Autorze,
Szczerze mówiąc, to naprawdę przeceniasz rolę niektórych wymienionych przez Ciebie cech. W sumie mógłbym się pod niektórymi podpisać.
- pokój zamiast mieszkania
Dlaczego miałbyś koniecznie celować w mieszkanie? Jeśli masz adekwatne środki na pokój a stopniowo zbierasz środki na mieszkanie, to w czym problem? Nie daj się ponieść jakimś schematom, że w takim a takim wieku koniecznie trzeba mieszkać tu czy tam. Liczy się tendencja i postęp w działaniu, do wszystkiego dochodzi się stopniowo ,nic się nie dostaje za pstryknięciem palca
, jak niektórzy(czy raczej niektóre) chciałyby oczekiwać.
- imprezy
Jeśli rozumiesz takie typowe "spotkania" w dużęj grupie czy wręcz balangi, to witaj w klubie. Ja nie znoszę tłumu i hałasu. Nie bywam na koncertach, klubach czy wszelkich wydarzeniach, gdzie poziom decybeli jest zbyt wysoki a z każdej strony otaczają mnie ludzie
Naprawdę jest dużo więcej wartościowych miejsc do poznawania ludzi
- prawko
Widzisz, ja też nie jestem zmotoryzowany, ale nie czuję się absolutnie gorszy z tego powodu. Owszem, próbowałem, ale nie wyszło, choć nie wykluczam, że jeszcze mi się uda
W każdym razie nie podchodzę do tego prawka, jak do świętego elementu etykiety każdego dorosłego człowieka. W tym momencie, jeśli miałbym zrobić prawko to wlaściwie TYLKO I WYŁĄCZNIE w celach zawodowych. Nie przyszłoby mi to do głowy, żeby zwiększyć w ten sposób swoją atrakcyjność a to, co kobiety na ten temat sądzą( nie tu na forum:) ) mam naprawdę w głębokim poważaniu. Co więcej, jak patrzę na ruch na mieście, nawet w mieścinie poniżej 100 tys mieszkańców, to czasami nie ma gdzie zaparkować. W niektóre miejsca szybciej dostanę się piechotą albo rowerem niż autem. Nie warto robić z posiadania samochodu jakiegoś cudownego atutu, która nagle awansuje Ciebie w rankingu o ileś tam procent. Ocenianie kogoś przez pryzmat tego typu spraw świadczy tylko o oceniającym a nie ocenianym. Często nawet ludzie nie zadają sobie trudu sprawdzić, Z JAKIEGO POWODU ktoś możę nie mieć prawka albo np mieszkać niekiniecznie we własnym mieszkaniu czy domu.
Absolutnie nie masz powodu, żęby paterzeć na innych i kierować się tym w realizacji jakichkolwiek zadań. Nie rób nic, na co Ciebie ktoś namawia, tylko rozważ czy TOBIE się to przyda i czy TY tego chcesz. Skoro chcesz to rób, jeśli nie- nie ma potrzeby 
Powiem szczerze, że jeśli sam miałbym żałować braku tego prawka, to może dopiero po 25 roku życia. Wcześniej, jako student, chyba poszedłbym z torbami, jakbym miał jeszcze dokdać na auto i benzynę, w czasie studiów, jeśli zniżka na komunikację miejską była wówczas na poziomie 51 %.
"Będziesz stale cierpiał, jeśli będziesz reagował emocjonalnie na wszystko(...), prawdziwa siła zawiera się w obserwowaniu wszystkiego z boku, ze spokojem i logiką" - Bruce Lee
" Wybierz optymizm - poczujesz się lepiej!" - Dalajlama
"Wybierz pracę, którą kochasz, i nie przepracujesz ani jednego dnia więcej w Twoim życiu!" - Konfucjusz