Nauka języka niemieckiego proszę o porade - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Nauka języka niemieckiego proszę o porade

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Nauka języka niemieckiego proszę o porade

Witajcie. Drogie Panie prosze o poradę czy mozna opanować język niemiecki w 6 miesięcy by móc porozumieć się z Niemcami zrozumieć co mówią do mnie i moc w miarę możliwości złożyć sensowne zdanie?  Proszę powiedzieć czy kursy do samodzielnej nauki to dobry pomysł? Ile godzin dziennie należy poświęcić by opanować chociaż podstawy. I jak jeszcze wzbogacić swoją naukę. Czy faktycznie oglądanie niemieckiej tv pozwala na obeznanie się z językiem.  Znam bardzo słabo język jedynie proste zwroty naprawdę krótkie zdania. Może któraś z Pan ma porady? Byłabym bardzo wdzięczna.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ślimaczyca (2016-01-31 15:48:55)

Odp: Nauka języka niemieckiego proszę o porade

Mieszkam w Niemczech i uczę niemieckiego i mogę Ci powiedzieć, że po 6 miesiącach regularnej i intensywnej nauki będziesz umiał jako-tako mówić, ale ciężko będzie ze zrozumieniem Niemców. Telewizję, radio, jasne, oglądaj, ale po pół roku też nie nastawiaj się, że po pół roku będziesz oglądać filmy po niemiecku smile to raczej pomaga w osłuchaniu się z językiem, nauczeniu się wyłapywania znanych już słówek.
Polecam szkołę językową/nauczyciela, samemu trudno nauczyć się języka od zera, szczególnie w tak krótkim czasie.

3

Dziękuję serdecznie.

4

Ja proponuję częste oglądanie tv niemieckiej,  ale na początku bajki ( serio), jeśli to możliwe słuchanie radia niemieckiego lub/oraz jakiś nagrań po niemiecku najczęściej jak się da. Podczas jazdy samochodem, podczas gotowania itp. A także czytanie po niemiecku jakiejś książki, którą dobrze się zna po polsku. Rozmówki niemieckie, nauka online. No i przydałby się jakiś korepetytor, zwłaszcza na początek. Na cud w pół roku bym nie liczyła ale przy dużej motywacji można stworzyć fajny fundament do dalszej nauki już w Niemczech, a tam powinno być już ciut łatwiej. Powodzenia

5

oczywiście że sama napewno się nauczysz mówić, potem tylko się podszkolić, na pewno sobie możesz utrwalić słówka itp zwroty.  Codziennie powtarzaj po pół godziny i na pewno dużo zapamiętasz. Ja tak z angielskim robiłam.

6

Ja sama nauczyłam się i owszem na zasadzie ali jeść ale sr..ac:) telewizja dużo daje ale mi cierpliwości i wytrwałości zawsze  brakowało. Od października mój syn szedł na kurs niemieckiego wiec z racji tego, że przez ostatnie lata mieliśmy trochę rozłąki, poszłam z nim. Mój syn ubaw ma po pachy bo mówi, ze w żadnym kinie tego nie grali:) matka z synem w jednej ławce! ale efekty są zadziwiające.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Nauka języka niemieckiego proszę o porade

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024