PORTALE RANDKOWE co jest ze mną nie tak - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » PORTALE RANDKOWE co jest ze mną nie tak

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 204 ]

131 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-29 15:32:08)

Odp: PORTALE RANDKOWE co jest ze mną nie tak

Sądzę że dotknęłaś sedna.
"Wrażenie"
Zobacz my oceniliśmy autorkę, tym samym sposobem w jaki ona ocenia 'kandydatów' na castingu (bo to jest casting).
Co o nich wie? Nic.Powierzchowna ocena ;-)

Posłużę się sobą.
Teoretycznie wg Waszych kryteriów ocen jestem nieogarnięty,ofermą itp.
Bo mam zobowiązania (jeszcze) itp itp itp...Nie istotne skąd one wynikają,co z nimi robię ,jaką mam pracę itp. SĄ.
Tak samo spojrzy mężczyzna z portalu.
Dzieci - są
Wyniosłość - jest
Szybka ocena - jest
Brak zaangażowania i ciekawości drugiej osoby - są
Skupienie na pozycji i materialnej części - są

Więc po co poświęcać jej uwagę. ;-) To dziala w dwie strony ;-)

Zobacz podobne tematy :
mallwusia napisał/a:

"Wybredna, wyniosła, wyrachowana, materialistka"- nadal uważam, że z tymi epitetami przesadziłaś Owieczko.

Osądziłam ją po jej własnych słowach:

alexako80 napisał/a napisał/a:

....Pan około 40, który nie tylko nie ułożył sobie życia, ale również nie jest zaradny życiowo, czyli nie posiada choćby mieszkania bądź auta niestety nie rokuje za dobrego związku..

133

Pirx napisał/a:

Dodatkowo jeszcze cykor tongue

134

Pirx napisał/a:

Sądzę że dotknęłaś sedna.
"Wrażenie"
Zobacz my oceniliśmy autorkę, tym samym sposobem w jaki ona ocenia 'kandydatów' na castingu (bo to jest casting).
Co o nich wie? Nic.Powierzchowna ocena ;-)

Posłużę się sobą.
Bo mam zobowiązania (jeszcze) itp itp itp...Nie istotne skąd one wynikają,co z nimi robię ,jaką mam pracę itp. SĄ.
Tak samo spojrzy mężczyzna z portalu.
Dzieci - są
Wyniosłość - jest
Szybka ocena - jest
Brak zaangażowania i ciekawości drugiej osoby - są
Skupienie na pozycji i materialnej części - są

Więc po co poświęcać jej uwagę. ;-) To dziala w dwie strony ;-)

Taka to "uroda" tych portali, że większość ocenia po okładce, jak towar w supermarkecie po opakowaniu niestety.

Ja osobiście nie muszę kogoś widzieć, bardziej mnie interesuje co pisze, jak pisze, jak się odnosi do innych. Tego się nie rozpozna na portalu, prędzej na forum.
Czasem się jednak zdarza, że ktoś pisze fantastycznie, ma to lekkie pióro i łatwość wyrażania myśli, ale w realu to nieciekawa osoba. I odwrotnie. Trzeba się spotkać, dać sobie szansę smile Zobowiązania i problemy każdy jakieś ma, ważne jak sobie z tym radzi.

135

Pokręcona Owieczka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

"Wybredna, wyniosła, wyrachowana, materialistka"- nadal uważam, że z tymi epitetami przesadziłaś Owieczko.

Osądziłam ją po jej własnych słowach:

alexako80 napisał/a napisał/a:

....Pan około 40, który nie tylko nie ułożył sobie życia, ale również nie jest zaradny życiowo, czyli nie posiada choćby mieszkania bądź auta niestety nie rokuje za dobrego związku..

No właśnie, osądziłaś po kilku słowach, po paru zdaniach osobę, której zupełnie nie znasz. Być może autorka faktycznie taka jest, a może był to skrót myślowy dla określenia życiowych nieudaczników, których autorka (całkiem słusznie jako matka 2 małych dzieci) nie chce mieć na karku.

136 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-29 16:05:34)

mallwusia napisał/a:

No właśnie, osądziłaś po kilku słowach, po paru zdaniach osobę, której zupełnie nie znasz. Być może autorka faktycznie taka jest, a może był to skrót myślowy dla określenia życiowych nieudaczników, których autorka (całkiem słusznie jako matka 2 małych dzieci) nie chce mieć na karku.

A ja myślę, że bardzo ładną odpowiedź na Twoje wątpliwości dał już Misiando:

misiando napisał/a:
alexako80 napisał/a:

[...] Natomiast ten pan zza granicy był też po liceum tylko, a jest właścicielem i dobrze zarabia, także absolutnie wiadomo o co chodzi. Chodzi o obrotność życiową i po prostu o umiejętność utrzymania się na pewnym poziomie. Pan około 40, który nie tylko nie ułożył sobie życia, ale również nie jest zaradny życiowo, czyli nie posiada choćby mieszkania bądź auta niestety nie rokuje za dobrego związku..

Jedyne cechy tego pana zza granicy, które wymieniłaś, to że się może utrzymać i dobrze zarabia.
Nie napisałaś, że był miły, że miał piękny uśmiech, że ciepły, że zabawny, nie napisałaś, że się z nim dobrze rozmawia, że rozumie Cię jak nikt inny dotąd. Że oczytany, że gra w szachy, że ma seksowny głos.
Tylko pieniądze. Absolutnie wiadomo o co chodzi.

Autorka o niczym innym od początku nie pisze, to nie chodzi o tylko jeden post, na podstawie którego wyciąga się wnioski. Ona "nie ma czasu" na poznawanie człowieka, interesuje ją tylko, czy nie będzie to pracownik fizyczny i czy będzie miał odpowiednie dochody. A ponieważ uważa, że jest atrakcyjna, stąd pęd "na kawkę" bez wcześniejszego minimalnego choćby poznania się - założenie, że pokręci tyłkiem, jeśli gość będzie jej odpowiadał i wszystko załatwi... stąd też prawdopodobnie rezygnacja panów ze znajomości po dłuższych rozmowach, bo zapewne nie tylko my tutaj odnosimy takie wrażenie smile

137

Z jednego przypadkowego profilu, wymagania wolnego, niezależnego, bezdzietnego faceta mniej więcej w wieku autorki:

1. Kobieta która szuka wsparcia
2. Bez dzieci
3. Niepalącą.
4. Wzrost ...
5. Wiek ...
6. Bez nadwagi...
7. Potrafi gotować.
8. Miło by było gdybyś nie była nałogową pracoholiczką;-)
9. Panna
10. Bez zaburzeń emocjonalnych.
itd. Punktów jest 16. wink

138

santapietruszka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

A ja myślę, że bardzo ładną odpowiedź na Twoje wątpliwości dał już Misiando:

misiando napisał/a:
alexako80 napisał/a:

[...] Natomiast ten pan zza granicy był też po liceum tylko, a jest właścicielem i dobrze zarabia, także absolutnie wiadomo o co chodzi. Chodzi o obrotność życiową i po prostu o umiejętność utrzymania się na pewnym poziomie. Pan około 40, który nie tylko nie ułożył sobie życia, ale również nie jest zaradny życiowo, czyli nie posiada choćby mieszkania bądź auta niestety nie rokuje za dobrego związku..

Jedyne cechy tego pana zza granicy, które wymieniłaś, to że się może utrzymać i dobrze zarabia.
Nie napisałaś, że był miły, że miał piękny uśmiech, że ciepły, że zabawny, nie napisałaś, że się z nim dobrze rozmawia, że rozumie Cię jak nikt inny dotąd. Że oczytany, że gra w szachy, że ma seksowny głos.
Tylko pieniądze. Absolutnie wiadomo o co chodzi.

Ja się z tym nie zgodzę, ponieważ autorka odpowiadała tu na pytanie dotyczące właśnie tego wykształcenia i życiowego ogarnięcia, a nie tego, co ją przyciągało bądź nie w tym mężczyźnie.

139

mallwusia napisał/a:

Z jednego przypadkowego profilu, wymagania wolnego, niezależnego, bezdzietnego faceta mniej więcej w wieku autorki:

2. Bez dzieci
3. Niepalącą.
4. Wzrost ...
5. Wiek ...
6. Bez nadwagi...
7. Potrafi gotować.
9. Panna

No, ale to co? Autorka ma prawo wymagać i wciąż o tym piszesz, a pan nie? Co dziwnego w tym, że bezdzietny gość szuka bezdzietnej?

140

mallwusia napisał/a:

Ja się z tym nie zgodzę, ponieważ autorka odpowiadała tu na pytanie dotyczące właśnie tego wykształcenia i życiowego ogarnięcia, a nie tego, co ją przyciągało bądź nie w tym mężczyźnie.

No, nie do końca, bo wcześniej też pytano, dlaczego właściwie interesuje się mężczyznami za granicą. Jakoś nie odpowiedziała, że mieli piękny uśmiech...

141

mallwusia napisał/a:

2. Bez dzieci
3. Niepalącą.
4. Wzrost ...
5. Wiek ...
6. Bez nadwagi...
7. Potrafi gotować.
9. Panna

No, ale to co? Autorka ma prawo wymagać i wciąż o tym piszesz, a pan nie? Co dziwnego w tym, że bezdzietny gość szuka bezdzietnej?

Nic w tym dziwnego!! Chcę tylko pokazać ( i pisało już o tym tu kilka osób wcześniej), że takie są realia, z czego być może autorka nie zdawała sobie sprawy.
I daleka jestem od jej kategorycznego oceniania po kilku postach.

142

mallwusia napisał/a:

No, nie do końca, bo wcześniej też pytano, dlaczego właściwie interesuje się mężczyznami za granicą. Jakoś nie odpowiedziała, że mieli piękny uśmiech...

autorka ciągnęła wątek finansowy, bo tak się potoczyła dyskusja. O tym, jakiego faceta szuka, napisała wcześniej, a ja to powtórnie już zacytuję:

"Co mam poradzić, skoro ja szukam tylko kogoś spokojnego i fajnego do takiego codziennego życia? Nie chce mi się randkować, flirtować, chciałabym normalnie żyć z kimś w bezpiecznym nudnym związku."

czy jest tu mowa o tym, że szuka bankomatu ??

143 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-29 16:20:47)

mallwusia napisał/a:

autorka ciągnęła wątek finansowy, bo tak się potoczyła dyskusja. O tym, jakiego faceta szuka, napisała wcześniej, a ja to powtórnie już zacytuję:

"Co mam poradzić, skoro ja szukam tylko kogoś spokojnego i fajnego do takiego codziennego życia? Nie chce mi się randkować, flirtować, chciałabym normalnie żyć z kimś w bezpiecznym nudnym związku."

A bez wątku finansowego Autorka pisała np. tak:

alexako80 napisał/a:

dzwonił do mnie przez dwa miesiące zamożny fajny przystojniak, przysyłał mi kwiaty, walentynki,

Nie chce mi się więcej przykładów szukać smile Ale jak widać najważniejszą cechą pana, wymienioną w pierwszej kolejności, jest "wątek finansowy" wink

144

mallwusia napisał/a:

2. Bez dzieci
9. Panna

Bo mężatka z 2 dzieci to ideał, jeżeli chodzi o materiał, do związku. big_smile

145

Wy tu bijecie piane a autorka dziala w realu. big_smile czekam na jej relacje ze spotkania.

146 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2018-03-29 16:43:46)

Znerx napisał/a:
mallwusia napisał/a:

2. Bez dzieci
9. Panna

Bo mężatka z 2 dzieci to ideał, jeżeli chodzi o materiał, do związku. big_smile

Znam 2 takie szczęśliwe pary, ale ci faceci nie mogli mieć dzieci, a bardzo pragnęli rodziny. Kobieta z jednym dzieckiem i kobieta z czwórką smile
Znam też przypadek, kiedy kobieta szukała związku, mając jedno dziecko, a skończyło się na trójce, każde z innym i ostatecznie jest sama.
Znam też taki, kiedy zaradna kobieta z jednym dzieckiem brała sobie takie właśnie życiowe ofermy, ale w końcu też jest sama, bo nie chciała na dłuższą metę sponsorować pasożytów.
Znam faceta, który ma jedno dziecko (opieka naprzemienna) i nie chce panny, ale kobiety która ma przynajmniej jedno dziecko i zna trudy macierzyństwa.

Jest też przecież mnóstwo rodzin patchworkowych.

147 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-03-29 16:58:27)

mallwusia napisał/a:

Znam 2 takie szczęśliwe pary, ale ci faceci nie mogli mieć dzieci, a bardzo pragnęli rodziny.

Znasz 2 szczęśliwe pary w których:
- kobieta się rozwiodła z mężem dla kochanka (kawalera przed 40, bez dzieci) z randek online.

Serio?
I jeszcze się im ułożyło?

148

Źle zrozumiałeś, kobiety się związały na nowo po rozwodach.

149

aa przepraszam, już wiem, z czego wynikło niezrozumienie. Oczywiście to były rozwódki, nie mężatki.
Natomiast co do profilu, to facet szukał koniecznie panny, bezdzietnej rozwódki nie brał pod uwagę.

150 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-03-29 17:05:22)

mallwusia napisał/a:

Panna, rozwódka, mężatka.

Więc, co do listy wymagań (jakiegośtam gościa) z góry, można założyć, że Panna = rozwódka = wolna (bez małżeństwa).

151

Znerx napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Panna, rozwódka, mężatka.

Więc, co do listy wymagań (jakiegośtam gościa) z góry, można założyć, że Panna = rozwódka = wolna (bez małżeństwa).

Już wyjaśniłam powyżej smile

152

mallwusia napisał/a:

A bez wątku finansowego Autorka pisała np. tak:

alexako80 napisał/a:

dzwonił do mnie przez dwa miesiące zamożny fajny przystojniak, przysyłał mi kwiaty, walentynki,

Nie chce mi się więcej przykładów szukać smile Ale jak widać najważniejszą cechą pana, wymienioną w pierwszej kolejności, jest "wątek finansowy" wink

o tym z zagranicy to akurat napisała, że nie był jej ideałem i przeklinał, czego autorka nie lubi:

"Z tym panem z zagranicy to było tak, że on planował przeprowadzkę do PL. A tak w ogóle to cały czas ja to bardzo na luzie traktowałam, nie dzwoniłam czasami, nie pokazywałam, że mi zależy, bo mi nie pasował do końca, przeklinał, a ja nie lubię tego i w ogóle taki trochę nie do końca był dla mnie idealny."

Tu akurat trudno się dziwić, iż facet w końcu się zmył, skoro nie był traktowany poważnie, tylko tak z braku laku

153

Aż się zalogowałam a mało kiedy, to robię. Nie czytałam całego wątku tylko pierwszy post autorki. Przerobiłam dosłownie to samo, co Ty teraz przerabiasz. Czułam się dokładnie, jak Ty ... Matrix jeden wielki.
Jesteśmy w podobnym wieku, również mam dwoje dzieci i też uważam się za fajną, normalną dziewczynę. Wyszłam za hazardzistę przez niewiedzę i tylko dlatego znalazłam się w grupie kobiet po rozwodzie, szukających kogoś bliskiego. Byłam na 1 znanym portalu i po dwóch latach od ucieczki z niego stwierdzam , że większość mężczyzn wcale nie szuka tam kobiety do życia, bardziej chodzi im o sex bez zobowiązań. Mówili to bezpośrednio, nie patyczkując się.
Poznałam, co prawda kilku kawalerów, którzy byli nawet fajni ale nie w moim typie. Poza tym wydawało mi się na tamten czas, że życia z kawalerem sobie nie ułożę, inne problemy, inne doświadczenia.
Podsumowując myślę, że z Tobà jest wszystko ok i nawet na czcionka jest dobra tylko to że my jesteśmy fajne nie wystarcza. Mężczyźni po rozwodach, pewnie nie chcą już nowych tych samych zobowiązań. Inni mają już odchowane dzieci i nie chce im się od nowa ganiać po placu zabaw. Myślę, że te portale , to super szkoła życia. Ja zobaczyłam jak bardzo zmieniły się zasady budowania relacji damsko- męskich przez te 12 lat mojego związku z byłym mężem. Już chyba nic mnie nie zdziwi. Życzę Ci powodzenia i dystansu :-)

154

autorko dobrze, ze masz wymagania. nie schodz z nich, zwlaszcza gdy nie sa nierealne.
duzo piszecie o wygladzie. mysle, ze jej chodzilo raczej o to by facet byl zadbany i moim zdaniem to podstawa. niestety wielu facetow ma z tym problem...otylosc, brak higieny, braki w uzebieniu.
co do portali, macie racje czesto sa tam osoby niezaradne zyciowo (klopoty emocjonalne, uzaleznienia, slaba praca), ale to idzie wyczuc po kilku wymianach wiadomosci. oczywiscie perelki sie trafiaja. twoje kolezanki nie "trafiaja", bo gdyby tak bylo nie puszczalby by sie ciagle z innymi, bo zapewne kazda wolalaby miec stalego partnera niz tak skakac.zwlaszcza w "tym"wieku. tak mysle:))

155

Co jest w tym wszystkim najtragiczniejsze to fakt ze kobiety nie umieją być same ze sobą. Choroba jasna, rozwódka, dwójka dzieci, zajęłaby sie tymi dziećmi na chwile a nie od razu w nowy związek sie rzucać. Facet jak ma być to będzie. Mierzwi mnie takie nieodpowiedzialne wchodzenie w związki i wciąganie w to dzieci.

156

Ja też uważam, że Autorka jest wyniosła i wyrachowana, ocenia ludzi z góry. Nie chciałabym mieć takiej koleżanki. Nie dziwi mnie, że każdy od niej ucieka. Patrzy tylko czy facet ma kasę i mieszkanie i żeby nie pracował fizycznie, bo fizyczny dla niej to zero... A jej koleżanki też zera, bo nie są niezależne. Sama ma mieszkanie tylko dlatego bo były mąż przy rozwodzie zapisał jej połowę domu. Ale ona uważa faceta bez mieszkania za zero, a przecież sama też by go nie miała gdyby jej mąż nie zapisał. Ogólnie koszmarna baba...

157

Na portalach takich kobiet pełno. Możliwe, że mężczyzn też, ale ich profilów nie przeglądałem ani z nimi nie korespondowałem, więc mogę się tylko domyślać. Wymagania są różne, niektóre mają sens, ale jak ktoś szuka osoby, która ma wykształcenie wyższe zdobyte na studiach dziennych na państwowej uczelni to raczej nie ma racjonalnego uzasadnienia. To są takie wymagania, żeby nikogo nie znaleźć i tym sposobem się dowartościować. Widziałem nawet na profilu wrzutkę w prostym i kulawym angielskim z dopiskiem, że jak nie zrozumiałeś tego powyżej to nie pisz...

158 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-31 08:21:38)

Wiecie co?
Ciągle piszecie jakich to kobiet faceci chcą,a to że z racji wieku chcą seksu,a to że coś...
Ludzie! ;-)
Poglądy podgladami - może zamiast teoretyzować i zakładać coś z góry warto zapytać?

Patrząc na podejście autorki nie dziwię się że jest 'pusto'. Ocenianie, generalizowanie, wysokie wymagania,brak zaangażowania choćby w poznanie drugiej osoby(sprawia wrażenie mimozy za którą trzeba latać, a i tak wpadnie na 5 min potem 'sayonara'), wybrednosc.
Nie mam nic przeciwko wymaganiom,też je mam.Tez nauczyłem się siebie cenić.Jest jednak wyraźna granica pomiędzy cenieniem siebie (staraj się o mnie!!!+brak otwartości) a cenieniem siebie (na pewne rzeczy się nie zgodzę)
Odnoszę wrażenie także że otacza się koleżankami 'gorszymi' od siebie.Mam tu na myśli osoby które może oceniać.

Rozwodka z dwójką dzieci to nie problem,ograniczenia czasowe , zmęczenie też nie ma nic do rzeczy w takiej sytuacji.Normalne jak praca itp.
Natomiast nieprzystępnosc i udział w castingu po np. tygodniu konwersacji a już tym bardziej dwóch miesiącach? W pakiecie ?Litości...
Trochę to sprawia wrażenie siedzenia na 4ch literach i czekania aż ktoś przybędzie i wybawi gwiazdę z samotności.A i tak zostanie zmierzony od stóp do głów.

Jakby mnie ktoś ocenił na podstawie tego że dłubię przy samochodzie i ręce po łokcie mam w smarze,biorę szpadel i kopię w ogródku lub tym że jestem programistą (nie,nie siedzę ciągle z nosem w monitorze - praca zostaje w 'biurze') to bym zabił go śmiechem :-)
Zgadzam się z Wielokropkiem,bycie lekiem na samotność lub gałęzią to kiepska sprawa,szczególnie przy takich wymaganiach.
No chyba że to luźna znajomość typu FF i obydwojgu to pasuje. I piszę to jako była gałąź.
Autorka kompletnie się nie interesuje jakim jest ktoś człowiekiem tylko patrzy co jej przeszkadza.A lista tego rośnie i rośnie ;-)

Z nią może być Wszystko ok,ale to jak siebie prezentuje i jak ją odbierają to inna sprawa.I nie chodzi o to aby prezentować achy i echy nad sobą ;-)

Generalnie wszystko w tym co zaprezentowala autorka trąci płytkim ,powierzchownym szufladkowaniem i przypisującym do grup społecznych podejściem. Strasznie to przedmiotowe.
Takie jest wrażenie.

159

Uuu, no widzisz Pirx, to co Ty wypominasz  ("ocenianie, generalizowanie"), sam zawarłeś w swojej wypowiedzi.

"Generalnie wszystko w tym co zaprezentowala autorka trąci płytkim ,powierzchownym szufladkowaniem i przypisującym do grup społecznych podejściem. Strasznie to przedmiotowe.
Takie jest wrażenie."

Bardzo łatwo nam oceniać innych. Bardzo. Jeszcze łatwiej nam te oceny przychodzą na takich internetowych portalach, gdzie kandydaci do związków wystawiają się jak towar w markecie.

Mało tego, niektórzy potrafią się specjalnie zalogować na forum, aby komuś dowalić:

stomachache napisał/a:

Ja też uważam, że Autorka jest wyniosła i wyrachowana, ocenia ludzi z góry. Nie chciałabym mieć takiej koleżanki. Nie dziwi mnie, że każdy od niej ucieka. Patrzy tylko czy facet ma kasę i mieszkanie i żeby nie pracował fizycznie, bo fizyczny dla niej to zero... A jej koleżanki też zera, bo nie są niezależne. Sama ma mieszkanie tylko dlatego bo były mąż przy rozwodzie zapisał jej połowę domu. Ale ona uważa faceta bez mieszkania za zero, a przecież sama też by go nie miała gdyby jej mąż nie zapisał. Ogólnie koszmarna baba...

Dowalić, OCENIĆ, skrytykować, czasami nawet nie czytając dokładnie tematu.

160

Prix jak zwykle w punkt wink
Ja kilkanaście dni temu z okazji pobytu w obcym mieście i nudy (po załatwionej robocie czekając na pociąg chciałam z kimś wyskoczyć na kawę) odpaliłam tinderka i trochę się wkręciłam.
Z dużym dystansem należy podchodzić do takich wynalazków, ja póki co piszę z gościem, który nie ma zdjęcia, ale mam to w nosie, przynajmniej jest sympatyczny i zabawny:D niczego więcej od tinderowej znajomości nie oczekuję wink

161 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-31 10:07:53)

mallwusia napisał/a:

Uuu, no widzisz Pirx, to co Ty wypominasz  ("ocenianie, generalizowanie"), sam zawarłeś w swojej wypowiedzi.

"Generalnie wszystko w tym co zaprezentowala autorka trąci płytkim ,powierzchownym szufladkowaniem i przypisującym do grup społecznych podejściem. Strasznie to przedmiotowe.
Takie jest wrażenie."

Bardzo łatwo nam oceniać innych. Bardzo. Jeszcze łatwiej nam te oceny przychodzą na takich internetowych portalach, gdzie kandydaci do związków wystawiają się jak towar w markecie.

Mało tego, niektórzy potrafią się specjalnie zalogować na forum, aby komuś dowalić:

stomachache napisał/a:

Dowalić, OCENIĆ, skrytykować, czasami nawet nie czytając dokładnie tematu.

Mallwusiu, odpuść tą hipokryzję ;-)
Zastosowałem wobec autorki jej własne narzędzie ;-) Generalizowanie, ocena na podstawie tego co i jak napisała... -> ergo tak samo jak ona nie wniknąłem w szczegóły.Po co drążyć ? Skoro ona tego nie robi? ;-)
Życie.

Tym samym : pudło mallwusiu ;-)

162

Pirx

być może tak, natomiast stomachache ledwo się zalogowała, aby już w drugim poście dowalić komuś obcemu   - "ogólnie koszmarna baba".

Nosz ludzie, święta są, po drugiej stronie jest żywy człowiek.

163

Masz też żywy przykład:
- Stoma oceniła osobę (tak jak autorka ocenia)
- ja oceniłem postępowanie oraz opisałem wrażenie jakie sprawia.Nie autorkę jako osobę.

Kumasz czaczę ? ;-)

164

A propos jeszcze tych "nieszczęsnych" facetów po zawodówkach z czarnymi paznokciami, bo strasznie się tu tego uczepili co niektórzy.
Przecież autorka napisała:
"Jeśli chodzi o pracownika fizycznego, to bynajmniej nie o wykształcenie mi chodzi, bo głupia nie jestem i doskonale orientuję się, że po zawodówce można mieć ułożone w głowie oraz mieć większe dochody niż prawnik. Mi zdecydowanie chodzi o panów, którzy mają wykształcenie zawodowe, siedzą w pracy za 1000 zł i jeszcze narzekają, że za ciężko tam jest, jedyny ich priorytet to powrót to domu, wypicie piwka i tyle."

Więc wcale nie generalizuje i wcale nie każdy fizyczny to dla niej zero.
Mój Ex pracuje właśnie z takimi facetami. Praca jest OK, ale ludzie koszmarni. Co zarobią, to przepiją i przepalą. Mieszkają w totalnym syfie, nic ich nie obchodzi, o nic nie dbają, zapuszczeni. Margines. To nie są kandydaci na partnera, na życie.

165

Autorko musisz zrozumieć jedną podstawową rzecz. Każdy nawet średnio rozgarnięty facet, gdy usłyszy jestem mamą 2 dzieci. Pomyśli oj potrzebny bankomat. Jakiś łobuz narozrabiał, a ja mam pić to naważone piwo. Tak jest. Można się na to obrażać, ale tak jest. Jedni już nie odpisują, inni liczą na łatwy sex, bo myślą pewnie wyposzczona. Ty się obrażasz na rzeczywistość. Czekasz jak piękna dziewica w swojej wieży samotności, na rycerza w białej zbroi. Dziewicą już dawno nie jesteś, a trochę bagażu życiowego się nazbierało.

166 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2018-03-31 11:45:35)

balin napisał/a:

Autorko musisz zrozumieć jedną podstawową rzecz. Każdy nawet średnio rozgarnięty facet, gdy usłyszy jestem mamą 2 dzieci. Pomyśli oj potrzebny bankomat. Jakiś łobuz narozrabiał, a ja mam pić to naważone piwo. Tak jest. Można się na to obrażać, ale tak jest. Jedni już nie odpisują, inni liczą na łatwy sex, bo myślą pewnie wyposzczona. Ty się obrażasz na rzeczywistość. Czekasz jak piękna dziewica w swojej wieży samotności, na rycerza w białej zbroi. Dziewicą już dawno nie jesteś, a trochę bagażu życiowego się nazbierało.

Prawie każdy. Bo są też ogarnięte kobiety i są ojcowie, którzy po rozwodzie bardzo dbają o swoje dzieci.

Ale i tu mogą być problemy, bo np. jeśli pozna kawalera bez dzieci, to on prawdopodobnie będzie chciał mieć także swoje, prędzej czy później. Nie łatwo zdecydować się na trzecie dziecko kobiecie po przejściach. Kawaler może mieć też problem ze zrozumieniem, iż matka nie jest w pełni dyspozycyjna, wszak on jest na innym etapie życia. O ile w ogóle taki kawaler da rozwódce z dziećmi szansę. I kiedy motylki odfruną, zaczyna się sypać.

Autorka ma problem, bo ona by chciała JUŻ, TERAZ, a to tak nie działa.

o, długo nie trzeba szukać, pierwszy z brzegu przykład z forum:
http://www.netkobiety.pl/t111473.html

"Ona mi się bardzo podoba ale nie wiem też czy jestem na tyle dojrzały aby zająć się dzieckiem..."

167 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-03-31 11:42:51)

mallwusia napisał/a:

. Co zarobią, to przepiją i przepalą. Mieszkają w totalnym syfie, nic ich nie obchodzi, o nic nie dbają, zapuszczeni. Margines. To nie są kandydaci na partnera,"

I z tego picia/palenia to mają na abonament za net, abonament za randki... już nie mówiąc o wystarczającej ilości skilla lol żeby zrobić sensowne zdjęcie profilowe.
To tak karkołomny argument, że aż przykro.

edit:
pomijając, że pewnie i tak mają swoje kobiety.

168

Znerx napisał/a:
mallwusia napisał/a:

. Co zarobią, to przepiją i przepalą. Mieszkają w totalnym syfie, nic ich nie obchodzi, o nic nie dbają, zapuszczeni. Margines. To nie są kandydaci na partnera,"

I z tego picia/palenia to mają na abonament za net, abonament za randki... już nie mówiąc o wystarczającej ilości skilla lol żeby zrobić sensowne zdjęcie profilowe.
To tak karkołomny argument, że aż przykro.

edit:
pomijając, że pewnie i tak mają swoje kobiety.

Czytaj proszę ze zrozumieniem, nie napisałam, że oni przesiadują na portalach! Dałam przykład facetów, którymi autorka nie jest zainteresowana.
A internet mają, mają komórki, kto ich dzisiaj nie ma?

169

Wiążąc się z kobietą z dzieckiem albo dziećmi najbardziej bałbym się o te niewinne niczemu dzieci, które mogłyby się do mnie przywiązać, a później zniknąłbym im z życia gdyby coś nie wyszło. Sam nie mając dzieci, nie widząc jak dorastają mógłbym nie mieć w sobie tych doświadczeń, które ma matka. Mógłbym się po prostu nie odnaleźć w takiej sytuacji.  Stąd bezpieczniej szukać kogoś kto ma swoje własne. U mnie jest spora samoświadomość, ktoś inny jej nie będzie miał i nieświadomie skrzywdzi.

170

Wierz mi marioosh ze cudze dzieci tez mozna pokochac i tak jak mowisz rozstanie jest wtedy bolesne gdyz przeciez  nie ma zwiazku z uczuciami miedzy Tobą a tymi dziecmi. Nie wiem jak z tym sobie radzic. Moze juz nie bede mial partnerki z malymi dziecmi wiec nie bedzie klopotu

171

Piotr Introwertyk napisał/a:

Wierz mi marioosh ze cudze dzieci tez mozna pokochac i tak jak mowisz rozstanie jest wtedy bolesne gdyz przeciez  nie ma zwiazku z uczuciami miedzy Tobą a tymi dziecmi. Nie wiem jak z tym sobie radzic. Moze juz nie bede mial partnerki z malymi dziecmi wiec nie bedzie klopotu

Wydaje mi się, że w lepszej sytuacji jest facet, który ma własne dzieci, wychowywał je, rozstał się, zostały z matką i on wiąże się z kobietą wychowującą swoje dzieci. Ma swoje doświadczenia i wie jak do nich podejść. Komuś kto dzieci nigdy nie miał jest na pewno trudniej. Stąd staram się nie wchodzić w takiej relacje nie tyle z wygody co z obawy. Jeszcze jak jedno, może wdowa to łatwiej, ale przy rozwódce jest ich ojciec w pobliżu. Dla bezdzietnego kawalera to może być zbyt dużo atrakcji.

172

balin napisał/a:

A skąd to założenie, że kobieta z dziećmi nie może dobrze zarabiać i szuka bankomatu ? A jak już dobrze zarabia to pewnie potencjalny kawaler jest z nią bo to ona jest bankomatem ? A co jak zarabiają podobnie ? To co wtedy ? On jest z nią ... z litości ?:)

173

loulouw napisał/a:

A skąd to założenie, że kobieta z dziećmi nie może dobrze zarabiać i szuka bankomatu ? A jak już dobrze zarabia to pewnie potencjalny kawaler jest z nią bo to ona jest bankomatem ? A co jak zarabiają podobnie ? To co wtedy ? On jest z nią ... z litości ?:)

Ale to mnie pytasz? Czy tak ogólnie pretensje do życia? No jakoś nie dopytują o majątki, tylko jak nam pisze Autorka przestają być zainteresowani. smile

174 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 15:49:51)

balin napisał/a:

Każdy nawet średnio rozgarnięty facet, gdy usłyszy jestem mamą 2 dzieci. .

O ile dobrze pamiętam z poprzednich wątków ów skarb matrymonialny jest podwójną rozwódką, a dzieci mają różnych ojców. Czyli mamy dwóch eksów ingerujących w jej życie. - z tego co pamiętam, alkoholika i przemocowca.

Ów skarb poszukuje faceta, bo:
1) Bez mężczyzny żyć nie umie.
2) Chce się ustawić materialnie.

Z któregoś z jej poprzednich wątków pamiętam również, że ma wizję idealnego związku, której partnerzy mają się podporządkować (np. - w domu dopuszczalne są tylko żarty zatwierdzone przez autorkę).

Też jestem zaskoczony, że nikt się nie chce skusić...

175

Pochodna nieakceptujacej matki choleryczki? Poszukiwanie szczęścia i wartości w partnerze?Aby mama była dumna?
Tak tylko na głos myślę.

176 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-03-31 18:25:28)

jak to co poniektorzy panowie najeżdzają na autorke tematu, że jest dwukrotna rozwodka, z dwojka dzieci....
fakt, panowie nie chca kłopotów.  Zadnych. Dla wiekszości problemem jest zapamiętanie daty urodzin żony, nie wspominając o rocznicy ślubu.
panow z portali  przerażają JAKIEKOLWIEK wymagania kobiet.
Zasadniczo to im wszystko jedno jaka - byle miala odpowiednie wymiary i wygląd. Reszta nieważna.
może i pani ma zbyt wysokie wymagania - ale wiecie co? ja to też słyszę, że mam za wysokie wymagania. A nie mam dzieci i nie bylam zamężna - to też ŻLE, bo NIKT MNIE zapewne dlatego nie chcial bo pewnie jestem wredna i ze mna się nie da wytrzymać. Zle jest być rozwodką, żle panną, nie wiem, czy panowie nie jęczą tez na wdowy - bo nie mialam jak tego sprawdzić. 

ale ogromna wiekszość panow nawet nie potrafi pisać poprawnie , aby dało sie zrozumiec, co piszą - 
''Cześć , myślę że pewna nieskladność w mojej pisowni w ostatniej wiadomości nie sprawiło tego że nic nie odpisujesz''  czy np. pierwsza wiadomość "witam,coz porabiamy w sobotke,,,,,masz jakies ulubione te ksiazki?''

Wystarczy, gdy pisałam na profilu, że nie toleruję alkoholu- wtedy żaden z panów, przeglądających profil, nie napisał. 

Zasadniczo panowie na portalach to osoby z problemami, nałogami, albo po prostu nałogowi seksoholicy i przemocowcy.  Tak, za przemocowca uznalam pana, ktory w pierwszej rozmowie " pochwalił sie",że był dobry, bo pozwolił żonie mieszkać z dzieckiem i nie zamknał tej żony w psychiatryku.  Jakim trzeba być człowiekiem, by chwalic się czymś takim, i jak bardzo zadufanym w sobie, by wierzyc, że to  nie odstraszy kobiety, z ktorą rozmawia pierwszy raz?  ( pan chciał pisac dalej, byl oburzony moja reakcją) .
balin i eeetam prezentują te własnie postawy panow, ktorzy nie chcą klopotów i bylego wtrącającego sie w życie. Mozna to zrozumieć.  Autorce tematu , jak i mi trudno znalezć odpoowiedniego pana, bo po prostu ma swoje wymagania, ktore wiekszosci panów jest trudno spełnić.

177 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 19:00:38)

cataga napisał/a:

jak to co poniektorzy panowie najeżdzają na autorke tematu, że jest dwukrotna rozwodka, z dwojka dzieci....

panow z portali  przerażają JAKIEKOLWIEK wymagania kobiet.

Hmmm, raczej zdumiewające są dla mnie poglądy pań, że tylko one mają prawo do wymagań.

cataga napisał/a:

Zasadniczo to im wszystko jedno jaka - byle miala odpowiednie wymiary i wygląd. Reszta nieważna.

Aha, i sama sobie przeczysz... Nota bene, gdyby chodziło tylko o wygląd to koszt jest ok. 200 zł za godzinę. Więc nie, wygląd to za mało. O wiele za mało.

cataga napisał/a:

ale ogromna wiekszość panow nawet nie potrafi pisać poprawnie , aby dało sie zrozumiec, co piszą

Mam poprawić ci błędy, żeby wykazać, że wymagasz czegoś, czego sama nie jesteś w stanie dać?

cataga napisał/a:

Wystarczy, gdy pisałam na profilu, że nie toleruję alkoholu- wtedy żaden z panów, przeglądających profil, nie napisał.

Też bym nie napisał. Bo lubię czasem napić się drinka. A po 2. taka postawa wobec alkoholu jest charakterystyczna dla osób z dość ostrym syndromem DDA, a to nie są najlepsi kandydaci do związków.

cataga napisał/a:

Zasadniczo panowie na portalach to osoby z problemami, nałogami, albo po prostu nałogowi seksoholicy i przemocowcy.

Być może takich po prostu przyciągasz. Może - patrząc na poziom twej agresji - swój do swojego ciągnie.

cataga napisał/a:

Autorce tematu , jak i mi trudno znalezć odpoowiedniego pana, bo po prostu ma swoje wymagania, ktore wiekszosci panów jest trudno spełnić.

Czyli wydaje ci się, że mężczyzna, który takowe wymogi spełnia, o niczym innym nie marzy, tylko o braniu sobie na głowę pani dobiegającej 40, z dwójką małych dzieci po różnych tatusiach, do tego traktującej wszystkich z góry i nie kryjącej, że chodzi jej o kasę? Cóż, każdy ma prawo do swoich poglądów, nawet totalnie absurdalnych...

178 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-31 19:06:40)

Czyli:
- Wina sie z Tobą nie napiję.
- pójdę na piwo będzie dym
- moja miłość do bourbonów i whisky z wyższych półek będzie cenzurowana.

Nie będę 'płacił' za Twoją przeszłość.

No thx ,dziękuję postoję - jestem normalny :-)

Tak reaguje 'przeciętny normalny facet ' :-)

179 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-03-31 19:41:13)

Mam prawo nie lubić zapachu przetrawionego alkoholu. Niestety, u panów zazwyczaj nie kończy sie na jednym piwie, a na  kolejce w weekend, przy czym niedziela to megakac i nerwy pana .
Nie mam  nic przeciw lampce szampana w sylwestra czy urodziny, ale zasadniczo u panow nigdy nie kończy się na jednym ( kieliszku, butelce)
miłosc do bourbonów - chyba nie wierzę, w to co czytam....
Miłosć to ja mogę mieć do swoich rodziców czy ewentualnie, rodziny, na pewno nie do " alkoholi z wyższej półki" .
tak, zdaję sobie sprawę, że nie jestes ani Ty dla mnie, ani ja dla Ciebie - uciekałabym od takiego NORMALNEGO PANA jak Ty. Własnie na portalach randkowych jest pełno takich panow, uważających się za normalnych. 
A co do mojej poprawności językowej, to nie ma sprawy, możesz mi wskazać te zauważone przez ciebie błędy. 

Nie będziesz płacił za moją przeszłosć?  A ktoś Ci każe? Nie odpisujesz i juz.
Zasadniczo panowie za nic nie lubą płacić. Szkoda im nawet na maly bukiecik kwiatków.  Wolą kupic za to żonie na urodziny patelnię,  którą chciala miec, bo na starej patelni juz wszystko się przypala...Nie wspominając juz o bataliach o alimenty na swoje własne dzieci...

Za to ich pracowitośc niesłychanie wzrasta, gdy w domu są małe, płaczące dzieci. Wtedy to mają tyyle nadgodzin...no  i  ŚWIETNA WYMÓWKA - KTOS MUSI ZAROBIĆ NA TE PIELUSZKI I KAFTANIKI, SKORO ŻONA " SIEDZI W DOMU I NIC NIE ROBI" , haha....
a, że przy okazji koleżanka z pracy zawsze przy tym umalowana, zrelaksowana, usmiechnięta.. nie to,  co ten biedny kocmołuszek w domu, gdzie wieczny burdel, a zona "ciągle zmęczona''

180 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-31 19:42:59)

No, nic dziwnego, cataga, że Ty nie możesz znaleźć faceta, jak Ty z góry zakładasz, że wszyscy tacy źli big_smile Zastanawiam się tylko czasem, po co w ogóle szukasz? big_smile Wesołych Świąt Ci życzę smile

181 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-03-31 19:44:27)

santapietruszka, gdybym z góry zakladała, że wszyscy tacy zli, to bym nie szukala:D:D
Wśród moich znajomych jest kilka bardzo niedobranych małżeństw,  kilka małżenstw rozwiedzionych ( przemoc i alkohol w tle) ,kilka , ktore wyglądają na całkiem udane.  Tak średnio wyglądają na udane dwa z dziesięciu...

182 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 20:04:13)

cataga
Dyskusje z tobą chyba wielkiego sensu nie mają - masz swoją wizję i wbrew faktom będziesz przy niej trwać. Na dodatek nie wiem, który fragment twojej odpowiedzi skierowany jest do mnie, a który do Pirxa (ja np. nie pijam piwa, wina, burbonów i innych wynalazków, jak już to zwykłą czystą). I tak, alkohol jest dla ludzi, którzy potrafią z niego korzystać. A twoje traumy, to twoje traumy, nikt nie musi się do nich dostosowywać.

Skoro brak zainteresowania ze strony mężczyzn tak jest dla ciebie bolesny, to może zastanów się trochę nad sobą? Nad swoją agresywnością, nad mizoandrycznymi mitami, w które wierzysz (a nawet tworzysz). Wybacz, ale twój styl pisania, moim zdaniem, dowodzi wielkich problemów, które powinnaś rozwiązać podczas sesji z psychologiem, zanim zaczniesz się w jakieś związki pchać. Od takich osób jak ty - agresywnych, niesprawiedliwych, zgorzkniałych trzeba się trzymać na dystans.

Co do pisowni, mnie razi w twoich postach chaos, niechlujność (polskie znaki!), wersaliki (co w internetach oznacza krzyk), zła interpunkcja, a także nieprawidłowe stosowanie spacji przed np. przecinkiem czy znakiem kończącym cudzysłów.

183 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-31 20:04:44)

cataga napisał/a:

Mam prawo nie lubić zapachu przetrawionego alkoholu. Niestety, u panów zazwyczaj nie kończy sie na jednym piwie, a na  kolejce w weekend, przy czym niedziela to megakac i nerwy pana .
Nie mam  nic przeciw lampce szampana w sylwestra czy urodziny, ale zasadniczo u panow nigdy nie kończy się na jednym ( kieliszku, butelce)
miłosc do bourbonów - chyba nie wierzę, w to co czytam....
Miłosć to ja mogę mieć do swoich rodziców czy ewentualnie, rodziny, na pewno nie do " alkoholi z wyższej półki" .
tak, zdaję sobie sprawę, że nie jestes ani Ty dla mnie, ani ja dla Ciebie - uciekałabym od takiego NORMALNEGO PANA jak Ty. Własnie na portalach randkowych jest pełno takich panow, uważających się za normalnych. 
A co do mojej poprawności językowej, to nie ma sprawy, możesz mi wskazać te zauważone przez ciebie błędy. 

Nie będziesz płacił za moją przeszłosć?  A ktoś Ci każe? Nie odpisujesz i juz.
Zasadniczo panowie za nic nie lubą płacić. Szkoda im nawet na maly bukiecik kwiatków.  Wolą kupic za to żonie na urodziny patelnię,  którą chciala miec, bo na starej patelni juz wszystko się przypala...Nie wspominając juz o bataliach o alimenty na swoje własne dzieci...

Za to ich pracowitośc niesłychanie wzrasta, gdy w domu są małe, płaczące dzieci. Wtedy to mają tyyle nadgodzin...no  i  ŚWIETNA WYMÓWKA - KTOS MUSI ZAROBIĆ NA TE PIELUSZKI I KAFTANIKI, SKORO ŻONA " SIEDZI W DOMU I NIC NIE ROBI" , haha....
a, że przy okazji koleżanka z pracy zawsze przy tym umalowana, zrelaksowana, usmiechnięta.. nie to,  co ten biedny kocmołuszek w domu, gdzie wieczny burdel, a zona "ciągle zmęczona''

Kocmołuszek? Nie... ;-) Niech jedzie do SPA,kosmetyczki ,na siłownie, do Victoria's Secret. Kibel umyję, posprzątam, okna umyję (mój fetysz big_smile ) , wypiorę, poprasuję.
Tylko niech przestanie być Grumpy Cat big_smile

Zajęcie się dziećmi - z przyjemnością :-) Serio.Jestem ojcem.

Ale zgorznkniała, oceniająca, wiedząca lepiej kobieta tryskająca jadem za to że ktoś docenia np. drinka old fashioned z cytryną - NIEEEE>
Faktycznie lepiej uśmiechnięta koleżanka. Po co marnować życie z heterą ;-)? A niech siedzi i kaftaniki robi, tylko niech nie skwierczy nad uszami.Wszystko jest dla ludzi, z rozsądkiem :-)
Zgadzam się z EeeTam w punkcie : mieszasz wielu meżczyzn z jednym. Ergo -> wszystkie Twoje traumy skupiasz na jednostce :-).
To się leczy :-)

184 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-31 19:59:45)

cataga napisał/a:

santapietruszka, gdybym z góry zakladała, że wszyscy tacy zli, to bym nie szukala:D:D
Wśród moich znajomych jest kilka bardzo niedobranych małżeństw,  kilka małżenstw rozwiedzionych ( przemoc i alkohol w tle) ,kilka , ktore wyglądają na całkiem udane.  Tak średnio wyglądają na udane dwa z dziesięciu...

No ok, to jakiego Ty właściwie szukasz, skoro większość nie pasuje Ci już nawet po 1 wiadomości? Potrafisz konkretnie napisać?

Np. nie znosisz zapachu trawionego alkoholu, rozumiem, ja też nie przepadam, zresztą chyba nikt normalny się tym nie delektuje. Ale co, jak Ci się Twój własny pan młody spije na Twoim własnym weselu - o co nietrudno, nawet jak ma zasady, chyba że totalnego abstynenta szukasz - to co, rozwiedziesz się z nim na drugi dzień? Bo, sorry, ale takie wrażenie sprawiasz. Jak jakaś ostatnia hetera.

185 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-03-31 20:17:23)

no widzicie , panowie, udzielający sie na kobiecym forum; teraz to wy mi wyjasniacie, co się nie podoba u mnie. Oczywiście, że dla panow najlepiej, jak się kobieta z nimi zgadza,  nigdzie nie pisałam, że cokolwiek wiem lepiej - nie  dopowiadajcie sobie, czego nie powiedzialam. 

nie nie, nie ''kobieta tryskająca jadem'' za to że ktoś docenia np. drinka old fashioned z cytryną - NIEEEE>''  - tylko kobieta ośmielająca się uważać, że miłość mozna czuć do osoby, a nie do bourbona "z wyższej półki".   

Nie tryskam jadem, tylko informuję, że mi cos takiego nie odpowiada. No, ale jak kobiecie cos nie odpowiada i ośmiela się to powiedzieć, to zaraz jest heterą trującą jadem. Może panowie sami zastanowicie sie, jakiego wy języka używacie....
Nigdzie  w mojej wypowiedzi nie bylo oceniania, a informacja, że cos takiego mi nie odpowiada, nie jest dla mnie itp.  Mam wrażenie, że to panowie, nadinterpretujecie, to co piszę.  Nigdzie nie użylam słowa, ze " takie ochlejtusy z bourbonem" na przykład,  ale wy juz mieliście czelnośc nazwać mnie ''heterą plująca jadem". No coż, taki poziom rozmowy mnie równiez nie satysfakcjonuje, a  i takich "normalnych" osób to ja nie szukam. Tak samo, jak was zraża pani zaczynająca ten wątek, mnie zrażają takie postawy, jakie widzę u was, panowie.   

Wy uważacie się za normalnych koneserów bourbona, ja uważam, że co innego jest " miłosc do bourbona " a  co innego  ''drink z old fashioned ''na urodziny.... To pierwsze to dla mnie alkoholizm, to drugie to smakowanie ..

''Skoro brak zainteresowania ze strony mężczyzn tak jest dla ciebie bolesny"" naprawdę tylko i jedynie to wyczytałes z moich postów?
Ja UBOLEWAM, że interesuje się mną za wielu panow z tych, ktorymi ja nigdy nie będę zainteresowana. Bo wiekszosć  jest taka, jak właśnie wy,  milośnicy whisky i czystego alkoholu..

Niestety, nie zauwazylam rowniez zbyt wielu panow, ktorzy potrafią z umiarem korzystać z trunków.  Łącznie z moimi kolegami i znajomymi z pracy, zonatymi, sąsiadami itp.
Zaraz usłyszę, że żyję wsród nieciekawego towarzystwa. No niestety,  wiekszość ludzi  nie potrafi pic z umiarem. Naprawdę nie czytacie wiadomości - co chwile kogos policja łapie, jak jedzie po alkoholu...

186

cataga napisał/a:

no widzicie , panowie, udzielający sie na kobiecym forum; teraz to wy mi wyjasniacie, co się nie podoba u mnie. Oczywiście, że dla panow najlepiej, jak się kobieta z nimi zgadza,  nigdzie nie pisałam, że cokolwiek wiem lepiej - nie  dopowiadajcie sobie, czego nie powiedzialam. 

nie nie, nie ''kobieta tryskająca jadem'' za to że ktoś docenia np. drinka old fashioned z cytryną - NIEEEE>''  - tylko kobieta ośmielająca się uważać, że miłość mozna czuć do osoby, a nie do bourbona "z wyższej półki".   

Nie tryskam jadem, tylko informuję, że mi cos takiego nie odpowiada. No, ale jak kobiecie cos nie odpowiada i ośmiela się to powiedzieć, to zaraz jest heterą trującą jadem. Może panowie sami zastanowicie sie, jakiego wy języka używacie....
Nigdzie  w mojej wypowiedzi nie bylo oceniania, a informacja, że cos takiego mi nie odpowiada, nie jest dla mnie itp.  Mam wrażenie, że to panowie, nadinterpretujecie, to co piszę.  Nigdzie nie użylam słowa, ze " takie ochlejtusy z bourbonem" na przykład,  ale wy juz mieliście czelnośc nazwać mnie ''heterą plująca jadem". No coż, taki poziom rozmowy mnie równiez nie satysfakcjonuje, a  i takich "normalnych" osób to ja nie szukam. Tak samo, jak was zraża pani zaczynająca ten wątek, mnie zrażają takie postawy, jakie widzę u was, panowie.

Z tym że to wszystko wynika tylko i wyłącznie z Twojej wypowiedzi n.t. kocmołuszka i zapachu trawionego alkoholu itp.
Da się wypić tyle że to nie śmierdzi potem ;-)

Ocena : miecz obosieczny big_smile

187 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 20:16:05)

cataga
Nic nie rozumiesz... Zacznijmy od podstaw. W jaki sposób człowiek porusza się po portalu randkowym? Ano pewnie nie pisze do każdego kto się nawinie (no chyba że ma na celu tylko wyrwanie "pukawki" na jeden weekend). Brzmi to może brutalnie, ale to swego rodzaju kalkulacja - patrzysz na czyjś profil i oceniasz: tu plus, tu minus. Nie wiem jaki masz opis na portalu randkowym, ale jeśli w stylu postów z tego forum, to ja bym walił same minusy. I pewnie tak zrobi większość normalnych facetów. Więc zostają ci popaprańcy, którzy piszą do wszystkich. A Ty po korespondencji z takim jednym czy drugim popaprańcem, jeszcze bardziej się nakręcasz i stajesz się jeszcze bardziej agresywna, zgorzkniała i mizoandryczna.

Więc nie jest tak, jak twierdzisz, że mężczyzn bolą wymagania. Tylko, żeby wymagać, trzeba jeszcze mieć coś do zaoferowania - a ja nie widzę u Ciebie nic sensownego, co mogłoby przyciągnąć uwagę ogarniętego faceta.

ps.
Tryskasz jadem i to nie tylko w tym wątku.

188

EeeTam napisał/a:

cataga
Nic nie rozumiesz... Zacznijmy od podstaw. W jaki sposób człowiek porusza się po portalu randkowym? Ano pewnie nie pisze do każdego kto się nawinie (no chyba że ma na celu tylko wyrwanie "pukawki" na jeden weekend). Brzmi to może brutalnie, ale to swego rodzaju kalkulacja - patrzysz na czyjś profil i oceniasz: tu plus, tu minus. Nie wiem jaki masz opis na portalu randkowym, ale jeśli w stylu postów z tego forum, to ja bym walił same minusy. I pewnie tak zrobi większość normalnych facetów. Więc zostają ci popaprańcy, którzy piszą do wszystkich. A Ty po korespondencji z takim jednym czy drugim popaprańcem, jeszcze bardziej się nakręcasz i stajesz się jeszcze bardziej agresywna, zgorzkniała i mizoandryczna.

Więc nie jest tak, jak twierdzisz, że mężczyzn bolą wymagania. Tylko, żeby wymagać, trzeba jeszcze mieć coś do zaoferowania - a ja nie widzę u Ciebie nic sensownego, co mogłoby przyciągnąć uwagę ogarniętego faceta.

ps.
Tryskasz jadem i to nie tylko w tym wątku.

Nigdy nie myślałam, że kiedykolwiek zgodzę się z EeeTam. Jestem w szoku. Ale jak można by było dawać tu lajki, to bym mu dała.

189 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-03-31 20:34:23)

Eetam - no ty bys walił minusy, tak samo, jak ja Tobie. No i super.   Czujesz sie lepiej, że mi przywaliles, że takie cudo, jak Ty, nie chcialoby mnie?   
Nie wiem, jak Ty, ale ja równiez nie szukam pierwszego lepszego pana, który by mnie zechciał, bo jestem brzydka jak noc, o - jak to juz ustaliłeś - wrednym charakterze.   I nie szukam osób  - milosników bourbona i wódki, co też juz wiesz. I znowu tryskam jadem, bo mówię, co uważam.   Nie obrażam żadnego rozmówcy, natomiast po raz kolejny słysze tylko obelgi zamiast konstruktywnej krytyki.  Widzę, że  bardzo panów urazil fakt mojej awersji do picia- to też pozwala mi przypuszczac,że panowie, macie z tym jakis problem ( no co ładnie to tak, jak sie dopowiada, tak, jak wy to robicie wobec mnie?)

''A Ty po korespondencji z takim jednym czy drugim popaprańcem, jeszcze bardziej się nakręcasz i stajesz się jeszcze bardziej agresywna, zgorzkniała i mizoandryczna.''
wiecie panowie co? 
jestem ''agresywna '' i mizoandryczna wobec panów, ktorzy tak bardzo ''miłują'' alkohol, że musza o tym opowadać na portalu  - miłosć do alkoholi z wyższej półki  - ( milosć, nie upodobanie, smaczek, lubię czasami, tylko od razu milosć, zaraz napiszecie mi, że " czepiam sie " słówek) , do panow, którzy wobec kobiety, z ktorą dyskutują, obrażają ją per hetera i plująca jadem. Tak, zgadzam się, takich panów nie chciałabym spotkac na żywo...

190

cataga napisał/a:

Eetam - no ty bys walił minusy, tak samo, jak ja Tobie. No i super.   Czujesz sie lepiej, że mi przywaliles, że takie cudo, jak Ty, nie chcialoby mnie?   
Nie wiem, jak Ty, ale ja równiez nie szukam pierwszego lepszego pana, który by mnie zechciał, bo jestem brzydka jak noc, o - jak to juz ustaliłeś - wrednym charakterze.   I nie szukam osób  - milosników bourbona i wódki, co też juz wiesz. I znowu tryskam jadem, bo mówię, co uważam.   Nie obrażam żadnego rozmówcy, natomiast po raz kolejny słysze tylko obelgi zamiast konstruktywnej krytyki.  Widzę, że  bardzo panów urazil fakt mojej awersji do picia- to też pozwala mi przypuszczac,że panowie, macie z tym jakis problem ( no co ładnie to tak, jak sie dopowiada, tak, jak wy to robicie wobec mnie?)

''A Ty po korespondencji z takim jednym czy drugim popaprańcem, jeszcze bardziej się nakręcasz i stajesz się jeszcze bardziej agresywna, zgorzkniała i mizoandryczna.''
wiecie panowie co? 
jestem ''agresywna '' i mizoandryczna wobec panów, ktorzy tak bardzo ''miłują'' alkohol, że musza o tym opowadać na portalu  - miłosć do alkoholi z wyższej półki  - ( milosć, nie upodobanie, smaczek, lubię czasami, tylko od razu milosć, zaraz napiszecie mi, że " czepiam sie " słówek) , do panow, którzy wobec kobiety, z ktorą dyskutują, obrażają ją per hetera i plująca jadem. Tak, zgadzam się, takich panów nie chciałabym spotkac na żywo...

I to właśnie się nazywa nadinterpretacja oraz brak dystansu do siebie big_smile

Szach,mat :-)

191 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 21:11:22)

cataga napisał/a:

jestem ''agresywna '' i mizoandryczna wobec panów, ktorzy tak bardzo ''miłują'' alkohol, że musza o tym opowadać na portalu  - miłosć do alkoholi z wyższej półki  - ( milosć, nie upodobanie, smaczek, lubię czasami, tylko od razu milosć, zaraz napiszecie mi, że " czepiam sie " słówek).

Bardzo ci współczuję - życie kogoś kto zna tylko skrajności - alkoholizm lub abstynencja - musiało być trudne. I wiesz, ja np. kocham czytać. Więc jak widzisz, "kochać" można nie tylko ludzi.

Tak na marginesie - o alkoholu pierwsza wspomniałaś Ty, nie ja czy Pirx.

192

Ciekawy temat, chodzi  mi o alkohol.
Jak rozróżnić,  czy to już nadużywanie  czy po prostu ktoś się lubi napić przy okazji?
Ile to jest "za dużo alkoholu"? Czy da się to w jakiś sposób zmierzyć?
Ostatnio mam zagwozdke  w tym temacie.

193

balin napisał/a:
loulouw napisał/a:

Ale to mnie pytasz? Czy tak ogólnie pretensje do życia? No jakoś nie dopytują o majątki, tylko jak nam pisze Autorka przestają być zainteresowani. smile

Nie, to Twoje założenie, że kobieta z dziećmi musi szukać bankomatu.
Tak się zastanawiam nad tym i wydaje mi się, że może i faktycznie tak jest (skoro tyle mężczyzn tutaj o tym pisze )że właśnie na takich stronach randkowych glówną grupą są niezaradne życiowo matki i faceci z dużymi deficytami więc skoro tak to ciężko o to żeby te grupy mogły się uzupełnić.
Życie to nie porno, tu nie zawsze jest szczęśliwe zakończenie ( pewnie dlatego mężczyźni najbardziej lubią ten gatunek;) Nigdy nie byłam na takim portalu. Ale też mam 2 dzieci i może dlatego, że jestem niezależna finansowo i zarabiam więcej niż statystyczny Polak nigdy nie przeszłoby mi przez myśl, że facet może pomyśleć że szukam bankomatu/ojca/opieki. I może dlatego też, że nikogo nie szukałam to jestem dzisiaj bardziej szczęśliwa niż kiedykolwiek a w bonusie mam cudownego partnera.

Myślę droga autorko, że najpierw powinnaś zainwestować w swój rozwój osobisty, polubić siebie a nie wieszać się na kimś bo nikt tego nie lubi.

194 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-03-31 21:04:17)

rossanka napisał/a:

Ciekawy temat, chodzi  mi o alkohol.
Jak rozróżnić,  czy to już nadużywanie  czy po prostu ktoś się lubi napić przy okazji?
Ile to jest "za dużo alkoholu"? Czy da się to w jakiś sposób zmierzyć?
Ostatnio mam zagwozdke  w tym temacie.

Niby są opinie medyczne co do bezpiecznej dawki alkoholu (dziennie dla mężczyzny - 2 piwa lub cztery setki wina lub 1,2 setki wódki; dla kobiety - połowa tego; przy czym to max 5 dni w tygodniu). Jednak moim zdaniem, codzienne spożywania nawet tak małych ilości nie jest bezpieczne.

Ale chyba gdzieś był stosowny wątek.

195 Ostatnio edytowany przez balin (2018-03-31 21:13:31)

loulouw napisał/a:

Nie, to Twoje założenie, że kobieta z dziećmi musi szukać bankomatu.

Przefiltrowałaś sobie moją wypowiedź na swoje potrzeby. Napisałem, że każdy nawet średnio rozgarnięty facet tak uważa. To nie znaczy, że tak jest, bo to byłoby krzywdzące dla tych kobiet. Jak piszesz np. dla Ciebie.

Posty [ 131 do 195 z 204 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » PORTALE RANDKOWE co jest ze mną nie tak

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024