Jak poznać specyficzny/konkretny typ kobiety - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak poznać specyficzny/konkretny typ kobiety

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1

Temat: Jak poznać specyficzny/konkretny typ kobiety

Cześć

Mam chyba dość osobliwe pytanie. Mam 29 lat i nie było mi dane nigdy poznać bliżej kobiety jakiej pragnę. Nie mam problemu by ogólnie wzbudzić jakieś zainteresowanie płci przeciwnej, natomiast mam problem z konkretnym typem kobiet. Chodzi mi o...Panie z rozmiarem buta 40 i wyżej. Zanim się zaczniecie śmiać i pomyslicie "co za dziwak" już spieszę z linią obrony: tak jest i tego nie zmienię big_smile.
Nie chodzi tu o sam fetysz stóp czy coś takiego. Po prostu raz taka stopka sprawia, że CAŁOŚĆ kobiety mi się o wiele bardziej podoba. Mój mózg poszukuje jakichś konkretnych proporcji. To trochę krępujące, ale coś mi mówi, że po prostu powinienem kogoś takiego poznać. Nie jest to niby mus, ale na pewno jedna z super ważnych cech dla mnie. Teraz jaki jest problem? Ano kilka. 1 Mam 183cm wzrostu, czyli jestem dość wysoki, ale dla kobiet 175+ to często za mało. 2 No...nie założę chyba tindera z informacją, że szukam takiej, bo wyjdę na zboka 3 Nie jest łatwo w ogóle spotkać takie kobiety, tzn one są, ale co mi przyjdzie poznać jakąś wolna to albo mała albo właśnie oczekuje 190+ od faceta. 4 Za bardzo nie uznaje przelotnych znajomości i innych takich, więc chciałbym poznać kogoś potencjalnie na dłużej, natomiast rozważam zmianę w tym temacie. Toteż napisałem z takim zapytaniem, może mi podsuniecie pomysł odnośnie tej lekko wstydliwej sprawy.☺️

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poznać specyficzny/konkretny typ kobiety

Ja tam na Tinderze siedzę i ludzie często podają jaki wzrost minimalny jest dla nich akceptowalny.

3

No nie chciałbym tak przedmiotowo do ludzi podchodzić, chociaż może przesadzam? No i nie chciałbym zostać wzięty za zboka (niech się sama przekona w praktyce;)).

4

Ciapok napisał/a:

No nie chciałbym tak przedmiotowo do ludzi podchodzić, chociaż może przesadzam? No i nie chciałbym zostać wzięty za zboka (niech się sama przekona w praktyce;)).

xD

Wejdź na Tindera, serio. Tam 99% ludzi traktuje innych przedmiotowo.

5

Dobra, ale ja nie jestem inni ludzie i sam nie chcę być traktowany "byle jak". Tu ma być ogień, miłość i fajerwerki a nie kalkulacja big_smile.

6

Ciapok napisał/a:

Dobra, ale ja nie jestem inni ludzie i sam nie chcę być traktowany "byle jak". Tu ma być ogień, miłość i fajerwerki a nie kalkulacja big_smile.

Ale to Ty kalkulujesz.

Zamiast apki pociskaj na treningi koszykarek czy siatkarek. Lekko znajdziesz piekne kobiety o ladnej sylwetce z bucikiem 40 a nawet 40+.

Radzil bym Ci celowac w dziewczyny wyzsze od ciebie np 188-195na plasko, wtedy bedziesz sie mogl z dziewczyna wymieniac sie wlasnym obuwiem i skarpetkami tez.
Musisz jednak pamietac ze smukle dlugie nogi beda sie konczyc duzo wyzej niz twoje mozliwosci zbujeckie i bedziesz musial czesto taszczyc IKEA Bolmen step tool przypiety do spodni.

8

Lady Loka napisał/a:
Ciapok napisał/a:

Ale to Ty kalkulujesz.

Nawijaj.

9

To jest fetysz, nie ma wg mnie  innego wytłumaczenia.
Spokojnie możesz o tym rozmawiać z dziewczyną, bo każda z reguły ma kompleks dużych stóp, więc rozwiążesz przy okazji jej problem wink

Jeśli nie to w ogóle prawda, bo jeśli to nawet fetysz, to o małych stopach słyszałam, ale, żeby podniecały takie np. 43 to dziwne, bo 40 czy 41 to nie są jeszcze bardzo zauważane rozmiary, ale powyżej to już żadna kobieta nie jest zadowona.
A może tylko w Twojej głowie tak się coś roi, a jak miałbyś takie stopy w ręku, zmieniłbyś zdanie?

10

Myślę, że upodobań to są setki i niekoniecznie ludzie otwarcie o tym mówią. Takich jak ja jest więcej, ale na pewno nie stanowimy popularnej grupy. Jak spojrzysz np w aptece na opakowania preparatów do nóg i stóp to zazwyczaj jak są zdjęcia jakiejś modelki, to raczej długonogiej i ze stopą słusznego rozmiaru. Dłuższa stopa optycznie wydłuża nogi. Nie mam za bardzo pojęcia czemu tak mam, może chodzi o te nogi, może lubię silne kobiety i takie skojarzenia to budzi. Bez znaczenia, jest jak jest i tyle.

"Spokojnie możesz o tym rozmawiać z dziewczyną, bo każda z reguły ma kompleks dużych stóp, więc rozwiążesz przy okazji jej problem wink"

Hmm tak twierdzisz? Noo tylko problemem jest właśnie znalezienie takiej. I zdania nie zmienię big_smile.

11

No jest coś uroczego w tych wielkich stopach. Ale wymagania to masz trochę ponad ludzkie możliwości, przynajmniej moje, więc nie pomogę wink
Zostań wiernym fanem koszykarek, siatkarek jak Edek sugerował. To chyba najlepszy pomysł.

https://i.ebayimg.com/images/g/jpwAAOSwWbNehI74/s-l500.jpg

12 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-22 14:10:52)

Wymagania ponad ludzkie możliwości? Tzn?

Ejjj, to nie ma być ogromna nożka, po prostu nie malutka wink.

No właśnie z tymi wzrostu słusznego to jest ciężko, bo szukają wyższych od siebie i nie umiem tego obejść.

13

Ciapok napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Ciapok napisał/a:

Ale to Ty kalkulujesz.

Nawijaj.

Ale co mam nawijać? Szukasz fajerwerków, ognia i miłości, ale jednocześnie sam zaznaczasz, że interesuje Cię konkret. To jest kalkulacja w najczystszej postaci. I masz do tego pełne prawo. Tylko przestań się sam oszukować. Napisz w opisie, że szukasz konkretu i wio.

14

Aaaa to tak, chociaż wiesz - ja nie wymagam jakiegoś super atrybutu, nie wyszło mi wcześniej i zdałem sobie sprawę, że ignoruję być może ważna rzecz wink. Szczerze to nie rozumiem trochę dlaczego ta informacja ma być sprzeczna z fajerwerkami. Wyrażenie konkret jakoś kojarzy mi się z ludźmi szukającymi na szybki seks.

15

Ciapok napisał/a:

Aaaa to tak, chociaż wiesz - ja nie wymagam jakiegoś super atrybutu, nie wyszło mi wcześniej i zdałem sobie sprawę, że ignoruję być może ważna rzecz wink. Szczerze to nie rozumiem trochę dlaczego ta informacja ma być sprzeczna z fajerwerkami. Wyrażenie konkret jakoś kojarzy mi się z ludźmi szukającymi na szybki seks.

No to czemu przeszkadza Ci zaznaczenie tego od razu na początku znajomości?

16 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-22 15:14:44)

Bo wydaje mi się to krępujące i odrzucające 2 osobę. Kojarzysz termin stópkarze? Ludzie z różnymi zainteresowaniami potrafią być srogo porąbani. Niemniej po to tu jestem by to zweryfikować.

17

Długich nóg nie trzeba przedłużać stopą nr 43...
Po drugie, co Ci po stopach, jak w innych sferach partnerka nie będzie odpowiadała, ogień szybko zniknie nim się na dobre rozpali big_smile

Jak się zakochasz, to stopy zejdą na dalszy plan... więc ja bym nie radziła się tak fiksować... Bo życie Ci minie na szukanie dużej stopy big_smile

18

Mam za sobą związek bardziej z rozsądku i za dużo z tego nie było. Kobieta ...nie była wierna, a ja nie miałem tego czego chcę plus jak się okazało charakterem nie nadrobiła. Pora zagrać inaczej. Jak się zakocham to dywagacji nie będzie, wpierw jednak trzeba odnaleźć tę, której ofiaruje swoje uczucie. Poza tym właśnie pisałem wcześniej, że takie stópki sprawiają, że całe ciało kobiety staje się dla mnie o wiele ładniejsze. Ja nie z tych, co widzą jedna część ciała bo fetyszy mam akurat całkiem sporo big_smile, ale chodzi o to jak ta jedna część ciała wpływa na cały odbiór kobiety, a to potrafi być piekielnie mocny pociąg.

19

Ciapok napisał/a:

Mam za sobą związek bardziej z rozsądku i za dużo z tego nie było. Kobieta ...nie była wierna, a ja nie miałem tego czego chcę plus jak się okazało charakterem nie nadrobiła. Pora zagrać inaczej. Jak się zakocham to dywagacji nie będzie, wpierw jednak trzeba odnaleźć tę, której ofiaruje swoje uczucie. Poza tym właśnie pisałem wcześniej, że takie stópki sprawiają, że całe ciało kobiety staje się dla mnie o wiele ładniejsze. Ja nie z tych, co widzą jedna część ciała bo fetyszy mam akurat całkiem sporo big_smile, ale chodzi o to jak ta jedna część ciała wpływa na cały odbiór kobiety, a to potrafi być piekielnie mocny pociąg.

No to nie zakładaj od razu tylko zacznij się spotykać z różnymi kobietami i zobaczysz, która Cię bardziej pociągnie i z którą będziesz chciał coś budować.

20 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-22 16:00:34)

Może masz rację i pójdę bardziej na żywioł...

Tylko no chciałem zmaksymalizować szansę;).

Ciapok chcesz piekielnie mocny pociąg, a krecisz sie jak bak na przystanku kolejki gorskiej poza sezonem.

Przyklad, niedawno chcialem zlozyc wniosek na polski paszport dla dziecka w PL, kolejki dlugasne, nudy na pudy nic sie nie dzieje godziny stania i czekania....najleprzy moment by zapytac zagadac do obcej osoby na rozluznienie napiecia ( moze przciagnac pociag ) w kilku zdaniach wiesz juz czy poplynie prad , czy zaiskrzy, czy ty tylko gluche pyk.

Nie boj sie kobiet gryza dosc rzadko ale sie zdarza, dla tego zanim wypalisz z tekstem sieknij okiem czy nie jest czyms zafatygowana ....mlody jestes wszystko przed toba.
W sumie to jest jeden problem w dzisiejszej komunikacji miedzyludzkiej,  wiekszosc mlodszych ludzi gapi sie w te cholerne phony.

22

No czegoś gdzieś tam brakuje, może ja z tych co odpalają z opóźnieniem;).

23

Naprawdę aż tak trudno znaleźć kobietę z rozmiarem buta 40+? Dziwne. Nie wiem, może ja jako dziecko odniosłam mylne wrażenie jako krasnal z dość małą stopą, ale pamiętam, że już w podstawówce sporo wysokich już wtedy koleżanek miało taki rozmiar. To chyba nie zmniejszyły się na drodze do dorosłości, nie wydaje mi się też, żebyśmy były jakąś super wyjątkową szkołą pod tym względem na tle innych.
Poza tym, no nie wiem, Ty musisz dokładnie usłyszeć, jaki kobieta ma rozmiar buta? Bo rzeczywiście, jeśli to byłoby jednym z pierwszych pytań, które usłyszałabym od mężczyzny, to byłabym nieco wink zdziwiona, ale nie wystarczy Ci spojrzeć na kobietę, żeby wiedzieć, czy "ta stopa" akurat Ci odpowiada? xD

24

Ok. Chcesz niewysoką (przeciętnego wzrostu) kobietę ale z dużymi stopami… No ja nie wiem… hmm

25

DeepAndBlue napisał/a:

Ok. Chcesz niewysoką (przeciętnego wzrostu) kobietę ale z dużymi stopami… No ja nie wiem… hmm

Czy ja wiem czy to takie ciężkie do spotkania.
Ja mam 170 wzrostu i 41 w bucie. Nic trudnego do spotkania raczej.

26

Lady Loka W sumie… ale 41 to nie jest jakaś wielka szłapa. Proporcjonalna raczej.

27

nie przesadzacie z tymi siatkarkami/koszykarkami? ja mam 40 , a wzrostu 171,5.

28 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-23 07:18:39)

SaraS napisał/a:

Naprawdę aż tak trudno znaleźć kobietę z rozmiarem buta 40+? Dziwne. Nie wiem, może ja jako dziecko odniosłam mylne wrażenie jako krasnal z dość małą stopą, ale pamiętam, że już w podstawówce sporo wysokich już wtedy koleżanek miało taki rozmiar. To chyba nie zmniejszyły się na drodze do dorosłości, nie wydaje mi się też, żebyśmy były jakąś super wyjątkową szkołą pod tym względem na tle innych.
Poza tym, no nie wiem, Ty musisz dokładnie usłyszeć, jaki kobieta ma rozmiar buta? Bo rzeczywiście, jeśli to byłoby jednym z pierwszych pytań, które usłyszałabym od mężczyzny, to byłabym nieco wink zdziwiona, ale nie wystarczy Ci spojrzeć na kobietę, żeby wiedzieć, czy "ta stopa" akurat Ci odpowiada? xD

No nie tak łatwo...na mieście takich trochę jest, ale podryw na ulicy jest bez sensu. Ja nie muszę znać od razu rozmiaru buta (to widać i tak na 1 rzut oka i ciężko się pomylić), sam tutaj go podaje by było wiadomo o co chodzi. Oczywiście, że wystarczy spojrzeć:P.

Ale czego nie wiesz? Wzrost to może mieć dowolny, ale łatwiej mi na pewno o taką niższa ode mnie niż wyższą, bo jeszcze jej musi pasować moja osoba tongue

Czy ja wiem czy to takie ciężkie do spotkania.
Ja mam 170 wzrostu i 41 w bucie. Nic trudnego do spotkania raczej.

Ależ ładne proporcje

nie przesadzacie z tymi siatkarkami/koszykarkami? ja mam 40 , a wzrostu 171,5.

Tu też

A koszykarek to nie wiem co się tak uczepili;)

29

DeepAndBlue napisał/a:

Lady Loka W sumie… ale 41 to nie jest jakaś wielka szłapa. Proporcjonalna raczej.

Osobiście nie z znam nikogo z butem powyżej 41 smile w sensie kobiety. Ja chętnie nosiłabym mniejsze.

Zawsze mi mama wmawiała, że to moja wina, bo byłam grubym dzieckiem i stopa mi tak urosła przez to. Ale nie wiem czy tak faktycznie to działa czy nie tongue

30

Czyli pytać czy były grube kiedyś?;) Podczas ciąży się stopa rozciąga, ale ponoć trochę później "wraca".

31

Ciapok napisał/a:

Czyli pytać czy były grube kiedyś?;) Podczas ciąży się stopa rozciąga, ale ponoć trochę później "wraca".

No w ciążę to bym nie celowała.
Ale znowu patrzysz przedmiotowo.
Przecież jak zobaczysz jakąś kobietę na żywi, to widzisz, czy Ci się proporcjonalnie podoba czy nie, nie musisz pytać czy ma rozmiar 39 czy 41?

32 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-23 10:23:54)

No oczywiście, że nie pytam. Staram się nie być creepem większym niż potrzeba.

33

Ciapok napisał/a:

No nie tak łatwo...na mieście takich trochę jest, ale podryw na ulicy jest bez sensu. Ja nie muszę znać od razu rozmiaru buta (to widać i tak na 1 rzut oka i ciężko się pomylić), sam tutaj go podaje by było wiadomo o co chodzi. Oczywiście, że wystarczy spojrzeć:P.

No to skoro wystarczy spojrzeć, to po co Ci jakieś specjalne metody? Przecież każdy tak ocenia, czy ktoś mu się podoba. Tzn. tyle samo ma do zrobienia mężczyzna, który szuka kobiety z dużym biustem/małym tyłkiem/długimi nogami/rudymi włosami itd. Musi zobaczyć i tyle. tongue
No chyba że celujesz tylko w portale randkowe, gdzie nie wszyscy muszą wrzucić zdjęcie całej sylwetki, ale to już chyba - gdyby się fajnie rozmawiało i miało dojść do spotkania - można zaproponować jakąś wymianę zdjęć innych niż selfiaczek z samą twarzą?

Tak srednio kumam twoj fetysz ( dobrze ze chociaz nie grozny dla otoczenia w poczatkowym stadium )....chyba kszalt kobiecej stopy bedzie mial wiekszy bodziec na mozg niz dlugosc, ktora defakto bedzie wzgledna zaleznie od kata i odleglosci patrzenia na nie. W sumie "kazdy ma jakiegos bzika kazdy jakies hobby ma"

35

Lady Loka przyjaciółka ma 170 wzrostu i rozmiar buta 40 i wygląda normalnie, proporcjonalnie. Mieszka w ciepłym kraju, japonki nosi i tak patrzę na jej zdjęcie, i ma normalne te stopy. Ani za duże ani za małe. Stąd pomyślałam, że jeden rozmiar więcej mocno nie zachwieje tych proporcji. Sama nie wiem… chyba jedna z głupszych rozkmin jakie ostatnio miałam xD

36 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-03-23 14:02:18)

DeepAndBlue napisał/a:

Lady Loka przyjaciółka ma 170 wzrostu i rozmiar buta 40 i wygląda normalnie, proporcjonalnie. Mieszka w ciepłym kraju, japonki nosi i tak patrzę na jej zdjęcie, i ma normalne te stopy. Ani za duże ani za małe. Stąd pomyślałam, że jeden rozmiar więcej mocno nie zachwieje tych proporcji. Sama nie wiem… chyba jedna z głupszych rozkmin jakie ostatnio miałam xD

No bo to jest proporcjonalne big_smile żadna wirlka stopa czy coś. W ciąży póki co mi się nic nie zmieniło i mam nadzieję, że się nie zmieni big_smile

Wolałabym mniejsze, bo często jest problem z dostępnością butów na 41. Albo może ja tak trafiam, że buty, które chcę często są do 39 i dalej już nic.

37

Tylko po co ma ktoś kumać ten fetysz? Mam, bo mam i tyle.

No moje pytanie jest w dużej mierze pod portale. Nigdy z tego nie korzystałem, ale na tym etapie życia mogą być pomocne. Oczywiście wiadomo, kto tam siedzi, ale może jakieś diamenciki da się wyciągnąć.

38 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-03-23 15:21:54)

Czyli odpowiedź dla ciebie, która wyłania się z wpisów ludzi, to musisz szukać, wpisywać w oczekiwaniach, dziewczyna o wzroście 170+. Wtedy masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że trafisz na swój ideał.

39 Ostatnio edytowany przez madoja (2022-03-24 14:39:31)

Ja już kiedyś zauważyłam że na zdjęciach np. w reklamach są długie, wąskie stopy. Myślę że kojarzą się z modelką, długimi nogami, szczupłością. Tak więc w sumie rozumiem Cię.

Ale absolutnie nie radzę zaczynać od tego, szukać według tego lub na pierwszym spotkaniu o tym gadać, bo wyjdziesz na zboka.
Po prostu poznawaj kobiety np. na tinderze. I wśród pytań o wiek, zwierzęta, dzieci, wzrost, itd, daj żartobliwe pytanie o rozmiar buta. Gdy odpowie - nie ciągnij tematu (bo wyjdziesz na zboka, jak wyżej). Jeśli odpowiedź Ci się podoba, kontynuuj znajomość, a jeśli nie, zakończ ją delikatnie. Gdy pójdziesz na spotkanie z pierwszym typem kobiety, nie gadaj że lubisz duże stopy i nie dobieraj się do nich. Niech to kiedyś wyniknie naturalnie, gdy już będziecie bliżej, masuj jej stopy i komplementuj je.
Osobiście nie radzę używać w ogóle zwrotu "lubię duże stopy", bo kobieta pewnie będzie miała ich kompleks, a Ty będziesz to podkreślał.
Raczej po prostu mów, że lubisz stópki, a ona ma piękne.
Kobiety ogólnie lubią gdy faceci masują ich stopy, więc ten fetyszyzm jest nawet mile widziany. smile

40 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-25 14:56:35)

Dziękuję za wypowiedzi. Madoja, Twój post to strzał w dziesiątkę, o to mi chodziło. Biorę rady do serca i działam.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak poznać specyficzny/konkretny typ kobiety

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024