jakis_czlowiek - życiowe problemy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Strony Poprzednia 1 32 33 34 35 36 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,146 do 2,210 z 6,992 ]

2,146

Odp: jakis_czlowiek - życiowe problemy

Hehe smile Bagiennik po co marnować pociski tongue Wystarczy zawołać „z drogi śledzie!”

Zobacz podobne tematy :

2,147

Byłem się przejść do parku i spróbowałem coś cyknąć, ale tak sobie to wyszło^^ Standardowo brak uśmiechu i smutne oczy tongue Nie mam pojęcia co musiałbym zrobić, żeby te 2 rzeczy zmienić^^

2,148

koniecznym może być nauka szlachetnej sztuki głupawki

2,149

Be. takie mam pytanko: skoro mówiłeś, że po zmianie zdjęcia ilość par wzrosła zauważalnie, to jakie było najpierw to zdjęcie, a jakie potem?

2,150

jakis_czlowiek napisał/a:

Standardowo brak uśmiechu i smutne oczy tongue Nie mam pojęcia co musiałbym zrobić, żeby te 2 rzeczy zmienić^^

Uśmiechnąć się

2,151

KoralinaJones napisał/a:

Uśmiechnąć się

No shit Sherlock...

Mam taki wyraz twarzy, nie umiem się uśmiechać na zawołanie. Więc wątpię, że coś da się z tym w sumie zrobić. Bez względu na to jak bardzo bym starał się uśmiechać, to i tak wyraz twarzy wyjdzie taki sam.

2,152 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-13 23:14:12)

KoralinaJones napisał/a:

Uśmiechnąć się

nie umiem się uśmiechać na zawołanie. Więc wątpię, że coś da się z tym w sumie zrobić. Bez względu na to jak bardzo bym starał się uśmiechać, to i tak wyraz twarzy wyjdzie taki sam.

G*wno prawda. Jak można nie umieć się uśmiechnąć? Przechodzisz samego siebie w pisaniu żali nad sobą.
Tym bardziej że na jednym zdjęciu był uśmiech od ucha do ucha.
Po prostu teraz to już pieprzysz.

Ale nie tongue Ja się już nie daję wciągnąć w pisaninę tym razem o tym że nic się nie da zrobić z tym że nie potrafisz rozciągnąć ust w uśmiechu tongue

Edit: Ale mam dla Ciebie radę, która pewnie Ci się i tak nie spodoba. Próbuj. Stań przed lustrem i po prostu próbuj. Ćwicz. Staraj się. No rób coś wreszcie!

2,153

Be. takie mam pytanko: skoro mówiłeś, że po zmianie zdjęcia ilość par wzrosła zauważalnie, to jakie było najpierw to zdjęcie, a jakie potem?

3 raz Ci będę pisał o tym samym... zdjęcie zrobione przez kogoś vs zdjęcie zrobione przez fotografa.

2,154

Be. napisał/a:

3 raz Ci będę pisał o tym samym... zdjęcie zrobione przez kogoś vs zdjęcie zrobione przez fotografa.

Tak, ale co było na tym zdjęciu?

2,155

KoralinaJones napisał/a:

G*wno prawda. Jak można nie umieć się uśmiechnąć? Przechodzisz samego siebie w pisaniu żali nad sobą.
Tym bardziej że na jednym zdjęciu był uśmiech od ucha do ucha.

Tak, ale ja napisałem, że nie umiem się uśmiechać na zawołanie. A na tamtym zdjęciu było to wywołane po prostu konkretną sytuacją wśród znajomych z pracy, z którymi lubię przebywać.

A co innego to uśmiechać się na zawołanie, co jest mega sztuczne i mi po prostu nie wychodziło nigdy. Bo dostaję szczękościsku.

Więc może Ty umiesz się ot tak bez powodu uśmiechać. Ja nie.

KoralinaJones napisał/a:

Staraj się. No rób coś wreszcie!

Kurna, a nie robię? Może Wy byście w 1 dzień się zmienili, ale ja nie dam rady tak szybko^^

2,156

Tak, ale co było na tym zdjęciu?

Umiejętnie wyeksponowana i zaprezentowana przez profesjonalistę "przystojność" a'la Hitlerjugend tongue

2,157 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-13 23:25:43)

A co innego to uśmiechać się na zawołanie, co jest mega sztuczne i mi po prostu nie wychodziło nigdy. Bo dostaję szczękościsku.

Więc może Ty umiesz się ot tak bez powodu uśmiechać. Ja nie.

A zwyczajnego, uprzejmego, kulturalnego, sytuacyjnego uśmiechu też nie umiesz sobie przylepić do facjaty? Np. jak się komuś kłaniasz, odkłaniasz, chcesz być miły itp. Po prostu, jeśli ktoś lub coś Cię nie rozśmieszy, to chodzisz z miną jakbyś miał ochotę wszystkim przypier*ić, tak?

2,158 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:29:45)

KoralinaJones napisał/a:

A zwyczajnego, uprzejmego, kulturalnego, sytuacyjnego uśmiechu też nie umiesz sobie przylepić do facjaty? Np. jak się komuś kłaniasz, odkłaniasz, chcesz być miły itp. Po prostu, jeśli ktoś lub coś Cię nie rozśmieszy, to chodzisz z miną jakbyś miał ochotę wszystkim przypier*ić, tak?

Nie wiem, czy jest sens dalej tłumaczyć...

Chodzi mi o WYMUSZONE, SZTUCZNE sytuacje.

2,159

A może ma taki typ uśmiechu, że nawet jak się uśmiecha to ciągle słyszy żeby się uśmiechnął?

2,160

Serberys napisał/a:

A może ma taki typ uśmiechu, że nawet jak się uśmiecha to ciągle słyszy żeby się uśmiechnął?

No taki mam wyraz twarzy. Nie potrafię wywołać normalnego uśmiechu, gdy ktoś tego zechce.

2,161

Serberys napisał/a:

No taki mam wyraz twarzy. Nie potrafię wywołać normalnego uśmiechu, gdy ktoś tego zechce.

Ja prdl, nie gdy KTOŚ CHCE, tylko Ty żeby przyjemnie wyglądać. Nie umiesz modelować wyrazu własnej twarzy?

2,162 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:44:21)

KoralinaJones napisał/a:

Ja prdl, nie gdy KTOŚ CHCE, tylko Ty żeby przyjemnie wyglądać. Nie umiesz modelować wyrazu własnej twarzy?

Przecież pisałem już n razy o tym.

Nie, nie umiem wymuszać uśmiechu na mojej twarzy. Jedynie lekki jak na tym zdjęciu profilowym. Ale to i tak nie wygląda za bardzo jak uśmiech. Nawet wtedy wyglądam poważnie/smutno.

A jakakolwiek próba "rozciągnięcia" skóry bardziej powoduje, że mi się zaczynają kąciki ust trząść jakbym miał drgawki.

Uśmiechać się umiem, ale gdy wystąpią konkretne warunki do tego. Czyli wtedy, gdy naturalnie ten uśmiech się pojawia. Sam z niczego nie umiem go wywołać.

Serberys jak tam randki?

2,163

A jakakolwiek próba "rozciągnięcia" skóry bardziej powoduje, że mi się zaczynają kąciki ust trząść jakbym miał drgawki.

Może to jakieś schorzenie? 

Sam z niczego nie umiem go wywołać

Nawet do własnych myśli? tongue

2,164

Serberys jak tam randki?

Nie ma już randek ^^, zyskałem za to nową koleżankę.

2,165 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-13 23:55:52)

KoralinaJones napisał/a:

Może to jakieś schorzenie?

Nie mam pojęcia. Mam tak przez całe życie chyba. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, dla mnie to totalnie normalne.

Nawet do własnych myśli? tongue

Zależy. Wszystko rozbija się o słowa "sztuczne" i "wymuszone". Jeśli myślę o czymś, to tak, może to wywołać mój uśmiech. Ale jak teraz siedzę sobie w mieszkaniu i próbuję się uśmiechnąć do lustra, to nici z tego.

Wysłałem Ci maila z tym jak to wygląda. Za 1h zostanie usunięte. Może to związane z jakąś nerwicą, stresem, czy cholera wie czym.

2,166

Wysłałem Ci maila z tym jak to wygląda. Za 1h zostanie usunięte. Może to związane z jakąś nerwicą, stresem, czy cholera wie czym.

To wygląda tak, jakbyś tak robił specjalnie, jakby to była jakaś sztuczka, specjalne podrygiwanie kącikami ust big_smile

2,167

KoralinaJones napisał/a:

To wygląda tak, jakbyś tak robił specjalnie, jakby to była jakaś sztuczka, specjalne podrygiwanie kącikami ust big_smile

Tylko że nie jest... To jest całkowicie mimowolne... I pojawia się, gdy próbuję "utrzymać" uśmiech.

2,168

KoralinaJones napisał/a:

Tylko że nie jest... To jest całkowicie mimowolne... I pojawia się, gdy próbuję "utrzymać" uśmiech.

Też to miałam smile Może nawet dalej mam, bo dawno nie sprawdzałam. Mimowolne drgania mięśni tak między kącikami ust a nosem.

Zazwyczaj do zdjęć ustawianych, legitymacyjnego a najczęściej grupowych, gdzie trzeba było dłużej ten „ser” przytrzymać, aż reszta się ogarnie.

Mam takie jedno klasowe i były dwie przymiarki. Na jednym się uśmiechałam a na drugim już musiałam poluzować szczenę, bo nie szło tego wytrzymać. Fotograf wybrał oczywiście to drugie, gdzie wyglądam na „troszkę” wkurzoną. Peszek tongue

Nie martw się. Wszystko da się wyćwiczyć. Uśmiech ładniej wygląda jak jest świeży, nie przetrzymany. A poza tym na sesji możesz się trochę powygłupiać i np pozować mega poważnie jak kowboj rambo… i pewnie nie wytrzymasz długo i się uśmiechniesz smile Poza tym fotograf powinien dać ci znać kiedy będzie cykał, np zawoła „teraz” i robisz szybki uśmiech i to dużo lepiej wygląda. Nie ma co się szczerzyć, ale sympatycznie uśmiechnąć jak do sąsiadów, którym mówi się dzień dobry albo pani w sklepie przy dziękuje.

2,169

DeepAndBlue napisał/a:

Też to miałam smile Może nawet dalej mam, bo dawno nie sprawdzałam. Mimowolne drgania mięśni tak między kącikami ust a nosem.

Poszedł mail, masz jakieś 10min aż zostanie to usunięte^^

2,170

DeepAndBlue napisał/a:

Dokładnie!!! To samo haha! smile To samo miałam… aż bolało czasem.

2,171 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-05-14 00:54:08)

DeepAndBlue napisał/a:

O to to to
jak się robi takie akcje żeby zdjęcie zniknęło po określonym czasie? smile
już się uśmiecham na samą myśl co można wyczyniać big_smile
i żeby była jasność nie chodzi mi o zdjęcia pewnych części ciała  smile

2,172 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-14 00:53:26)

DeepAndBlue napisał/a:

Jezu, chociaż jedna osoba co mi wierzy chyba, że mam problemy z uśmiechaniem się... Co za ulga tongue

paslawek napisał/a:

O to to to
jak się robi takie akcje żeby zdjęcie zniknęło po określonym czasie? smile

Wrzucasz na serwis, który to usunie automatycznie. Np.:

https://tmpfiles.org
https://pl.imgbb.com

2,173

podziękował smile
moja żona jutro będzie biedna zasypię ją dziełami fotografii smile

2,174

paslawek napisał/a:

podziękował smile
moja żona jutro będzie biedna zasypię ją dziełami fotografii smile

Tylko pamiętaj, żeby ustawić maksymalny czas istnienia takiego dzieła^^ Inaczej zostanie na wieki w internecie.

2,175

DeepAndBlue napisał/a:

Jezu, chociaż jedna osoba co mi wierzy chyba, że mam problemy z uśmiechaniem się... Co za ulga tongue

Bez kitu… też kiedyś myślałam, że tylko ja tak mam smile
Jakby magnezu brakowało czy coś tongue Ale tylko do pozowanego przytrzymanego uśmiechu… Z naturalnym bez problemu i często się uśmiecham smile
Czasem sąsiad pyta „z czego znowu ryję” a ja np oglądam takie rzeczy na loopie:

https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-7848892e4a5c39fef76f313b269b35b3

Spróbuj sobie palcami te mięśnie docisnąć i rozmasować, albo przelecieć dramatyczne po samogłoskach „a e i o u y ą ę” z palcami przyłożonymi na policzkach blisko kącików, tam gdzie drga. To tylko mięśnie nieposłuszne smile

2,176

będę pamiętał smile

2,177

Zastanawiam się, co może oznaczać "wymuszony". Ciężko mi znaleźć sytuację, kiedy się uśmiecham wbrew sobie/swojej woli... To kwestia osobowości, bo sporo osób nawet do zrobienia sobie zdjęcia w dowodzie chętnie "szczerzy zęby" smile

2,178

bagienni_k napisał/a:

Zastanawiam się, co może oznaczać "wymuszony". Ciężko mi znaleźć sytuację, kiedy się uśmiecham wbrew sobie/swojej woli...

Otóż to. Wymuszony, to przecież bardziej wbrew nastrojowi, który mi towarzyszy (jestem smutny, a ktoś mówi "uśmiechnij się") a nie wbrew nastawieniu, do określonych okoliczności. A może właśnie chodzi o to nastawienie(?)

2,179 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-14 15:50:20)

KoralinaJones napisał/a:

Otóż to. Wymuszony, to przecież bardziej wbrew nastrojowi, który mi towarzyszy (jestem smutny, a ktoś mówi "uśmiechnij się") a nie wbrew nastawieniu, do określonych okoliczności. A może właśnie chodzi o to nastawienie(?)

No wszystko po trochu ma tu znaczenie. Nastrój, nastawienie, czy cholera wie co.

Np. dzisiaj mam mega ujowy nastrój. Ale to u mnie częste od dawna. Fajna pogoda, a ja siedzę w mieszkaniu jak jakiś kołek, bo nie mam zielonego pojęcia co bym mógł zrobić. Normalni ludzie gdzieś wychodzą ze znajomymi/drugą połówką/rodziną, a ja kurna nie, bo nie mam z kim. Jak wczoraj się przeszedłem do tego parku spróbować zrobić fotkę, to zgadnijcie ile osób tam było samych, a ile z kimś? Zgadza się. Tylko ja tam byłem sam. A wszyscy inni byli z kimś. Nic mi się kurna nie chce, 0 motywacji, totalna apatia i wkurwienie. Samemu też mi się nic nie chce. No nie ma szans, żebym się w takiej sytuacji uśmiechnął. Żyć się odechciewa...

Zamówiłem sobie w pracy kartę Multisport, to może będę miał jakąś motywację, żeby z niej skorzystać... Np. pójść na siłkę, którą mam obok. Ale nie mam zielonego pojęcia nawet co miałbym tam robić. Na siłce nigdy nie byłem, nie wiem nawet do czego 90% przyrządów jest^^

2,180

Zamówiłem sobie w pracy kartę Multisport, to może będę miał jakąś motywację, żeby z niej skorzystać... Np. pójść na siłkę, którą mam obok. Ale nie mam zielonego pojęcia nawet co miałbym tam robić. Na siłce nigdy nie byłem, nie wiem nawet do czego 90% przyrządów jest^^

Każdy kto przychodzi na siłownię pierwszy raz tego nie ogarnia. Nie jesteś sam smile Wystarczy podejść do tych kokosów i zapytać. Oni Ci już wszystko wytłumaczą. Ewentualnie ogarnąć trenera na jeden dzień.

2,181

O matko,  przecież teraz wszystko jest w internecie. Wystarczy poszukać jakieś filmiki instruktażowe chociażby na YouTube.

2,182 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 20:25:42)

Hopefull napisał/a:

Każdy kto przychodzi na siłownię pierwszy raz tego nie ogarnia. Nie jesteś sam smile Wystarczy podejść do tych kokosów i zapytać. Oni Ci już wszystko wytłumaczą. Ewentualnie ogarnąć trenera na jeden dzień.

Yep, trener na jeden dzień wydaje się dobrym pomysłem.

KoralinaJones napisał/a:

O matko,  przecież teraz wszystko jest w internecie. Wystarczy poszukać jakieś filmiki instruktażowe chociażby na YouTube.

Jest w internecie, fakt. Ale na ten moment nic mi to nie da, bo:
1) Nie wiem jaki sprzęt jest dostępny.
2) Jeśli jest jakiś dostępny, to nawet nie wiem jak się nazywa i do czego dokładnie służy.
3) Nawet jak pójdę na siłownię, to jest spora szansa, że źle będę ćwiczył, więc sobie zaszkodzę.

Więc porada od Hopefull to chyba najlepszy pomysł.

Najpierw pójdę po prostu w celu zapoznania się co i jak. A potem się najwyżej umówię z jakimś trenerem personalnym.

EDIT: Wróciłem z tej siłki. Nie czuję nóg, nie czuję rąk tongue I zdecydowanie na początek się przyda ten trener, bo tak to jest totalny chaos. Plus taki, że każde urządzenie ma mniej więcej krótki opis do czego służy.

2,183

Fajnie, że się udało smile

Ale spróbuj choć przez chwilę przyjrzeć się swojemu podejściu:

Masz filmiki instruktażowe, więc możesz sie dowiedzieć wszystkiego, co Cię interesuje smile Ponadto, chyba każy w mairę ogarnięty człowiek wie, że jeśli wcześniej nie był na siłce, to powinien uważać, żeby się nie przeforsować. Naprawdę trzeba do tego jakiegoś wybitnego talentu?

2,184

EDIT: Wróciłem z tej siłki. Nie czuję nóg, nie czuję rąk tongue I zdecydowanie na początek się przyda ten trener, bo tak to jest totalny chaos. Plus taki, że każde urządzenie ma mniej więcej krótki opis do czego służy.

Prawidłowo zakwasy masz - normalka gorąca kąpiel witaminy i uwaga kefir łagodzą "bóle"
z moją siłownią to było tak że wybrałem wariant najbliższy miejsca zamieszkania,ponieważ jestem leniwy i praktyczny
oczywiście jak wlazłem na salę to byłem jednym z najstarszych osobników - nic to smile ,ale spotkałem dwóch kolegów mojej córki z podstawówki znanych mi z widzenia
największe koksy na siłce - rezydenci smile ,więc, było spoko zaopiekowali się mną.

2,185

paslawek napisał/a:

Prawidłowo zakwasy masz - normalka gorąca kąpiel witaminy i uwaga kefir łagodzą "bóle"

Na mięśnie po wysiłku to raczej zimna kąpiel, żeby się zregenerować.

2,186 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 21:08:51)

bagienni_k napisał/a:

Masz filmiki instruktażowe, więc możesz sie dowiedzieć wszystkiego, co Cię interesuje smile Ponadto, chyba każy w mairę ogarnięty człowiek wie, że jeśli wcześniej nie był na siłce, to powinien uważać, żeby się nie przeforsować. Naprawdę trzeba do tego jakiegoś wybitnego talentu?

Filmik w necie, a to co na żywo, to zwykle dwie różne rzeczy smile Co z tego, że w necie wyczytam jak co robić, skoro potem jak będę to ćwiczenie wykonywał to muszę je dostosować do mojego ciała? Jakieś kąty, sposób oddychania, itp. Tego nie widzę jak robię ćwiczenie. A ktoś obok, taki trener, to zobaczy i podpowie.

2,187

no to sobie trzeba takiego trenera załatwić...

Ale pomyśl jeszcze raz: czy naprawdę potrzebujesz instruktora, żeby właściwie wykonywać podstawowe ćwiczenia?Serio, nie jesteś w stanie ocenić, choć w przybliżeniu, jak bardzo forsowne ćwiczenia jesteś w stanie wykonać?

2,188 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-15 21:37:23)

bagienni_k napisał/a:

Ale pomyśl jeszcze raz: czy naprawdę potrzebujesz instruktora, żeby właściwie wykonywać podstawowe ćwiczenia?Serio, nie jesteś w stanie ocenić, choć w przybliżeniu, jak bardzo forsowne ćwiczenia jesteś w stanie wykonać?

Jak chcę iść po prostu bez celu poćwiczyć, to nie potrzebuję. Ale pewnie wtedy za dużo mi to nie da.

2,189

Duże partie mięśni na przemian z małymi 3x w tygodniu, na początek serie 12-10-10-8, 30 sekund przerwy między seriami. Obciążenie 60% maksymalnego udźwigu.

2,190

bagienni_k napisał/a:

Jak chcę iść po prostu bez celu poćwiczyć, to nie potrzebuję. Ale pewnie wtedy za dużo mi to nie da.

kuj żelazo póki gorące i jak masz pomysł z instruktorem to idź za ciosem trochę interakcji z drugim człowiekiem Ci nie zaszkodzi
trener krzywdy Ci nie zrobi płacisz mu za to a jak płacisz wymagaj.

2,191 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-19 01:18:51)

Siłownia póki co odpada z powodu problemów z mięśniem (zakaz od fizjoterapeuty, przypadłość można powiedzieć "zawodowa", dostaje się ją od częstego i długiego siedzenia).

Ale zapisałem się na speed dating w czerwcu, zobaczy się co z tego wyjdzie.

2,192

Zapisałem się jeszcze na jedno, więc w ciągu 2 dni dwa razy będę miał ten speed dating. Może to przeżyję.

2,193

Co nie zabije to wzmocni. Zapuść włosy i łap wiatr w skrzydła smile

2,194 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-05-20 00:10:35)

DeepAndBlue napisał/a:

Ale jak jednak zabije, to będziecie mieć mnie na sumieniu.

2,195

DeepAndBlue napisał/a:

Ale jak jednak zabije, to będziecie mieć mnie na sumieniu.

Jak zapuścisz włosy to będziesz chroniony wink 

Jeszcze powtarzaj zaklęcie (a z werwą!):

Przybyli ułani pod okienko
Pukają wołają: „puść panienko"

I Anioł Stróż przyjdzie, włos z głowy nie spadnie.

2,196

mem na dobranoc smile

https://pobierak.jeja.pl/images/d/3/7/167065_dobry-ziomek-lucyfer.jpg

2,197

DeepAndBlue napisał/a:

Jeszcze powtarzaj zaklęcie (a z werwą!):

A nie lepiej ?

Dziś do ciebie przyjść nie mogę,
Zaraz idę w nocy mrok,
Nie wyglądaj za mną oknem,
W mgle utonie próżno wzrok.
Po cóż ci, kochanie, wiedzieć,
Że do lasu idę spać?
Dłużej tu nie mogę siedzieć,
Na mnie czeka leśna brać

(...)

Kiedy wrócę znów do ciebie,
Może w dzień, a może w noc,
Dobrze będzie nam jak w niebie,
Pocałunków dasz mi moc;
Dobrze będzie nam jak w niebie,
Pocałunków dasz mi moc

2,198

KoralinaJones napisał/a:

Na mnie czeka leśna brać

leśna brać smile

https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-tSvb-irU2-gz7s_memy-o-bieszczadach-664x0-nocrop.jpg

2,199

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Na mnie czeka leśna brać

leśna brać smile

https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-tSvb-irU2-gz7s_memy-o-bieszczadach-664x0-nocrop.jpg

No to cóż tongue

Gdy nie wrócę,
niechaj z wiosną
Rolę moją sieje brat.
Kości moje mchem porosną
I użyźnią ziemi szmat.

2,200

KoralinaJones napisał/a:

No to cóż tongue

niechaj z wiosną

Kości moje mchem porosną
I użyźnią ziemi szmat.

https://pbs.twimg.com/media/DSPiWHeWkAAHg3f.jpg

2,201 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-20 01:14:45)

Hej, panienki, posłuchajcie, raz, dwa, trzy,
I gazety przeczytajcie, raz, dwa, trzy.
Są tam wesołe nowinki, wesołe nowinki:
Będzie pobór na dziewczynki, raz, dwa, trzy.

Najpiękniejsze z okolicy, raz, dwa, trzy,
Przeznaczają do konnicy, raz, dwa, trzy.
A która nie ma ochoty, nie ma ochoty
To ją wezmą do piechoty, raz, dwa, trzy.

Pułk najpierwszy - ż warszawianek, raz, dwa, trzy,
Ma się nazwać pułk ułanek, raz, dwa, trzy.
Wielkie wezmą do dragonów, wezmą do dragonów,
Stare panny - do furgonów, raz, dwa, trzy.

Tłuste, grube i pękate, raz, dwa, trzy,
Powsadzamy na armatę, raz, dwa, trzy,
A gdzie będą twierdze puste, będą twierdze puste,
Wsadzimy Żydówki tłuste, raz, dwa, trzy.

Do sztandarów zakonniczki, raz, dwa, trzy,
A do szturmu baletniczki, raz, dwa, trzy,
Szwaczki zostaną w rezerwie, zostaną w rezerwie,
Gdy się której co rozerwie, raz .... itd

Te, co pięknie wyśpiewują, raz, dwa, trzy,
Na trębaczy się promują, raz, dwa, trzy,
A co ciągle wykrzykują, ciągle wykrzykują,
Do doboszy się zwerbują, raz ... itd

Która panna urodziwa, raz, dwa, trzy,
Będzie w wojsku dość szczęśliwa, raz, dwa, trzy
Weźmie szlify, akselbanty, szlify, akselbanty,
Tak, jak mają adiutanty , raz...itd

Wygadana - porucznikiem, raz dwa, trzy,
Wykształcona - pułkownikiem, raz, dwa, trzy,
Gdy będzie chłopców kochała,
Dojdzie stopnia generała, raz....itd

Gdy bernardyn się dowiedział, raz, dwa, trzy,
Już w klasztorze nie wysiedział, raz, dwa, trzy,
Zgłosił się więc z takim planem, zgłosił z takim planem,
By go zrobić kapelanem, raz...itd

tongue

2,202

Jak coś to wg słów kolegów głównie będą pytać o zawód jaki wykonujesz big_smile.

2,203

Pasławku Jakie Bieszczady? Na zdjęciu są amerykańskie miśki big_smile

smile

2,204

bagienni_k napisał/a:

Pasławku Jakie Bieszczady? Na zdjęciu są amerykańskie miśki big_smile

smile

szczególik big_smile

2,205 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-05-20 12:09:01)

Cóż, wrażliwość przyrodnika ze mnie wychodzi smile tzn. wrażliwość na szczególiki czy niedopatrzenia, bo aż znowu taki wrażliwy nie jestem smile

2,206

Wrażliwy facet, Huh? wink

2,207

No, niestety Deep, nie można mieć wszystkiego..:) Każdemu czegoś tam brakuje..

2,208

Mam prośbę do wszystkich: jak mi tak zacznie odpierdalać jak pewnemu użytkownikowi na R, to weźcie ktoś ciężki młotek i przywalcie mi z całej siły, może jeszcze wtedy będzie szansa na ratunek xD

2,209

Mimo, że miewsz ciężkie chwile, to jeszcze Ci daleko smile Marudzenie to co innego niż patola ze zrytym beretem smile

2,210

Z całego serca wszystkich przepraszam, że byłem taki głupi i zarejestrowałem się na tym forum tworząc pewien temat. Temat, który uaktywnił pewnego człowieka. Czuję się za to odpowiedzialny... Wybaczcie mi...

Posty [ 2,146 do 2,210 z 6,992 ]

Strony Poprzednia 1 32 33 34 35 36 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024