Gwałt w dzieciństwie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Gwałt w dzieciństwie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Gwałt w dzieciństwie

Witam
Mam 22 lata i w wieku 14 lat zostałam zgwałcona przez kochanka matki w moim rodzinnym domu. Do tej pory byłam z tym sama. Teraz postanowiłam to zmienić gdyż duszenie tego w sobie doprowadziło mnie do skrajnej depresji.
Mam za sobą kilka prób samobójczych, wstręt do swojego ciała i niską samoocenę.
2 lata temu poznałam wspaniałego mężczyznę z którym chcę być szczęśliwa. Jednak dopóki nie uporam się z tą traumą nigdy nie będę szczęśliwa. To on namówił mnie na walkę z depresją. Jestem po wizycie u psychiatry, biorę leki na depresję. Czy to pomoże? Czas pokaże.
Wiem, że aby przejść przez tą traumę muszę przejść przez terapię u psychologa. Raz już próbowałam. Niestety trafiłam na bardzo kiepskiego psychologa, który wręcz przeciwnie mi zaszkodził.

Szukam przede wszystkim kontaktu do dobrego psychologa z zakresu molestowania seksualnego oraz grupy wsparcia z Lublina i okolic.
Czekam również na Wasze rady jak poradziłyście sobie z podobną traumą i jak udaje się Wam żyć na co dzień.
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: Gwałt w dzieciństwie

Witaj. Bardzo dobrze, że odważyłaś się na ujawnienie tej sytuacji, która była tajemnicą przez długi czas. Oczywiście terapia będzie odpowiednia. Na pewno Ci bardzo pomoże, ale niestety terapia żeby była dobra, musi być trudna. Przygotuj się na powrót do przeszłości, bo bez tego efektów nie będzie. Trzymam za Ciebie kciuki.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Gwałt w dzieciństwie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024