprzysiężony 15 sędzia TK wybrany ostatnio przez Sejm bez jednego głosu sprzeciwu opozycji wink

No i SN, który przyznał rację PiSowi i potwierdził legalność jego działań. Piękne.

Guzik prawda nawet PIS takich bzdur nie mówi. To tyczy ostatnich miesięcy.
W najnowszym rankingu Polska znalazła się na 47. pozycji na 180 państw. Reporterzy bez Granic znacząco, bo o 29 miejsc, obniżyli wskaźnik dla naszego kraju. Przed rokiem Polska plasowała się na 18. miejscu. "Wolność mediów i pluralizm w Polsce są w niebezpieczeństwie" - uznali RWB.

"Krótko po wygranych wyborach w 2015 r. konserwatywne Prawo i Sprawiedliwość przyjęło ustawę medialną upoważniającą rząd do powoływania i odwoływania szefów publicznej telewizji i radia. Zgodnie z kolejnymi przygotowywanymi przepisami umowy wszystkich pracowników mediów publicznych będą mogły zostać rozwiązane. Komisja Europejska, zaniepokojona naruszeniem podstawowych wartości UE przez państwo członkowskie, wszczęła procedurę mającą na celu zapewnienie poszanowania praworządności w Polsce" czytamy w raporcie RWB.

Reporterzy bez Granic opisują państwa według stopnia poszanowania wolności prasy. Polska ma tu status państwa, gdzie panuje "satysfakcjonująca sytuacja", chociaż 48. miejsce plasuje ją za państwami Europy Zachodniej (poza Włochami), a także Litwą, Łotwą i Estonią.

źródło gazeta.pl

983 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-28 21:48:44)

in_ka napisał/a:
Mussuka napisał/a:

(...)A poki co zmian w gospodarce na lepsze jakos malo, za to w dziedzinie archeologii az kipi od nadmiaru zadan:) Widac elektoratowi to za chleb powszedni wystarczy.

I znowu do źródła odsyłam, a nie niemieckich czy ubeckich mediów.

Sytuacja na polskim rynku pracy bardzo się poprawiła. Stopa bezrobocia w marcu (2016) wyniosła 10 proc. To wynik o 1,5 p.p. niższy niż w tym samym okresie rok wcześniej i najlepszy marzec od 25 lat.
źródło: GUS

Mussuka napisał/a:

przebije przebije, taka Kryska nie ma sobie rownych:)

Kryśka nie ma, to fakt. I merytoryczna i zabawna smile

Czarna Kotka napisał/a:

Już widzę jak PiS by wygrał wybory bez wsparcia z ambony (...)

A co do tego ma ambona?
PiS wygrało, bo PO zwykłymi oszustami i złodziejami było i jest nadal. U nich bez zmian.
No, co ty Kotko. Pamięć straciłaś ? Czy zakładasz, że wszyscy obywatele tego kraju oślepli i ogłuchli wink

Oj za wcześnie to część polityki PO sami przyznali iż jeszcze nie zaczęli z gospodarką :
A podobno Polska w ruinie prezydent namawiał by Polacy nie wracali lol Zanim coś napiszecie o Michniku warto wspomnieć kim był Wojciech Jasiński był kierownik Wydziału Spraw Wewnętrznych w PZPR a teraz zarządza w Orlenie i to SIC on podpisał korzystny dla Rosji długoterminowy kontrakt. Tym działaniem praktycznie pogrzebał zbudowany właśnie gazoport którego budowę PIS tak ponaglał. OD początku pisałem na swoim blogu iż PIS oraz tzw narodowcy to kukułcze jaja Putina.

984

Paweło napisał/a:

źródło gazeta.pl

Widzisz, Paweło, ja właśnie tu dostrzegam problem. smile

985 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-28 21:52:21)

Nie wierzysz to patrz na źródło https://rsf.org/en/poland
Pisze wyraźnie w 2015 było 18

Shortly after winning the 2015 elections, the conservative Law and Justice party passed a media law empowering the government to appoint and dismiss the heads of the state radio and TV broadcast media. It took effect in January 2016. Under a second law being prepared, the contracts of all the employees of these media would be terminated. Alarmed to see a European Union member violate fundamental EU values, the European Commission launched a procedure designed to ensure respect for the rule of law in Poland.

986 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-29 11:00:50)

Paweło, nie tylko czytaj i cytuj ale jeszcze analizuj i łącz ze sobą fakty - wystarczy.
Wnioski powinny przyjść same, no jak dasz radę oczywiście.
jeszcze co do rankingu wypowiedź szefa niemieckiej sekcji RBG:
Christian Mihr*: Coroczny ranking wolności prasy ocenia sytuację mediów w 180 krajach. Podstawą do tworzenia listy jest kwestionariusz dotyczący wszystkich aspektów niezależnej pracy dziennikarskiej, który rozsyłamy w 20 językach do setek dziennikarzy, naukowców, prawników, obrońców praw człowieka na całym świecie i także do naszych własnych korespondentów. Wyniki właśnie opublikowanej listy dotyczą roku 2015, dodatkowo obejmują listopad i grudzień 2014 roku w zakresie napadów, aktów przemocy i aresztowań.

A co do wolnych mediów, to co tam Paweło opowiesz w temacie taśm Grasia i wolności słowa?
Albo udziałów męża Makreli w fundacji, która posiada prawie 100% akcji największego koncernu prasowego Axel Springer?
Albo zwalnianiu/wyrzucaniu na twarz dziennikarzy znanych mediów w Polsce? Jak tam z wiedzą w tym zakresie u ciebie?
I jak tam z wolnością słowa w mediach niemieckich sprzedawanych w polskiej kolonii?
I na koniec jeszcze taki drobiazg, czyje (do kogo należą media w Polsce), sprawdź sobie Paweło.

987

Nigdy nie poznacie wszystkich uczynków żadnego rządu. Wasza Wysokość wink
Czy wobec tego zaprzestaniecie otwierania ust?

Przydałoby się podsumowanie afer - wszystkich - od 89 roku.

988

_miszmasz napisał/a:

I kolejne info:

''Rozpoczęły się prace nad ustawą, która obniży emerytury około 24 tys. osób, które pracowały w Służbie Bezpieczeństwa – podało Radio Zet. Ma być gotowa za dwa miesiące.

Średnie świadczenie emerytalne wypłacane co miesiąc byłym funkcjonariuszom SB wynosi 4-6 tys. Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i administracji, które pracuje nad ustawą podaje, że roczny koszt wysokich esbeckich emerytur to około 8 mld złotych.

Jarosław Zieliński uważa, że ustawa deubekizacyjna, która została przyjęta przed ośmiu laty była nieskuteczna. Część z byłych funkcjonariuszy aparatu służb PRL przestała brać wtedy emerytury. Zaczęli pobierać renty wojskowe, bo ich wysokość nie była obniżana.

To będzie nowelizacja ustawy z czasów rządów PO-PSL. Nie może być tak, że w dalszym ciągu po tej obniżce, najwyższa emerytura esbecka przekracza 20 tys. złotych – powiedział Zieliński w RMF FM.

To są osoby, które nie służyły polskim obywatelom i polskiej niepodległości, a Związkowi Radzieckiemu. To są prawa nienależnie nabyte, z których korzystali ci ludzie przez 26 lat w wolnej, niepodległej Polsce, co jest skandalem – dodał.

Nowe przepisy mają zakładać, że świadczenie byłego funkcjonariusza po obniżce nie będzie niższe niż średnia krajowa emerytura. Obniżenie świadczeń ma dotyczyć również funkcjonariuszy, którzy zostali pozytywnie zweryfikowani po 1990 roku.''

Abstrahując w tym momencie od oceny samego faktu wszystkie powyższe dane liczbowe w kwestii wysokości świadczeń to stek bzdur. Mam przed sobą pismo ZER-u (skany można znaleźć na stronie SEIRP-u), które jakby to powiedzieć... przedstawia zupełnie inne dane. Oczywiście nawet nie trzeba pisać, że informacje podawane w mediach są z kosmosu. A więc kto kłamie? Pseudo redaktorzy żądni sensacji na poklask pisowskich lizusów czy ZER, które te emerytury wypłaca?
Jak sam wcześniej napisałeś - niech samodzielnie myślący na tym forum sami ocenią.

989

Nawet jeśli te dane są zawyżone to liczy się fakt, że w końcu się za to ktoś wziął.

Dla przykładu gnije sobie taki zbrodniarz Szechter w Szwecji i przytula co miesiąc 6 tysięcy zł.

990 Ostatnio edytowany przez emde (2016-04-29 11:49:00)

Czarna Kotka napisał/a:

No to trudno.
Nie zaprzestaniemy. smile

991 Ostatnio edytowany przez Oen_242 (2016-04-29 12:08:54)

_miszmasz napisał/a:

Dla przykładu gnije sobie taki zbrodniarz Szechter w Szwecji i przytula co miesiąc 6 tysięcy zł.

Ale skąd to wiesz? Masz wgląd w jego pasek emerytalny czy w konto? Co masz na poparcie swojego twierdzenia?

992 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-29 12:34:03)

Oen_242 napisał/a:

(...)Oczywiście nawet nie trzeba pisać, że informacje podawane w mediach są z kosmosu. A więc kto kłamie? Pseudo redaktorzy żądni sensacji na poklask pisowskich lizusów czy ZER, które te emerytury wypłaca?
Jak sam wcześniej napisałeś - niech samodzielnie myślący na tym forum sami ocenią.

Nie wszystkie informacje podawane w mediach są z kosmosu. To jest zwykłe nadużycie.
Bywa jednak tak, że są manipulacje i wycinkowe informacje. Czy lewa czy prawa strona w tym lepsza, do sprawdzenia.
Zawsze dlatego warto podjąć próbę dotarcia do źródła (co nie bywa często trudne) albo sprawdzić/skonfrontować, potwierdzić informacje. W czasach internetu i dostępu do baz danych żaden problem.
I tak przede wszystkim - samodzielnie mysleć, to zawsze godne polecenia.

emde napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

No to trudno.
Nie zaprzestaniemy. smile

A ciekawie się zapowiada bo ustawa IPN przyjęta. I jak otworzą zbiór zastrzeżony, to znowu syf się wyleje.

993 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-29 23:46:07)

Owszem otworzą akta ale wybiorą z tych akt te które uderzą w opozycję. Macierewicz chciał natychmiastowo otwarcia prezes powiedział iż wpierw trzeba je przeanalizować (czytaj wybrać te szkodliwe dla opozycji) a potem opublikować we fleszach kamer. Tak jak akcje CBA w Warszawie. O widzę iż miszmasz wyleciał. PIS szykuje nam kolejną niespodziankę. Zakaz handlu w Niedziele ma tyczyć także e-sklepów i uwaga także ich witryn. Bo przecież serwer też musi w Niedzielę wypocząć big_smile Przedsiębiorcy jak np cdp.pl merlin.pl agito.pl itd... mówią iż w Niedzielę nie ma u nich żadnego pracownika ale towar można zamówić i w poniedziałek jest odbierany. Taki obciach tylko w Polsce.

994

in_ka napisał/a:
Oen_242 napisał/a:

(...)Oczywiście nawet nie trzeba pisać, że informacje podawane w mediach są z kosmosu. A więc kto kłamie? Pseudo redaktorzy żądni sensacji na poklask pisowskich lizusów czy ZER, które te emerytury wypłaca?

Nie wszystkie informacje podawane w mediach są z kosmosu. To jest zwykłe nadużycie.
Bywa jednak tak, że są manipulacje i wycinkowe informacje. Czy lewa czy prawa strona w tym lepsza, do sprawdzenia.
Zawsze dlatego warto podjąć próbę dotarcia do źródła (co nie bywa często trudne) albo sprawdzić/skonfrontować, potwierdzić informacje. W czasach internetu i dostępu do baz danych żaden problem.

To chyba nie do mnie, to nie ja wpadłem w temat z informacjami wziętymi z dupy bez ich sprawdzenia.

Co do IPN-u - powinien już dawno zostać zlikwidowany, gdyż nie realizuje swoich ustawowych zadań.

995 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-03 16:01:56)

Zabrałem na dzisiejsze oficjalne uroczystości młodsze dziecko. Wchodzimy na plac, ludzi sporo, defilada, pokazy. Tłum macha biało-czerwonymi barwami, klaszcze i podziwia żołnierzy, policję, grupy rekonstrukcyjne, zespoły taneczne. Wchodząc na plac mijam jakąś dziwną grupkę kilkunastu osób, która tajniaczy się pod pomnikiem. Nagle grupka na zawołanie rozwija transparenty KOD-u i robi sobie sesję zdjęciową. Nikt się nimi kompletnie nie interesuje, ja sam też bym ich nie zauważył, gdyby nie to, że droga mi wypadła obok nich. Za chwilę grupka się rozpłynęła ale mogę się założyć, że w jutrzejszym. lokalnym dodatku do GW będzie obszerna relacja jak to społeczeństwo (i to jak licznie, bo co robi odpowiedni kadr i fakt przebywania wokół sporej grupy ludzi!) nie daje się terroryzować PIS-owi itd...

Ha, ha, nie musiałem czekać do jutra... Zajrzałem na GW, a tam zdjęcia tłumów, a potem kadry z tą grupką za plecami tłumu ale transparenty sztuk 4 widać smile Oczywiście zdjęć transparentów Solidarności czy ewidentnie podchodzących pod prawicę (a były) już nie pokazano. Czystej wody manipulacja przekazem ale to trzeba było być na miejscu żeby wiedzieć, że w tym tłumie prawie nikt się nie orientował, że jakiś KOD się tam uaktywniał smile To tak jak nikomu w Polsce nie znana modelka przypadkowo daje sobie zrobić zdjęcie na Euro lol

996 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-03 16:07:58)

Ale wymysły.  Czyli czytasz GW co za sadomasochizm big_smile Twój idol został na meczu wygwizdany miał minę jak bohater gry max paine big_smile

Moja wstawka smile

997 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-03 16:31:13)

A ty Pawełku nadal nie potrafisz zrozumieć, że krytyka jednych nie oznacza zachwytu drugimi? Zajmujesz się zawodowo stanami zerojedynkowymi, że tak ci bije na resztę funkcjonowania? Ja się śmieję, bo już drugi raz zobaczyłem na żywo KOD w akcji i to chyba drugi raz ta sama grupa kilkunastu osób smile ale w relacji w GW widać głównie ją. Zresztą tak fotoreporter robił zdjęcia, że w kadrze z transparentami KOD są ludzie, którzy o tym w ogóle nie mieli pojęcia, bo te transparenty za ich plecami, w zapewne określonym momencie zostały wyciągnięte. Ja tam byłem i poza jednym momentem ich nie widziałem, a szukałem smile
Tak na marginesie, że to forum kobiece, to bardzo przystojne panie żołnierki maszerowały na defiladzie, również w funkcji dowodzących prowadzących pododdziały.

Ps. Wyborczą czytam na pewno dłużej niż ty, bo od pierwszego numeru. Na szczęście już od dawna za to nie płacę smile

998 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-05-03 17:30:14)

Mussuka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Jaruzelski gdyby nie kopnął w kalendarz to też by się pewnie podpisał. Wszak  bardzo dobry znajomy ww. trójcy, no i też były prezydent big_smile

O Boleslawie Chrobrym i Janie Sobieskim nie zapomnij. Albo o Szwedzkich imigrantach z rodu Wazow.

a zreszta, masz tu cala liste zdrajcow Polski:

"Zygmunt Waza, Władysław Waza i Jan Kazimierz Waza – Szwedzi, którzy wciągnęli Polskę do licznych wojen w interesie Szwecji.

Józef Poniatowski – bratanek jednego z sygnatariuszy targowickiej zdrady narodowej.

Stefan Batory – rumuński Węgier (nawet nie znał języka polskiego!).

Zygmunt Stary i Zygmunt August – litewscy wielcy książęta podstępnie wprowadzani na polski tron.

Michał Korybut Wiśniowiecki – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny, pozornie spolonizowany. Doprowadził Polskę do wojen w interesie Ukrainy,

Juliusz Słowacki – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny. Zamiast brać udział w Powstaniu Listopadowym, wyjechał na Zachód.

Adam Mickiewicz – Litwin znający język polski.

Józef Piłsudski – Litwin niemiłosiernie kaleczący polską mowę, międzynarodowy terrorysta. W 1899 r. dokonał apostazji – dobrowolnie wyrzekł się naszej wiary. Agent austriacki (Kunschaftsdienst an Österreich). Chory psychicznie (diagnoza dyrektora warszawskiego szpitala dla obłąkanych Iwana Szabasznikowa). W kwietniu 1905 za namową Włodzimierza Lenina spowodował rezygnację przez Polską Partię Socjalistyczną realizacji pełnej niepodległości Polski. Wolnomularz i mason. W 1926 roku dokonał zamachu stanu znanego jako przewrót majowy. Notorycznie niszczył polski parlamentaryzm, miał dyktatorskie zapędy.

Jan Sobieski – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny, pozornie spolonizowany, doprowadził Polskę do wojen w interesie Austrii.

Tadeusz Kościuszko – pozornie spolonizowany Białorusin. Prawosławny. W 1796 złożył przysięgę wiernopoddańcza rosyjskiemu carowi Pawłowi Romanowowi. Działania militarne prowadzone przez T Kościuszkę na terenie Polski, zakończyły się wymazaniem naszej Ojczyzny z mapy świata. Pan Kościuszko prowadził też działania militarne na terenie Ameryki Północnej, przyczyniając się do powstania  USA. Amerykański Kongres zapłacił mu za to m. in. czarnymi niewolnikami."

a to jeszcze poczatkow naszego kraju nie uwzglednia:)

Nie zgadzam się z całością listy "zdrajców" i interpretacji faktów dziejowych, ale podziwiam ją, bez żadnej ironii. smile
Przecież w sumie "najważniejsze jest, że wszyscy, którzy nam nie pasują do etosu prawdziwego Polaka są zdrajcami". Onych zdanie nas nie interesować powinno.
No i, nie interesuje. big_smile
A Kukiz dziękować powinien Bogu, że taśmy ujawniono.
Nigdy nie miałem go za neofaszystę, czy skrajnego narodowca.
Chcę, by tak pozostało. On chyba również, sądząc z treści.
Zapewne zapłaci za to, ale władza dla samej władzy nie była jego priorytetem chyba?

999

Ciąg dalszy tego co pisałem o dzisiejszym, lokalnym występie KOD. Na ich transparentach było hasło "zawsze wierni konstytucji". Problem tylko w tym, że której? Bo ich szef się właśnie popisał:

Z okazji święta konstytucji 3 maja Ryszard Petru opublikował na Facebooku wpis odnoszący się do aktualnego sporu o Trybunał Konstytucyjny i ewentualnej zmiany ustawy zasadniczej, o której mówił w poniedziałek Kaczyński. Lider Nowoczesnej zachęcał przy okazji do udział w organizowanym przez opozycję marszu.

Jednak największą uwagę przykuło pierwsze zdanie: "Nasza Konstytucja ma już 225 lat". "Trzyma się świetnie, choć PiS uparł się, by przeszła przymusowy lifting" - pisze dalej Petru.

Donosi o tym Wyborcza jakby ktoś miał od razu złe myśli lol

1,000 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-03 23:22:50)

Paweło napisał/a:

(...) O widzę iż miszmasz wyleciał.(...)

Smutna wiadomość sad
Życzę powodzenia w życiu. Niech Ci się wiedzie smile

Snake napisał/a:

Ciąg dalszy tego co pisałem o dzisiejszym, lokalnym występie KOD. Na ich transparentach było hasło "zawsze wierni konstytucji". Problem tylko w tym, że której? Bo ich szef się właśnie popisał:

Z okazji święta konstytucji 3 maja Ryszard Petru opublikował na Facebooku wpis odnoszący się do aktualnego sporu o Trybunał Konstytucyjny i ewentualnej zmiany ustawy zasadniczej, o której mówił w poniedziałek Kaczyński. Lider Nowoczesnej zachęcał przy okazji do udział w organizowanym przez opozycję marszu.

Jednak największą uwagę przykuło pierwsze zdanie: "Nasza Konstytucja ma już 225 lat". "Trzyma się świetnie, choć PiS uparł się, by przeszła przymusowy lifting" - pisze dalej Petru.

Donosi o tym Wyborcza jakby ktoś miał od razu złe myśli lol

Ricardo jest jedyny w swoim rodzaju wink
Muszę nadrobić zaległości.

edit:
No doczytałam. Facet kreowany na lidera opozycji nie ma elementarnej wiedzy nt historii. Dno!

1,001

U a co do KODu to nawet w mieście Paweło bida z nędzą big_smile

https://pbs.twimg.com/media/ChjHUbrW0AENHur.jpg

1,002

Dziś impreza była w Gdańsku. Poszukaj zdjęć stamtąd.
Jak tam, w Wiadomościach dziś  była o tym wzmianka długości choćby 1/10 materiału na temat 500 lecia wyorania świętej figurki z jakiegoś pola?

1,003 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-03 23:45:00)

Czarna Kotka napisał/a:

Dziś impreza była w Gdańsku. Poszukaj zdjęć stamtąd.
Jak tam, w Wiadomościach dziś  była o tym wzmianka długości choćby 1/10 materiału na temat 500 lecia wyorania świętej figurki z jakiegoś pola?

nie wiem, nie oglądałam telewizji ale oczywiście poszukam info, bo lubię wiedzieć wink
jak tam Kotko, gotowe transparenty na 7 maja ?

1,004

Nie noszę transparentów. Chociaż kto wie, może jakiś wyoram. Coś z kotem. Albo z Plastusiem. Na nartach. Z długopisem.
Tak czy inaczej, 7 maja będę na marszu.

1,005

Czarna Kotka napisał/a:

Nie noszę transparentów. Chociaż kto wie, może jakiś wyoram. Coś z kotem. Albo z Plastusiem. Na nartach. Z długopisem.
Tak czy inaczej, 7 maja będę na marszu.

obowiązkowo smile

1,006

Nie kusi Cię żeby zapytać ile mi płacą za godzinę marszu?

1,007 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 00:32:17)

Czarna Kotka napisał/a:

Nie kusi Cię żeby zapytać ile mi płacą za godzinę marszu?

nie kusi

Paweło napisał/a:

(...) Twój idol został na meczu wygwizdany miał minę jak bohater gry max paine big_smile
Moja wstawka smile

hmm, a wiesz, kto gwizdał ?

1,008

Jak nie kusi to nie powiem.

A gwizdali ci co zwykle, niemiecka żydokomuna prowokatorska w wegetariańskich norkach, przez zwinięte w trąbkę banknoty od Sorosa.

1,009 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 00:46:25)

Czarna Kotka napisał/a:

Jak nie kusi to nie powiem.

A gwizdali ci co zwykle, niemiecka żydokomuna prowokatorska w wegetariańskich norkach, przez zwinięte w trąbkę banknoty od Sorosa.

No też tak właśnie komentują ci, co tam na stadionie byli. No ogólnie, to lipa.
Ty też byłaś na meczu Kotko? I jako kibol czy kibic wink

1,010

Jako raca.
smile

1,011 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 09:07:38)

Snake napisał/a:

Ja się śmieję, bo już drugi raz zobaczyłem na żywo KOD w akcji i to chyba drugi raz ta sama grupa kilkunastu osób smile

To oni w całej Polsce tak pewnie się podpinają a potem na zdjęciach wychodzi że całe tłumy ich przychodzą.W Gdyni w lutym była garstka tych pajaców a określali się potem na kilkaset osób.

1,012

Czarna Kotka napisał/a:

Jako raca.
smile

znaczy zadyme robilas?:))

Znowu niektorym koscia, oscia czy gnatem te marsze czy pojedyncze solowe protesty stoja? Nikt nie zmusza do chodzenia, ale skad w zwolennikach PISu tyle zawzietosci przeciw tym z drugiego sortu?

takie cos w Internecie mi wpadlo w rece:

http://www.democracyok.org/2016/05/03/n … comment-58

I kto tu tak naprawde jest tym gorszym sortem? Ja watpliwosci po przeczytaniu tych ulicznych "pozdrowien" nie mam zadnych. I ciesze sie, ze juz w takiej Polsce nie mieszkam.

1,013

Excop napisał/a:
Mussuka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Jaruzelski gdyby nie kopnął w kalendarz to też by się pewnie podpisał. Wszak  bardzo dobry znajomy ww. trójcy, no i też były prezydent big_smile

O Boleslawie Chrobrym i Janie Sobieskim nie zapomnij. Albo o Szwedzkich imigrantach z rodu Wazow.

a zreszta, masz tu cala liste zdrajcow Polski:

"Zygmunt Waza, Władysław Waza i Jan Kazimierz Waza – Szwedzi, którzy wciągnęli Polskę do licznych wojen w interesie Szwecji.

Józef Poniatowski – bratanek jednego z sygnatariuszy targowickiej zdrady narodowej.

Stefan Batory – rumuński Węgier (nawet nie znał języka polskiego!).

Zygmunt Stary i Zygmunt August – litewscy wielcy książęta podstępnie wprowadzani na polski tron.

Michał Korybut Wiśniowiecki – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny, pozornie spolonizowany. Doprowadził Polskę do wojen w interesie Ukrainy,

Juliusz Słowacki – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny. Zamiast brać udział w Powstaniu Listopadowym, wyjechał na Zachód.

Adam Mickiewicz – Litwin znający język polski.

Józef Piłsudski – Litwin niemiłosiernie kaleczący polską mowę, międzynarodowy terrorysta. W 1899 r. dokonał apostazji – dobrowolnie wyrzekł się naszej wiary. Agent austriacki (Kunschaftsdienst an Österreich). Chory psychicznie (diagnoza dyrektora warszawskiego szpitala dla obłąkanych Iwana Szabasznikowa). W kwietniu 1905 za namową Włodzimierza Lenina spowodował rezygnację przez Polską Partię Socjalistyczną realizacji pełnej niepodległości Polski. Wolnomularz i mason. W 1926 roku dokonał zamachu stanu znanego jako przewrót majowy. Notorycznie niszczył polski parlamentaryzm, miał dyktatorskie zapędy.

Jan Sobieski – potomek ukraińskiej (ruskiej) rodziny, pozornie spolonizowany, doprowadził Polskę do wojen w interesie Austrii.

Tadeusz Kościuszko – pozornie spolonizowany Białorusin. Prawosławny. W 1796 złożył przysięgę wiernopoddańcza rosyjskiemu carowi Pawłowi Romanowowi. Działania militarne prowadzone przez T Kościuszkę na terenie Polski, zakończyły się wymazaniem naszej Ojczyzny z mapy świata. Pan Kościuszko prowadził też działania militarne na terenie Ameryki Północnej, przyczyniając się do powstania  USA. Amerykański Kongres zapłacił mu za to m. in. czarnymi niewolnikami."

a to jeszcze poczatkow naszego kraju nie uwzglednia:)

Nie zgadzam się z całością listy "zdrajców" i interpretacji faktów dziejowych, ale podziwiam ją, bez żadnej ironii. smile
Przecież w sumie "najważniejsze jest, że wszyscy, którzy nam nie pasują do etosu prawdziwego Polaka są zdrajcami". Onych zdanie nas nie interesować powinno.
No i, nie interesuje. big_smile
A Kukiz dziękować powinien Bogu, że taśmy ujawniono.
Nigdy nie miałem go za neofaszystę, czy skrajnego narodowca.
Chcę, by tak pozostało. On chyba również, sądząc z treści.
Zapewne zapłaci za to, ale władza dla samej władzy nie była jego priorytetem chyba?

Excpo, ta lista zdrajcow krazyla w necie, to nie moje dzielo, choc niezwykle trafne:) A wiesz moze co te ww. osoby laczy?:) Taka zagadka - kto zgadnie pierwszy?

1,014 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 10:53:23)

Mussuka napisał/a:

(...) I ciesze sie, ze juz w takiej Polsce nie mieszkam.

o to mamy wspólny powód do radości wink
poczytaj, poczytaj Mussuka rozmowy tylko nie wybiórczo, chociaż czy warto?
emocje, jak to emocje po dwóch stronach, to samo

1,015

in_ka napisał/a:
Mussuka napisał/a:

(...) I ciesze sie, ze juz w takiej Polsce nie mieszkam.

o to mamy wspólny powód do radości wink

oj tak:) miec taka sasiadke, to wolalabym przez morze z uchodzcami byle dalej:)

a czytam i to i tamto. I oczy tez mam.  Nie mieszkam w Polsce ale wystarczajaco czesto tam bywam i kontakt z Polakami mam, w wielkszosci pewnie to gorszy sort, bo jakos nie po drodze mi z faszystowskimi narodowcami i starszyzna klerykalna. A Tupolewa tez juz oplakalam wystarczajaco.

1,016 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 13:53:20)

Tak się zastanawiam co mają w głowach ci co piszą o faszystowskich narodowcach.Rzucają na prawo i lewo takimi określeniami ale zapoznać się co z tym co te słowa oznaczają to już nie łaska.Nie najlepiej to świadczy o piszących w ten sposób.

1,017 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 16:28:41)

wink

https://pbs.twimg.com/media/ChcSMg6WwAAxzzf.jpg

1,018

Mój młodszy, 5 latek, to na pewno zadeklarowany faszysta jak nic. Dwa dni tylko biało-czerwone kartki zarysowywał i choroba żadnej tęczowej czy choćby niebieskiej...

1,019 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 17:34:27)

Jak ktoś macha tylko biało-czerwoną flagą i nie trzyma w 2 ręce niebieskiej szmaty z gwiazdkami to też faszysta smile

1,020 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 17:50:42)

Inco dodaj flagę UE a według PIS wyjdzie gorszy sort smile
Cod o faszystów mam tu na myśli narodowców czyli mocodawców a nie tych wszystkich co chodzili na marsze. Mój ulubieniec Maciej Maleńczuk był 2dni temu w kropce nad i. Nie było ani jednego zdanie w którym mijał by się z moimi poglądami a to naprawdę rzadko się zdarza.

1,021 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 17:57:09)

Czyli narodowcy to faszyści.Ciekawe smile

https://www.youtube.com/watch?v=si9JQaeHcpo  Dr Kękuś między innymi o ustawie 1066(NIEZGODNEJ Z KONSTYTUCJĄ)

1,022 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 17:59:51)

Paweło napisał/a:

(...)  Mój ulubieniec Maciej Maleńczuk był 2dni temu w kropce nad i. Nie było ani jednego zdanie w którym mijał by się z moimi poglądami a to naprawdę rzadko się zdarza.

Maleńczuk ...
Jak to mówią - "artysta jak dziwka, pójdzie tam, gdzie więcej zapłacą" wink

1,023

http://oi68.tinypic.com/2mrwcc9.jpg

1,024 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 18:11:53)

Maleńczuk ZAWSZE miał swoje poglądy. To co piszesz jak ulał pasuje do Kukiza. Poza tym Maleńczuk ma bardzo wysokie IQ.
Polecam to

1,025 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 18:22:27)

Paweło napisał/a:

Maleńczuk ZAWSZE miał swoje poglądy (...)

Te przed, czy po spożyciu masz na uwadze wink
Alkoholik i ćpun idol Paweło, niezłe.

Paweło, jak to jest kochać UE? Przybliż temat.
Kochać Polskę, Europę ok, potrafię sobie wyobrazić ale kochać UE ? O co kaman?

1,026 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 18:27:04)

UE spaja Europę mam tu na myśli strefę Schengen. Europa to za mało. Na pewno nie kochałbym europy narodów np sprzed 18, 19, 20 wieku

Nie rób żartów z Maleńczuka każdy prawdziwy artysta pali trawkę wink  Wywiad w kropce nad i można obejrzeć na tv player po zarejestrowaniu się Odcinek 67 z 02.05.2016

1,027

Paweło napisał/a:

UE spaja Europę mam tu na myśli strefę Schengen. Europa to za mało. Na pewno nie kochałbym europy narodów np sprzed 18, 19 wieku

To co ty kochasz Paweło ? Schengen? Technokratów? Urzędasów? Układy? Umowy? Traktat? ...

1,028

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

UE spaja Europę mam tu na myśli strefę Schengen. Europa to za mało. Na pewno nie kochałbym europy narodów np sprzed 18, 19 wieku

To co ty kochasz Paweło ? Schengen? Technokratów? Urzędasów? Układy? Umowy? Traktat? ...

Schulza.

1,029 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 18:34:14)

Kocham pokój pomiędzy państwami UE, możliwość swobodnego przemieszczania się po europie.Otwarty rynek pracy. Europa tylko zjednoczona ma szansę na konkurowanie z USA, Chinami, Indiami jeśli chodzi o gospodarkę.
Tu fajna rozmowa.

1,030 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 19:39:18)

Paweło napisał/a:

Kocham pokój pomiędzy państwami UE, możliwość swobodnego przemieszczania się po europie.Otwarty rynek pracy. Europa tylko zjednoczona ma szansę na konkurowanie z USA, Chinami, Indiami jeśli chodzi o gospodarkę.

Ja też popieram pokój, swobodne przemieszczanie się, otwarty rynek pracy ale to nie ma nic wspólnego z miłością.
I niech Europa będzie zjednoczona gospodarczo ale każdy kraj ma pozostać suwerenny, a nie zostać kolonią.

Paweło napisał/a:

(...) Nie rób żartów z Maleńczuka każdy prawdziwy artysta pali trawkę wink  (...)

Jaką trawkę, co ty bredzisz. Od kiedy tak nazywa się heroinę?
Daj spokój z tym degeneratem Maleńczukiem. Jedyne co mu się udało to, że nie zaćpał się na śmierć, nie zachlał i AIDS go ominął. Zrobił sobie operacje plastyczną, to jakoś wygląda i marzy mu się kasiorę zarobić. Sklecił jakąś tam broszurę "Ćpałem, chlałem i przetrwałem". Ale robić z niego idola, daj spokój Paweło.

1,031 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 18:38:44)

A co takiego Polska zyskała przez te 13 lat pobytu w UE?Ceny unijne a zarobki dalej takie jak były.A gdzie suwerenność Polski?
UE patrzy na swoje interesy.Rzucili ochłapy w postaci Schengen i głupki się cieszą.

1,032 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 20:33:23)

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

Ja też popieram pokój, swobodne przemieszczanie się, otwarty rynek pracy ale to nie ma nic wspólnego z miłością.
I niech Europa będzie zjednoczona gospodarczo ale każdy kraj ma pozostać suwerenny, a nie zostać kolonią.

Paweło napisał/a:

(...) Nie rób żartów z Maleńczuka każdy prawdziwy artysta pali trawkę wink  (...)

Jaką trawkę, co ty bredzisz. Od kiedy tak nazywa się heroinę?
Daj spokój z tym degeneratem Maleńczukiem. Jedyne co mu się udało to, że nie zaćpał się na śmierć, nie zachlał i AIDS go ominął. Zrobił sobie operacje plastyczną, to jakoś wygląda i marzy mu się kasiorę zarobić. Sklecił jakąś tam broszurę "Ćpałem, chlałem i przetrwałem". Ale robić z niego idola, daj spokój Paweło.

Suwerenność by poprzeć totalitaryzm big_smile Chcę takiej suwerenności państw jaką mają pojedyncze stany w USA. Stany te nie są kolonią a pełnoprawną częścią USA.
@Niku O zarobkach na razie niestety UE nie decyduje. Choć padł pomysł jednej pensji minimalnej dla każdego. Dziś własnie Szydło zlikwidowała radę ds rasizmu oraz ksenofobii. http://r-scale-a7.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/f60bb6bb4c96d4df93c51bd69dcc15a0/31ebc6a3-4fe9-4d96-b498-a4cf253aca55.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=640&srch=2000&dstw=640&dsth=2000&quality=80
W sondażu większość polaków widzi coraz bardziej radykalizującą się młodzież i obawia się tego. Obecnie co trzeci gimzbuz to prawicowiec, co czwarty to skrajny prawicowiec tj naziol.

1,033 Ostatnio edytowany przez Niku (2016-05-04 20:38:08)

Wiecie co mnie martwi?Te wielkie manewry NATO,które mają się odbyć pomiędzy 7 a 17 czerwca w Polsce-po tych manewrach w Polsce ma zostać ciężki sprzęt(między innymi czołgi).Później 8-9 lipca odbędzie się szczyt NATO w Warszawie a pod koniec lipca Światowe Dni Młodzieży.

Coś wisi w powietrzu.W polityce nie ma przypadków.

1,034

Paweło napisał/a:

W sondażu większość polaków widzi coraz bardziej radykalizującą się młodzież i obawia się tego. Obecnie co trzeci gimzbuz to prawicowiec, co czwarty to skrajny prawicowiec tj naziol.

A co piąty człowiek na świecie to Chińczyk.

1,035

Paweło napisał/a:

Obecnie co trzeci gimzbuz to prawicowiec, co czwarty to skrajny prawicowiec tj naziol.

Ojej czyli jest jeszcze nadzieja w narodzie smile Ćwierć wieku indoktrynacji psu w pupę...

1,036 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 22:22:27)

Paweło napisał/a:

(...) Chcę takiej suwerenności państw jaką mają pojedyncze stany w USA. Stany te nie są kolonią a pełnoprawną częścią USA.(...)

Ale Europa nie jest jednym państwem Paweło. To wiele państw z odrębną historią, kulturą, tradycją. UE to tylko forma współpracy. Gospodarczo - polityczny związek. Nic więcej.

Paweło napisał/a:

(...) W sondażu większość polaków widzi coraz bardziej radykalizującą się młodzież i obawia się tego. Obecnie co trzeci gimzbuz to prawicowiec, co czwarty to skrajny prawicowiec tj naziol.

Polaków zawsze Wielką literą Paweło.
Pomyślałeś dlaczego ta młodzież się radykalizuje (jeżeli już)? Z czego to wynika ? I co nazywamy radykalizacją? Od tego zacznijmy może. Kim wg ciebie czy tych, co badali jest prawicowiec ?
Bo jeżeli ja nie kocham UE, a kocham Polskę, to już wystarczy żeby mnie tak nazwać wink
A jeżeli noszę koszulkę z napisem "Śmierć Wrogom Ojczyzny", to należy mnie napiętnować ? O dokładnie taką
http://ultrapatriot.pl/files/LC61-1.jpg

1,037 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 23:25:26)

To walczcie ze światem lol ja nie będę walczył big_smile Poza tym prawica ma to do tego iż narzuca innym swój światopogląd. Wy "myślicie" iż oni są mniejszymi aferowiczami niż centrum bądź lewica to się mylicie. Padnie kilka atomówek i przestanie być zabawnie. Z resztą i tak jak pisał Żakowski ten konflikt jest po to by odwrócić uwagę ludzi od tego co się dzieje na scenie politycznej by zostali  tym kraju ale głupich niech szukają u ciemnego ludu. W razie wojny tacy jak my zajmą się uciekającą elitą niech odpowiedzą za wywołanie konfliktu. Australia jest najbezpieczniejszym miejscem na ziemi. Najlepiej udać się na nią wpierw wyjeżdżając do Niemiec. Na złość mam nadzieję iż wygra Trump Polska wyjdzie z EU tym bardziej nas oleje bo jak mówił dogaduje się tylko z wielkimi. Wtedy wy prawica urośniecie w siłę taki żałosny paradoks najpierw prawica doprowadza do upadku Polski (szlachta, wolna elekcja, targowica) by urosnąć w siłę gdy Polska jest pod uciskiem. Tyle iż teraz liczę iż Putin użyje najokrutniejszego oręża by wybić prawiczków by było im łyso. A kraj niech upadnie bo jeżeli do tego po raz kolejny doprowadzi znaczy iż nie uczy się na historii czyli nie jest wart istnienia ende. Ciekawe co wtedy na to Kolonko a z resztą pies temu ruskiemu agentowi. Ważne by w porę wyprowadzić najwartościowszych ludzi. Niestety cześć z nich jak np wspomniany Maciej Maleńczuk będzie walczył taką ma naturę wiecznego buntownika ale takiego max.

1,038 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-05-04 23:27:27)

Paweło napisał/a:

To walczcie ze światem lol ja nie będę walczył big_smile Poza tym prawica ma to do tego iż narzuca innym swój światopogląd. Wy "myślicie" iż oni są mniejszymi aferowiczami niż centrum bądź lewica to się mylicie. Padnie kilka atomówek i przestanie być zabawnie. Z resztą i tak jak pisał Żakowski ten konflikt jest po to by odwrócić uwagę ludzi od tego co się dzieje na scenie politycznej by zostali  tym kraju ale głupich niech szukają u ciemnego ludu. W razie wojny tacy jak my zajmą się uciekającą elitą niech odpowiedzą za wywołanie konfliktu. Australia jest najbezpieczniejszym miejscem na ziemi. Najlepiej udać się na nią wpierw wyjeżdżając do Niemiec.

E no, że ty Paweło w razie niebezpieczeństwa w nogi, to wiadoma sprawa. Inaczej nawet nie pomyślałam.
No jak nie ćpun Maleńczuk, to Żakowski. Na kim ty się wzorujesz wink
Resztę z twojego postu (edycje) hadko wręcz cytować. No ale czego tu oczekiwać.

1,039 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-05-04 23:30:16)

Maleńczuk będzie walczył proszę go nie obrażać a ty co byłaś w wojsku, dzieci też poślesz lol
Jest równouprawnienie w Izraelu sprawa jest jasna. Szansa wygranej 1/1000 ja zajmę się uciekającymi prawiczkami także tymi w koloratkach. Będzie inka 2. Strefa euro + wspólne wojska = pomoc z zagranicy. Czyli dalsza integracja UE uniemożliwiła by atak Rosji. Ale jak wiadomo Putler do tego nie dopuszcza finansując skrajną prawicę czyli pożytecznych idiotów w rękach Kremla.

1,040 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-05-04 23:31:05)

Swoją drogą to ciekawe, że lata picia dają głupiego Kukiza, a lata picia i ćpania dają mądrego Maleńczuka smile Co trzeba pić i ćpać żeby zmądrzeć, a nie zgłupieć? lol Najbardziej mi się podoba jak Maleńczuk czepia się dorobku muzycznego Kukiza. No sorry ale muzycznie Maleńczuk, to jest przy Kukizie taka mała popierdułka smile
A jak Maleńczuk będzie walczył jak on w ciupie siedział za odmowę służby wojskowej lol

Posty [ 976 do 1,040 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024