Czyli dlaczego faceci mają lepiej w życiu...wasze podpunkty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czyli dlaczego faceci mają lepiej w życiu...wasze podpunkty

Strony Poprzednia 1 … 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 338 z 338 ]

326

Odp: Czyli dlaczego faceci mają lepiej w życiu...wasze podpunkty

Ad jeden, musisz opłacić tragarza smile OTOH, mężczyzna, jeśli chce mieć dzieci, musi opłacać żonę...
Co do zarabiania - Ty to Ty, i respect Ci za to, że się sama utrzymujesz. Gdyby wszystkie takie były smile

Ad dwa, no cóż, tym się nie podzielę smile Kto ma wiedzieć, ten wie smile

Zobacz podobne tematy :

327 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-27 20:43:13)

Ja też się sama utrzymuję - i dzieci również - a kiedyś to nawet byłego męża utrzymywałam big_smile
A prawo jazdy mam od jakichś 100 lat big_smile I nie mam żadnej koleżanki, która by nie miała, natomiast znam 3 facetów bez prawka big_smile

Coś te Twoje teorie niepoparte badaniami big_smile

328

misiando napisał/a:

Ad jeden, musisz opłacić tragarza smile OTOH, mężczyzna, jeśli chce mieć dzieci, musi opłacać żonę...
Co do zarabiania - Ty to Ty, i respect Ci za to, że się sama utrzymujesz. Gdyby wszystkie takie były smile

Ad dwa, no cóż, tym się nie podzielę smile Kto ma wiedzieć, ten wie smile

Facet też musi opłacić tragarza. Sam szafy nie wniesie. big_smile
Drugiego zdania z tymi dziećmi nawet nie skomentuje.

329

Poza tym nawet jeśli kobieta do pewnych czynności potrzebuje pomocy mężczyzny, to z kolei mężczyzna do innych potrzebuje kobiety. Na przykład kto, jak nie ja, tak pięknie mojemu mężowi wyprasuje koszulę albo przyszyje guzik? big_smile

330

Olinka napisał/a:

Poza tym nawet jeśli kobieta do pewnych czynności potrzebuje pomocy mężczyzny, to z kolei mężczyzna do innych potrzebuje kobiety. Na przykład kto, jak nie ja, tak pięknie mojemu mężowi wyprasuje koszulę albo przyszyje guzik? big_smile

Ach, Olinko, czemuż Cię nie spotkałem na swej ścieżce... smile
Sam zawsze sobie i koszule, i guziki... smile

Rękawy, jak zakładam, bez kantów? Bo inaczej, to wiesz, słabe jest...

331

misiando napisał/a:

Ach, Olinko, czemuż Cię nie spotkałem na swej ścieżce... smile
Sam zawsze sobie i koszule, i guziki... smile

Rękawy, jak zakładam, bez kantów? Bo inaczej, to wiesz, słabe jest...

No i chwała Ci za to wink. Swoją drogą czułam po kościach, że padnie taki lub podobny argument, ale wiesz, mój mąż też sam sobie prasuje, lata praktyki zrobiły już swoje, więc wychodzi mu to całkiem nieźle, guzik też potrafi przyszyć, ale jednak... jest różnica big_smile.

Nie zmienia to jednak faktu, że fajnie jest w życiu po prostu się uzupełniać smile.

332 Ostatnio edytowany przez misiando (2017-08-27 21:33:05)

Po tych historiach tutaj dochodzę do wniosku, że lepiej być kompletnym smile

333

Kompletnie, to ja nie rozumiem podejścia co poniektórych.

334

rossanka napisał/a:

Kompletnie, to ja nie rozumiem podejścia co poniektórych.

Ja również smile.

misiando napisał/a:

Po tych historiach tutaj dochodzę do wniosku, że lepiej być kompletnym smile

Ależ ja zupełnie nie czuję się niekompletna wink, ale też - pomimo że uważam się za samowystarczalną i zdolną do samodzielnej egzystencji (taaak, wiele męskich tematów też całkiem nieźle ogarniam big_smile, a jak nie ogarniam, to zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże, choćbym miała za to zapłacić) - nie mam w sobie potrzeby udowadniania, że we wszystkim jestem najlepsza. Jeśli więc ktoś jest w czymś ode mnie lepszy (tu: osobisty mężczyzna), to mu na to z miłą chęcią pozwalam, w zamian odwdzięczę się tym, co sama robię od niego z jakiegoś powodu lepiej. Dzięki temu ja czuję się doceniona, mężczyzna podobnie, wszystko wspólnie ogarniamy sprawniej i dokładniej niż każde z nas miałoby to robić z osobna. Dla mnie rachunek jest prosty smile.

P.S. Zdążyłam przeczytać Twój post przed jego edycją.

335

Może po prostu w życiu zawodowym łatwiej mają faceci a w życiu osobistym kobiety.

336

w zalezności od okoliczności, raz mają lepiej faceci, raz kobiety. Niektorzy dalej traktują ten wątek zbyt serio, jak widzę.

337

lilly25 napisał/a:

Mi sie wydaje ze jedna z najgorszch rzeczy w byciu mezczyzna jest to ze musi on caly czas grac twardego, niewzruszonego, i nie moze sobie nawet pozwolic na zbytnie bycie milym. Kobieta ma obecnie nieco wiekszy wybor rol jakie chce odgrywac.

Słuszna uwaga.
Kobieta może być twarda chodzić w spodniach i kląć- płaczący facet w spodnicy?- to nie przejdzie
Kobieta może zarabiać mniej od faceta i nie być nazwana utrzymanką- facetowi się tego nie wybacza.

338

Facet79 napisał/a:

Może po prostu w życiu zawodowym łatwiej mają faceci a w życiu osobistym kobiety.

Czy ja wiem czy mamy lepiej w życiu zawodowym?
Nie raz i nie dwa widziałem takie zjawisko jak ładna dziewczyna otrzymała awans zawodowy a jej kompetencje nie wybijały się ponad innych jakoś specjalnie, podobnie bywało też na rozmowach o pracę.

Posty [ 326 do 338 z 338 ]

Strony Poprzednia 1 … 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czyli dlaczego faceci mają lepiej w życiu...wasze podpunkty

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024