Zaproszenie na kawę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zaproszenie na kawę

Dzień dobry Państwu smile

Pytanie może śmieszyć, ale myślę, że Panie z Forum pomogą nieśmiałemu osobnikowi wink

Na jednym z forów tematycznych od jakiegoś czasu wymieniałem się opiniami z różnymi osobami. Wyjątkowo zainteresowało mnie podejście i światopogląd jednej z Użytkowniczek. Nigdy się nie widzieliśmy, znamy się tylko z poruszanych tematów. Na priv wysłałem zapytanie czy zgodziłaby się na kawę w dowolnie wybranym przez nią miejscu w Poznaniu, gdyż jej poglądy są zbieżne z moimi i bardzo chętnie bym ją poznał. Odpisała, że musi przemyśleć i prosi o trochę czasu. Później dodała, że wynika to z faktu, iż nie spotyka się z anonimowymi mężczyznami.

Odpisałem, że ją rozumiem.
Teraz pytanie. Czy Waszym zdaniem kompletnie mnie spławiła? Ile przyjąć za minimum czasu do zastanowienia? Nie chcę wyjść na natręta, więc nie naciskam i nie dopytuję jej.

Naprawdę wydaje się osobą na poziomie, więc trochę szkoda byłoby to zepsuć sad

Dziękuję za komentarze smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaproszenie na kawę

Nie traktowałabym tego jako kompletne spławienie. Jeśli kobieta  zastanawia co zrobić to zwróci uwagę na Twoje posty, jak się zachowujesz na forum, co i jak piszesz. Rozmawiając z nią na Forum pozwolisz  lepiej się poznać, a wtedy ona łatwiej podejmie decyzję. Przy codziennych rozmowach tydzień-dwa powinny jej wystarczyć.

3

Gdyby chciała odmówić kategorycznie napisałaby pewnie "nie, bo nie spotykam się z anonimowymi mężczyznami".
Skoro chce to przemyśleć to jedną z możliwości jest, że nie ma w zwyczaju spotykać się z nieznajomymi, ale jednak coś i ją urzekło w Twoich wypowiedziach wink

Moim zdaniem najlepiej jeśli będziesz zachowywał się naturalnie, tak jak wcześniej, przed złożeniem propozycji. Jeżeli nie udzieli odpowiedzi a Tobie nie będzie dawało to spokoju możesz tak po upływie miesiąca* podpytać delikatnie, czy może zastanawiała się co do Twojej propozycji.

*niewykluczone że cały miesiąc to słaba opcja - mówię że swojego punktu widzenia. Mnie by taki interwał czasowy między pytaniami odpowiadał, ale mam specyficzne podejście do czasu wink

Zaciśniaj kontakt na forum.
Przejdź na pisanie bezpośrednie (jeśli się zgodzi).
Powtórz po jakimś czasie zaproszenie.

Tylko uważaj, kontakt osobisty jest zwykle rozczarowujący i kończy znajomość także tą internetową.

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-03-12 09:42:02)

Ale on z nią żadnej znajomości póki co nie ma.
A szansa że  gruszki czy pietruszki dziewczyna  z nim się spotka bo mają wspólne poglądy to chyba na wiecu wyborczym.

6

Niekoniecznie całkiem z gruszki, fakt - zależy czy dziewczyna w ogóle dopuszcza taką możliwość, a tu wydaje się, że przynajmniej ją rozważa.

Znam  trochę  przypadków przyjaźni (ba, małżeństwa nawet wink ) nawiązanych właśnie dzięki portalom tematycznym/forom choć pierwotnym celem jest dyskusja i rozwijanie zainteresowań  a nie szukanie znajomości.
Powiedzmy trochę tak, jak idzie się na kółko robót ręcznych niby w celu wydziergania szalika, ale można przy okazji kogoś poznać big_smile wink

Zależy od stopnia otwartości i ewentualnych potrzeb obydwu stron.

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-03-12 11:35:16)

Ko

trx napisał/a:

Niekoniecznie całkiem z gruszki, fakt - zależy czy dziewczyna w ogóle dopuszcza taką możliwość, a tu wydaje się, że przynajmniej ją rozważa.

Znam  trochę  przypadków przyjaźni (ba, małżeństwa nawet wink ) nawiązanych właśnie dzięki portalom tematycznym/forom choć pierwotnym celem jest dyskusja i rozwijanie zainteresowań  a nie szukanie znajomości.
Powiedzmy trochę tak, jak idzie się na kółko robót ręcznych niby w celu wydziergania szalika, ale można przy okazji kogoś poznać big_smile wink

Zależy od stopnia otwartości i ewentualnych potrzeb obydwu stron.

Nie to miałam na myśli. Oczywiście że takie znajomości istnieją i sama takie mam:)
Bardziej chodziło mi o to, że jeżeli na tym forum oni nie wymieniają myśli, a On nagle stwierdza, że mają takie same poglądy na życie bo kiedyś tam się z nią zgodził, to nie sprawia, że przestaje być dla niej obcą osobą
Mimo wszystko forum dyskusyjne to nie portal randkowy, gdzie z zasady dąży się do poznawania kogoś w realu, taki jest cel.
Poradę dla kolegi miałabym taką jak Dominika.
Co do rozczarowań, pewnie można zawsze się rozczarować w realu to też nieuniknione.zalezy czy aparycją czy osobowością:)

Tu mamy słynny dylemat  gdzie są dla kogoś te drzwi do wejścia w znajomość
Charakter czy wygląd?
Dla mężczyzny to oczywiste, spostrzegł kogoś o akceptowalnych poglądach i chce sprawdzić w realu, czy zaakceptuje cielesną powłokę.:)
Tylko co na TEN moment on ma jej do zaoferowania?

8

Dziękuję wszystkim za wsparcie w temacie smile

Na dzisiaj wygląda to w ten sposób, iż przeszliśmy na prywatne rozmowy. Wymieniliśmy się zdjęciami, była ciekawa jak mam na imię, gdyż do tej pory każde używało wyłącznie nicków.
Okazało się, że oboje kochamy fotografię. No i tym samym ona zaczęła obserwować mnie na Instagramie, a ja ją.

Niestety jest to bardzo zły czas na rozwijanie jakiejkolwiek znajomości. W kraju panuje koronawirus, więc oczywistym jest, że większość koncentruje się teraz na swoich najbliższych.

Łapię się na tym, że chciałbym, aby to z jej strony nastąpiło zagajenie rozmowy. Staram się zachowywać dystans i odzywam się max. 2 razy dziennie.
Dzisiaj na przykład wysłałem jej życzenia spokojnego dnia, a wczoraj wieczorem zapytałem jak minął dzień i jak w Poznaniu wygląda teraz sytuacja z wirusem.

Nie chcę wyjść na faceta typu "needy". Nie wiem czy wstrzymanie kontaktu z mojej strony na kilka dni sprawi, że to ona się odezwie pierwsza, a może jest to niezbyt mądre? sad

9

jesli czujesz ze jestes needy to prawdopdobnie jestes.
dobra widomosc- mozesz się troche zdystansować i pewnie ją to zaintryguje
zła wiadomosc- to działa tylko na chwilę i jesli jestes needy to prędzej czy pozniej i tak wyjdzie szydło z worka i to spieprzysz.
rozwiazanie- przestan byc needy.

10

Jeżeli "łowisz" uzytkowniczki na jakims normalnym forum tematycznym i od razu wyskakujesz z orpozycja kawy to nic dziwnego, ze wiekszosc sie zrazi. Tez mialam takie sytuacje, gdzie siedząc na normalnym forum o np. fotografii dostawalam całe listy o tym jak to wygladam na ciekawą osobę i że uzytkownik chce mnie blizej poznać. Szkoda, że nie przyszlam na forum o fotografii zeby robic sobie szybkie randki. Co innego umowic sie z kims z kim ogolnie poznalam sie prywatnie, przegadalam online duzo godzin itd a co innego cos takiego.

11

Teraz to i tak słabo z wyjściem na kawę gdziekolwiek, chyba że umówicie się na stacji paliw big_smile jakby rozmowy przez internet się kleiły to ja bym zaproponowała wspólne picie kawy na skype.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024