Znajoma uwamwia się na seks przez portale randkowe. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajoma uwamwia się na seks przez portale randkowe.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Znajoma uwamwia się na seks przez portale randkowe.

W ostatnim czasie moja dobra znajoma weszła w dziwny dla mnie schemat. Ciekawa jestem co o tym sądzicie.
Psychiatra do którego chodzi, zalecił jej by zaczęła umawiać się na randki dlatego, że latami nie spotykała się z nikim i miała odrzut do facetów.
Poleciłam jej portale randkowe. No i strasznie się w tym wszystkim rozhuśtała. Już drugi raz, facet przespał się z nią i porzucił a ona później dzwoni do mnie i płacze, że wszystko zepsuła. Dodatkowo jest tak, że jak się już w jakiegoś w kręci to zaczyna nie być sobą tylko myślami jest gdzie indziej - znaczy z nim. Jest nieprzytomna.
Tłumaczę jej że to co robi jest dla niej toksyczne, żeby konsultowała z terapeutą co wyczynia. Ona jednak twierdzi, że ma prawo tak robić (dla mnie uzywać ludzi) bo po tylu latach w celibacie ona musi się dowiedzieć co lubi i w ogóle to strasznie potrzebuje seksu. Powiedziałam jej wtedy - a co z Twoim ropaczą po tym wszystkim? Czy zdrowa część Ciebie chce używać i być używana? To stwierdziła że ona płakała tylko dlatego, że pomyślała, że oni pomyślą iż jest łatwa.

Dla mnie to jest jakaś chora sytuacja. A może patrzę przez pryzmat samej siebie i jest to niesłuszne? Może rzeczywiście po tylu latach w celibacie jej zachowania są prawidłowe?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Znajoma uwamwia się na seks przez portale randkowe.

Ten terapeuta sie dobrze czuje? Nie wiem, do mnie to nie przemawia absolutnie. Ale moze ja sie nie znam...?

3

Ten "psychiatra" poddał jej taki pomysł...umawianie na seks?

4

To psychiatra jej tak podpowiedziała. Terapie z terapeutką zaczęła na nowo od paru tygodni, ale sama przyznała, że wstydzi jej się mówić o pewnych sprawach.

Próbuję ją przekonać że źle robi, że powinna przerwac te randki, pochodzić na terapię i może za jakiś czas znów wrócić do randkowania. Że dla mnie te jej nowe stany to jest zapowiedź depresji i tego że zaraz wyrżnie glebę i będzie brodziła w błocie.

Ona że nie, że chodzi świadomie z nimi do łóżka bo jest napalona i że jej to krzywdy nie robi.

5

Psychiatra zaleciła umawianie się na randki bo bierze leki, lepiej się czuje, schudła i już może się z chłopami spotykac skoro tyle lat się przed nimi ukrywała. A tak tak się rozhuśtała że ląduje z nimi w łóżku a później ryczy. A później twierdzi że robi dobrze i że jest świadoma.

6

No na argument z serii...napalona...rady nie ma big_smile

Ile ona ma lat?Piętnaście chociaż skończyła?

7

Grubo po trzydziestce.

8

Niestety musi się samookreślić. Albo szuka przygodnego seksu dla rozładowania napięcia albo głębszej relacji a ta nie kończy się na majsterkowaniu przy majtkach. Ale twoja napalona przyjaciółka wie co robi a ciebie naiwną najwidoczniej w bambuko.

9

Jest dorosła...przynajmniej metrykalnie.
Czy dojrzała-śmiem wątpić,czy zaburzona- z pewnością.

Ale to moje zdanie.

10

No to się samookreśliła - chce poznawać, eksperymentować, z czasem znaleźć fajnego faceta. Tylko że jak się coś przykrego przytrafi jak ostatnio - po seksie powiedział jej że nie szuka przygód, że mogą się przyjaźnić - to miała takiego doła że ledwo się pozbierała. Ryczała, leżała... No ale po 3 dniach jej przeszło i twierdzi że tak chce dalej.

11

Leżenie i ryczenie, to najmniejszy problem...sama widzi,że jest narzędziem,ale tak chce,jej wybór.
Gorzej jak się zakocha,zajdzie w ciążę,albo przytuli w gratisie jakąś chorobę.Ale to też jej sprawa.
Jest takie powiedzenie,żyj i daj żyć innym...a niech się stuka do woli,skoro to cel jej życia big_smile

Jedyne co możesz zrobić to namawiać do pracy nad sobą.Ewentualnie nadstawiać rękaw do smarkania....no bo co więcej?

12

Nic do niej nie dociera, więc będzie robić jak chce. Czuję, że kiedyś powiem "a nie mówiłam?".

13

A może nie chodzi o to, że dokładnie TEGO chce, tylko o to, że nie potrafi nawiązać innej relacji? To jak wychodzenie z anoreksji. Gdy ktoś robi to bez opieki i zbyt agresywnie, wpadnie w bulimię, która wcale nie jest lepsza. Nie wiem, czy dobrze rozumiem sformułowanie "odrzut od facetów.".

14

Ze strachu przed mężczyznami czy też z jakiejś zawiści w ich stronę zaczęła tyć robiąc sobie z tego "ochronkę" przed nimi - tak mi to tłumaczy. To wygląda jakby wpadła z jednej skrajności w drugą.

15

Przy okazji ja zaczynam się czuc w jakimś sensie mentalnie wykorzystywana. Bo się przejmuję jak płacze po nich, bo muszę znosić to że jak się zabuja i tworzy iluzję na ich temat to ostentacyjnie czuje się lepsza i ignoruje w jakiś sposób moją obecność, bujając w obłokach. A pózniej twierdz że się czepiam i zaczynam czuć się jak wariatka która patzry przez swój własny, zakrzywiony pryzmat, na sprawy całkiem "normalne".

16 Ostatnio edytowany przez madoja (2016-04-03 16:05:06)

Nie do końca rozumiem co to Tobie przeszkadza?
To że płacze?

Jeśli płakała tylko wtedy raz, a teraz dobrze się bawi, to niech się bawi.
No chyba że płacze po każdym.
Jako przyjaciółka powinnaś jej doradzić: jeśli już decydujesz się na seks, wyciągaj z tego same dobre rzeczy, nie wplątuj w to poczucia winy; jeśli natomiast podchodzisz do tego tak emocjonalnie to znak, że nie powinnaś uprawiać z tymi facetami seksu.

Uważam że tak powinnaś podejść - z wyrozumiałością, empatią i zrozumieniem, że nie każdy jest taki jak Ty.  A nie z komentarzami "nie nienormalne i niemoralne, ty latawico!"

17

Madoja tłumaczę, że martwię się o jej zdrowie psychiczne bo wiem że leczy się na depresję a to jej wcale nie pomaga. Dziewczyna odrealnia się co jej nie służy.

18 Ostatnio edytowany przez Monoceros (2016-04-04 00:49:50)

A co jej służy? Czego ona potrzebuje? Jak myślisz, Poniedziałkowa?

Nie wiem, może jej jest potrzebna świadomość, że w tym momencie 90% osób na portalach randkowych szuka tylko i wyłącznie seksu. Jeśli ona tylko tego szuka, niech to określi od początku i tak umawia się z facetami, że i ona i on są świadomi, że jest to tylko wyłącznie przygoda erotyczna ograniczona jakimiś tam ramami, których się oboje trzymają, i że żadna strona nie oczekuje tutaj miłości/przyjaźni, tylko seksu. Wtedy oczekiwanie przyjaźni jest nadużywaniem drugiej osoby.

Jeżeli szuka związku, to też powinna mieć świadomość, że nawet jeśli znajdzie spośród tych pozostałych 10% kogoś, to nie od razu się zakocha i w ogóle wszystko będzie pięknie. Ktoś, kto nie ma doświadczenia w budowaniu związków, może mieć nadal nastoletnie wyobrażenie o tym, jak to działa, że pojawia się książę, przeżywają przygodę, całują się, a potem już tylko żyli długo i szczęśliwie.

Ja bym jej poradziła gruntowne zastanowienie się i spisanie sobie na kartce / w pamiętniku "CZEGO CHCĘ" - czego ona szuka w tych znajomościach? nowych znajomych? przyjaźni? seksu? męża? W każdym z tych przypadków - jakich zachowań oczekuje od mężczyzny? Co jest OK, co jest niedopuszczalne w kwestii zachowania, uczuć, osobowości, cech charakteru etc. Co ona chce włożyć do tej relacji? Jak widzi siebie za 3 lata? Polecam, możesz nawet dać jej takie zadanie, niech sobie to przemyśli, zrób z tego interwencję albo zabawę, jak chcesz.

Co do terapeuty, mógł albo 1) był idiotą albo 2) polecić jej "umawianie się na randki", co ona zrozumiała "umawianie się na przygodny seks w celu eksplorowania swojej seksualności".

Gdybym była na jej miejscu, to chyba chciałabym usłyszeć, że "kobieto, musisz dawać jasne sygnały PRZED spotkaniem; powiedz, że szukasz seksu i przyjaźni, że szukasz męża, że tylko eksperymentujesz". Że tylko w ten sposób ona zachowuje się fair w stosunku do tych mężczyzn, z którymi się spotyka (być może ten, o którym piszesz  - ona się rozpłakała, że zepsuła, a on czuł się źle, chociaż nic złego nie zrobił, przecież umawiali się tylko na seks... -- i w tym wypadku to jest wykorzystywanie ludzi). I że tak jest fair wobec siebie. JASNE SYGNAŁY, niech obie strony wiedzą w co wchodzą. (tylko najpierw ona niech wie, czego chce).

19

Nie moge sobie jakos wyobrazic terapeuty ktory poleca pacjentowi przygodny seks w ramach terapii. No nie jestem w stanie. Pacjent to przeciez człowiek z problemami. Spośród zdrowych osob nie kazdy człowiek jest w stanie taki seks uprawiać i zdecydować sie na takie cos w swoim zyciu bo moze z tego wyniknąć wiecej szkody niz pożytku - wiec tym bardziej osoba z problemami miała by sie bawić w cos takiego ? Śmiem wątpić... Moze tu chodziło o zwykle spotkania towarzyskie, kawa, kino, spacer basen etc w ramach przełamania sie w relacjach damsko męskich... Nie trzeba sie ładować do łóżka obcym facetom na drugiej randce yikes moze warto to koleżance uświadomić? A tak swoja droga to jest dorosła. Chyba wie co robi,  ktoś ją zmusza do tego seksu?

20 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-04-04 07:36:45)

Poniedzialkowa napisał/a:

Psychiatra do którego chodzi, zalecił jej by zaczęła umawiać się na randki dlatego, że latami nie spotykała się z nikim i miała odrzut do facetów.

Co jej miał doradzić, dla złamania oporu do mężczyzn wink,
rozumiem że portale randkowe, miały być po to żeby sobie wirtualnie "poćwiczyła", nabyła ogłady
a tu pyk, terapia poszła duży krok dalej, strasznie szybko ten upór złamała

Swoją droga ja tu nie widzę nigdzie, sugestii żeby wpaść w szaleńcze zaliczanie,

nadgorliwość gorsza od big_smile

21

Terapeuta, o ile nie był partaczem-idiota, miał zapewne na myśli tzw. wychodzenie do ludzi, umawianie się na kawe, pozbywanie sie uprzedzen wobec mężczyzn, a nie przygodny seks. To, ze Twoja kolezanka to inaczej w zyciu interpretuje, to inna para kaloszy. Podejrzewam, ze oprócz urazu do facetow, ma ona również niskie poczucie wartości i lapie się każdego objawu zainteresowania, idzie w lozko, bo sobie wkreca, ze "to ten jedyny", a potem...wiadomo, płakanie w rękaw.

To jest dorosla kobieta, wiec i tak będzie robic co chce, ale jako bliska przyjaciolka możesz jej probowac wytlumaczyc, ze to jaka fajna jest osoba, wcale nie zależy od ilości randek na które pojdzie. Ze powinna skupic się na sobie, na tym czego chce od zycia długofalowo, a nie czekac na ksiecia z bajki coby ja uratowal.

22

To psychiatra jej poradził żeby zaczęła przełamywać strach przed facetami i umawiać się na radnki. No i tak jak mówicie - poszła w to na całość. Dla mnie ona nie wie czego chce, tego co ją kopnął w pupę po seksie uważała za cudownego i chciała mieć z nim związek. A później płakała i miała masakre mentalną. No a trzy dni póxniej stwierdziła, że chciała tego seksu tylko nie chciała się przed sobą przyznać że tylko o to jej chodzi. NIE OGARNIAM JEJ MYSLENIA! Niech robi co chce. Gadałyśmy neidawno na imprezie. Twierdzi że patrzę na nią przez pryzmat własnych problemów i nie rozumiem tego że skoro nie miała seksu przez tyle lat to teraz ma prawo używać. Ok, jej sprawa. Zobaczymy jak psychika jej pierdyknie za kilka miesięcy takich przygód.

23

najwyraźniej zinterpretowała poradę lekarza na swój własny sposób.

24 Ostatnio edytowany przez kejter (2016-04-09 23:01:36)

To jest jej sprawa, z kim chodzi do łóżka, ona w ogóle wie, że Ty o jej sprawach intymnych piszesz na forum, prosiła o to? Jej też się dziwię, że Ci się zwierza z czegoś takiego, no ale co kto lubi. Jeżeli Cie denerwuje jej postępowanie/zwierzenia i nie chcesz juz tego słuchac to jej powiedz, że starałaś jej się pomóc, doradzałaś, ale że ona dokonuje własnych wyborów i skoro nie korzysta z Twojej pomocy to wolałabyś nie poruszać już z nią takich intymnych tematów, bo to do niczego nie prowadzi.

25

Ja bym ją postraszyła chorobą. Cholera, teraz każdy z każdym gzi się gdzie i jak popadnie, ale o konsekwencjach mało kto myśli. Kiedyś mówiło się, że to mężczyźni myślą kroczem, ale dzisiaj to już dogoniłyśmy kolegów. Albo nawet jesteśmy przed nimi.
Powiedz koleżance, żeby zrobiła test na przykład na obecność wirusa HPV. Nawet nie musi iść do lekarza, może zamówić do domu i pobrać próbkę samodzielnie. Niech zamówi test z e-wenerolog, odeśle i czeka na wyniki. Mniej stresujące niż u lekarza, ale zawsze jakiś niepokój w niej zostanie zasiany. I nawet jeśli okaże się, że jest zdrowa (miejmy nadzieję!), to może będzie miała nauczkę.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajoma uwamwia się na seks przez portale randkowe.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024