Zaproszenie na kawę a 'na kawę' - jak odróżnić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zaproszenie na kawę a 'na kawę' - jak odróżnić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zaproszenie na kawę a 'na kawę' - jak odróżnić?

hej  smile

kiedyś kawa była dla mnie kawą i nie widziałam w tym żadnych podtekstów, ale potem się sparzyłam... aby uniknąć niezręcznych sytuacji chciałabym być teraz nieco ostrożniejsza  tongue tongue

dlatego chciałabym Was zapytać jak odróżnić propozycję niezobowiązującej kawy od 'kawy' w szerokim tego słowa znaczeniu?  tongue

kilka dni temu złożyłam konto na portalu Badoo (już usunęłam  tongue) oraz na Zaadoptuj Faceta - z nudów, ciekawości i samotności  wink co mogę zauważyć do tej pory - że faceci dzielą się na 2 grupy:

I - dużo rozmawiają, chcą poznać, ale nie wychodzą na razie z propozycją żadnego spotkania
II - przy pierwszej rozmowie proponują kawę, kino...

takie propozycje odrzucam, odwlekam w czasie, bo wydaje mi się, że to za szybko... o wiele bardziej wolałabym spotkać się z facetem z I grupy, z którym już trochę tak jakby się znam, wiem, że mamy o czym rozmawiać  wink

jestem dopiero bardzo początkująca jeżeli chodzi o poznawanie ludzi online - nie wiem czy moja metoda jest dobra, czy może za bardzo schematyzuję...?

jakie Wy macie doświadczenia Dziewczyny?  :*

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-02-26 13:23:55)

Odp: Zaproszenie na kawę a 'na kawę' - jak odróżnić?

Jak ktoś zakłada konto na badoo to samo to oznacza, że jest to "kawa".

3

no raczej z facetami z II grupy też bym się nie umówiła

4

a może czasem warto i z I i z II?

5

Pamiętajcie dziewczyny, że ogólny trend lansowany przez nauczycieli podrywania, fora o tej tematyce, blogi itp. mówi jasno:

"należy dążyć do jak najszybszego spotkania na żywo, a środki komunikacji ekonomicznej są tylko narzędziem do umówienia się"

tyle w temacie naciskania przez faceta na jak najwcześniejsze "wyjście na kawę",
po prostu tak się rozeszło w męskim świecie, by nie zwlekać, bo jeszcze ktoś sprzątnie "target", albo sama się rozmyśli.

6

Mirko_81 napisał/a:

środki komunikacji ekonomicznej

"elektronicznej " miało być

7

Kiedyś przez krótki czas miałam swoje konto na jednym z portali. I ja dażyłam do spotkania. Z tym że nie kręci mnie pisanie. Niby jestem już z internetowego pokolenia i za czasów mojej młodości triumfy święciło Gadu-Gadu i rozwijała się nasza  klasa, a potem FB, ale do mnie to nie przemawia i już. Konto zlikwidowałam po mniej niż miesiącu i po pierwszej randce z taką jak ja świeżynką (czyli też nowicjuszem w świecie internetowych randek). Jesteśmy już razem blisko 3 lata więc to chyba miłość jest, może na dłużej smile Jakbym wierzyła w przeznaczenie to pewnie na nie zwaliłabym winę ale nie wierzę, więc to chyba w połowie przypadek i w połowie działanie. Jak w bajce starohinduskiej.

8

Ja mam za sobą parę internetowych znajomości. I zgodzę się z tym, że facetów można podzielić na dwie kategorie, jednak dla mnie jest jeszcze trzecia - faceci, którzy chcą Cię poznać i nie nalegają na jak najszybsze spotkanie się. I to właśnie z tej kategorii facetów "wybierałam".
Jak napisał do mnie facet z I kategorii, to ok.. można sobie popisać o d... Marynie. Jak napisał do mnie facet z II kategorii, który po 2-3 zdaniach, albo po prostu po pierwszym "zapoznaniu się" od razu proponował spotkanie, to automatycznie kończyłam z nim znajomość. Dziękowałam za rozmowę i życzyłam owocnego szczęścia w znalezieniu chętnej na kawkę, herbatkę, ciasteczko czy... wino do jego mieszkania! Niestety i takie elementy się zdarzały "oczywiście, tylko lampka wina zapoznawczego, nic więcej"... taaa... . I mężczyźni z kategorii III, którzy z chęcią porozmawiają i nie nalegają na spotkanie od razu. Chcą Cię "poznać" choćby przez formę komunikatora, ale żeby mieć jako takie pojęcie o Tobie. I tak właśnie poznałam swojego obecnego faceta. "Zapoznawałam" się z nim przez okres dwóch, bądź trzech miesięcy, ciągle w formie internetowej. I jestem z nim już prawie półtora roku. Numer telefonu podałam też jakoś po miesiącu, może trochę później. Aaach, a co do nr telefonu. Są też tacy, którzy od razu podają swój nr. Takich typków też unikałam. Bo skoro mi od razu podał swój numer telefonu, to mógł podać 100 innym kobietom, a takim osobom się nie ufa. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam

9

Wg mnie nie da się tego odróżnić. Znajomości internetowe niestety maja to do siebie, że każda strona może się przedstawić i opisać jak tylko chce. Na pewno jednak zwiększona ostrożność i podejrzliwośc ci nie zaszkodzi, przynajmniej na poczatku smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zaproszenie na kawę a 'na kawę' - jak odróżnić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024