jakis_czlowiek - życiowe problemy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Strony Poprzednia 1 21 22 23 24 25 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,431 do 1,495 z 6,992 ]

1,431 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-26 11:48:44)

Odp: jakis_czlowiek - życiowe problemy
KoralinaJones napisał/a:
Be. napisał/a:

Nom, bo sama jest tak nieciekawa, że nie generuje żadnego poruszenia...

Widzisz, za to Ty wróciłeś i zrobiłeś poruszenie że hej ! big_smile

Be. napisał/a:

Ciężko się gada o tych szalonych Instagramach, które są życiem lasek 30 i niżej.

Co ja Ci poradzę, że takie czasy tongue

Aczkolwiek nie przesadzajmy. Może po prostu w takie puste lale celujecie, ładna, ale..

Nope, ja każda taka lale kasuje od razu. Zresztą moja aparycja chyba takich nie przyciąga;) za dobrze mi z oczu patrzy. Za to potem fajnie się takich oszukuje. Eh to przeświadczenie kobiet, że szare myszki są ok...

Zobacz podobne tematy :

1,432

bagienni_k napisał/a:

Czekam, kiedy na tym forum, choć przez jeden dzień, nie będzie poruszana "rzeczywistość" Tinderowa smile Prędko się chyba nie doczekam...

Kurna, dla niektórych to jedyna szansa, żeby kogoś poznać. Więc tak, będzie to często poruszane tongue

1,433

jakis_czlowiek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dlatego odradzałem. To poławianie pereł w szambie w dużej mierze.

Yep. Ale co mam zrobić, skoro dla mnie to póki co jedyna opcja?

To nie jest jedyna opcja, tylko najszybsza. W końcu to forma targu, gdzie robi się za klienta wybierającego, jak i produkt jednocześnie.
Wyborem zawsze jest wykasowanie aplikacji i zajęcie sobą, a nie myślenie o związkach, parowaniu czy seksie...

1,434 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 11:53:28)

Lucyfer666 napisał/a:

To nie jest jedyna opcja, tylko najszybsza. W końcu to forma targu, gdzie robi się za klienta wybierającego, jak i produkt jednocześnie.
Wyborem zawsze jest wykasowanie aplikacji i zajęcie sobą, a nie myślenie o związkach, parowaniu czy seksie...

Fajnie, tylko do 30tki jakoś z tym dało się żyć. Teraz już ciężko. Niezbyt podoba mi się perspektywa bycia takim jakim teraz jestem za kolejne 10 lat...

Jeśli teraz tego nie zmienię, to za 10 lat tym bardziej już nikogo nie znajdę. 30 latek prawiczek/bez związków brzmi jednak dużo lepiej niż 40latek tongue I może teraz to jeszcze wg Was nie jest jakimś problemem w moim wieku (chociaż uważam, że jakimś jest). Ale za 10 lat to już będzie serio mocno podejrzane.

1,435 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-26 12:01:23)

KoralinaJones napisał/a:

Aż sobie w końcu założę tego Tindera i sprawdzę czy można się w ten sposób wyżywić big_smile

Myślę że tak. Dziewczyny tam mają po 10-20 par dziennie. Faceci tyle mają zwykle w miesiąc albo dwa tongue Starczy że raz dziennie z jedną z tych 10 par się umówisz, to już darmowa wyżerka tongue

Tylko no, standardowo pewnie im młodsze dziewczyny, tym więcej par. Więc dla tych już nieco starszych może być ciężej.

I zakładaj, chętnie się dowiem jak to widzisz^^

Ja to widzę tak że będę tam miała niezłą bekę  big_smile czy jak to się teraz mówi  tongue

Natomiast powodzenie mogę mieć duże bo akurat jestem na diecie big_smile

1,436 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-26 12:06:08)

Hahahaha ile faceci mają par niby? Pozdrawiam nie korzystam już z tindera, usunąłem opis a w piątek NAPISAŁY do mnie same z siebie 4 typiary. Pary żaleznie od miejscowości - mała miejscowość to będzie z 200 par. W dużym mieście to już tysiące idzie. To laski mają pewnie po kilka kafli wszędzie, chociaż jak z moją 1 tinderowa porównywaliśmy, to ja miałem więcej od niej big_smile. A lajkuje co 10 typiare mniej więcej. Drogie Panie, my nie musimy brać tego co leci wink

1,437

Stwierdzam, że bardzo się cieszę, że jestem już starą babą po menopauzie której rzeczywistość towarzyska nie obraca się wokół lajków i par na Tinderze. A Wam bardzo współczuję.

1,438 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 12:15:57)

Be. napisał/a:

Hahahaha ile faceci mają par niby? Pozdrawiam nie korzystam już z tindera, usunąłem opis a w piątek NAPISAŁY do mnie same z siebie 4 typiary. Pary żaleznie od miejscowości - mała miejscowość to będzie z 200 par. W dużym mieście to już tysiące idzie. To laski mają pewnie po kilka kafli wszędzie, chociaż jak z moją 1 tinderowa porównywaliśmy, to ja miałem więcej od niej big_smile. A lajkuje co 10 typiare mniej więcej. Drogie Panie, my nie musimy brać tego co leci wink

No to chyba jakiś mega wyjątek u Ciebie, że same napisały. Co do par - dziewczyny mają kilkadziesiąt razy więcej niż faceci często. A ile dokładnie, to już to potem zależy od wielkości miasta.

Co masz na myśli 200 par? Że tyle ty miałeś czy co? 200 par dla faceta to nawet w Warszawie może nie być osiągalne.

KoralinaJones napisał/a:

Stwierdzam, że bardzo się cieszę, że jestem już starą babą

I wredną, nie zapominaj xD

1,439 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-26 12:17:20)

Do mnie sporo pisało samych, ale nie myśl że to coś daje. I tak po pierwszej wiadomości odpowiedzialność spada na Ciebie - zupełnie jak gdybyś Ty zagadał. No i są takie, co piszą do Ciebie, a potem nie odpisują już zaraz po tym jak jej odpowiesz na pytanie.

@Koralina nom moje życie toczy się wokół lajków na tinderze, jak żeś na to wpadła? Pewnie kluczowy był fragment gdzie napisalem, że nie korzystam już.

Edit: Tak że 200 było przy bardzo mocnej selekcji w małym mieście. Trza się wyróżnić czymś i pary wpadają. Tylko za ilością jakość nie idzie... tyle, że można sobie popatrzeć tongue.

1,440

KoralinaJones napisał/a:

Stwierdzam, że bardzo się cieszę, że jestem już starą babą

I wredną, nie zapominaj xD

Czy ja dobrze widzę?

1,441 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 12:22:35)

Be. napisał/a:

Edit: Tak że 200 było przy bardzo mocnej selekcji w małym mieście. Trza się wyróżnić czymś i pary wpadają. Tylko za ilością jakość nie idzie... tyle, że można sobie popatrzeć tongue.

Hah, nie uwierzę Ci w to. W jakim czasie tyle? Ja miałem 30 par w 3 miesiące. Lajków kilka tysięcy wysłane. Więc musisz mieć serio zarąbisty profil. A mieszkam w aglomeracji, gdzie w obrębie ~50km mieszka z 2 miliony ludzi.

1,442

Działaj, działaj. Tylko z wyczuciem, łeb na karku, żadne skrajności.

Mężczyzna jest YANG, siła na zewnątrz, czyli słońce, dawca, aktywna strona. Tak. To on musi zagadać, to on musi zaproponować itd. Natura dała mu dużo lepsze mięśnie do tego i zdaje się pudełkowe zadaniowe myślenie nie bez powodu. Kobieta z kolei jest YIN, siła do wewnątrz, księżyc, która zabiera jak wody przy odpływach, przyciąga, jest bierna, życie rozwija się wewnątrz jej brzucha, siła do środka, która potrzebuje dostać, brać i to co dostanie przerabia, zamienia w nowe życie, nadaje rytm. Natura dała jej myślenie naczyń połączonych, które wzmacniają intuicję i pozornie nielogiczne choć często trafne rozumowanie. Dała jej emocje aby czuła przywiązanie, tendencje do tycia i mniejszą siłę fizyczną by była delikatna dla potomstwa. To ona będzie dostawać, to ona będzie zaczepiana, to ona będzie wybierać którą energię (dary) przyjąć.

To tak w skrócie. Każdy mężczyzna z kolei ma swoją kobiecą stronę, jedni słabszą, drudzy mocniejszą, wrodzoną bądź kultywowaną. Z kobietami podobnie.

Panowie, czy Wy zazdrościcie kobietom? wink Wolelibyście być kobietami? Pfff…

Tego nie grali jeszcze. Jakaś nowość dzisiejszego świata smile Kiedyś muzułmanina zapytałam czy chciałby być kobietą. Odpowiedział, że nie! Stanowczo nie! Dlaczego? Bo ona jest przykuta do jednego miejsca (dom, dzieci) a on tak by nie wytrzymał. Woli na zewnątrz, iść i wrócić z czymś. Nie chciałby jak kobieta czekać na to coś.

Czy jesteście w ogóle zadowoleni ze swojej hmm… roli społecznej? Czy przypadkiem tak jak te dziewczyny na które stękacie nie traktujecie sobie zbyt wybiórczo swoich obowiązków? Ja nie widzę konsekwencji w Waszych postawach. I tak samo te młode kobiety mają. Idzie się pogubić w tym co kto… zwłaszcza jeśli czekamy na jakieś zasady z góry. Dzisiaj savoir-vivre jest chyba wszystkim nieznany bądź obrzydły.

Dobra. Za dużo gadania. Za mało działania. Róbta co chceta dopóki się nie dogadata co kto ma/może/powinien robić wink Ja się poddaję. Idę poderwać jakiegoś kapryśnego niewiaszczyznę na moją doklejoną brodę i wąsy oraz duże cycki wink

1,443

paslawek napisał/a:
Psycholog Na Niby napisał/a:

Agusia odeszła, przytuli mnie ktoś? sad Nie chce być skorpionem.

Patrz nawet ja tęskniłem ,przyznaje się bez bicia.Coś mi się jednak wydaje że do Agusi to sam nie byłeś przekonany  już na starcie pamiętam więcej dystansu niż entuzjazmu u Ciebie.

Agusia powiedziała że silnych emocji to tylko w łóżku potrzebuje a nie na co dzień sad. Chyba jestem skazany na inne skorpionice big_smile.

1,444 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 12:55:37)

DeepAndBlue napisał/a:

Dobra. Za dużo gadania. Za mało działania. Róbta co chceta dopóki się nie dogadata co kto ma/może/powinien robić wink Ja się poddaję.

Zależy co rozumiesz przez "działanie". Ja robię to co potrafię, nic innego nie jestem w stanie zrobić. Więc ograniczam się do Tindera + psycholog^^

DeepAndBlue napisał/a:

Idę poderwać jakiegoś kapryśnego niewiaszczyznę na moją doklejoną brodę i wąsy oraz duże cycki wink

A daj potem znać jak poszło tongue

1,445 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-26 13:11:33)

Deep fajnie, że tak bliska jest Ci cała filozofia chińska, niewielu jest takich ludzi. Jednak jakie role ma facet czy babka, to można zakładać gdy to rodzice do tych ról przygotują. A to się nie dzieje i większość z nas jest wychowanych słabo albo w ogóle. No i z drugiej strony nie ma pewnika, że takie chińskie podejście jest dobre. Na pewno nie jest wykonalne z obecnymi kobietami, bo od tych najwyższej usłyszysz, że wierzysz w jakieś chińskie bajki big_smile.

1,446 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-26 13:14:31)

To prawda Be. jest chaos hmm

Edit: tu nie chodzi o filozofię chińską, ale o obserwację natury, która jest aktualnie mocno deformowana a proces ten sięga hen hen daleko w przeszłość. Teraz to poniekąd tylko owoce niegdyś zasianego ziarna. Wolę się oprzeć na filozofii, która przetrwała tysiące lat, makes sense smile i opiera się na zasadzie równowagi. Czy chińskie społeczeństwo żyje w ten sposób? Nie do końca wink

Jakiś człowiek boję się big_smile

1,447

Be. czekam na odpowiedź jak to z tym Tinderem u Ciebie wygląda^^

1,448

DeepAndBlue napisał/a:

Jakiś człowiek boję się big_smile

Przeżyjesz...

Wracając do tego całego "przeczuwania" i "zgadywania" co druga strona chce. To ewidentnie nie jest dla mnie. Ja się na tym w ogóle nie znam i nie jestem w stanie zgadnąć co ktoś chce, jeśli nie widzę jakichś oznak. Sorry no. Widocznie życie w pojedynkę jest mi pisane tongue

1,449 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-26 13:20:55)

Ale co mam Ci napisać? Ja Wam już gdzie indziej dawałem rady big_smile. Musisz się czymś wyróżnić i mieć zdjęcie dobrej jakości.  Ja mam dobry ryj jeszcze, ale na pewno sporo facetów tam ma o wiele lepszy, bo Gigachadem nie jestem. I tak, można mieć tyle par. I kumpel, który nie jest zbyt przystojny też miał od groma gdy zastosował się do moich porad. Natomiast mimo ogromnej selekcji i na początku chęci nie udało tam się poznać nikogo ciekawego, a z każdym spotkaniem czułem się coraz bardziej zniechęcony. PS Większość singielek tam to nie są singielki;)

1,450

Koniecznie daj znać! big_smile Spróbuj może zaćwierkać, to od razu jakiś przyleci tongue

Widzisz Deep, byłby problem z tym wyjściem na drzewo u mnie smile Nie te lata tongue Nie mam już na działce drzew owocowych, coby wchodzić i zrywać dojrzałe wisienki czy jabłuszka wink więc nie ma tej odpowiedniej motywacji..Małych kotków z drzewa jeszcze nie ściągałem..

Cóż, idę sobie poćwierkać na dwór...tfu na pole..:)

jakis_czlowiek Przyjmij, że "działanie" z czasem się udoskonali smile

1,451

bagienni_k napisał/a:

jakis_czlowiek Przyjmij, że "działanie" z czasem się udoskonali smile

Tylko że kurna nie mam tego czasu już... Zmarnowałem x lat życia i teraz ostatni dzwonek, żeby coś zmienić tongue Tylko że świat też poszedł do przodu i byle kim się nie zadowoli.

1,452 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-26 13:31:06)

BTW. Ostanio się dowiedziałem, że jeden znajomy, coś koło 50-tki pierwszy raz w życiu wszedł w związek..Nie znam szczegółów, ale mniemam, że chciał w sobie coś zmienić..To zmienił..:)
Jakby go Kremik zobaczył, to by pewnie tu wkleił fotkę, jako podręcznikowy przykład gościa, który "niby" nie ma szans spotkać kobiety swojego życia. Taki stereotypowy wygląd poczciwego podstarzałego wujaszka w okularach z wąsem. Niskiego z okrągłą twarzą smile  I co? to jakaś przeszkoda? Jak się okazuje nie do końca..

1,453 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 13:33:28)

Be. napisał/a:

Ale co mam Ci napisać? Ja Wam już gdzie indziej dawałem rady big_smile. Musisz się czymś wyróżnić i mieć zdjęcie dobrej jakości.  Ja mam dobry ryj jeszcze, ale na pewno sporo facetów tam ma o wiele lepszy, bo Gigachadem nie jestem. I tak, można mieć tyle par. I kumpel, który nie jest zbyt przystojny też miał od groma gdy zastosował się do moich porad. Natomiast mimo ogromnej selekcji i na początku chęci nie udało tam się poznać nikogo ciekawego, a z każdym spotkaniem czułem się coraz bardziej zniechęcony. PS Większość singielek tam to nie są singielki;)

Ta, tylko najpierw trzeba mieć jakieś dobre zdjęcia tongue Ja sobie samojebkę cyknąłem z pustą ścianą w tle, bo innego nie miałem... Tylko na standardy Tindera, to takie zdjęcie jest ok, ale w przypadku dziewczyn.

1,454

To pora zainwestować w fotografa. Ruchanie kosztuje, to chyba wiesz.

1,455 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 13:56:59)

Be. napisał/a:

I niby kurna co miałbym za zdjęcie zrobić? Pójdę i powiem komuś "proszę o zdjęcie na Tindera"? xDD Te wszystkie profesjonalne zdjęcią na Tinderze wyglądają mega sztucznie... Chociaż co 2 laska tam ma takie. Jakieś kurna baloniki, basen z różowymi kulkami, masa plastiku i tapety, itp.

Chyba już lepiej być sam do końca życia niż tak nisko upaść.

1,456

Dokładnie właśnie tak zrobisz. Umówisz się w plenerze i zrobisz gdziekolwiek. Nosek mam Ci podetrzeć jeszcze? Może za suflera na randce mam robić jeszcze? Tematy do rozmów podać?

Zrobisz coś czy kurwa mać nic? wink

1,457

Jakiś człowiek mi się Twoje fotki akurat podobają i skorzystałabym z propozycji poznania się ale celujesz w inny target, bo ja w życiu na Tindera bym się nie zapisała. W życiu! Tylko ja starsza pani już jestem XD więc nie odpowiada mi takie tempo oceniania i poznawania. Nie odpowiada mi ten wyścig szczurów więc również dreptałabym pewnie gdzieś na końcu łańcucha pokarmowego. Ty poniekąd jesteś do tego przymuszony i przebierasz wśród ludzi mentalnie niedostosowanych do Ciebie. Musiałbyś trafić na perłę, jak to Szatan trafnie ocenił, która też tam się zgubiła… Niestety. Wyróżniasz się, naprawdę się wyróżniasz. Zresztą mi od razu rzuciła się taka normalność i inteligencja z Twoich wpisów. Twoje oczy tylko to potwierdziły smile Naprawdę to widać. Dlatego warto w oczy patrzeć wink A to, że się wyróżniasz tą normalnością to niedobrze, bo odstajesz od stada totalnie świrniętych ludzi. I masz trudniej. Musisz mieć to na uwadze.

Bagiennik też Cię szczyko tu i tam? Oj, staruszku… Trza poruszać kośćmi. Biegniem zbierać mniszki lekarskie, bo na czereśnie za wcześnie! A potem weźmiesz drabinę a ja już jakoś tam wlezę na to dżewo wink

1,458

Be. napisał/a:

Dokładnie właśnie tak zrobisz. Umówisz się w plenerze i zrobisz gdziekolwiek. Nosek mam Ci podetrzeć jeszcze? Może za suflera na randce mam robić jeszcze? Tematy do rozmów podać?

Nie, bo to tak mocno jedzie sztucznością, że się rzygać chce. 0 naturalności w takich fotkach. Zatrudniać fotografa, żeby cyknął fotkę na durny portal, świat oszalał...

Zresztą wydaje mi się, że te wszystkie laski co tak się szykują, wydają w cholerę kasy na tony tapety i plastiku, to robią to po to, bo wiedzą, że tam zawsze będą na tym portalu i będą korzystać z niego, bo nie szukają czegoś na dłuższy czas. A i co bardziej odpicowane zdjęcia, tym taka babka wygląda mniej interesująco.

Nie mam zamiaru mieć czegoś wspólnego z takimi pustakami.

1,459

Be. napisał/a:

Z deszczu pod rynnę ,najpierw Psycholog teraz Ty chłopak ma farta do kolegów z forum smile zaraz Cię będzie wyganiał smile
i jeszcze dwie koleżanki co mu matkują smile no też ma jak pączek w maśle .

1,460

Jakby chłop z tego gó***ego tinderowego basenu wyszedł, to możę by i miał szansę wyjść na prostą..Ale upór widzę jest, i raczej ciężko się spodziewać, że w szambie znajdzie się perfumy...

1,461

Paslawku ja starszosiostruję jak co smile

1,462

DeepAndBlue napisał/a:

Bagiennik też Cię szczyko tu i tam? Oj, staruszku… Trza poruszać kośćmi. Biegniem zbierać mniszki lekarskie, bo na czereśnie za wcześnie! A potem weźmiesz drabinę a ja już jakoś tam wlezę na to dżewo wink

Szczykoć może i nie szczyko,ale coś tam zaczyna powoli szwankować..poza tym za ciężki jestem, ot co big_smile Trzeba tą drabinę metalową załatwić a nie drewnianą smile

No, od czasu do czasu jakieś tam ziółko by się przydało..ALe mniszka jeszcze nie próbowałem...Co najwyżej kozłka lekarskiego smile

1,463

bagienni_k napisał/a:

Jakby chłop z tego gó***ego tinderowego basenu wyszedł, to możę by i miał szansę wyjść na prostą..Ale upór widzę jest, i raczej ciężko się spodziewać, że w szambie znajdzie się perfumy...

Fajnie, ale jakoś do tej pory w świecie rzeczywistym nic mi się nie udało osiągnąć, a Tindera mam tylko od 3 miesięcy. Więc trochę nie do końca się z Tobą zgodzę.

1,464 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-26 14:13:36)

DeepAndBlue napisał/a:

Szczykoć może i nie szczyko,ale coś tam zaczyna powoli szwankować..poza tym za ciężki jestem, ot co big_smile Trzeba tą drabinę metalową załatwić a nie drewnianą smile

No, od czasu do czasu jakieś tam ziółko by się przydało..ALe mniszka jeszcze nie próbowałem...Co najwyżej kozłka lekarskiego smile

edit:
jakis_czlowiek Sam przyznajesz, jak to środowisko wygląda..Jesteś w takim razie optymistą, skoro chcesz wyłowić perły w szambie...

1,465

bagienni_k napisał/a:

jakis_czlowiek Sam przyznajesz, jak to środowisko wygląda..Jesteś w takim razie optymistą, skoro chcesz wyłowić perły w szambie...

No ale jaki mam wybór? Żaden... W świecie rzeczywistym jestem niewidzialny dla dziewczyn tongue A tak to chociaż raz na parę miesięcy uda mi się z kimś umówić.

1,466

DeepAndBlue napisał/a:

Paslawku ja starszosiostruję jak co smile

Jeszcze lepiej  smile starsza siostra forumowa i mama forumowa żyć nie umierać .

1,467

paslawek napisał/a:

Z deszczu pod rynnę ,najpierw Psycholog teraz Ty chłopak ma farta do kolegów z forum smile zaraz Cię będzie wyganiał smile
i jeszcze dwie koleżanki co mu matkują smile no też ma jak pączek w maśle .

W sumie to sobie zasłużyłem na to tongue

1,468

jakis_czlowiek to ci deep wystawiła reklamę, aż zazdroszczę trochę big_smile

1,469

No kobiety chcą być pożądane i pieprzone, a nie lubiane czy podziwiane za intelekt. Dlatego mają tam takie fotki jakie mają...ale to nie jest przypadlosc tindera tylko kobiet ogólnie.

1,470 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-26 14:23:33)

Tak sobie tylko wmawiasz..
No dalej biczuj się sam w niemal każdym poście...W ogóle przejąłeś się uwagą Deep, odnośnie Twojej osoby, czy potraktowałęś to jedynie jako żart lub pocieszenie?
Obstawiam, że to drugie..

1,471

Ale co takiego Bagienniku ? Co masz na myśli pisząc „to”?

1,472

bagienni_k napisał/a:

Byłeś kiedyś na Tinderze? Wkurwiające jest wypowiadanie się na tematy na które nie ma się pojęcia, są normalne kobiety na Tinderze, zwyczajnie są bardziej konkurencyjne i trudnej je "zdobyć". Największe stulejarstwo jest wśród mężczyzn, wcale się nie dziwię że większość kobiety nie odpisuje bo sam bym nie odpisywał na ten brak polotu i teksty w stylu "pierdolisz się?".

1,473

No patrz, swoich własnych postów zapominasz smile

Wystawiłaś Koledze taką reklamę, że powinien się zaczerwienić big_smile

1,474

bagienni_k napisał/a:

Byłeś kiedyś na Tinderze? Wkurwiające jest wypowiadanie się na tematy na które nie ma się pojęcia, są normalne kobiety na Tinderze, zwyczajnie są bardziej konkurencyjne i trudnej je "zdobyć". Największe stulejarstwo jest wśród mężczyzn, wcale się nie dziwię że większość kobiety nie odpisuje bo sam bym nie odpisywał na ten brak polotu i teksty w stylu "pierdolisz się?".

Dobra, ale samo takie pisanie też jest jałowe.
Można mieć najgorszy dzień w roku, a i tak można grać dobry humor.

1,475 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 14:34:29)

DeepAndBlue napisał/a:

Jakiś człowiek mi się Twoje fotki akurat podobają i skorzystałabym z propozycji poznania się ale celujesz w inny target, bo ja w życiu na Tindera bym się nie zapisała. W życiu! Tylko ja starsza pani już jestem XD

Jakoś mocno starsza tam nie jesteś^^ No ja bym tez Tindera nie tknął, ale nie widzę innego wyboru... A na Tinderze musisz mieć mocno odpicowane fotki, żeby ktoś Cię zauważył. A nie chcę robić tego na siłę, bo to nie wyglądałoby naturalnie. Połowa lasek na Tinderze ma takie fotki odpicowane, to plastik aż się wylewa stamtąd... Nie wiem kto normalny je lajkuje. Ale chyba sporo ludzi, skoro takie "sweet" focie są popularne niestety.

DeepAndBlue napisał/a:

Zresztą mi od razu rzuciła się taka normalność i inteligencja z Twoich wpisów. Twoje oczy tylko to potwierdziły smile Naprawdę to widać. Dlatego warto w oczy patrzeć wink A to, że się wyróżniasz tą normalnością to niedobrze, bo odstajesz od stada totalnie świrniętych ludzi. I masz trudniej. Musisz mieć to na uwadze.

No ja wiem. Tylko co to za pocieszenie, skoro inteligencja nikogo nie interesuje za bardzo w tym wypadku tongue Za głupiego się nigdy nie uważałem. Tylko że nie umiem tej inteligencji wykorzystać w życiu. Przydatne jest to w pracy, za to mi bardzo dobrze płacą. Ale nic więcej.

bagienni_k napisał/a:

Tak sobie tylko wmawiasz..
No dalej biczuj się sam w niemal każdym poście...W ogóle przejąłeś się uwagą Deep, odnośnie Twojej osoby, czy potraktowałęś to jedynie jako żart lub pocieszenie?
Obstawiam, że to drugie..

Spoko, biorę to pod uwagę, zawsze to jednak coś daje do myślenia. Ale szczerze lepiej byłoby usłyszeć coś takiego na żywo, żeby mieć jakieś potwierdzenie w realnym świecie. To, że tutaj ktoś takie coś napisze jest miłe, ale w sumie może nie mieć pokrycia w rzeczywistości. Bo tu się opieramy tylko na domysłach^^ Więc podchodzę do tego dość ostrożnie.

1,476

Lucyfer666 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Dobra, ale samo takie pisanie też jest jałowe.
Można mieć najgorszy dzień w roku, a i tak można grać dobry humor.

Pisanie to tylko wstęp do spotkania, jak ma się najgorszy dzień w roku to zwyczajnie się nie pisze, nie wnikam w etykę zawierania znajomości przez inne osoby tylko stawiam na autentyczność, jak jest chujowo to jest chujowo a jak jest fajnie to jest fajnie. Najgorsze co można zrobić to budować iluzję kogoś kim się nie jest bo potem spadają różowe okulary i jest płacz. Demonizujecie Tindera, jak ktoś chce i ma chociaż trochę umiejętności to może znaleźć kogoś wartościowego. Wiadomo że wygląd się liczy bo to Tinder, nie bądźmy naiwni.

1,477

Bagiennik zazdrośnik tongue

Nie! Szczerze napisałam. Oceniłam tylko fotki. Może jest fotogeniczny tongue Ale ja nie gustuję w południowych typach, to miejcie na uwadze. Przystojny Turek mnie nie rusza, a wiele kobiet jednak ma kisiel w majtkach na widok takiego smile

Zabawna sytuacja mi się przypomniała. Pracowałam w restauracji z takim Latynosem, chłopak jak z serialu, dorabiał tańcząc półnago na wieczorkach panieńskich. Taki trochę Ricki Martin zmieszany z Johnym Deepem. W tamtym czasie przychodził do mnie taki jeden blondyn, często widzieliśmy się na przerwach… i ten kolega z pracy był jakiś obrażony na mnie. Potem mnie opierdolił big_smile że co ja w nim widzę?! Czemu się bawię włosami jak z nim gadam? Czemu się uśmiecham do tamtego a nie do niego?!? Przecież tamten nie ma nawet sześciopaka. I w ogóle to ma bylejaki ryj. Że mam takie cudo pod nosem. Itd Wkurzony poszedł do naszej menadżerki po opinię, co myśli o tym moim blondasie, bo na bank ja mam coś z głową i to się zaraz wyjaśni wink A ona mu na to, że fajny, fajny… taki Robert Pattison, że jestem szczęściarą… I jak się nie wkurwi i zacznie drzeć ryja na całą restaurację, że baby są jakieś takie i owakie. Obie żeśmy się uśmiały z niego big_smile Restauracja była pusta jak co wink

Ludzie mają po prostu różne gusta. Mój nie jest jakiś wyjątkowy, wiele kobiet ma podobnie jak ja.

A jak ktoś się zarumieni to przecież zdrowy objaw wink Trochę krwi w obiegu, nic wielkiego. Lekki cringe? Oj tam, oj tam… Szczera jestem, niepoprawna politycznie wink

A skoro znajdują się chętni na tapeciary z fotkami a’la „top model” to prawo podaży zależy od popytu, czyż nie? Gdyby zwykle dziewczyny ze zwykłymi fotkami miały większe powodzenie to więcej takich byłoby tam prezentowanych. Tak mi się wydaje tongue

1,478 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-26 15:16:04)

DeepAndBlue napisał/a:

Panowie, czy Wy zazdrościcie kobietom? wink Wolelibyście być kobietami? Pfff…

Teraz to już nie ,ale dawno temu zdarzyło się mieć takie myślenie smile

paslawek napisał/a:

Agusia odeszła, przytuli mnie ktoś? sad Nie chce być skorpionem.

Patrz nawet ja tęskniłem ,przyznaje się bez bicia.Coś mi się jednak wydaje że do Agusi to sam nie byłeś przekonany  już na starcie pamiętam więcej dystansu niż entuzjazmu u Ciebie.

Agusia powiedziała że silnych emocji to tylko w łóżku potrzebuje a nie na co dzień sad. Chyba jestem skazany na inne skorpionice big_smile.

Wiadomo będziesz chciał więcej napisać to napiszesz nie to nie napiszesz ,ale czekaj czyżbyś dał skompresowany popis( do wyboru na wrażliwca lub chłodno gorącego drania  ) wiedząc że również jesteś obserwowany i taksowany
w stylu ,albo mnie akceptuje całego od razu i na zawsze i natychmiast 
albo nie

1,479

DeepAndBlue napisał/a:

Nie! Szczerze napisałam. Oceniłam tylko fotki. Może jest fotogeniczny tongue

Nie, ja nie jestem fotogeniczny. Zwykle wyglądam jak jakaś żaba tongue

1,480 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-26 15:41:02)

Be. napisał/a:

I niby kurna co miałbym za zdjęcie zrobić? Pójdę i powiem komuś "proszę o zdjęcie na Tindera"? xDD Te wszystkie profesjonalne zdjęcią na Tinderze wyglądają mega sztucznie... Chociaż co 2 laska tam ma takie. Jakieś kurna baloniki, basen z różowymi kulkami, masa plastiku i tapety, itp.

Chyba już lepiej być sam do końca życia niż tak nisko upaść.

Naprawdę ręce opadają od Twojego podejścia.  Brak inwencji, pomysłowości, negowanie wszystkiego jak leci jest wprost proporcjonalna do mojej wredoty.

Nie, nie powiesz "proszę o zdjęcia na Tindera", jeśli chcesz ukryć ten fakt, za to powiesz "Poproszę o zdjęcia w plenerze, na prywatny profil, tak żeby wyglądały autentycznie". Była już o tym mowa. Profesjonalista robi zdjęcia profesjonalnie, co nie oznacza sztucznie! Dlatego jest profesjonalistą, bo wie jak zrobić zdjęcie, żeby osiągnąć określony efekt.

Jeżeli zależy Ci na przyciągnięciu uwagi, to już któraś osoba z kolei pisze Ci, że trzeba włożyć w to trochę starań i wysiłku.

A jakbyś tak podszedł do tego na luzie, jak do zabawy "A strzelę sobie kilka fajnych fotek na Tindera", wybrał jakieś ciekawe, intersujące miejsce, do którego na przykład można byłoby potem nawiązać w rozmowie, na zasadzie zobaczymy co z tego wyjdzie, to ten - nie, ma legitymacyjne, zero uśmiechu bo dostaje skurczy, i żal że nie ma par roll 

Czymś trzeba zwrócić uwagę, przyciągnąć, tak jak robią te dziewczyny, no każda na swój sposób (co innego że Tobie się to akurat nie podoba), ale chodzi o sam fakt jakiegoś zaprezentowania się, wyróżnienia ponadto że jesteś jaki jesteś i niech się dzieje wola nieba.

Edit: Nie wiem jak działa ten Tinder ale np. zakładając że szukałabym poważniejszej relacji, to dokonywałabym selekcji np. pod względem zbieżności, co do form spędzania wspólnego czasu, więc "w cenie" byłyby fotki właśnie z pleneru, jakiś rower,  jakieś góry, piesze wędrówki, wycieczki itp. (są tam tacy w ogóle?).  A jakbym miała ochotę na luźną znajomość to oczywiście kryteria byłyby zgoła inne.

Warto zastanowić się jak odbierany jest Twój profil, czyli jak jesteś odbierany Ty, i taka ocena dotyczy także Twoje odbioru w rzeczywistości.

1,481 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-26 15:52:43)

KoralinaJones napisał/a:

Nie, nie powiesz "proszę o zdjęcia na Tindera", jeśli chcesz ukryć ten fakt, za to powiesz "Poproszę o zdjęcia w plenerze, na prywatny profil, tak żeby wyglądały autentycznie". Była już o tym mowa. Profesjonalista robi zdjęcia profesjonalnie, co nie oznacza sztucznie! Dlatego jest profesjonalistą, bo wie jak zrobić zdjęcie, żeby osiągnąć określony efekt.

Jeżeli zależy Ci na przyciągnięciu uwagi, to już któraś osoba z kolei pisze Ci, że trzeba włożyć w to trochę starań i wysiłku.

Mi zatrudnianie fotografa, żeby cyknął taką fotkę jednoznacznie kojarzy się z tym, że ktoś taki ma zbyt duże ego i chce pokazać jaki to on super nie jest.

Co innego jakby fotka cyknięta w naturalny sposób podczas jakiejś wycieczki przez znajomego, czy coś.

KoralinaJones napisał/a:

Edit: Nie wiem jak działa ten Tinder ale np. zakładając że szukałabym poważniejszej relacji, to dokonywałabym selekcji np. pod względem zbieżności, co do form spędzania wspólnego czasu, więc "w cenie" byłyby fotki właśnie z pleneru, jakiś rower,  jakieś góry, piesze wędrówki, wycieczki itp. (są tam tacy w ogóle?).  A jakbym miała ochotę na luźną znajomość to oczywiście kryteria byłyby zgoła inne.

No ale ja szukam takich, co są wspólne zainteresowania. Problem taki, że wybór żaden prawie. Więc często i tak lajkuję jak po prostu fotka jest ok, żeby spróbować coś popisać chociaż. Ale skoro i tak nie mam par, to nie ma z kim tongue

KoralinaJones napisał/a:

Warto zastanowić się jak odbierany jest Twój profil, czyli jak jesteś odbierany Ty, i taka ocena dotyczy także Twoje odbioru w rzeczywistości.

To jak odbierany jest to wiem. Ujowo tongue 30 par w ciągu 3 miesięcy w okolicy, gdzie mieszka 2 miliony ludzi, świetny wynik tongue

1,482 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-26 16:08:05)

To jak odbierany jest to wiem. Ujowo tongue 30 par w ciągu 3 miesięcy w okolicy, gdzie mieszka 2 miliony ludzi, świetny wynik tongue

Profil masz smutny, ponury.
Ale Ty dalej swoje.

1,483

KoralinaJones napisał/a:

Ale Ty dalej swoje.

No ja to wiem. Czyli ujowy^^

Ale póki co jest to najlepsze co mam. Nie umiem się uśmiechać na zawołanie, więc mi uśmiech nie wyjdzie. Muszę mieć do tego okazję. A takich okazji, żeby zrobić fotkę sobie, to praktycznie nie mam, więc się muszę zadowolić tym co mam.

1,484

Nie trzeba się uśmiechać. Może to pomaga, ale nie wydaje mi się by wiele zmieniało. Ja się nie uśmiecham na fotach.

1,485

KoralinaJones napisał/a:

Ale Ty dalej swoje.

No ja to wiem. Czyli ujowy^^

Ale póki co jest to najlepsze co mam. Nie umiem się uśmiechać na zawołanie, więc mi uśmiech nie wyjdzie. Muszę mieć do tego okazję. A takich okazji, żeby zrobić fotkę sobie, to praktycznie nie mam, więc się muszę zadowolić tym co mam.

To go zmień skoro przy tym co jest nie ma zainteresowania. Uśmiechać się potrafisz, bo widziałam.

Po prostu przestań obruszać się i narzekać ze coś trzeba zmienić.

1,486

Skoro ma 30 par to wystarczająco by zacząć z kimś rozmawiać.

1,487

Maruda tongue Umie się uśmiechać ale woli unikać takich ha tfu prymitywnych emocji wink

1,488 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-26 16:52:27)

Jak już zależy Ci tak bardzo na tym Tinderze i dobrej prezencji, to co Ci szkodzi zrobić sobie fotkę u profesjonalisty? Do tego możesz dodać jakieś bardziej zwyczajne i akurat może się uda smile

Jeśli w trakcie rozmowy czy nie daj Boże spotkania nażywo będzie za Tobą szedł taki "optymizm"(czyt.defetyzm), jaki się tutaj wylewa, to juz wiesz, co masz zmienić..

Deep Niezła historyjka, chciałbym to zobaczyć na żywo, byłaby niezła polewka smile Tacy właśnie kolesie kojarzą mi się z Tinderem(czy ich damskie odpowiedniki).

Hmm, jak Ty wolisz blondynów od brunetów, to ja się zaczynam coraz bardziej obawiać...

Punkt dla Ciebie za szczerość smile A nawet 10 big_smile

1,489

gdzie mieszka 2 miliony ludzi, świetny wynik

Ludzi wink... połowa to mężczyźni. Już masz 1 milion w plecy. Potem masz dzieci i panie po 40tce. Tak realnie zostanie ci ze 100k w odpowiednim wieku. Większość jest pewnie zajęta, a z tym co zostały to tindera ma pewnie kilkanaście % góra.

be. napisał/a:

Skoro ma 30 par to wystarczająco by zacząć z kimś rozmawiać.

To chyba zaczął. Znaczy umówił się.
Jaki jest realny % konwersji par na spotkania dla nie turbogigachada? wink 10% przy idealnym scenariuszu? To powinien mieć max 3x randki.

1,490

Znerx napisał/a:

To chyba zaczął. Znaczy umówił się.
Jaki jest realny % konwersji par na spotkania dla nie turbogigachada? wink 10% przy idealnym scenariuszu? To powinien mieć max 3x randki.

Dla Twojej informacji. To jest obiektywnie przystojny młody facet. Problem nie leży w wyglądzie. Prezentuje się wizualnie po prostu smutno plus to nastawienie.

1,491

bagienni_k napisał/a:

Deep Niezła historyjka, chciałbym to zobaczyć na żywo, byłaby niezła polewka smile Tacy właśnie kolesie kojarzą mi się z Tinderem(czy ich damskie odpowiedniki).

Hmm, jak Ty wolisz blondynów od brunetów, to ja się zaczynam coraz bardziej obawiać...

Punkt dla Ciebie za szczerość smile A nawet 10 big_smile

Aj, ten koleś to skarbnica takich historyjek smile W słoneczne niedzielne popołudnie stałyśmy z menedżerką w drzwiach wejściowych zaczerpnąć słoneczka. Ruchu zero. On polerował szklanki (barman). I jak nie wyskoczy do nas z pretensją „co się tak gapicie na tego kolesia?” Biegł ulicą taki wysoki dobrze zbudowany blondyn (nie ten mój, mój był chudy, inny), słuchaweczki na uszach, jogging, bez koszulki… wiadomo. Zaczął nam machać przed oczami „halo! Halo! Tu patrzcie” i zdejmuje koszulkę, uderza się jak King Kong po brzuchu a tamtego od galaret wyzywa (miał więcej tkanki tłuszczowej i brak mocno zarysowanych mięśni). Kawa wypluta. Więcej tego było. Mogłabym o nim nowelkę napisać smile

Obawiasz się, bo jesteś blondynem? tongue Mi to zwisa jaki kolor włosów czy oczu. Panuje dużo mitów o kobiecych preferencjach. Ot. Świat byłby prosty gdyby te mity były prawdziwe wink Tylko TO COŚ jest prawdziwe big_smile Żeby się zakochać, oczywiście. Nie liczę układów i interesów, luksusy za panią z którą nie wstyd się pokazać itd wink

1,492

To nie był przypadkiem jakiś Włoch? big_smile

1,493

Portugalczyk wink

1,494

A nie nazywał się przypadkiem Luis Figo albo Christiano Ronaldo? wink

Uff, to mi ulżyło, bo samym kolorem włosów kobietę oczarować, to było zbyt proste tongue A nad "tym czymś" musże pewnie jeszcze popracować smile

1,495

Znerx napisał/a:

Ludzi wink... połowa to mężczyźni. Już masz 1 milion w plecy. Potem masz dzieci i panie po 40tce. Tak realnie zostanie ci ze 100k w odpowiednim wieku. Większość jest pewnie zajęta, a z tym co zostały to tindera ma pewnie kilkanaście % góra.

Wiem. Strzelam, że te maks 10 tysięcy dziewczyn w okolicy może być. Nie więcej.

Znerx napisał/a:

Nie wiem jak to wygląda w przypadku para -> randka. Ale pewnie max 10% tak jak mówisz.

W przypadku wysłanych lików wygląda to tak według badań:

- dziewczyny: ~20% lików wysłanych przez dziewczynę zamienia się w pary
- faceci: ~1-2% lików, które wysłał facet zamienia się w pary

Więc i tak zakładając ten 1% dla standardowych szarych userów, to jestem poniżej tongue

Posty [ 1,431 do 1,495 z 6,992 ]

Strony Poprzednia 1 21 22 23 24 25 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024