Witam, jestem tegoroczna maturzystka. W zwiaku z tym stoje przed waznym wyborem zawodowej drogi zyciowej. Zdecydowalam sie na studia; Etyka - mediacje i negocjacje (oprocz tego mam inne typy, ale ten jest moim ulubionym). Etyka uchodzi jako cos, co sie nie przydaje, bezsensowny i bylejaki kierunek. Co mam robic, jesli czuje ze to jest to, co chce robic w zyciu? Chcialabym sprobowac, ale nie wiem do konca czy to jest dobre wyjscie.
2 2016-06-21 20:43:13 Ostatnio edytowany przez KawaBezPapierosów (2016-06-21 20:43:54)
Jako osoba, która powinna niebawem kończyć studia radzę, by przemyśleć dwa, ewentualnie sto razy kierunek, na który chcesz iść. Nie tylko pod kątem zainteresowania (które może Ci się zmienić jeszcze tysiąc razy), ale też i pod kątem tego, co będziesz po tym robiła. Jakie są Twoje mocne strony? Czym się interesujesz? Jakie kierunki studiów rozważasz prócz wyżej wymienionego?
Przy każdym kierunku biorę pod uwagę co ewentualnie bede robiła po jego ukończeniu. Interesuje sie psychologia, relacjami między ludźmi, zjawiskami społecznymi.
Dziewczyno, studia nic nie dają! Skończysz studia i będziesz pracować na stacji Orlen w świątki, piątki i niedziele. Sądzisz, że dostaniesz dobrą pracę w zawodzie, który studiowałaś? Powodzenia
Nie no sory, ja tak cholernie cieszę się, że nie byłam, nie jestem i nie będę studentką. Nosi mnie HAHA