Związki Polek/Polaków z obcokrajowcami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki Polek/Polaków z obcokrajowcami?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 163 ]

66 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:05:47)

Odp: Związki Polek/Polaków z obcokrajowcami?

@CatLady  @Salomonka @terazszczesliwa same sobie jesteście winne, żę wybrałyście sobie takich facetów. Ale z łaski swojej nie wrzucajcie wszystkich Polaków do jednego wora bo to zalatuje antypolską propagandą pedagogiki wstydu. A co do Ukrainek. Może dlatego Polacy je wybierają ponieważ w przeciwieństwie do Polek maja wiecej empatii, ciepła i kobiecości w sobie. Nie na darmo  pani profesor Phyllis Chesler  z USA udowodniła, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie.

Zobacz podobne tematy :

67

Mordimer napisał/a:

@CatLady  @Salomonka @terazszczesliwa same sobie jesteście winne, żę wybrałyście sobie takich facetów. Ale z łaski swojej nie wrzucajcie wszystkich Polaków do jednego wora bo to zalatuje antypolską propagandą pedagogiki wstydu. A co do Ukrainek. Może dlatego Polacy je wybierają ponieważ w przciwieństwie do Polek maja wiecej empatii, ciepła i kobiecości w sobie. A nie tak jak Polki księżniczki z zadartym noskiem. Nie na darmo  pani profesor Phyllis Chesler  z USA udowodniła, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie.

No tak-nie wrzucajcie mężczyzn do jednego wora...ale kobiety można? big_smile
Jakby coś, nie jestem agresywna i mam męża polaka,dziwne ,prawda?

68

diana45 napisał/a:
Mordimer napisał/a:

@CatLady  @Salomonka @terazszczesliwa same sobie jesteście winne, żę wybrałyście sobie takich facetów. Ale z łaski swojej nie wrzucajcie wszystkich Polaków do jednego wora bo to zalatuje antypolską propagandą pedagogiki wstydu. A co do Ukrainek. Może dlatego Polacy je wybierają ponieważ w przciwieństwie do Polek maja wiecej empatii, ciepła i kobiecości w sobie. A nie tak jak Polki księżniczki z zadartym noskiem. Nie na darmo  pani profesor Phyllis Chesler  z USA udowodniła, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie.

No tak-nie wrzucajcie mężczyzn do jednego wora...ale kobiety można? big_smile
Jakby coś, nie jestem agresywna i mam męża polaka,dziwne ,prawda?

Edytowałem post bo za bardzo sie wku...iłem przez ostatnie trzy posty kobiet.

69 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 13:14:50)

Mordimer napisał/a:

@CatLady  @Salomonka @terazszczesliwa same sobie jesteście winne, żę wybrałyście sobie takich facetów. Ale z łaski swojej nie wrzucajcie wszystkich Polaków do jednego wora bo to zalatuje antypolską propagandą pedagogiki wstydu. A co do Ukrainek. Może dlatego Polacy je wybierają ponieważ w przeciwieństwie do Polek maja wiecej empatii, ciepła i kobiecości w sobie. Nie na darmo  pani profesor Phyllis Chesler  z USA udowodniła, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie.

Przecież my Wam nie zabraniamy wybierać sobie Ukrainek. To wy, faceci, macie tu ból doopy, że Polki was nie wybierają. Jak Ci lepiej z Ukrainką i uważasz, że lepiej do siebie pasujecie, to przecież droga wolna, nikt nie będzie zakładał wątku na forum z tego powodu...

70 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:16:03)

santapietruszka napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Przecież my Wam nie zabraniamy wybierać sobie Ukrainek. To wy, faceci, macie tu ból doopy, że Polki was nie wybierają.

To po co wylatuje taka CatLady i mówi, że współczuje Ukrainkom ? Umniejsza wybory tych mężczyzn oraz ich wartość. Czyli co Polacy mają być sami i z nikim się nie wiązać bo tak pisze Cat Lady albo jakaś inna ?

71 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 13:19:26)

Mordimer napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Przecież my Wam nie zabraniamy wybierać sobie Ukrainek. To wy, faceci, macie tu ból doopy, że Polki was nie wybierają.

To po co wylatuje taka CatLady i mówi, że współczuje Ukrainkom ? Umniejsza wybory tych mężczyzn. Czyli co Polacy mają być sami i z nikim się nie wiązać bo tak pisze Cat Lady albo inna ?

A skąd wniosek, że chodziło jej o to, że potem nam Polkom was będzie brakowało?

Ja też niestety wielu z tych Ukrainek współczuję. Wystarczy wiadomości przejrzeć, żeby wiedzieć, do czego niektórzy Polacy są zdolni... i dlaczego mieli problem znaleźć sobie Polkę na miejscu...

72 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:36:18)

Mordimer napisał/a:

To po co wylatuje taka CatLady i mówi, że współczuje Ukrainkom ? Umniejsza wybory tych mężczyzn. Czyli co Polacy mają być sami i z nikim się nie wiązać bo tak pisze Cat Lady albo inna ?

A skąd wniosek, że chodziło jej o to, żę potem nam Polkom was będzie brakowało?

Ja też niestety wielu z tych Ukrainek współczuję. Wystarczy wiadomości przejrzeć, żeby wiedzieć, do czego Polacy są zdolni... i dlaczego mieli problem znaleźć sobie Polkę na miejscu...

To w takim razie ja mogę tylko współczuć tym Niemcom, Anglikom, Holendrom, Turkom, Szwedom, Hiszpanom, Włochom, że zwiazali sie z Polkami. Gdyby oni wiedzieli jaka jest prawdziwa twarz Polek. Mogę się tylko śmiać, że Polki wiążą się z przegrywami, którzy nie potrafili się zwiazać z kobietami ze swoich krajów tylko musieli szukać Polki. Widzisz taka sama sytuacja jak z Polakami.

Nie o to chodziło. Jej chodziło to, że Polacyto jak by byli jakimiś podludzmi, którzy nie powinni się z  nikim wiazać dlatego współczuja Ukrainkom. Przekaz jej jest jasny. Konćżę ten jałowy wątek. Dowiedziałem sie więcej niż chciałem.

73 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 13:27:42)

Mordimer napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Ja też niestety wielu z tych Ukrainek współczuję. Wystarczy wiadomości przejrzeć, żeby wiedzieć, do czego Polacy są zdolni... i dlaczego mieli problem znaleźć sobie Polkę na miejscu...

To w takim razie ja mogę tylko współczuć tym Niemcom, Anglikom. Holendrom. Turkom, Szwedom, Hiszpanom, Włochom, że zwiazali sie z Polkami. Gdyby oni wiedzieli jaka jest prawdziwa twarz Polek. Mogę się tylko śmiać, że Polki wiążą sięz przegrywami, którzy nie potrafili się zwiazać z kobietami ze swoich krajów tylko musieli szukać Polki. Widzisz taka sama sytuacja jak z Polakami.

A kto Ci zabrania? big_smile Przecież to nie kobieta założyła ten wątek z apelem do Polaków o szukanie kobiet wśród Polek, żeby sobie popłakać, że jej nikt nie chce big_smile

Każdy ma prawo do swojej opinii i tyle. Natomiast nikt nikogo nie powinien przekonywać, że mamy sobie mężów szukać wyłącznie z patriotycznych względów. Jak kogoś Polki nie chcą, to trzeba sobie w lusterko popatrzeć (i nie mam tu na myśli jedynie wyglądu) zamiast bluzgać na obcokrajowców...

74 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:32:09)

Mordimer napisał/a:

To w takim razie ja mogę tylko współczuć tym Niemcom, Anglikom. Holendrom. Turkom, Szwedom, Hiszpanom, Włochom, że zwiazali sie z Polkami. Gdyby oni wiedzieli jaka jest prawdziwa twarz Polek. Mogę się tylko śmiać, że Polki wiążą sięz przegrywami, którzy nie potrafili się zwiazać z kobietami ze swoich krajów tylko musieli szukać Polki. Widzisz taka sama sytuacja jak z Polakami.

A kto Ci zabrania? big_smile Przecież to nie kobieta założyła ten wątek, żeby sobie popłakać, że jej nikt nie chce big_smile

Chodzi o waszą hipokryzję i podwójne standardy. Jak Polka z zagranicznym to jest spoko bo Polak jest be i fe. No a jak Polak zwiaże się z Ukrainką to też jest be i fe bo to Polak. Dlatego współczujecie Ukrainkom. A skoro współczujecie Ukrainkom to sobie też chyba powinnyście bo motywacja wasza jest taka sama jak Ukrainek. Jeśłi chodzi o mieszane związki.

75 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 13:32:56)

Mordimer napisał/a:

Chodzi o waszą hipokryzję i podwójne standardy. Jak Polka z zagranicznym to jest spoko bo Polak jest be i fe. No a jak Polak zwiaże się z Ukrainką to też jest be i fe bo to Polak. Dlatego współczujecie Ukrainkom.

Nic nie zrozumiałeś... Dopóki masz klapki na oczach z powodów narodowościowych nie ma sensu Ci tłumaczyć smile

Współczujemy Ukrainkom, które zostają zwiedzione i wykorzystane przez niektórych Polaków. Nie wiem, jakie są statystyki, ale pewnie można też współczuć takim, które się nabrały na Czecha czy Słowaka - i Polkom, które się nabrały na niektórych Francuzów, Niemców i Duńczyków...
Jak również w większości na Polaków, bo jednak najwięcej małżeństw jest polsko-polskich.

76 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:34:33)

Mordimer napisał/a:

Chodzi o waszą hipokryzję i podwójne standardy. Jak Polka z zagranicznym to jest spoko bo Polak jest be i fe. No a jak Polak zwiaże się z Ukrainką to też jest be i fe bo to Polak. Dlatego współczujecie Ukrainkom.

Nic nie zrozumiałeś... Dopóki masz klapki na oczach z powodów narodowościowych nie ma sensu Ci tłumaczyć smile

Dopóki masz klapki na oczach z powodów ideologicznych to nie ma sensu Ci tłumaczyć.

77

Mordimer napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Dopóki masz klapki na oczach z powodów ideologicznych to nie ma sensu Ci tłumaczyć.

Nic mi nie wiadomo o żadnej ideologii, którą ja się w życiu kieruję, oświecisz mnie? tongue

78

Mordimer napisał/a:

Nic mi nie wiadomo o żadnej ideologii, którą ja się w życiu kieruję, oświecisz mnie? tongue

Nie mam czasu na jałowe dyskusje. Poczytaj o marksizmie kulturowym to się dowiesz. O co w tym wszystkim chodzi.

79 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-10-09 13:46:52)

Z tym współczuciem ukrainkom chodziło o to że faceci tak najezdzancy na polki maja argument że wola ukrainki bo te są bardziej uległe poddane siedzą w domu itd (myślę że większość Ukrainek to zwykle kobiety takie jak polki ale ok)
W tym wypadku ja również noe zazdroszczę takich mężów Polaków ukrainkom bo czego tu zazdrościć? Że facet chce mieć niemowe kucharke bez własnego zdania zamiast partnerki?
Jeśli mówimy o normalnych facetach o normalnych poglądach na kobiety to ja tam Polaków bardzo lubię a czemu nie smile sama mam faceta Polaka

80 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 13:44:05)

Mordimer napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Nie mam czasu na jałowe dyskusje. Poczytaj o marksizmie kulturowym to się dowiesz. O co w tym wszystkim chodzi.

Co ma marksizm kulturowy czy bugwicojeszcze do tego, kto kogo sobie na partnera wybiera i z kim mu dobrze.. faktycznie szkoda czasu na takie dyskusje...

Jak poznam fajnego Eskimosa, to mnie nie będzie interesowało, że on Eskimos i ilu Polaków będzie za mną płakać... Jak poznam fajnego Polaka, to też będę miała głęboko, że on akurat Polak jest. Ale na pewno nikt mnie nie będzie przekonywał, że mam ciepnąć Eskimosem tylko dlatego, że on Eskimos, a tylu Polaków samotnych... Jak ktoś myśli, że partnerów wybiera się ze względu na narodowość i dlatego jest samotny - to po prostu ma kompleksy (nie wspominając o innych wadach, np. nienawiść) i tak długo będzie samotny, dopóki z nich nie wyjdzie. Bo od zakompleksionego nienawistnika to i Ukrainka ucieknie.

81 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 13:59:06)

Mordimer napisał/a:

Co ma marksizm kulturowy czy bugwicojeszcze do tego, kto kogo sobie na partnera wybiera i z kim mu dobrze.. faktycznie szkoda czasu na takie dyskusje...

Jak poznam fajnego Eskimosa, to mnie nie będzie interesowało, że on Eskimos i ilu Polaków będzie za mną płakać... Jak poznam fajnego Polaka, to też będę miała głęboko, że on akurat Polak jest. Ale na pewno nikt mnie nie będzie przekonywał, że mam ciepnąć Eskimosem tylko dlatego, że on Eskimos, a tylu Polaków samotnych...

Nie chodzi o sam dobór partnera a o wzorce jakie nim kierują. Wybór to tylko skutek. Ja ciebie rozumiem tylko śmieszą mnie takie wpisy jak Salomonki czy jakieś jeszcze, że Polak mnie bił i upokarzał to związałam się z obcokrajowcem. To tak jakby każdy Polak taki był jak jej były partner. Tak samo jest z Polakami, którzy chcą sie wiązać z Ukrainkamtylko dlatego bo jakaś Polka dałą im popalić. Nie chodzi o same decyzje tylko o motywacje takich takich a nie innych wyborów.

A marsksizm kulturowy jest po to aby w białych kobietach wzbudzić pogardę i nienawiść do białych mężczyzn. Kto kontroluje podświadomosć kobiet ten kontroluje społeczeństwo.

Czytajac twój ostatni wpis to można sobie zdać pytanie to po co istnieją narody, państwa, kultury, cywilizacje skoro kobieca biologa jest najważniejsza ? Po co granice ? Niech będzie jedno globalne państwo i kobiety niech się wiążą z kim chcą i rodza komu chcą. Jak kobieta zechce sie zwiazać z arabem to spoko. A co będzie kiedy połowa kobiet będzie chciała się związać z arabami czy z kimś podobnym ?

"Z tym współczuciem ukrainkom chodziło o to że faceci tak najezdzancy na polki maja argument że wola ukrainki bo te są bardziej uległe poddane siedzą w domu itd (myślę że większość Ukrainek to zwykle kobiety takie jak polki ale ok)
W tym wypadku ja również noe zazdroszczę takich mężów Polaków ukrainkom bo czego tu zazdrościć? Że facet chce mieć niemowe kucharke bez własnego zdania zamiast partnerki? " -

Dlaczego zawsze waszym tlumaczeniem musi być to, że taki Polak szuka sobie uległej kury domowej ? To już nudne sie robi. Możę po prostu chce mieć empatyczną i kobiecą kobietę w domu a nie faceta z cipką, który będzie o wszystko się wykłócał w domu albo ksieżniczkę. Bo już nie wspomnę o kurze domowej. Proszę uwierzyć ale motywacja takich facetów jest zupełnie inna. To o czym piszesz to zwykłe cebulactwo na które nawet Ukrainki się nie zgodzą.

82 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 14:02:54)

Mordimer napisał/a:

A marsksiizm kulturowy jest po to aby w białych kobietach wzbudzić pogardę i nienawiść do białych mężczyzn. Kto kontroluje podświadomosć kobiet ten kontroluje społeczeństwo.

Co ma pogarda i nienawiść do białych mężczyzn do tego, czy kobieta wiąże się z Niemcem, Anglikiem czy Francuzem? Czy kierujesz się wyłącznie pogardą do facetów o innym kolorze skóry, zgrabnie zawijając to w papierek "cudzoziemcy"? Czyli ostatecznie jak - z Anglikiem można, ale z Turkiem mieszkającym od pokoleń w Anglii już nie?

Nie obraź się, ale moją świadomością i podświadomością nie kieruje nikt oprócz mnie samej. I raczej dotyczy to zdecydowanej większości kobiet - niezależnie od ich narodowości. I nikt nam nie nakaże wychodzić za mąż za Polaków, bo tak i już. Zwłaszcza, jeśli nie mają poczucia humoru i nie rozumieją subtelnych aluzji... smile

EDIT: nie mam pojęcia, po co istnieją narody i państwa, ja tego nie wymyśliłam. A jak polowa kobiet zechce się związać z Arabami, to cóż... będziecie trzeba w końcu się zastanowić, dlaczego tak wolą zamiast "czcić" z urzędu tych białych... smile

Mordimer napisał/a:

kobiety niech się wiążą z kim chcą i rodza komu chcą

A niby dlaczego nie? Co Cię to obchodzi? Kim Ty jesteś, żeby kobietom nakazywać, komu mają rodzić dzieci, a komu nie? Chyba Cię nieco ponosi.

83

Czyli jednak niczego nie kumasz. Nawet nie jesteś tego świadoma. Nie rozumiesz globalnych procesów, które rzutują na jednoski.
Nie zakazuje tylko przez kobiece wybory wszyscy kiedyś będziemy mieli problemy. Róbcie sobie co chcecie.

84 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-10-09 14:27:20)

Mordimer napisał/a:

[

"Z tym współczuciem ukrainkom chodziło o to że faceci tak najezdzancy na polki maja argument że wola ukrainki bo te są bardziej uległe poddane siedzą w domu itd (myślę że większość Ukrainek to zwykle kobiety takie jak polki ale ok)
W tym wypadku ja również noe zazdroszczę takich mężów Polaków ukrainkom bo czego tu zazdrościć? Że facet chce mieć niemowe kucharke bez własnego zdania zamiast partnerki? " -

Dlaczego zawsze waszym tlumaczeniem musi być to, że taki Polak szuka sobie uległej kury domowej ? To już nudne sie robi. Możę po prostu chce mieć empatyczną i kobiecą kobietę w domu a nie faceta z cipką, który będzie o wszystko się wykłócał w domu albo ksieżniczkę. Bo już nie wspomnę o kurze domowej. Proszę uwierzyć ale motywacja takich facetów jest zupełnie inna. To o czym piszesz to zwykłe cebulactwo na które nawet Ukrainki się nie zgodzą.

Bo taki najczęściej jest argument tego typu facetów. To oni go wymyślili nie ja. Ja go tylko przywołuje.
Problem jest taki że tego typu mężczyźni właśnie tak rozumieją kobiecosc która tu przywołujesz smile
Nie mi tłumacz że mężczyźni chcą mieć kobieca partnerkę. Tym tak złym na nas wszystkie polki mężczyznom tłumacz dlaczego każda kobietę inna niż ta ich wizja ukrainki widzą jako rozkapryszona księżniczkę bo ja z kolei zapewniam Cie że cecha księżniczki dla polek typowa nie jest smile niby czemu ci wszyscy Niemcy i Anglicy by sobie mieli brać takie księżniczki?
I ostatnie - nie wiem skąd pomysł ze polki są mniej empatyczne I ciepłe od Ukrainek. Ja mam wokół siebie mnóstwo takich kobiet. Sama jedna z nich jestem
-----
A i gwoli ścisłości bo już czuję jaki argument zostanie odbity - tak samo współczułabym facetom z zagranicy którzy wzieliby sobie tą słynna rozkapryszona polke księżniczkę zamiast normalnej kobiety. Generalnie nie zazdroszczę osobom które biorą sobie jakichś czubków na malzonka czy malzonke smile

85

Mordimer napisał/a:

Czyli jednak niczego nie kumasz. Nawet nie jesteś tego świadoma. Nie rozumiesz globalnych procesów, które rzutują na jednoski.
Nie zakazuje tylko przez kobiece wybory wszyscy kiedyś będziemy mieli problemy. Róbcie sobie co chcecie.

Przez męskie również mieliśmy niemało problemów. Wojny itd - więcej tam było inwencji męskiej aniżeli kobiecej big_smile

86

Mordimer napisał/a:

Te głobalne procesy rzutujące na jednostki, to chyba także fakt, że Polki są coraz bardziej niezależne i chcą być wolne nawet będąc w związku? Polacy wolą Ukrainki z powodów które były już tu przytaczane. Ja osobiście nie mam nic przeciwko mieszanym małżeństwom polsko - ukrainskim, o ile obie strony są szczęśliwe. Tak właśnie jeden z globalnych procesów wpłynął na mnie, jako na jednostkę smile Może ty Mordimer też nie powinieneś się tak opierać tym wpływom? W końcu możliwość powstania społeczeństwa globalnego upatruje się w coraz szybciej i potężniej rozwijającej się telekomunikacji, tworzeniu się ponadpaństwowych wspólnot ekonomiczno - politycznych. Jeżeli na poziomie globalnym tak ważne jest tworzenie wspólnot, to można  chyba zacząc ten proces od stołu i łoża? smile   smile

87

jjbp napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Przez męskie również mieliśmy niemało problemów. Wojny itd - więcej tam było inwencji męskiej aniżeli kobiecej big_smile

I chyba już wystarczy tych problemów wink Tego nie wiem jaka jesteś. W przeciwieństwie do kobiet ja tutaj nie robię reklamy swojej płci i ziomków. Wręcz przeciwnie mogę tylko skarcić za brak obycia w stosunku do kobiet. Doskonale zdaję sobie sprawę jacy są Polacy, że daleko im do ideałow, żę maja masę wad i przywar. Daleko im do jakiegoś standardu. Z jednej strony ubolewam nad tym a z drugiej się cieszę bo mniejsza konkurencja wink Oczywiście zastrzegam, że ciągle piszę tutaj o przeciętnym Polaku i Polce. Nie chce generalizować bo ludzie są różni.

88 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 14:50:25)

Salomonka napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Te głobalne procesy rzutujące na jednostki, to chyba także fakt, że Polki są coraz bardziej niezależne i chcą być wolne nawet będąc w związku? Polacy wolą Ukrainki z powodów które były już tu przytaczane. Ja osobiście nie mam nic przeciwko mieszanym małżeństwom polsko - ukrainskim, o ile obie strony są szczęśliwe. Tak właśnie jeden z globalnych procesów wpłynął na mnie, jako na jednostkę smile Może ty Mordimer też nie powinieneś się tak opierać tym wpływom? W końcu możliwość powstania społeczeństwa globalnego upatruje się w coraz szybciej i potężniej rozwijającej się telekomunikacji, tworzeniu się ponadpaństwowych wspólnot ekonomiczno - politycznych. Jeżeli na poziomie globalnym tak ważne jest tworzenie wspólnot, to można  chyba zacząc ten proces od stołu i łoża? smile   smile

Przynajmniej jedna się przyznała, że globalizacja i marskizm odziałowywuje na jej umysł. Gratuluje szczerości. I znowu ten sam argument, że Polacy wolą Ukrainki bo chca kury domowej. He he. Nie wiem kto wam takich bzdur nawciskał. A wiesz może nie każdy chce mieć w domu tą super, duper, wonder woman, wyzwoloną kobietę ? I takżę wcale nie musi chcieć mieć w domu kucharkę. Może pora wyjsć poza zerojedynkowe widzenie. Nie każda nie wyzwolona kobieta jest kurą domową. Wiesz o tym ?

Na to nie będzie nigdy zgody. Na globalny kołchoz, który skończy się globalnym niewolnictwem. Sorry wolę różnorodność ras, kultur, narodów w ramach granic. Taką wymieszana masą bez tożsamości łatwiej się rządzi.

89 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-10-09 14:53:06)

Mordimer napisał/a:

Może pora wyjsć poza zerojedynkowe widzenie.
.

Amen i niech się wszyscy tego trzymają big_smile

Co do globalizacji to ja myślę że nikt nigdy nie próbował wypierac że ona nie wpływa na umysł. I ten żeński i męski nawiasem mówiąc smile

90

Mordimer napisał/a:

Doskonale zdaję sobie sprawę jacy są Polacy, że daleko im do ideałow, żę maja masę wad i przywar. Daleko im do jakiegoś standardu.

Nie bardzo rozumiem dlaczego, w takim wypadku spodziewasz się, że Polki wybiorą ich na swoich mężów/partnerów? Najwyraźniej wolą związać się z kimś innym. Mają do tego prawo, tak samo jak Polacy mają prawo związać się z Ukrainką, jeśli bardziej im odpowiada.

Ciekawi mnie również jakie rozwiązanie tego "problemu" dostrzegasz. Jak zamierzasz zmusić Polki do wiązania się z Polakami (abstrahując od tego, że i tak jest to większość małżeństw)? Czy w takim razie nie skazujesz Polaków na spędzenie życia z "roszczeniową księżniczką"?

91

Mordimer napisał/a:
Salomonka napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Przynajmniej jedna się przyznała, że globalizacja i marskizm odziałowywuje na jej umysł. Gratuluje szczerości. I znowu ten sam argument, że Polacy wolą Ukrainki bo chca kury domowej. He he. Nie wiem kto wam takich bzdur nawciskał. A wiesz może nie każdy chce mieć w domu tą super, duper, wonder woman, wyzwoloną kobietę ? I takżę wcale nie musi chcieć mieć w domu kucharkę. Może pora wyjsć poza zerojedynkowe widzenie. Nie każda nie wyzwolona kobieta jest kurą domową. Wiesz o tym ?

Na to nie będzie nigdy zgody. Na globalny kołchoz, który skończy się globalnym niewolnictwem. Sorry wolę różnorodność ras, kultur, narodów w ramach granic. Taką wymieszana masą bez tożsamości łatwiej się rządzi.

Trzeba było tak od razu Mordimer smile Jesteś zwykłym rasistą, nawet więcej smile Musiałes aż zakładać grzeczny wątek o problemie Polek wiążących się obcokrajowcami, żeby dać upust swoim narodowosocjalistycznym poglądom? I komu tu bliżej do Marksa smile

92 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-10-09 15:05:29)

Salomonka napisał/a:

że Polki są coraz bardziej niezależne

A czy są bardziej szczęśliwe?

Salomonka napisał/a:

W końcu możliwość powstania społeczeństwa globalnego upatruje się w coraz szybciej i potężniej rozwijającej się telekomunikacji,

Cywilizacja to wspólne wartości/memy kulturowe, i nie chodzi mi tu o internetowe obrazki lol.
Rozumiem, że widzisz dużo wspólnego z np. afrykańskimi muzułmanami którzy dziewczynkom wycinają łechtaczki. W końcu taka kultura.... trzeba szanować, wspaniałe afrykańskie tradycje. Serio?
Żeby posłużyć się takim głośnym przykładem.

tworzeniu się ponadpaństwowych wspólnot ekonomiczno - politycznych.

Starczy zobaczyć co robią np. Niemcy i Francuzi w UE. Więc to taka wspólnota z gatunku IV Rzeszy... "Polaczki, Węgrzy, Rumuni cicho tam!!! Kupować nasze produkty i nie zawracać głowy prawdziwym Europejczykom".
Lekko przejaskrawiam ale widać jak się odnoszą do wschodnich państw.

93 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-10-09 15:08:26)

Znerx napisał/a:
Salomonka napisał/a:

że Polki są coraz bardziej niezależne

A czy są bardziej szczęśliwe?

Ja myślę że całkiem sporo polek owszem.
Ktoś nieszczęśliwy się zawsze znajdzie.
Natomiast owszem ja uważam że kobietom jest o niebo lepiej niezależnym niż pozbawionym niezależności.

94 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 15:18:34)

Salomonka napisał/a:
Mordimer napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Trzeba było tak od razu Mordimer smile Jesteś zwykłym rasistą, nawet więcej smile Musiałes aż zakładać grzeczny wątek o problemie Polek wiążących się obcokrajowcami, żeby dać upust swoim narodowosocjalistycznym poglądom? I komu tu bliżej do Marksa smile

Rasistą bo chcę zachować ciagłość wszystkich kultur, ras i narodów ? Bo nie chcę papki bez tożsamości ? Bo chcę zachować różnorodność ? Jaki wątek kobieto ? Na tym forum nie założyłem ani jednego tematu. To są zwykłe pomówienia.
Aha i nie jestem żadnym socjalistą. Już nie wspomnę o byciu rasistą. Lepiej sie doucz kobieto czym jest rasizm.

95

jjbp napisał/a:

Natomiast owszem ja uważam że kobietom jest o niebo lepiej niezależnym niż pozbawionym niezależności.

Części pewnie tak.
Tylko, że co chwila pojawiają się artykuły/posty na forum takim jak to, jak to wspaniałe, wolne, zaradne singielki są nieszczęśliwe.

96

Znerx napisał/a:
jjbp napisał/a:

Części pewnie tak.
Tylko, że co chwila pojawiają się artykuły/posty na forum takim jak to, jak to wspaniałe, wolne, zaradne singielki są nieszczęśliwe.

Myślisz że kobiety pozbawione możliwości wybrania swojej drogi i decydowania o sobie były dużo szczesliwsze?
Ja wątpię.
Niezależność i możliwość decydowania o sobie jest prawem które każdy człowiek powinien mieć a nie przepisem na szczęście i nikt tego nigdy nie mówił. Szczęście dają nam nasze wybory a nie samo prawo do tych wyborów.

97

Mordimer, aż słabo się robi jak się Cię czyta.

Od lat jestem w związku z Anglikiem, który jest biały i dosyć konserwatywny. Ja też jego poglądy podzielam. Jednak to co Ty wypisujesz to nie jest konserwatyzm, ale normalna ksenofobia i rasizm połączone z jakimś chorym nacjonalizmem. Wiesz, znam świetną partię, która by Cię przyjęła z otwartymi rękami. Jakieś takie brunatne mundurki mają...

98 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 15:39:28)

Beyondblackie napisał/a:

Mordimer, aż słabo się robi jak się Cię czyta.

Od lat jestem w związku z Anglikiem, który jest biały i dosyć konserwatywny. Ja też jego poglądy podzielam. Jednak to co Ty wypisujesz to nie jest konserwatyzm, ale normalna ksenofobia i rasizm połączone z jakimś chorym nacjonalizmem. Wiesz, znam świetną partię, która by Cię przyjęła z otwartymi rękami. Jakieś takie brunatne mundurki mają...

Ksenofobia i nacjonalizm bo nie chcę mieć tutaj multikulti jak u was ? Tego nie widzicie bo po co. Gwałty i wzrost przestępczości. Tak tak wiem co zaraz napiszecie, że w Polsce też gwałcą. A ja też znam partie, która by ciebie przyjęla razem z Salomonką. Wiesz jaka ? Ta spod znaku sierpa i młota. Zauważyłem, żę jest tutaj masa komunistek, które zostały zainfekowane liberalizmem. Widać, że czytanie ze zrozumienie jest coraz słabsze.

Kolejna niech się douczy czym jest nacjonalizm czy ksenofobia. Moja postawa to REALIZM.

99

Mordimer napisał/a:

Ksenofobia i nacjonalizm bo nie chcę mieć tutaj multikulti jak u was ? Tego nie widzicie bo po co. Gwałty i wzrost przestępczości. Tak tak wiem co zaraz napiszecie, że w Polsce też gwałcą. A ja też znam partie, która by ciebie przyjęla razem z Salomonką. Wiesz jaka ? Ta spod znaku sierpa i młota. Zauważyłem, żę jest tutaj masa komunistek, które zostały zainfekowane liberalizmem. Widać, że czytanie ze zrozumienie jest coraz słabsze.

Co Ty za bzdury na kiju wypisujesz?

Po pierwsze, mieszkam w mieście na wschodzie Anglii gdzie 99% populacji jest BIAŁA, ludzie chodzą do kościoła, są konserwatywni, ma najmniejszą, prawie nieistniejącą przestępczość w hrabstwie, a gwałt tu może jakiś był raz na dziesięć lat. Ty opisujesz, i to też z dużą przesadą, wielkie miasta takie jak Londyn, Birmingham, Liverpool, w których przestępczość zawsze była wysoka, niezależnie od koloru skóry ludzi.

Po drugie, nie rozśmieszaj mnie. Ja mam tak blisko do komunizmu jak rower do ryby. Jestem konserwatywną chrześćijanką, feminizm jest mi wstrętny i wierzę w kapitalizm. Tylko, że przy tym nie jestem jakąś rasistką, która ocenia charakter ludzi tylko na podstawie koloru skóry i kraju pochodzenia.

100 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2018-10-09 16:04:31)

Beyondblackie napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Co Ty za bzdury na kiju wypisujesz?

Po pierwsze, mieszkam w mieście na wschodzie Anglii gdzie 99% populacji jest BIAŁA, ludzie chodzą do kościoła, są konserwatywni, ma najmniejszą, prawie nieistniejącą przestępczość w hrabstwie, a gwałt tu może jakiś był raz na dziesięć lat. Ty opisujesz, i to też z dużą przesadą, wielkie miasta takie jak Londyn, Birmingham, Liverpool, w których przestępczość zawsze była wysoka, niezależnie od koloru skóry ludzi.

Po drugie, nie rozśmieszaj mnie. Ja mam tak blisko do komunizmu jak rower do ryby. Jestem konserwatywną chrześćijanką, feminizm jest mi wstrętny i wierzę w kapitalizm. Tylko, że przy tym nie jestem jakąś rasistką, która ocenia charakter ludzi tylko na podstawie koloru skóry i kraju pochodzenia.

Kapitalizm jest bękartem marksizmu. Mówię o Anglii a nie tylko o twoim hrabstwie. Zresztą to Anglicy są wybitnymi rasistami co zresztą wielokrotnie pokazali atakując Polaków. To ty bzdury na mój temat wypisujesz. Nie znasz tak jak Salomonka podstawowych pojęć jak Rasizm, Ksenofobia i Nacjonalizm. A gdy będę chciał kupować polskie produkty wyprodukowane przez Polaków w Polsce to też będę nazwany nacjonalistą czy nie ? Ochrona swoich granic, kultury to nie rasizm ani nie ksenofobia. To pragmatyzm.

Rasizm to głoszenie, że biała rasa jest lepsza od innych a reszta nie ma prawa istnieć.  Czegoś takiego nie głoszę. Wręcz przeciwnie chcę zachowania wszystkich kultur i cywilizacji w ramach swoich regionów. Nie chcę systemowego mieszania się na jednym terytorium. To się zawsze źle kończy. I jak mogę być ksenofobem skoro studiowałem i pracuję z Ukraińcami, Wietnamczykami?   I gdzie ja głoszę, że naród Polski jest jakiś wyjątkowy ?

101

To są poglądy tzw "white supremacists" jak Richard Spencer i są one równie głupie jak rasizm. Kultury, które nie czerpią z innych, nie wymieniaja się pomysłami, po prostu atrofieją i zdychają.

A ksenofobii to nie rozumiesz Ty. Definicja ksenofobii to "lęk wobec obcych" i Ty w sposób widoczny przed tymi obcymi, co Ci niby przyjdą do Polski i zniszczą kulturę, portki lejesz.

102

Beyondblackie napisał/a:

To są poglądy tzw "white supremacists" jak Richard Spencer i są one równie głupie jak rasizm. Kultury, które nie czerpią z innych, nie wymieniaja się pomysłami, po prostu atrofieją i zdychają.

A ksenofobii to nie rozumiesz Ty. Definicja ksenofobii to "lęk wobec obcych" i Ty w sposób widoczny przed tymi obcymi, co Ci niby przyjdą do Polski i zniszczą kulturę, portki lejesz.

Natomiast ty stosujesz nowomowę rodem z Orwella. Konserwatystka tak sie nie zachowuje. Jesteś liberałką a nie konserwatystką. Czego dowodem jest wiara w kapitalizm. I nie pisałem o wymianie kulturowej tylko systemowym mieszaniu się przeciwstawnych sobie kultur na danym terytorium. Nie widzisz różnicy pomiędzy współpracą gospodarczą i kulturową pomiedzy krajami a propagandą multi kulti ? I tak naprawdę to biały człowiek jest dzisiaj najbardziej szykanowany. Nie dam się jakiś marksistkom wpędzić w poczucie winy. Kończę tę jałową dyskusję.

103 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 19:39:58)

Nareszcie, jakiś mądry facet, który jeszcze nie został zabnowany tutaj. Obyś nie podzielił losu innych przez jakieś "głupie" czy "nieświadome" cziksy. Zalogowałam się specjalnie, by to powiedzieć. TO tyle.
Niektóre Polskie kobiety lecą do byle kogo w imię lepszego bytu. Byle było im na gotowe lepiej.  Są gotowe na zdradę, a nawet porzucenie POLSKOŚĆI. Bo po co walczyć i się trudzić? A później taka powie Ci, że jest niezależna albo zaradna. Albo silna i pracowita. Hańba. Dla mnie to takie żerowanie na innych. Niestety w imię Zachodu, wiele polskich wartości zaczyna upadać...

104 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2018-10-09 20:11:08)

KobietaPolska922 napisał/a:

Nareszcie, jakiś mądry facet, który jeszcze nie został zabnowany tutaj. Obyś nie podzielił losu innych przez jakieś "głupie" czy "nieświadome" cziksy. Zalogowałam się specjalnie, by to powiedzieć. TO tyle.
Niektóre Polskie kobiety lecą do byle kogo w imię lepszego bytu. Byle było im na gotowe lepiej.  Są gotowe na zdradę, a nawet porzucenie POLSKOŚĆI. Bo po co walczyć i się trudzić? A później taka powie Ci, że jest niezależna albo zaradna. Albo silna i pracowita. Hańba. Dla mnie to takie żerowanie na innych. Niestety w imię Zachodu, wiele polskich wartości zaczyna upadać...

Jak się czyta podobne bzdety, to można wnioskować, że nie zaczyna upadać, ale już dawno upadlo. O wartościach mówię, jesli nie rozumiesz. I dlatego, aby nie mieć do czynienia z takim mądralą, wybrałam życie z obcokrajowcem, dla niego nie jestem głupia, ani tym bardziej niedouczona, ani nawet cziksa. Brr... jak sobie pomyślę, ze mogłabym spotkać podobnie ciemnego faceta jak ty na swojej drodze smile

I nie wierzę, że jestes kobietą.

105 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:18:55)

Salomonka napisał/a:

Jak się czyta podobne bzdety, to można wnioskować, że nie zaczyna upadać, ale już dawno upadlo. O wartościach mówię, jesli nie rozumiesz. I dlatego, aby nmie mieć do czynienia z takim mądralą, wybrałam życie z obcokrajowcem, dla niego nie jestem głupia, ani tym bardziej niedouczona, ani nawet cziksa. Brr... jak sobie pomyślę, ze mogłabym spotkać podobnie ciemnego faceta jak ty na swojej drodze smile

To wytłumacz, mi, "głupiej" co Tobą kierowało, że wybrałaś obcokrajowca? I wytłumacz mi, co brakuje polskim facetom, że go nie wybrałaś? Jeśli w ogóle cokolwiek im brakuje według Ciebie? Są dwa rodzaje kobiet: jedne lecą na bezpieczeństwo, inne na emocje i ???. Do której grupy należysz TY? Chociaż, polscy faceci, nasi, swoi, mogą też lepiej niż jakiś tam Arab czy Francuz. Jesteś Polką czy sprzedałś się Angolowi? EU Czy może Arabowi?

106

Salomonka napisał/a:

Jak się czyta podobne bzdety, to można wnioskować, że nie zaczyna upadać, ale już dawno upadlo. O wartościach mówię, jesli nie rozumiesz. I dlatego, aby nmie mieć do czynienia z takim mądralą, wybrałam życie z obcokrajowcem, dla niego nie jestem głupia, ani tym bardziej niedouczona, ani nawet cziksa. Brr... jak sobie pomyślę, ze mogłabym spotkać podobnie ciemnego faceta jak ty na swojej drodze smile

To wytłumacz, mi, "głupiej" co Tobą kierowało, że wybrałaś obcokrajowca? I wytłumacz mi, co brakuje polskim facetom, że go nie wybrałaś? Jeśli w ogóle cokolwiek im brakuje według Ciebie? Są dwa rodzaje kobiet: jedne lecą na bezpieczeństwo, inne na emocje i ???. Do której grupy należysz TY?

już napisałam. Czytać też nie umiesz?

107 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:21:26)

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

To wytłumacz, mi, "głupiej" co Tobą kierowało, że wybrałaś obcokrajowca? I wytłumacz mi, co brakuje polskim facetom, że go nie wybrałaś? Jeśli w ogóle cokolwiek im brakuje według Ciebie? Są dwa rodzaje kobiet: jedne lecą na bezpieczeństwo, inne na emocje i ???. Do której grupy należysz TY?

już napisałam. Czytać też nie umiesz?

...Są dwa rodzaje kobiet: jedne lecą na bezpieczeństwo, inne na emocje i ???. Do której grupy należysz TY? Chociaż, polscy faceci, nasi, swoi, mogą też lepiej niż jakiś tam Arab czy Francuz. Jesteś Polką czy sprzedałaś się Angolowi? EU czy może Arabowi? Czujesz się bezpieczniejsza teraz? Bo masz głowę spokojną? BO nie musisz się starać, walczyć? Jak prawdziwa kobieta?

108

Proste.

Ja, podobnie jak Salomonka wybrałam obcokrajowca (Anglika) na przyszłego męża, bo mieszkam za granicą od wielu lat (UK) i nie wiem za kogo innego miałabym wychodzić, poza oczywistym faktem, że go kocham. Co, według Ciebie miałam na siłę szukać Polaka? W Oxfordzie?

109

Przestałam czytać przy słowie "sprzedalas się angolowi"
Dramatyzm rodem z harlequina, aż mnie ciarki przeszły

110 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:31:52)

Beyondblackie napisał/a:

Proste.

Ja, podobnie jak Salomonka wybrałam obcokrajowca (Anglika) na przyszłego męża, bo mieszkam za granicą od wielu lat (UK) i nie wiem za kogo innego miałabym wychodzić, poza oczywistym faktem, że go kocham. Co, według Ciebie miałam na siłę szukać Polaka? W Oxfordzie?

Nie, mogłaś poszukać Polaka w Polsce i wyjechać z nim, by się dorobić. Co za problem. Ty wybrałaś wygodę. Po co szukać jakiegoś biednego polaczka. Skoro taki Anglik (dla mnie Bogacz) jest zaineresowany. To takie płytkie!

A za co go kochasz, tak w ogóle?  Bo kasa i to, że by Cię lizał od stóp do głów sprawia, że tak się czujesz? Polaczek też by lizał, ale nie dał by tyle co? Wygoda, co?

111

Beyondblackie napisał/a:

Proste.

Nie, mogłaś poszukać Polaka w Polsce i wyjechać z nim, by się dorobić. Co za problem. Ty wybrałaś wygodę. Po co szukać jakiegoś biednego polaczka. Skoro taki Anglik (dla mnie Bogacz) jest zaineresowany. To takie płytkie?

A za co go kochasz, tak w ogóle?  Bo kasa i to, że by Cię lizał od stóp do głów sprawia, że tak się czujesz? Polaczek też by lizał, ale nie dał by tyle co? Wygoda, co?

Dzisssiss... Ty czytasz te bzdety które wypisujesz? Przecież to blubry starego Marycha!

112

Polska kobieta ale jak zakochała się w Angliku to co ma go teraz rzucić szukać na siłę innego byleby Polaka żeby nie wyszło że idzie na łatwiznę? Paranoja big_smile

113 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:42:29)

Salomonka napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Proste.

Nie, mogłaś poszukać Polaka w Polsce i wyjechać z nim, by się dorobić. Co za problem. Ty wybrałaś wygodę. Po co szukać jakiegoś biednego polaczka. Skoro taki Anglik (dla mnie Bogacz) jest zaineresowany. To takie płytkie?

Dzisssiss... Ty czytasz te bzdety które wypisujesz? Przecież to blubry starego Marycha!

Dlaczego bzdety? Może wyjaśnisz, zanim coś powiesz? Jakie są twoje argumenty? CO?

114 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:39:06)

jjbp napisał/a:

Polska kobieta ale jak zakochała się w Angliku to co ma go teraz rzucić szukać na siłę innego byleby Polaka żeby nie wyszło że idzie na łatwiznę? Paranoja big_smile

Sęk w tym, że wiele kobiet nie zakochuje się w Anglikach. Są z nimi dla innych powodów. Czy Ty czytasz, o czym ja piszę, tak w ogóle? Ty to Ty, ktoś inny, to nie Ty. Więc nie wypowiadaj się za innych.

115

Jezu, Ty chyba jakiś sfrustrowany facet Polaczek pod nickiem kobiety jesteś.

Ja nie jechałam na Wyspy by się "dorobić". Ja jechałam na studia. I po tych studiach zrobiłam drugie studia. A potem dostałam dobrze płatną PRACĘ i pracuję do dziś zarabiając własne pieniądze. Kiedy spotkałam przyszłego męża już miałam swoja kasę i żaden bogaty "Angol" nie był mi potrzebny.

Spasuj to cisnienie, bo Ci wybije.

116 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-10-09 20:40:35)

jjbp napisał/a:

Sęk w tym, że wiele kobiet nie zakochuje się w Anglikach. Są z nim dla innym powodów. Czy Ty czytasz, o czy ja piszę, tak w ogóle? Ty to Ty, ktoś inny, to nie Ty. Więc nie wypowiadaj się za innych.

Czytam ale ciężko Cie zrozumieć.
Ja się nie wypowiadam za innych. Ani przez chwilę nie wypowiadalam się za Blackie. Zadaje Cj pytanie które nawiązuje do treści które glosisz smile
Poza tym jak na zdanie "nie wypowiadaj się za innych" to Ty tutaj lekka ręką podajesz powody dlaczego kobiety biorą za mężów nie Polaków.
A tak nota bene mało to polek wychodzących dla kasy za bogatych Polaków? wink

117

Salomonka napisał/a:

Dlaczego bzdety? Możesz wyjaśnisz, zanim coś powiesz? Jakie są twoje argumenty? CO?

Przede wszytkim nie potrzebuje aby mnie ktoś wspierał finansowo, ani Polak, ani Eskimos, ani Niemiec smile Mam swoj zawód, bardzo dobrze platny choć trudny i mam dość pieniędzy, nie potrzebuje więcej. Nie związałam się z kimś, aby mnie lizał (co za kretyństwo). Potrzebny mi partner, nie władca ani ktoś, komu będę   pomagać się "dorobić".. Co ty za bzdury wypisujesz w ogóle?

I o czym tu z tobą gadać w długie, jesienne wieczory?

Wciąż nie wierzę, ze jestes kobietą smile

118 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-09 20:43:07)

Sęk w tym, że wiele kobiet nie zakochuje się w Anglikach. Są z nimi dla innych powodów.

Ty to Ty, ktoś inny, to nie Ty. Więc nie wypowiadaj się za innych.

Czy Ty czytasz, o czym Ty piszesz, tak w ogóle?

big_smile big_smile big_smile

Serio, chce Wam się tłumaczyć komuś, kto kolejny raz wpada na forum tak se zrobić gównoburzę? big_smile

119

OK, w takim razie mężczyzna (zakładamy Polak) który bierze za żonę kobietę z Anglii, Francji też idzie na łatwiznę? big_smile
Prawdopodobnie zdradza polskość i zaprzepaszcza ideały.

120 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:45:28)

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Dlaczego bzdety? Możesz wyjaśnisz, zanim coś powiesz? Jakie są twoje argumenty? CO?

Przede wszytkim nie potrzebuje aby mnie ktoś wspierał finansowo, ani Polak, ani Eskimos, ani Niemiec smile Mam swoj zawód, bardzo dobrze platny choć trudny i mam dość pieniędzy, nie potrzebuje więcej. Nie związałam się z kimś, aby mnie lizał (co za kretyństwo). Potrzebny mi partner, nie władca ani ktoś, komu będę   pomagać się "dorobić".. Co ty za bzdury wypisujesz w ogóle?

I o czym tu z tobą gadać w długie, jesienne wieczory?

Wciąż nie wierzę, ze jestes kobietą smile

Nie wiem, w jakim świecie żyjesz. Czy Ty na prawdę myślisz, że każda kobieta ma takie życie jak TY. Żałosne....

121

Sęk w tym, że wiele kobiet nie zakochuje się w Anglikach. Są z nimi dla innych powodów.

Serio, chce Wam się tłumaczyć komuś, kto kolejny raz wpada na forum tak se zrobić gównoburzę? big_smile

No własnie... Jak on to robi, ze zmienia nicki i dowolnie podaje się za kogo chce. Jak zmienia IP ? Może jakiś informatyk w końcu się za  niego zabierze.

122 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:49:53)

Salomonka napisał/a:

No własnie... Jak on to robi, ze zmienia nicki i dowolnie podaje się za kogo chce. Jak zmienia IP ? Może jakiś informatyk w końcu się za  niego zabierze.

Totalny absurd. Myślisz, że każda kobieta ma takie same poglądy jak Ty? Grubo się mylisz.

To tylko świadczy o Tobie. O nikim więcej.

123

Totalny absurd. Myślisz, że każda kobieta ma takie same poglądy jak Ty? Grubo się mylisz.

A myślisz, że każda kobieta ma takie poglądy, jak Ty twierdzisz? Grubo się mylisz big_smile
Ale to tylko świadczy o Tobie. O nikim więcej smile

124 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:54:14)

A myślisz, że każda kobieta ma takie poglądy, jak Ty twierdzisz? Grubo się mylisz big_smile

I co? Brak sensownej odpowiedzi. Zero merytoryki. Tak, jak dziecko, baw się w powtarzanie. Bo nic innego Ci nie pozostało. KONIEC PAPA.

125

jjbp napisał/a:

Ja się nie wypowiadam za innych. Ani przez chwilę nie wypowiadalam się za Blackie. Zadaje Cj pytanie które nawiązuje do treści które glosisz smile
Poza tym jak na zdanie "nie wypowiadaj się za innych" to Ty tutaj lekka ręką podajesz powody dlaczego kobiety biorą za mężów nie Polaków.

No bo takie brednie ciężko jest zrozumieć.

Wg tej pani mamy siedzieć w swoim grajdołku całe życie i wybierać tylko lokalnego Janusza na przedłużenie naszego Wielkiego Polskiego Narodu, bo inaczej to jesteśmy zdrajczyniami polskich wartości i trzeba nas spalic na stosie big_smile

126

I co? Brak sensownej odpowiedzi. Zero merytoryki. Tak, jak dziecko, baw się w powtarzanie. Bo nic innego Ci nie pozostało. KONIEC PAPA.

Sorry ale kto tu od 10postow powtarza jak zdarza płyta nie każda kobieta jest jak ty!
Kto tu powtarza jak dziecko?

127 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:56:58)

Beyondblackie napisał/a:
jjbp napisał/a:

No bo takie brednie ciężko jest zrozumieć.

Wg tej pani mamy siedzieć w swoim grajdołku całe życie i wybierać tylko lokalnego Janusza na przedłużenie naszego Wielkiego Polskiego Narodu, bo inaczej to jesteśmy zdrajczyniami polskich wartości i trzeba nas spalic na stosie big_smile

Ty jesteś uprzedzona z powodu byłego polskiego męża. Idż się lecz, a potem dopiero komentuj. I tak w ogóle, to nie ma nic wspólnego z tym, o czym pisałam.

128 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 20:58:58)

jjbp napisał/a:

Sorry ale kto tu od 10postow powtarza jak zdarza płyta nie każda kobieta jest jak ty!
Kto tu powtarza jak dziecko?

Ty, bo się uczepiłaś. Daj sobie już spokój, co? Odczep się. Moich poglądów i tak nie zmienisz. Papa.

129

Piękna jakże merytoryczna odpowiedź
Papa smile

130 Ostatnio edytowany przez KobietaPolska922 (2018-10-09 21:12:28)

jjbp napisał/a:

Piękna jakże merytoryczna odpowiedź
Papa smile

Nie oczekuj od innych, skoro sama dajesz kwas i zero merytoryki  - sensownej. Papa.!

Kochasz zachód, kochasz pieniążki, co? Chociaż by to był Arab czy Islam, co?

Sama sobie radzisz? ALe i tak biednieszy to dla Ciebie wstyd? Tak.

Tylko "równi" Tobie są coś "warci". Kasa decyduje, pozycja big_smile

Zwykłe politycznie poprawne sprzedawanie się, za materialistyczne bezpieczństwo.

Posty [ 66 do 130 z 163 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki Polek/Polaków z obcokrajowcami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024