list ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: list ...

Jestem w sytuacji, ze spotykałem się z dziewczyną. Zapowiadało się, że coś z tego będzie ale znajomość się rozluźniła
choć ja nigdy nie wyrzuciłem jej z głowy.
Teraz jestem w sytuacji, że ze względu na moją sytuacje zdrowotną (będę miał zabieg u niej w szpitalu) odnowiliśmy kontakt.
Widzieliśmy się wczoraj po paru miesiącach ale nie potrafiłem zdobyć się na rozmowę o tym jak potoczyła się nasza relacja.
Teraz mam wybór albo spróbować ją jeszcze jakoś spotkać jeszcze na moment, nie wiem podjechać pod pracę i spróbować
porozmawiać (jest to na pewno odważne ale ta druga osoba jest raczej zaskoczona) albo napisać to, w krótkim liście (pewnie
jest to niemęskie choć mówi się, że jak nie potrafi się czegoś wypowiedzieć to trzeba to napisać ale przynajmniej ta druga
osoba ma szansę zapoznać się z tym w spokoju). Karteczkę mógłbym jej jakoś dać w szpitalu bo mamy się zobaczyć ale nie
sam na sam.
Mam tylko jeden dzień na zrobienie czegoś, a nie chcę zostać po prostu z tymi niewypowiedzianymi myślami, uczuciami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: list ...

Pogadaj z nią

3

Napisz, bądź porozmawiaj. To zależy czy lepiej jesteś w stanie wyrazić się na żywo, czy wolisz na piśmie. Jeśli na piśmie, to tak czy siak poproś ją o rozmowę później. Lepiej tak, niż słać listy w nieskończoność.

4

Porozmawiaj.
Pisanie kiepsko ci idzie.

5

Ja bym Ci polecała napisanie listu.

Po pierwsze, Ty sam możesz poczuć się bardziej komfortowo, otwierając się przed nią, ale nie "w czasie rzeczywistym".
Po drugie, pewnie wyrazisz swoje przemyślenia w pełniejszy sposób, poświęcając te dwie godziny na przelanie ich na papier. Podczas mówienia istnieje ryzyko, że o czymś zapomnisz (i będziesz sobie potem przez kolejne miesiące wypominał, że czegoś nie dopowiedziałeś), zdenerwujesz się, żyjesz nie takich słów. Ważne jednak, byś list napisał w skupieniu i starając się być precyzyjny oraz łagodny w słowach, zminimalizował ryzyko nieporozumień.
Po trzecie, dziewczyna zapozna się z Twoimi słowami w spokoju. Może się zdarzyć, że w chwili, gdy zbierze Ci się na wyznanie, będzie zabiegana, zmęczona, rozkojarzona, zdenerwowana - i po prostu źle zinterpretuje Twoje wyznania czy nawet nie będzie w nastroju, by ich wysłuchiwać,
Po czwarte, stworzysz pamiątkę. I choćby powiedziała "nie", to schowa list do szafy, wyciągnie za rok i pomyśli "Łał, był w moim życiu taki romantyk...".

Wada: musisz być precyzyjny w doborze słów, bo muszą przekazywać nie tylko treść, ale też emocje, które w rozmowie wyraziłbyś tonem głosu czy mimiką.

6

Hmm, no to jest 2:2 smile

7

listy niemęskie? bzdura! Napisz! smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024