Witam.
Zdecydowałam sie napisać bo to co się wczoraj wydarzyło sprawiło że jestem załamana. Jestem ze swoim narzeczonym od 2 lat. Bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Moim problemem jest jego matka. Odkąd ją poznałam już wiedziałam że będzie ciężko z nią o normalne relacje. Uważa ze jestem złą kobietą dla niego( jestem w trakcie nauki, mam dobrą prace, finansowo jestem niezależna. ). Ciągłe awantury z nią i namawianie mojego partnera na mnie mnie wykańcza. Usłyszałam od niej ze mnie nienawidzi i chętnie by mi zrobiła krzywdę . Nie ukrywam że przeszła mi myśl o rozstaniu ale nie porafie bo za bardzo go kocham. Proszę o radę bo nie wiem co mam robic .
No ja bym mimo wszystko odeszła, tak duży problem na starcie oznacza tylko problemy w przyszłości.
Odejście poza tym może Ci pokazać jeszcze jedną rzecz - czy Twój partner jest w stanie wybrać i to wybrać Ciebie - i czy pępowina pomiędzy nim a matką może zostać zerwana.
Mój partner zerwał kontakt ze swoją matką na dwa miesiąca. Te dwa miesiące były cudowne zero stresów i zmartwień co jeszcze wymyśli. Ale niestety sama się odezwała.
Matka twojego narzeczonego zachowuje się tak, bo czuje że może. Gdyby twój narzeczony zabronił jej grożąc że zerwie z nią kontakt, to ona siedziałaby cichutko i nawet przed samą sobą nie przyznałby się że czuje niechęć do ciebie. Jak ona będzie traktować cię teraz i w przyszłości zależy tylko i wyłącznie od niego. Ale chyba on jej nie zabrania, a jeżeli zabrania to bardzo słabo. Zastanów się czy mu na tobie zależy. Jeżeli nawet mu zależy, ale jest podporządkowany swojej matce to tak będzie wyglądać całe twoje życie, dasz radę to znosić?
Pogadaj z nim o swoim problemie i nakłoń do rozmowy z matką. Jeśli to nie poskutkuje to ja bym na Twoim miejscu stanowczo zarządała aby jakoś wpłynął na nią bo w przeciwnym razie będziecie musieli się rozstać.
Bądź stanowcza.
A jak się układają relacje matki Twojego narzeczonego z jej mężem? Bo jeśli są złe to prawdopodobnie jest to przyczyną problemu. Wiele matek nie potrafi się wtedy pogodzić z faktem, że dla ich synka ktoś inny jest teraz najważniejszy. Poza tym gdybyś mogła coś więcej na jej temat napisać np. co na jej temat mówi Twój narzeczony, jak ich relacje wcześniej wyglądały i czy ona ogólnie jest dobrą kobietą tylko do Ciebie ma taki stosunek, czy może ma taki straszny charakter.