Nienawidzę swojej siostry - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nienawidzę swojej siostry

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Nienawidzę swojej siostry

Hej wszystkim. Otóż mam pewien problem i jest nim to, iż nienawidzę własnej siostry. Spieszę z tłumaczeniem. Obecnie mam 17lat a ona 13, pokrótce opiszę wam ją byście zrozumieli o co mi chodzi. Moja tępa siostrzyczka maluje się od 10 roku życia i ja rozumiem wszytko tyle że to nie jest lekki makijaż, to są ogromne kilogramy tapety. Nosi tego tak dużo, że mały domek można bym tym zatynkować (nie mam nic do makijażu ale w mojej opini to za wcześnie na taką ilość tapety).Gdy mama czy reszta rodzeństwa zwróci jej uwagę że nie wygląda to dobrze ona olewa to totalnie. Dodam również że ego ma wywalone w kosmos nieadekwatnie do swojego wyglądu. Uważa się za bad bitch i ma chłopaka a do tego klnie tak że uszy więdną. Przez całe swoje dotychczasowe życie nie usłyszałam tyłu przekleństw co jej wychodzi z gęby na codzień. Dodam że słucha pseudo gangsterskiego rapu i ogląda pato youtuberów. Teraz gdy wiecie mniej więcej z czym mam doczynienia przejdę do sedna. Dziś zaczęła ze mnie kpić że nie mam pracy i mnie wyzywać. Ja bylam w szoku jakim cudem w jej małym móżdżku zrodził się taki pomysł. Przypominam mam 17lat a jedyne prace jakie mogę wykonywać to zbieranie owoców czy drobne pomoce a do tego się uczę ostro do matury. Gdy usłyszałam tekst o pracy myślałam że jej coś zrobię i moja rekacja nie jest przesadzona. Z jej otworu wylewa się tyle jadu że cały dom jest skażony. Wracając myślę sobie, że jak jakaś patuska będzie mi mówić co mam robić, tyle że trudno było mi się dziś powstrzymać po tych wieloletnich zaczepkach i palnęłam że jest zwykłą sz##tą. Nie dziwię się sobie wcale bo kto by wytrzymał pod jednym dachem z takim patusem. Na moje szczęście moja mama stała obok i słyszała wszystko, i moje słowo i jej. Zgadnijcie komu się oberwało. Dodaję że jestem całkowicie bezproblemową córką: nie palę,nie piję i nie przeklinam. Jest to mój pierwszy wpis bo chcę się komuś wygadać bo nie mam nikogo do kogo mogłabym się z tym problemem zwrócić. Zdaję sobie sprawę że powinnam olać to wynaturzenie i dotychczas udawało mi się to, jednak każdy ma swoją cierpliwość. Z góry przepraszam za wszelakie błędy i proszę o radę bo mam już dość.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nienawidzę swojej siostry

Napiszę krótko: ona się taka nie urodziła. Coś się musiało po drodze zadziać, że zachowuje się w taki sposób.
Przypuszczam, że ogromną winę ponoszą błędy wychowawcze rodziców. Możesz bliżej opisać, jakie ma z nimi relacje?

3

Ja swojego glupiego brata nie lubie

4

Priscilla napisał/a:

Napiszę krótko: ona się taka nie urodziła. Coś się musiało po drodze zadziać, że zachowuje się w taki sposób.
Przypuszczam, że ogromną winę ponoszą błędy wychowawcze rodziców. Możesz bliżej opisać, jakie ma z nimi relacje?

Ogólnie to starego nie mamy od 3lat bo był przemocowy i trwa rozprawa. Mama całymi dniami siedzi w pracy by nas utrzymać jednak ma dni wolne, które nam poświęca. Jest bardzo empatyczna a idzie za tym brak konsekwentności. Moja siostra nigdy nie byla karana w żaden sposób jak źle robiła. Gdy wielokrotnie zwracam mamie na to uwagę ona odpowiada, że z moją siostrą rozmawia na temat przewinień i  nie chce być "psychopatka" by ją krac. Zmian jak nie bylo tak i nie ma a trwa to już dwa lata. Możw to byc okres buntu ale tego juz nie da sie zniesc. Dodam nie wiem czy istotny fakt ale całe moje rodzeństwo wraz ze mną jesteśmy na nauczaniu domowym więc jedynych znajomych moja siostra ma w internecie. Proszę jak do mamy przemówić że zabranie telefonu na tydzień to jest dobre rozwiązanie bo innego nie widzę. ;(

JuliaUK33 napisał/a:

Też go nie lubię!

6 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2023-09-13 13:28:40)

.

7

nie chce mi sie czytac calego tego tekstu.. jesli chodzi o makijaz- porozmawiaj z rodzicami

co do tytulu.. nienawidzisz swojej siostry, bo sie maluje i jest pewna siebie? nauswa mi sie jedynie, ze jestes zazdrosna, pewnie siostra jest ladniejsza od ciebie.
Niestety przewaznie tak jest, ze jedna siostra jest ladniejsza od drugiej.

8

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Też go nie lubię!

haha

9

Gosiawie napisał/a:

nie chce mi sie czytac calego tego tekstu.. jesli chodzi o makijaz- porozmawiaj z rodzicami

co do tytulu.. nienawidzisz swojej siostry, bo sie maluje i jest pewna siebie? nauswa mi sie jedynie, ze jestes zazdrosna, pewnie siostra jest ladniejsza od ciebie.
Niestety przewaznie tak jest, ze jedna siostra jest ladniejsza od drugiej.

XDDD jak sama mówisz nie przeczytałaś całego tekstu. Kobieto co ty robisz?

10

Kto się uczy do matury w wieku 17 lat? I to ostro? XD

11

Ja przeczytałam cały twój tekst. Tych komentarzy wyżej nie czytaj bo to piszą chyba dzieci. Twoja mama robi wszystko byscie żyli na godnym poziomie i przez to zaniedbuje rozmowy w cztery oczy z Wami. Wraca zmęczona i pewnie już jej się nie chce nawet słuchać tych waszych kłótni i wrzasków. Twoja 13-letnia siostra jest na etapie buntu. Robi wszystko by była akceptowana dlatego wygląda tak a nie inaczej. Makijaż? Oczywiście że jest za młoda na to ale skoro mama nie reaguje więc robi co chce dalej. Myślę że rozmowa dałaby tutaj bardzo dużo ale z tego co czytałam jest jej całkowity brak. Wiem że ci ciężko więc mamie też powiedz że powinna reagować na to co wyprawia 13-latka a nie daje sobie wejść na głowie

12

JuliaUK33 napisał/a:

Ja swojego brata lubię, bo jest bardzo inteligentny, dwie siostry też lubię.

13

Ucz sie do matury, z potem wyjedz na studia gdzies. Czasem najlepiej sie odciac.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nienawidzę swojej siostry

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024