Przeprowadzka lekiem na całe zło? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przeprowadzka lekiem na całe zło?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Przeprowadzka lekiem na całe zło?

Witam.

Chciałbym się Was poradzić, może ktoś podrzuci jakiś fajny pomysł lub sugestie.
Mieszkałem kilka lat zagranicą, od kilku miesięcy jestem w Polsce. Chwilowo pomieszkuje u rodziców robiąc dodatkowe uprawnienia.
Cały problem polega na tym, że jest to małe, rodzinne miasto i nie podoba mi się tu, nie planowałem nigdy wrócić na garnuszek rodziców i tego będę się trzymać. Jak tylko dokończę kurs to chciałbym się stąd wyprowadzić.

Zagranicą mieszkałem w dwóch większych miastach które żyło dzień i noc, 7 dni w tygodniu. Myślałem, żeby spróbować szczęścia w większych polskich miastach. Najbardziej po głowie chodzą mi Poznań i 3miasto. Jestem przygotowany na zakup mieszkania, z pracą w moim zawodzie nie przewiduje większych problemów, żeby znaleźć pracę i spokojnie się utrzymać.

Czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, czy w/w miastach warto ulokować się na dłużej? Może któreś lepsze? wink Nie znam tam nikogo jednak jestem osobą otwartą i aktywnie spędzam wolny czas, więc o nowe znajomości raczej byłbym spokojny.

Za wszelkie rady i sugestie będę wdzięczny.
Pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez adam_K (2016-07-26 12:10:44)

Odp: Przeprowadzka lekiem na całe zło?

Osobiście jestem fanem Torunia:)..ale..

Trójmiasto jest piękne, a i Poznań w porządku

Ceny mieszkań będą mniej więcej na takim samym poziomie. Poznań może być może trochę tańszy jeśli chodzi o te kwestie, ale jak i w Gdańsku poszperasz to i coś taniego znajdziesz.

Jeśli jednak masz pieniądze to osobiście z Trójmiasta wybrałbym na początek Gdańsk, ale głownie z takich względów, że jestem gorącym facetem i zawsze mi wręcz megagorąco, a w Gdańsku czuję taką ożywczą bryzę od morza:).  Oszczędnościowo możesz kupić też mieszkanie w Pruszczu Gdańskim wyjdzie Ci taniej, a do Gdańska łatwo dojechać stamtąd
Gdynia ładna lecz wydaje się droższa niż  Gdańsk..Na Sopot się jeszcze nie rzucaj..drogooo..ulala

3

Odp: Przeprowadzka lekiem na całe zło?

Dzięki za odpowiedź Adam, na pewno wezmę to pod uwagę!

Ogólnie planuję zakup kawalerki, na początek w zupełności mi wystarczy. Jednak bardziej chodzi mi o miejsce, gdzie są koncerty, parki, imprezy, fajne rozwiązania ścieżek rowerowych, klimatyczne puby czy też infrastruktura, która pozwala na niemęczące przemieszczanie się "po rejonie".
Sopot zawsze wydawał mi się miastem typowo turystycznym, weekendowe wypady i fajnie spędzony czas. Jednak, jak mówisz, ceny nieruchomości jak i życia są dość wysokie.
Gdańsk podoba mi się głównie ze względu na architekturę, morze też jest dużym plusem. Jednak często tam nie bywałem więc też ciężko mi ocenić, jak tam jest mieszkając na stałe.
W Poznaniu trochę częściej bywałem, ze względu na szkołę, którą tam robiłem swego czasu. Wydawało mi się (w odróżnieniu do innych Polskich miast), że życie płynie wolniej, ludzie wyluzowani, każdy ma czas na wszystko. Tak myślę, że można to w pewien sposób do Glasgow przyrównać.

Zapraszam do dyskusji : )

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przeprowadzka lekiem na całe zło?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024