Hehe Bagiennik po co marnować pociski
Wystarczy zawołać „z drogi śledzie!”
2,146 2022-05-13 14:29:58
2,147 2022-05-13 21:10:09
Byłem się przejść do parku i spróbowałem coś cyknąć, ale tak sobie to wyszło^^ Standardowo brak uśmiechu i smutne oczy Nie mam pojęcia co musiałbym zrobić, żeby te 2 rzeczy zmienić^^
2,148 2022-05-13 21:25:47
koniecznym może być nauka szlachetnej sztuki głupawki
2,149 2022-05-13 21:27:01
Be. takie mam pytanko: skoro mówiłeś, że po zmianie zdjęcia ilość par wzrosła zauważalnie, to jakie było najpierw to zdjęcie, a jakie potem?
2,150 2022-05-13 22:53:29
Standardowo brak uśmiechu i smutne oczy
Nie mam pojęcia co musiałbym zrobić, żeby te 2 rzeczy zmienić^^
Uśmiechnąć się
2,151 2022-05-13 22:57:46
Uśmiechnąć się
No shit Sherlock...
Mam taki wyraz twarzy, nie umiem się uśmiechać na zawołanie. Więc wątpię, że coś da się z tym w sumie zrobić. Bez względu na to jak bardzo bym starał się uśmiechać, to i tak wyraz twarzy wyjdzie taki sam.
2,152 2022-05-13 23:05:53 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-13 23:14:12)
KoralinaJones napisał/a:Uśmiechnąć się
nie umiem się uśmiechać na zawołanie. Więc wątpię, że coś da się z tym w sumie zrobić. Bez względu na to jak bardzo bym starał się uśmiechać, to i tak wyraz twarzy wyjdzie taki sam.
G*wno prawda. Jak można nie umieć się uśmiechnąć? Przechodzisz samego siebie w pisaniu żali nad sobą.
Tym bardziej że na jednym zdjęciu był uśmiech od ucha do ucha.
Po prostu teraz to już pieprzysz.
Ale nie Ja się już nie daję wciągnąć w pisaninę tym razem o tym że nic się nie da zrobić z tym że nie potrafisz rozciągnąć ust w uśmiechu
Edit: Ale mam dla Ciebie radę, która pewnie Ci się i tak nie spodoba. Próbuj. Stań przed lustrem i po prostu próbuj. Ćwicz. Staraj się. No rób coś wreszcie!
2,153 2022-05-13 23:08:43
Be. takie mam pytanko: skoro mówiłeś, że po zmianie zdjęcia ilość par wzrosła zauważalnie, to jakie było najpierw to zdjęcie, a jakie potem?
3 raz Ci będę pisał o tym samym... zdjęcie zrobione przez kogoś vs zdjęcie zrobione przez fotografa.
2,154 2022-05-13 23:15:35
jakis_czlowiek napisał/a:Be. takie mam pytanko: skoro mówiłeś, że po zmianie zdjęcia ilość par wzrosła zauważalnie, to jakie było najpierw to zdjęcie, a jakie potem?
3 raz Ci będę pisał o tym samym... zdjęcie zrobione przez kogoś vs zdjęcie zrobione przez fotografa.
Tak, ale co było na tym zdjęciu?
2,155 2022-05-13 23:20:16
G*wno prawda. Jak można nie umieć się uśmiechnąć? Przechodzisz samego siebie w pisaniu żali nad sobą.
Tym bardziej że na jednym zdjęciu był uśmiech od ucha do ucha.
Tak, ale ja napisałem, że nie umiem się uśmiechać na zawołanie. A na tamtym zdjęciu było to wywołane po prostu konkretną sytuacją wśród znajomych z pracy, z którymi lubię przebywać.
A co innego to uśmiechać się na zawołanie, co jest mega sztuczne i mi po prostu nie wychodziło nigdy. Bo dostaję szczękościsku.
Więc może Ty umiesz się ot tak bez powodu uśmiechać. Ja nie.
Staraj się. No rób coś wreszcie!
Kurna, a nie robię? Może Wy byście w 1 dzień się zmienili, ale ja nie dam rady tak szybko^^
2,156 2022-05-13 23:21:08
Tak, ale co było na tym zdjęciu?
Umiejętnie wyeksponowana i zaprezentowana przez profesjonalistę "przystojność" a'la Hitlerjugend
2,157 2022-05-13 23:24:35 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-13 23:25:43)
A co innego to uśmiechać się na zawołanie, co jest mega sztuczne i mi po prostu nie wychodziło nigdy. Bo dostaję szczękościsku.
Więc może Ty umiesz się ot tak bez powodu uśmiechać. Ja nie.
A zwyczajnego, uprzejmego, kulturalnego, sytuacyjnego uśmiechu też nie umiesz sobie przylepić do facjaty? Np. jak się komuś kłaniasz, odkłaniasz, chcesz być miły itp. Po prostu, jeśli ktoś lub coś Cię nie rozśmieszy, to chodzisz z miną jakbyś miał ochotę wszystkim przypier*ić, tak?
2,158 2022-05-13 23:29:25 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:29:45)
A zwyczajnego, uprzejmego, kulturalnego, sytuacyjnego uśmiechu też nie umiesz sobie przylepić do facjaty? Np. jak się komuś kłaniasz, odkłaniasz, chcesz być miły itp. Po prostu, jeśli ktoś lub coś Cię nie rozśmieszy, to chodzisz z miną jakbyś miał ochotę wszystkim przypier*ić, tak?
Nie wiem, czy jest sens dalej tłumaczyć...
Chodzi mi o WYMUSZONE, SZTUCZNE sytuacje.
2,159 2022-05-13 23:29:44
A może ma taki typ uśmiechu, że nawet jak się uśmiecha to ciągle słyszy żeby się uśmiechnął?
2,160 2022-05-13 23:30:33
A może ma taki typ uśmiechu, że nawet jak się uśmiecha to ciągle słyszy żeby się uśmiechnął?
No taki mam wyraz twarzy. Nie potrafię wywołać normalnego uśmiechu, gdy ktoś tego zechce.
2,161 2022-05-13 23:35:09
Serberys napisał/a:A może ma taki typ uśmiechu, że nawet jak się uśmiecha to ciągle słyszy żeby się uśmiechnął?
No taki mam wyraz twarzy. Nie potrafię wywołać normalnego uśmiechu, gdy ktoś tego zechce.
Ja prdl, nie gdy KTOŚ CHCE, tylko Ty żeby przyjemnie wyglądać. Nie umiesz modelować wyrazu własnej twarzy?
2,162 2022-05-13 23:40:04 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:44:21)
Ja prdl, nie gdy KTOŚ CHCE, tylko Ty żeby przyjemnie wyglądać. Nie umiesz modelować wyrazu własnej twarzy?
Przecież pisałem już n razy o tym.
Nie, nie umiem wymuszać uśmiechu na mojej twarzy. Jedynie lekki jak na tym zdjęciu profilowym. Ale to i tak nie wygląda za bardzo jak uśmiech. Nawet wtedy wyglądam poważnie/smutno.
A jakakolwiek próba "rozciągnięcia" skóry bardziej powoduje, że mi się zaczynają kąciki ust trząść jakbym miał drgawki.
Uśmiechać się umiem, ale gdy wystąpią konkretne warunki do tego. Czyli wtedy, gdy naturalnie ten uśmiech się pojawia. Sam z niczego nie umiem go wywołać.
Serberys jak tam randki?
2,163 2022-05-13 23:44:48
A jakakolwiek próba "rozciągnięcia" skóry bardziej powoduje, że mi się zaczynają kąciki ust trząść jakbym miał drgawki.
Może to jakieś schorzenie?
Sam z niczego nie umiem go wywołać
Nawet do własnych myśli?
2,164 2022-05-13 23:45:56
Serberys jak tam randki?
Nie ma już randek ^^, zyskałem za to nową koleżankę.
2,165 2022-05-13 23:49:42 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:55:52)
Może to jakieś schorzenie?
Nie mam pojęcia. Mam tak przez całe życie chyba. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, dla mnie to totalnie normalne.
Nawet do własnych myśli?
Zależy. Wszystko rozbija się o słowa "sztuczne" i "wymuszone". Jeśli myślę o czymś, to tak, może to wywołać mój uśmiech. Ale jak teraz siedzę sobie w mieszkaniu i próbuję się uśmiechnąć do lustra, to nici z tego.
Wysłałem Ci maila z tym jak to wygląda. Za 1h zostanie usunięte. Może to związane z jakąś nerwicą, stresem, czy cholera wie czym.
2,166 2022-05-13 23:58:52
Wysłałem Ci maila z tym jak to wygląda. Za 1h zostanie usunięte. Może to związane z jakąś nerwicą, stresem, czy cholera wie czym.
To wygląda tak, jakbyś tak robił specjalnie, jakby to była jakaś sztuczka, specjalne podrygiwanie kącikami ust
2,167 2022-05-13 23:59:51
To wygląda tak, jakbyś tak robił specjalnie, jakby to była jakaś sztuczka, specjalne podrygiwanie kącikami ust
Tylko że nie jest... To jest całkowicie mimowolne... I pojawia się, gdy próbuję "utrzymać" uśmiech.
2,168 2022-05-14 00:32:44
KoralinaJones napisał/a:To wygląda tak, jakbyś tak robił specjalnie, jakby to była jakaś sztuczka, specjalne podrygiwanie kącikami ust
Tylko że nie jest... To jest całkowicie mimowolne... I pojawia się, gdy próbuję "utrzymać" uśmiech.
Też to miałam Może nawet dalej mam, bo dawno nie sprawdzałam. Mimowolne drgania mięśni tak między kącikami ust a nosem.
Zazwyczaj do zdjęć ustawianych, legitymacyjnego a najczęściej grupowych, gdzie trzeba było dłużej ten „ser” przytrzymać, aż reszta się ogarnie.
Mam takie jedno klasowe i były dwie przymiarki. Na jednym się uśmiechałam a na drugim już musiałam poluzować szczenę, bo nie szło tego wytrzymać. Fotograf wybrał oczywiście to drugie, gdzie wyglądam na „troszkę” wkurzoną. Peszek
Nie martw się. Wszystko da się wyćwiczyć. Uśmiech ładniej wygląda jak jest świeży, nie przetrzymany. A poza tym na sesji możesz się trochę powygłupiać i np pozować mega poważnie jak kowboj rambo… i pewnie nie wytrzymasz długo i się uśmiechniesz Poza tym fotograf powinien dać ci znać kiedy będzie cykał, np zawoła „teraz” i robisz szybki uśmiech i to dużo lepiej wygląda. Nie ma co się szczerzyć, ale sympatycznie uśmiechnąć jak do sąsiadów, którym mówi się dzień dobry albo pani w sklepie przy dziękuje.
2,169 2022-05-14 00:36:50
Też to miałam
Może nawet dalej mam, bo dawno nie sprawdzałam. Mimowolne drgania mięśni tak między kącikami ust a nosem.
Poszedł mail, masz jakieś 10min aż zostanie to usunięte^^
2,170 2022-05-14 00:50:42
DeepAndBlue napisał/a:Też to miałam
Może nawet dalej mam, bo dawno nie sprawdzałam. Mimowolne drgania mięśni tak między kącikami ust a nosem.
Dokładnie!!! To samo haha! To samo miałam… aż bolało czasem.
2,171 2022-05-14 00:52:02 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-05-14 00:54:08)
DeepAndBlue napisał/a:Też to miałam
O to to to
jak się robi takie akcje żeby zdjęcie zniknęło po określonym czasie?
już się uśmiecham na samą myśl co można wyczyniać
i żeby była jasność nie chodzi mi o zdjęcia pewnych części ciała
2,172 2022-05-14 00:52:03 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-14 00:53:26)
Dokładnie!!! To samo haha!
To samo miałam… aż bolało czasem.
Jezu, chociaż jedna osoba co mi wierzy chyba, że mam problemy z uśmiechaniem się... Co za ulga
O to to to
jak się robi takie akcje żeby zdjęcie zniknęło po określonym czasie?
Wrzucasz na serwis, który to usunie automatycznie. Np.:
2,173 2022-05-14 01:02:41
podziękował
moja żona jutro będzie biedna zasypię ją dziełami fotografii
2,174 2022-05-14 01:04:49
podziękował
moja żona jutro będzie biedna zasypię ją dziełami fotografii
Tylko pamiętaj, żeby ustawić maksymalny czas istnienia takiego dzieła^^ Inaczej zostanie na wieki w internecie.
2,175 2022-05-14 01:05:08
DeepAndBlue napisał/a:Dokładnie!!! To samo haha!
To samo miałam… aż bolało czasem.
Jezu, chociaż jedna osoba co mi wierzy chyba, że mam problemy z uśmiechaniem się... Co za ulga
Bez kitu… też kiedyś myślałam, że tylko ja tak mam
Jakby magnezu brakowało czy coś Ale tylko do pozowanego przytrzymanego uśmiechu… Z naturalnym bez problemu i często się uśmiecham
Czasem sąsiad pyta „z czego znowu ryję” a ja np oglądam takie rzeczy na loopie:
Spróbuj sobie palcami te mięśnie docisnąć i rozmasować, albo przelecieć dramatyczne po samogłoskach „a e i o u y ą ę” z palcami przyłożonymi na policzkach blisko kącików, tam gdzie drga. To tylko mięśnie nieposłuszne
2,176 2022-05-14 01:06:15
będę pamiętał
2,177 2022-05-14 12:46:52
Zastanawiam się, co może oznaczać "wymuszony". Ciężko mi znaleźć sytuację, kiedy się uśmiecham wbrew sobie/swojej woli... To kwestia osobowości, bo sporo osób nawet do zrobienia sobie zdjęcia w dowodzie chętnie "szczerzy zęby"
2,178 2022-05-14 13:48:57
Zastanawiam się, co może oznaczać "wymuszony". Ciężko mi znaleźć sytuację, kiedy się uśmiecham wbrew sobie/swojej woli...
Otóż to. Wymuszony, to przecież bardziej wbrew nastrojowi, który mi towarzyszy (jestem smutny, a ktoś mówi "uśmiechnij się") a nie wbrew nastawieniu, do określonych okoliczności. A może właśnie chodzi o to nastawienie(?)
2,179 2022-05-14 15:47:40 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-14 15:50:20)
Otóż to. Wymuszony, to przecież bardziej wbrew nastrojowi, który mi towarzyszy (jestem smutny, a ktoś mówi "uśmiechnij się") a nie wbrew nastawieniu, do określonych okoliczności. A może właśnie chodzi o to nastawienie(?)
No wszystko po trochu ma tu znaczenie. Nastrój, nastawienie, czy cholera wie co.
Np. dzisiaj mam mega ujowy nastrój. Ale to u mnie częste od dawna. Fajna pogoda, a ja siedzę w mieszkaniu jak jakiś kołek, bo nie mam zielonego pojęcia co bym mógł zrobić. Normalni ludzie gdzieś wychodzą ze znajomymi/drugą połówką/rodziną, a ja kurna nie, bo nie mam z kim. Jak wczoraj się przeszedłem do tego parku spróbować zrobić fotkę, to zgadnijcie ile osób tam było samych, a ile z kimś? Zgadza się. Tylko ja tam byłem sam. A wszyscy inni byli z kimś. Nic mi się kurna nie chce, 0 motywacji, totalna apatia i wkurwienie. Samemu też mi się nic nie chce. No nie ma szans, żebym się w takiej sytuacji uśmiechnął. Żyć się odechciewa...
Zamówiłem sobie w pracy kartę Multisport, to może będę miał jakąś motywację, żeby z niej skorzystać... Np. pójść na siłkę, którą mam obok. Ale nie mam zielonego pojęcia nawet co miałbym tam robić. Na siłce nigdy nie byłem, nie wiem nawet do czego 90% przyrządów jest^^
2,180 2022-05-14 23:56:50
Zamówiłem sobie w pracy kartę Multisport, to może będę miał jakąś motywację, żeby z niej skorzystać... Np. pójść na siłkę, którą mam obok. Ale nie mam zielonego pojęcia nawet co miałbym tam robić. Na siłce nigdy nie byłem, nie wiem nawet do czego 90% przyrządów jest^^
Każdy kto przychodzi na siłownię pierwszy raz tego nie ogarnia. Nie jesteś sam Wystarczy podejść do tych kokosów i zapytać. Oni Ci już wszystko wytłumaczą. Ewentualnie ogarnąć trenera na jeden dzień.
2,181 2022-05-15 10:54:23
O matko, przecież teraz wszystko jest w internecie. Wystarczy poszukać jakieś filmiki instruktażowe chociażby na YouTube.
2,182 2022-05-15 17:40:05 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 20:25:42)
Każdy kto przychodzi na siłownię pierwszy raz tego nie ogarnia. Nie jesteś sam
Wystarczy podejść do tych kokosów i zapytać. Oni Ci już wszystko wytłumaczą. Ewentualnie ogarnąć trenera na jeden dzień.
Yep, trener na jeden dzień wydaje się dobrym pomysłem.
O matko, przecież teraz wszystko jest w internecie. Wystarczy poszukać jakieś filmiki instruktażowe chociażby na YouTube.
Jest w internecie, fakt. Ale na ten moment nic mi to nie da, bo:
1) Nie wiem jaki sprzęt jest dostępny.
2) Jeśli jest jakiś dostępny, to nawet nie wiem jak się nazywa i do czego dokładnie służy.
3) Nawet jak pójdę na siłownię, to jest spora szansa, że źle będę ćwiczył, więc sobie zaszkodzę.
Więc porada od Hopefull to chyba najlepszy pomysł.
Najpierw pójdę po prostu w celu zapoznania się co i jak. A potem się najwyżej umówię z jakimś trenerem personalnym.
EDIT: Wróciłem z tej siłki. Nie czuję nóg, nie czuję rąk I zdecydowanie na początek się przyda ten trener, bo tak to jest totalny chaos. Plus taki, że każde urządzenie ma mniej więcej krótki opis do czego służy.
2,183 2022-05-15 20:57:40
Fajnie, że się udało
Ale spróbuj choć przez chwilę przyjrzeć się swojemu podejściu:
Masz filmiki instruktażowe, więc możesz sie dowiedzieć wszystkiego, co Cię interesuje Ponadto, chyba każy w mairę ogarnięty człowiek wie, że jeśli wcześniej nie był na siłce, to powinien uważać, żeby się nie przeforsować. Naprawdę trzeba do tego jakiegoś wybitnego talentu?
2,184 2022-05-15 21:04:28
EDIT: Wróciłem z tej siłki. Nie czuję nóg, nie czuję rąk
I zdecydowanie na początek się przyda ten trener, bo tak to jest totalny chaos. Plus taki, że każde urządzenie ma mniej więcej krótki opis do czego służy.
Prawidłowo zakwasy masz - normalka gorąca kąpiel witaminy i uwaga kefir łagodzą "bóle"
z moją siłownią to było tak że wybrałem wariant najbliższy miejsca zamieszkania,ponieważ jestem leniwy i praktyczny
oczywiście jak wlazłem na salę to byłem jednym z najstarszych osobników - nic to ,ale spotkałem dwóch kolegów mojej córki z podstawówki znanych mi z widzenia
największe koksy na siłce - rezydenci ,więc, było spoko zaopiekowali się mną.
2,185 2022-05-15 21:06:32
Prawidłowo zakwasy masz - normalka gorąca kąpiel witaminy i uwaga kefir łagodzą "bóle"
Na mięśnie po wysiłku to raczej zimna kąpiel, żeby się zregenerować.
2,186 2022-05-15 21:08:44 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 21:08:51)
Masz filmiki instruktażowe, więc możesz sie dowiedzieć wszystkiego, co Cię interesuje
Ponadto, chyba każy w mairę ogarnięty człowiek wie, że jeśli wcześniej nie był na siłce, to powinien uważać, żeby się nie przeforsować. Naprawdę trzeba do tego jakiegoś wybitnego talentu?
Filmik w necie, a to co na żywo, to zwykle dwie różne rzeczy Co z tego, że w necie wyczytam jak co robić, skoro potem jak będę to ćwiczenie wykonywał to muszę je dostosować do mojego ciała? Jakieś kąty, sposób oddychania, itp. Tego nie widzę jak robię ćwiczenie. A ktoś obok, taki trener, to zobaczy i podpowie.
2,187 2022-05-15 21:28:10
no to sobie trzeba takiego trenera załatwić...
Ale pomyśl jeszcze raz: czy naprawdę potrzebujesz instruktora, żeby właściwie wykonywać podstawowe ćwiczenia?Serio, nie jesteś w stanie ocenić, choć w przybliżeniu, jak bardzo forsowne ćwiczenia jesteś w stanie wykonać?
2,188 2022-05-15 21:35:12 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 21:37:23)
no to sobie trzeba takiego trenera załatwić...
Ale pomyśl jeszcze raz: czy naprawdę potrzebujesz instruktora, żeby właściwie wykonywać podstawowe ćwiczenia?Serio, nie jesteś w stanie ocenić, choć w przybliżeniu, jak bardzo forsowne ćwiczenia jesteś w stanie wykonać?
Jak chcę iść po prostu bez celu poćwiczyć, to nie potrzebuję. Ale pewnie wtedy za dużo mi to nie da.
2,189 2022-05-15 21:38:10
Duże partie mięśni na przemian z małymi 3x w tygodniu, na początek serie 12-10-10-8, 30 sekund przerwy między seriami. Obciążenie 60% maksymalnego udźwigu.
2,190 2022-05-15 21:46:26
bagienni_k napisał/a:no to sobie trzeba takiego trenera załatwić...
Jak chcę iść po prostu bez celu poćwiczyć, to nie potrzebuję. Ale pewnie wtedy za dużo mi to nie da.
kuj żelazo póki gorące i jak masz pomysł z instruktorem to idź za ciosem trochę interakcji z drugim człowiekiem Ci nie zaszkodzi
trener krzywdy Ci nie zrobi płacisz mu za to a jak płacisz wymagaj.
2,191 2022-05-19 01:18:36 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-19 01:18:51)
Siłownia póki co odpada z powodu problemów z mięśniem (zakaz od fizjoterapeuty, przypadłość można powiedzieć "zawodowa", dostaje się ją od częstego i długiego siedzenia).
Ale zapisałem się na speed dating w czerwcu, zobaczy się co z tego wyjdzie.
2,192 2022-05-19 18:15:12
Zapisałem się jeszcze na jedno, więc w ciągu 2 dni dwa razy będę miał ten speed dating. Może to przeżyję.
2,193 2022-05-19 23:25:13
Co nie zabije to wzmocni. Zapuść włosy i łap wiatr w skrzydła
2,194 2022-05-20 00:10:26 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-20 00:10:35)
Co nie zabije to wzmocni. Zapuść włosy i łap wiatr w skrzydła
Ale jak jednak zabije, to będziecie mieć mnie na sumieniu.
2,195 2022-05-20 00:17:26
DeepAndBlue napisał/a:Co nie zabije to wzmocni. Zapuść włosy i łap wiatr w skrzydła
Ale jak jednak zabije, to będziecie mieć mnie na sumieniu.
Jak zapuścisz włosy to będziesz chroniony
Jeszcze powtarzaj zaklęcie (a z werwą!):
Przybyli ułani pod okienko
Pukają wołają: „puść panienko"
I Anioł Stróż przyjdzie, włos z głowy nie spadnie.
2,196 2022-05-20 00:33:37
mem na dobranoc
2,197 2022-05-20 00:34:41
Jeszcze powtarzaj zaklęcie (a z werwą!):
A nie lepiej ?
Dziś do ciebie przyjść nie mogę,
Zaraz idę w nocy mrok,
Nie wyglądaj za mną oknem,
W mgle utonie próżno wzrok.
Po cóż ci, kochanie, wiedzieć,
Że do lasu idę spać?
Dłużej tu nie mogę siedzieć,
Na mnie czeka leśna brać
(...)
Kiedy wrócę znów do ciebie,
Może w dzień, a może w noc,
Dobrze będzie nam jak w niebie,
Pocałunków dasz mi moc;
Dobrze będzie nam jak w niebie,
Pocałunków dasz mi moc
2,198 2022-05-20 00:38:34
Na mnie czeka leśna brać
leśna brać
2,199 2022-05-20 00:44:02
KoralinaJones napisał/a:Na mnie czeka leśna brać
leśna brać
No to cóż
Gdy nie wrócę,
niechaj z wiosną
Rolę moją sieje brat.
Kości moje mchem porosną
I użyźnią ziemi szmat.
2,200 2022-05-20 00:56:48
No to cóż
niechaj z wiosnąKości moje mchem porosną
I użyźnią ziemi szmat.
2,201 2022-05-20 00:58:41 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-20 01:14:45)
Hej, panienki, posłuchajcie, raz, dwa, trzy,
I gazety przeczytajcie, raz, dwa, trzy.
Są tam wesołe nowinki, wesołe nowinki:
Będzie pobór na dziewczynki, raz, dwa, trzy.
Najpiękniejsze z okolicy, raz, dwa, trzy,
Przeznaczają do konnicy, raz, dwa, trzy.
A która nie ma ochoty, nie ma ochoty
To ją wezmą do piechoty, raz, dwa, trzy.
Pułk najpierwszy - ż warszawianek, raz, dwa, trzy,
Ma się nazwać pułk ułanek, raz, dwa, trzy.
Wielkie wezmą do dragonów, wezmą do dragonów,
Stare panny - do furgonów, raz, dwa, trzy.
Tłuste, grube i pękate, raz, dwa, trzy,
Powsadzamy na armatę, raz, dwa, trzy,
A gdzie będą twierdze puste, będą twierdze puste,
Wsadzimy Żydówki tłuste, raz, dwa, trzy.
Do sztandarów zakonniczki, raz, dwa, trzy,
A do szturmu baletniczki, raz, dwa, trzy,
Szwaczki zostaną w rezerwie, zostaną w rezerwie,
Gdy się której co rozerwie, raz .... itd
Te, co pięknie wyśpiewują, raz, dwa, trzy,
Na trębaczy się promują, raz, dwa, trzy,
A co ciągle wykrzykują, ciągle wykrzykują,
Do doboszy się zwerbują, raz ... itd
Która panna urodziwa, raz, dwa, trzy,
Będzie w wojsku dość szczęśliwa, raz, dwa, trzy
Weźmie szlify, akselbanty, szlify, akselbanty,
Tak, jak mają adiutanty , raz...itd
Wygadana - porucznikiem, raz dwa, trzy,
Wykształcona - pułkownikiem, raz, dwa, trzy,
Gdy będzie chłopców kochała,
Dojdzie stopnia generała, raz....itd
Gdy bernardyn się dowiedział, raz, dwa, trzy,
Już w klasztorze nie wysiedział, raz, dwa, trzy,
Zgłosił się więc z takim planem, zgłosił z takim planem,
By go zrobić kapelanem, raz...itd
2,202 2022-05-20 06:30:23
Jak coś to wg słów kolegów głównie będą pytać o zawód jaki wykonujesz .
2,203 2022-05-20 08:31:28
Pasławku Jakie Bieszczady? Na zdjęciu są amerykańskie miśki
2,204 2022-05-20 10:35:52
Pasławku Jakie Bieszczady? Na zdjęciu są amerykańskie miśki
szczególik
2,205 2022-05-20 12:08:26 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-05-20 12:09:01)
Cóż, wrażliwość przyrodnika ze mnie wychodzi tzn. wrażliwość na szczególiki czy niedopatrzenia, bo aż znowu taki wrażliwy nie jestem
2,206 2022-05-20 12:46:14
Wrażliwy facet, Huh?
2,207 2022-05-20 13:01:18
No, niestety Deep, nie można mieć wszystkiego..:) Każdemu czegoś tam brakuje..
2,208 2022-05-21 22:58:44
Mam prośbę do wszystkich: jak mi tak zacznie odpierdalać jak pewnemu użytkownikowi na R, to weźcie ktoś ciężki młotek i przywalcie mi z całej siły, może jeszcze wtedy będzie szansa na ratunek xD
2,209 2022-05-21 23:14:41
Mimo, że miewsz ciężkie chwile, to jeszcze Ci daleko Marudzenie to co innego niż patola ze zrytym beretem
2,210 2022-05-25 23:59:16
Z całego serca wszystkich przepraszam, że byłem taki głupi i zarejestrowałem się na tym forum tworząc pewien temat. Temat, który uaktywnił pewnego człowieka. Czuję się za to odpowiedzialny... Wybaczcie mi...