Pieniądze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Pieniądze

Witam was miłe Panie. Od razu napiszę, że jestem mężczyzną, lecz korzystam z tego forum gdyż oczekuję odpowiedzi od tej żeńskiej części internetu. Od 3 tygodni mam wspaniałą dziewczynę, jesteśmy szczęśliwi i się kochamy. Zaistniał jednak pewien wątek dotyczący pieniędzy. Moja dziewczyna chce dzielić rachunki na pół ( co szczerze mówiąc dam radę jeszcze zrozumieć), lecz problemem wg mnie jest to, że ona chce mi oddawać pieniądze nawet za prezenty z okazji urodzin, zbliżającego się dnia kobiet, swoją drogą wszystkiego najlepszego Panie, bez Was świat mężczyzn nie miał by sensu smile. I tutaj rodzi się moje pytanie dziewczyny: Jak przekonać moją ukochaną, że pieniądze nie są ważniejsze od niej ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-03-07 18:27:06)

Odp: Pieniądze

Tu raczej nie chodzi  o pieniądze, ale generalnie wasz związek. Takie maniakalne dążenie do dzielenia wszystkiego na pół, do nie bycia dłużnikiem, oznacza, że nie myśli w kategoriach związkowych "my", ale tylko "ja" i "ty", które stanowią bardzo słabą podstawę dla waszej wspólnej przyszłości. Nie przekonuj jej tylko do zmiany podejścia do pieniędzy, ale całościowo do Ciebie i do idei związku.

3

Zanim do czegokolwiek swą, ledwie od 3 tygodni, dziewczynę będziesz przekonywał, zapytaj ją o przyczyny takiego zachowania.

4

Ups, czas mi umknął big_smile Rzeczywiście za wcześnie na zaangażowanie. Przyjdzie z czasem.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024