Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 205 z 205 ]

196

Odp: Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Oczywiście że to ze mną jest problem, no a jakże mogło by być inaczej? typowa sytuacja polskich portali, miejsc takich jak to forum itd Jeden user na drugiego musi najechać, obrazić, wtedy czuje się spełniony.
Gdyby tak działali psycholodzy to 90% przyczyn śmierci to nie zawały, nowotwory tylko samobójstwa.

Jakoś nie potrafię wśród tych 6 stronic tego tematu, wyłuskać jakiekolwiek cenne wskazówki (z małymi wyjątkowami w licznie 0,2%) poza opowieściami że to ja jestem ten najgorszy i powinienem przeprosić panie że w ogóle zarejestrowałem się na portalu i zawracam im tyłek pisząc wiadomość.

Zobacz podobne tematy :

197

To idź do lekarza od oczu, bo dostałeś worek rad.

198

Enigmatyczny napisał/a:

Oczywiście że to ze mną jest problem, no a jakże mogło by być inaczej? typowa sytuacja polskich portali, miejsc takich jak to forum itd Jeden user na drugiego musi najechać, obrazić, wtedy czuje się spełniony.
Gdyby tak działali psycholodzy to 90% przyczyn śmierci to nie zawały, nowotwory tylko samobójstwa.

Jakoś nie potrafię wśród tych 6 stronic tego tematu, wyłuskać jakiekolwiek cenne wskazówki (z małymi wyjątkowami w licznie 0,2%) poza opowieściami że to ja jestem ten najgorszy i powinienem przeprosić panie że w ogóle zarejestrowałem się na portalu i zawracam im tyłek pisząc wiadomość.

Jeżeli jedna osoba mówi Ci, że jesteś osłem - olej.
Jeżeli dwie osoby mówią Ci, że jesteś osłem - pomyśl.
Jeżeli dziesięć osób mówi Ci, że jesteś osłem - jesteś osłem.

To jest prosta zasada.
A druga:

Jeżeli miałbyś taki sam problem z 1-2 kobietami - obstawiałabym, że coś nie tak z nimi.
Jeżeli miałbyś ten sam problem z większością/wszystkimi kobietami - coś jest nie tak z Tobą.

Sorry no, ale to jest logiczne i bardzo proste. No chyba, że uznasz, że wszystkie kobiety z portalu randkowego mają niepisaną zasadę, żeby Cię olewać. To wtedy już nikt Ci tutaj nie pomoże.

199 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2018-09-08 18:09:33)

Enigmatyczny napisał/a:

Witajcie,
mam pytanie do wszystkich, którzy próbują sił na tzw portalach randkowych, jest tego sporo, więc postanowiłem że i ja spróbuje. Zarejestrowałem się na pewnym portalu na s..(nie wiem czy można wymieniać nazwy) i jestem tam od ok 4 miesięcy, wszystko fajnie, rozmowy są, było nawet kilka spotkań, ale od pewnego czasu od ok miesiąca, moje rozmowy przybierają postać przesłuchania niejako, tzn ja pytam kobieta odpowiada i znowu pytam i ona odpowiada, potem znudzona taką rozmową przestaje odpisywać a mnie w sumie też przestaje zależeć, pomijam już fakt, że często ciężko nawiązać jakikolwiek dialog, kobiety nie odpisują ale wkurza mnie te rozmowy w postaci pytań z jednej strony.
Zastanawiam się czy to norma w dzisiejszych czasach? Kobiety z łaski odpisują i tylko odpowiadają na zadane pytanie? Ogólnie to zauważyłem taki syndrom "księżniczki" na portalach randkowych, panie które należało by adorować, zawsze rozpoczynać rozmowę i zasypywać pytaniami, bo przecież taka pani o nic sama nie zapyta ani nie rozpocznie sama rozmowy.
Trochę mnie dziwi, bo czy ze mną jest coś nie tak?? Ja osobiście gdy jakaś kobieta sama zaczepi i o coś zapyta, też kończę zdanie pytaniem np "Lubisz zwierzęta z tego co widzę?", " tak lubię, mam psa i królika, a Ty lubisz, masz jakieś zwierzę"..itp
Po prostu przy jednostronnym systemie zadawania pytań, robi się to nudne i zbyt przewidywalne, albo co gorsza tak nieraz myślę, te rozmówczynie są mało kontaktowe, więc i na żywo może być kiepsko.
Jakie macie doświadczenia?

Gdyby ludzie wiedzieli, że całkiem spory % kontaktu z drugim człowiekiem to nie tylko sygnały werbalne, ale również niewerbalne to wszystko byłoby jasne. Przepraszam jak rozmowa może być ciekawa (ze strony emocjonalnej) dla człowieka jeśli nie widać mimiki twarzy, czy nie słychać zmieniającego się tonu głosu? Dlatego robi się z tego przesłuchanie - chce się wyciągnąć jak najwięcej faktów przed spotkaniem. Tym bardziej, iż na takich portalach to duży odsetek osób to nie nastolatki/nastolatkowie, którzy nie mają większego celu w życiu, a tym samym wymagań.
Dla mnie to proste: przeszkadza Ci forma tych portali to poznawaj kobiety na żywo.

200

Lady Loka napisał/a:

Jeżeli miałbyś taki sam problem z 1-2 kobietami - obstawiałabym, że coś nie tak z nimi.
Jeżeli miałbyś ten sam problem z większością/wszystkimi kobietami - coś jest nie tak z Tobą.

Sorry no, ale to jest logiczne i bardzo proste. No chyba, że uznasz, że wszystkie kobiety z portalu randkowego mają niepisaną zasadę, żeby Cię olewać. To wtedy już nikt Ci tutaj nie pomoże.

Ok tylko biorąc pod uwagę woj. Mazowieckie np W-wę i kobiety 27-32 lata, to raczej ilość kobiet na portalu a wszystkie które żyją na tych terenach to się okazuje że to jest 0,2% populacji

Więc pytanie tylko które kobiety rejestrują się na takim portalu, jakie one są, czego chcą w życiu? bo jeśli odzywam się do kobiety która myśli o seksie tylko i wyłącznie - komunikacja będzie kiepska, taka która życzy sobie adoracji też..
To się okaże że na 10 kobiet tylko jedna weszła na portal w poważnym zamiarze.

Z drugiej strony tematyka problemów w poznawaniu się na portalach randkowych to nie jest coś odkrywczego - takie tematy istnieją od dekady, a to nie ma odpowiedzi, a to nie przyszła/nie przyszedł na spotkanie, a to oszukał/oszukała itd
Poza tym w 1 poście, którego chyba połowa czytała jedynie wybiórczo pisałem, że były kobiety z którymi rozmawiałem normalnie ale od jakiegoś czasu takich brak, więc coś tu jest nie tak.

201

Spotkałeś się z nimi? Mam tu na myśli te, z którymi udało ci się nawiązać kontakt? Ile ich było?

202

puchaty34 napisał/a:

Spotkałeś się z nimi? Mam tu na myśli te, z którymi udało ci się nawiązać kontakt? Ile ich było?

Ja już o to pytałam, ale Autor czyta wybiórczo tongue

203

Tak spotkałem się, były 3 spotkania - 3 kobiety.
Ale było to już kilka miesięcy dobrych temu, od jakiegoś czasu jak już pisałem nie mogę nawiązać normalnego kontaktu z żadną.

204

Enigmatyczny napisał/a:

Tak spotkałem się, były 3 spotkania - 3 kobiety.
Ale było to już kilka miesięcy dobrych temu, od jakiegoś czasu jak już pisałem nie mogę nawiązać normalnego kontaktu z żadną.

No i dlaczego nie było następnych spotkań, mimo że tak dobrze się Wam rozmawiało?

205

Ktoś nie był w czyimś typie, wyobrażenie z internetu o kimś na żywo się zmieniło o 180 st, lub po prostu nie było zauroczenia, fajna rozmowa i tyle.
Więc wróciłem z powrotem do szukania.

Posty [ 196 do 205 z 205 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024