Kobieta 10 lat starsza, jak się do niej zbliżyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobieta 10 lat starsza, jak się do niej zbliżyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Kobieta 10 lat starsza, jak się do niej zbliżyć?

Witam.

Jestem tu nowy i chociaż nie bardzo wiem od czego zacząć to najprościej chyba będzie opisać wszystko w skrócie.
Od kilku tygodni spotykam się z kobietą starszą od siebie o prawie 10lat.
Ja mam 28, ona za chwilę 38. Na ten moment są to raczej spotkania niezobowiązujące. Mamy częsty kontakt, chodzimy do kina, na spacery, na kawie też byliśmy, ogólnie dużo rozmawiamy, łączy nas także zamiłowanie do sportu. Ma dziecko z poprzedniego związku.
Jest niezwykle ciepła, przyjazna i mądra a co więcej bardzo atrakcyjna, zdecydowanie mój typ kobiety. Zaczęło mi na niej zależeć. Problem w tym, ze w moim odczuciu ona postrzega mnie tylko jako przyjaciela lub bliskiego kolegę,  z którym może miło spędzić czas a ja nie do końca jestem tym usatysfakcjonowany. Pewnie to głupio zabrzmi, ale niezupełnie wiem jak do niej podejść jako kobiety. Mimo, że mam w tym zakresie pewne doświadczenie (z kobietami mlodszymi od siebie) to w tym wypadku trochę się pilnuję. Coś mnie blokuje i  to chyba świadomość, że jest jednak dość duża różnica wieku między nami i gdzieś mam takie obawy, ze ona nie potraktuje mnie poważnie. Ostatnio opowiedziałem o tym komuś, ale spotkałem się z dezaprobatą dla takiej relacji. Nie wiem czy takie związki mają przyszłość, ale nie chcę myśleć, ze jest to niemożliwe.

Może ktoś z was jest w stanie mi doradzić co zrobić, by ją do siebie zbliżyć?
Co myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta 10 lat starsza, jak się do niej zbliżyć?

Jak się do niej zbliżyć?
Okaż się odpowiedzialny.

3

No dobrze odpowiedzialny, ale w jakim sensie? Mieszkam sam, mam przyzwoitą pracę, mieszkanie, potrafię zadbać o partnerkę jeśli mi zależy. Również nie mam przeciwwskazań jeśli chodzi o dziecko. Nie było jeszcze ku temu okazji, ale myślałem też o tym, żeby zaproponować jej może wycieczkę jednodniową we trójkę (z jej synem) jak będzie trochę cieplej.

4

mrozek587 napisał/a:

No dobrze odpowiedzialny, ale w jakim sensie? Mieszkam sam, mam przyzwoitą pracę, mieszkanie, potrafię zadbać o partnerkę jeśli mi zależy. Również nie mam przeciwwskazań jeśli chodzi o dziecko. Nie było jeszcze ku temu okazji, ale myślałem też o tym, żeby zaproponować jej może wycieczkę jednodniową we trójkę (z jej synem) jak będzie trochę cieplej.

Być otwartym, odpowiedzialnym i nie traktować jej jak "starszej doświadczonej Pani" ale jak partnera bo wiem że możesz mieć jakieś zahamowania typu czy coś wypada. Kobieta to kobieta starsza czy młodsza :-)

Jestem w podobnym związku (ciut starszy od Ciebie jestem) jedyny problem który możesz mieć to później z dzieckiem jak zapragniesz własnego i problem wcale nie wydumany bo kobieta będzie starsza a jedno dziecko już ma. A ciąża w późniejszych latach wiadomo...

5

Wiem o tym, ale na pewne rzeczy nie mam wpływu więc pozostaje mi tylko zaakceptować ten fakt.
Poza tym ma fajnego chłopaka, którym bym się zaopiekował.
A Ty jesteś przykładem na to, że taki związek może się udać więc to mnie podbudowuje i daje nadzieję.

6

Umów się z nią na wino, po dwóch kieliszkach spróbuj ją pocałować. Jak będzie chętna, to się pocałować pozwoli i potem już poleci. Jak się uchyli, to już wiesz, że po ptokach.
As simple as that.

7

misiando napisał/a:

Umów się z nią na wino, po dwóch kieliszkach spróbuj ją pocałować. Jak będzie chętna, to się pocałować pozwoli i potem już poleci. Jak się uchyli, to już wiesz, że po ptokach.
As simple as that.

ja znam dwie pary, co kobieta jest starsza o 7 lat i o ...20! związki bardzo udane.

8

W moim otoczeniu zauważyłam, ze coraz więcej kobiet wiążę się z młodszymi facetami i chyba to nie ma takiego znaczenia. W Twoim przypadku, może to ona myśli, że jest dla Ciebie za stara i że bezpieczniej jest mieć tylko koleżeśnką relację niż się w coś pakować.
Mój partner też jest młodszy ode mnie ( 4 lata) Na początku też się tylko kolegowaliśmy, charakterologicznie jesteśmy do siebie podobni także dobrze się czuliśmy w swoim towarzystwie. I ja choć mam 33 lata wyglądam na mniej i ciągle ktoś mnie próbuje poderwać to mimo wszystko wydawało mi się cały czas, że on traktuje mnie tylko jako koleżankę i nie interesuje go związek ze starszą i dzieciatą i za bardzo nawet nie zastanawiałam się nad nim jako potencjalnym facetem. A dzisiaj jesteśmy najszczęśliwszą parą pod słońcem smile 
Ty tez musisz zaryzykować.

9

Słuchaj jeśli mogę Ci doradzić coś z własnego doświadczenia to czytaj uważnie... Taka Kobieta to Skarb aktualnie jestem w związku z dziewczyną która ma 42 lata, a ja mam 25 między nami jest 17 lat różnicy. Mieszkamy razem i jest naprawdę cudownie mało tego ona ma 2 dzieci z poprzedniego związku jej córka ma 19 lat, a jej synek 12 oboje Mnie zaakceptowali ja je traktuje jak swoje, ale nawiązując do Twojego pytania że Mną było napoczatku tak samo... Jak to będzie wyglądać? Czy jaj sobie ze Mnie nie robi? I co ludzie na to powiedzą? ale któregoś dnia samo od siebie przyszło, że powiedziałem jej co do niej czuje i pstryk zaczęło się to rozwijać bardziej i bardziej i bardziej do teraz jesteśmy szczęśliwa para. Wystarczy powiedzieć tak naprawdę co Ci na wątrobie leży i albo spotkasz się z akceptacja albo dostaniesz kosza... Naprawdę nie ma co się sugerować opiniami innych tylko idź za głosem serca i nie zwazaj na to co ktoś ci sugeruje...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobieta 10 lat starsza, jak się do niej zbliżyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024