Cześć,
takie moje osobiste przemyślenia, czy też takie macie wrażenie - ci, którzy korzystają z portali randkowych czy też apek, że dobre 70% osób w ogóle nie ma zamiaru się umówić, nie chce, siedzą na tych portalach chyba z nudów.
Wiem, że jest tutaj obok bardzo burzliwy temat randkowania przez internet, ale chodzi mi konkretnie o problem spotkań.
Jedna z dziewczyn z którą rozmawiałem od października, nagle zaczęła spotykać się ze znajomym który wrócił z wyjazdu zagranicznego z Kanady i nagle wielka miłość więc się nie umówiliśmy, a wcześniej niby chciała, ale tak chciałą i nie chciała - padał konkretny termin to omijała temat szerokim łukiem.
Druga niby wróciła do byłego, inna przestała się odzywać gdy tylko padły propozycje spotkań.
Ostatnio jedna do mnie pisze...(mieszka jakieś 30 km od mojego dużego miasta), że no nie ma czasu na wycieczki do miasta, jak faceci chcą się z nia spotykać to mogą do niej przyjeżdzać..trochę to dziwne, to jak ona chce stworzyć relację?
Generalnie mam wrażenie że sporo osób sobie siedzi, pogada i tyle, nie mają ochoty na spotkanie, albo jakiś okres przeczekania, pocieszenia/ przystanek od jednej relacji i za chwilę druga itd.
Ja zawsze uważałem że portal randkowy/apka to portal z ogłoszeniami tylko prezentujemy siebie, nie mieszkanie na sprzedaż czy samochód, tylko siebie. No ale podstawa to spotkanie (o ile się fajnie rozmawia)
Stad zastanawiam się dlaczego tak ciężko się umówić? I tutaj mówimy o sytuacjach gdzie na prawdę ta rozmowa biegnie fajnie, jeden tydzień drugi itd. a nie 2-3 zdania i nie ma o czym rozmawiac.
Tak jakby ktoś wchodzi na portal niekoniecznie żeby kogoś poznać, po prostu sobie na nim jest i tyle. Też tak uważacie? Takie chyba jakieś obecne czasy tych portali tego wszystkiego, że jakiś tam odłamek osób chce się spotkać, umówić, zobaczyć czy coś wyjdzie czy nie.
Inna sprawa, że na takim klasycznym portalu randkowym na literę S... od wielu miesięcy a może i lat? siedzą w kółko te same osoby, ciągle te same profile, jak nawet pojawi się ktoś nowy, to jest 2-3 tyg i konto zawieszone, usunięte itd.