Czy powinnam doszukiwać się problemu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy powinnam doszukiwać się problemu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Czy powinnam doszukiwać się problemu?

Jakiś czas temu, zaczepiłam pewnego młodego mężczyznę przez internet. Napisałam, że świetnie wygląda i urwałam temat. Postanowił się odezwać.
Od słowa do słowa dowiedziałam się, że jest z kimś w związku od dwóch miesięcy i nie jest typem zdradzającym.
Piszemy do siebie często, dobrze nam się rozmawia. Zwykle pisze jak jest w pracy. Mówił, że dziewczyna pozwala mu na kontakt z innymi ludzmi przez internet, a on sam ma kilku znajomych z internetu, którzy nigdy się nie widzieli a piszą do siebie.
No i ok. Dodam, że dzieli nas 100 km.
Zastanawiające jest dla mnie - i nie wiem czy to normalne - że on zaczął dzwonić do mnie. Robi to zwykle gdy jest sam, lub wychodzi do sklepu będąc u dziewczyny.

Czy to normalna sytuacja? Nie wiem co mam myśleć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powinnam doszukiwać się problemu?

Mysle ze Ty doskonale wiesz co myslec (ze to w porzadku nie jest....) i dlatego tu napisałaś. Skoro ma dziewczynę, odpuść. Warto byc przyzwoitym smile

3

To NIE JEST normalna sytuacja.
On ma dziewczynę.

Nie powinnaś w żaden sposób odpowiadać na jego zaloty.

4

Dlatego właśnie, w momencie gdy powiedział mi że ma dziewczynę, napisałam, że to niezdrowe dla jego związku by sobie tak ze mną często pisał. Ale... uparł się. A, że mi się miło gadało, to pisałam. Jednak coś mi tu śmierdzi i nie czuję się z tym dobrze. Poza tym zawsze wyzanawałam zasadę - szczęscia nie zbuduje się na cudzym nieszczęściu. Z drugiej strony pomyślałam, że związek to nie więźienie i można kontakty miec z innymi ludzmi, bez względu na płeć.

no ale smierdzi mi, on sobie ego pompujes czy co?

5

ysitap napisał/a:

Dlatego właśnie, w momencie gdy powiedział mi że ma dziewczynę, napisałam, że to niezdrowe dla jego związku by sobie tak ze mną często pisał. Ale... uparł się. A, że mi się miło gadało, to pisałam. Jednak coś mi tu śmierdzi i nie czuję się z tym dobrze. Poza tym zawsze wyzanawałam zasadę - szczęscia nie zbuduje się na cudzym nieszczęściu. Z drugiej strony pomyślałam, że związek to nie więźienie i można kontakty miec z innymi ludzmi, bez względu na płeć.

no ale smierdzi mi, on sobie ego pompujes czy co?

Nie sądzę, że on pompuje sobie ego. Może bada grunt, na ile jesteś chętna?
Sam fakt, że wydzwania do Ciebie często, korzystając z okazji, ukrywając to (jak podejrzewasz) przed swoją dziewczyną, nie świadczy o nim dobrze. Zależy też o czym rozmawiacie i w jaki sposób, jednak to trochę dziwne, że on wykorzystuje każdą okazję, żeby kontaktować się z innym ludźmi, zwłaszcza kobietami (nie wiesz, czy jesteś jedyną jego wirtualną, intensywną znajomością), to tak, jakby szukał okazji, ewentualnie ma jakieś niedobory emocjonalne lub towarzyskie.
Nie da się ukryć, że niestety, nieco się napaliłaś, mimo wszystko i fakt posiadania przez niego dziewczyny nie zniechęcił Cię.
Czy Ty byłabyś zadowolona, gdyby Twój chłopak zachowywał się podobnie?

6

Ten facet przekracza moim zdaniem pewne granice właśnie z uwagi na fakt, że wydzwania, gdy jego kobiety nie ma w pobliżu.
Skoro wyznajesz zasadę, że nie buduje się szczęścia na cudzym nieszczęściu - odpuść nieco.  Porozmawiaj z nim, jak Ty to widzisz, możesz powiedzieć, że masz wrażenie, że zachowuje się trochę nie fair w stosunku do swojej partnerki i nie chcesz w tym uczestniczyć. Niech Wasz rozmowy ograniczą się do literek, a telefonów nie odbieraj bądź odbieraj dużo rzadziej.

Chociaż, tak naprawdę, podoba Ci się to, nie? On najprawdopodobniej potrzebuje kobiecej atencji, stąd te jego wirtualne znajomości (nie łudź się, że jesteś jedyną taką kobietą, szczególnie, gdy jest taki przystojny).

Współczuję jego pannie.

7 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2016-09-30 17:29:12)

A nad czym tu dumać? Jeśli źle się czujesz w tym układzie, zakończ to. Proste jak drut.
Miałam kiedyś takiego żonatego kolegę z internetu. Dzwonił czasem do mnie, ale nigdy nie wyszliśmy poza granice przyzwoitości. Wiedziałam, że wykluczam wszelkie romanse i otwarcie mu o tym powiedziałam. Nie wiem, czy żona wiedziała o naszej znajomości, ale ja nie mam sobie nic do zarzucenia. Ani jemu zresztą.
Nie każda damsko-męska znajomość musi kończyć się w alkowie i nie każdy fajny facet musi być moim facetem.
Znajomość jakoś sama się rozluźniła i dziś ogranicza się do kurtuazyjnych życzeń na święta.

8

Ukróć to, jeśli chcesz być w porządku. Ja miałam podobną sytuację. Znajomość wyłącznie przez fb, my oboje w związkach. Po niecałym roku pisania ze mną (gdzie dla mnie to tylko koleżeństwo, nie kręciłam z nim, jedynie się sobie zwierzaliśmy z tego co u nas, doradzaliśmy sobie w problemach itp.), on rzucił swoją dziewczynę i namawiał mnie, żebym zrobiła to samo, wiadomo po co.

9

To ty pompujesz swoje ego - facet ma dziewczynę a ukrywa się żeby do ciebie dzwonić - musisz być zajebista, co nie?
On jest zwykła szują i zawsze taki będzie ale jak niski ty musisz mieć poziom że ci ten quasi związek odpowiada?

10

Dzięki za odpowiedzi.
Postanowiłam jeszcze trochę podrążyć temat, bo coś tam narzekał na tą swoją. Otóż oznajmł mi, że jest z nią po to żeby być, żeby nie być samemu. Że jej nie kocha, ale łatwiej jest razem. Ona jest po toksycznym związku i on. Kopara mi opadła. Co za dzieciak. Mówi mi, że jak znajdzie taką którą pokocha to odejdzie XDDD
Powiedziałam mu, że możemy pisać ale nie tak intensywnie jak do tej pory, bo mogę się zaangażować a nie chce. I skłamałam, że nie wierzę w przyjaźń damsko-męską. Uszanował mój wybór, i skoro nie wierzę w taką przyjaźń to on nie będzie mnie przekonywał XD

11 Ostatnio edytowany przez ysitap (2016-10-01 13:14:12)

Zablokowałam go na fb, powiedzialam ze nie chce sie z nim kontaktowac bo sie zaczynam przywiazywac - codziennie piszemy intensywnie. Powiem szczerze ze mi smutno. Tym bardziej ze jestem sama, czuje sie samotna. Dawno nikt nie dal mi tyle uwagi.

Jemu tez bylo przykro bo dawalam mu bardzo duzo uwagi. Ale nie moge sie z nim kumplowac. A on zaczal mnie wysysac. Wysluchiwalam zali o ex, doradzalam. No ale mnie by to zniszczylo z czasem.

12

Toja24 napisał/a:

Mysle ze Ty doskonale wiesz co myslec (ze to w porzadku nie jest....) i dlatego tu napisałaś. Skoro ma dziewczynę, odpuść. Warto byc przyzwoitym smile

Nie do końca się zgodzę z Toją. Nie jest tak, że z każdym facetem, z którym rozmawiam chcę się przespać, wiec nie podejrzewam każdego faceta, który rozmawia ze mną o takie myśli. Ale... na ogół nie mam problemu z rozróżnieniem rozmowy przyjacielskiej i flirtu erotycznego. Tak więc problem jak dla mnie jest w tym jak te rozmowy i pisanie wyglądają.

13

ysitap napisał/a:

, bo coś tam narzekał na tą swoją. Otóż oznajmł mi, że jest z nią po to żeby być, żeby nie być samemu. Że jej nie kocha, ale łatwiej jest razem. Ona jest po toksycznym związku i on. Kopara mi opadła. Co za dzieciak. Mówi mi, że jak znajdzie taką którą pokocha to odejdzie XDDD

Uwierzyłaś?
Facet działa schematycznie, próbuje Cię urobić. Wielu szukających wrażeń na boku sprzedaje kandydatkom na kochankę podobną historię.
Przecież nie powie wprost, że chce Cię tylko przelecieć.

14

Dobrze, ze sie odsunelas.
Chcialabys, zeby historia sie powtorzyla, ale z Toba w roli glownej ? To Ty jestes jego dziewczyna, a on ukradkiem rozmawia z inna/innymi ?

15

Pogoniłam dziada.
Może jemu jest miło w takim gadulskim układzie ale mnie ono nie przekonuje, wręcz zaczął mi obrzydzać jego charakter.
Co za człowiek...!

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy powinnam doszukiwać się problemu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024