Życie w Danii. Mąż duńczyk. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Życie w Danii. Mąż duńczyk.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Życie w Danii. Mąż duńczyk.

Cześć Dziewczyny smile
Nie wiem, czy znajdą się tu kobiety mieszkające w Danii, ale warto spróbować.
Obecnie mieszkam w Polsce. Za rok kończe studia i wychodze za mąż za duńczyka. Tydzień temu się zaręczyliśmy i oboje nie możemy doczekać sie wspólnego życia. Jesteśmy razem bardzo szczęśliwi. Po skończeniu tego ostatniego roku studiów wyjeżdzam na stałe do Danii. Znam nieco ten kraj - od 5 lat wyjeżdzam tam na wakacje do pracy lub po prostu w odwiedziny do mojej mamy. Moja mama pracuje w Danii od paru lat.
Czy któraś z was mieszka w tym kraju? Mogłaby opisać swoje odczucia? smile Może któraś z Was ma męża duńczyka ? smile
Pozdrawiam serdecznie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Życie w Danii. Mąż duńczyk.

Witaj
   Gratuluje znalezienia drugiej połówki, niestety odnośnie Duńczyków nie jestem Ci wstanie nic napisać bo nie znam tego kraju.Ale mam do Ciebie pytanie czy łatwo jest tam znależć prace bo poszukuje tam wspólnie z koleżanka pracy,bede wdzieczna za podpowiedzi i opinie,pozdrawiam

3 Ostatnio edytowany przez rudaM (2013-06-17 23:16:39)

Hej,

do jakiego miasta wybierasz sie po slubie?

Od niedawna z narzeczonym mieszkamy w Danii. Chetnie poznam dziewczyny z okolic Aarhus do wspolnego wypicia kawy:):)

Moj narzeczony jest Polakiem wiec o zwiazku z Dunczykiem nic nie moge powiedziec, natomiast Dunczycy to przemili ludzie. Pelni empatii, pomocni i zawsze usmiechnieci!

4

ja mieszkam od niedawna z moim Narzeczonym (duńczykiem) w Danii smile
rudaM - teraz mieszkam niedaleko Kolding, ale za 2 tygodnie będziemy sie przeprowadzać do Horsens. To jest 50 km od Arhus.
Jeśli miałabyś ochote na kawe i pogaduchy zapraszam na priv. Pozdrawiam smile

5

Hej
  Możcie polecić miejsca gdzie w Danii najłatwiej znależc prace,mam tu na myśli sprzatanie,prace w rolnictwie w fabrykach,bede wdzieczna za informacje.

6

Dziewczyny! Gdzie Wy poznajecie tych Duńczyków? ;p

Nie mieszkałam w Danii nigdy jakoś dłużej, ale, tak jak Autorka, znam ten kraj z wyjazdów wakacyjnych - objechałam go z rodziną wzdłuż i wszerz, Jutlandię, Fyn i Zelandię i muszę przyznać, że zakochałam się w tym kraju wink Czyściutko, schludnie, a ludzie przyjaźni przy bliższym poznaniu (bo ogólnie wydają się trochę zdystansowani na pierwszy rzut oka). Co prawda ceny żywności wysokie, podatki również, ale dzięki temu w kraju wszystko działa sprawnie: służba zdrowia, szkolnictwo itd. Do tego wiele miejsc do zwiedzania, zamki i pałace: Rosenborg, Kronborg, Fredensborg itd., domek Andersena w Odense, a dla dzieci (i nie tylko;)) - Legoland smile Piękne dzikie plaże nad Morzem Północnym, urokliwe porty rybackie, białe noce... ach... Zazdroszczę big_smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Życie w Danii. Mąż duńczyk.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024