Witam przychodzę z pytaniem, ponieważ po dwóch miesiącach od rozstania z inicjatywy mojej byłej zaczęła się znowu do mnie odzywać (byliśmy razem 4 lata). Dzwoni do mnie i potrafi ze mną rozmawiać po kilka godzin, proponuje spotkania sam na sam bez innych osób. Ostatnio jak byliśmy na pierwszym spotkaniu po rozstaniu powiedziała mi, że wie że nie powinna się ze mną spotykać ale czuje że chce tego właśnie. Jak rozeszliśmy się w swoje strony po spotkaniu zadzwoniła do mnie i mówiła mi jeszcze, że cieszy się że się spotkaliśmy i mogliśmy pogadać tak jak kiedyś bo strasznie jej tego brakuje oraz że czasem tęskni za mną i tym co było. Nie wiem co teraz robić czy próbować jeszcze, ponieważ wciąż ją kocham i chce spróbować jeszcze raz?
Jak chcesz, to próbuj. Ale przeanalizuj dobrze to co było i najpierw zastanów się jakie jest prawdopodobieństwo powtórki z przyczyny rozstania i co możesz zrobić by tę wspomnianą przyczynę wyeliminować.
3 2023-05-29 09:59:11 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-05-29 10:07:55)
.
Witam przychodzę z pytaniem, ponieważ po dwóch miesiącach od rozstania z inicjatywy mojej byłej zaczęła się znowu do mnie odzywać (byliśmy razem 4 lata). Dzwoni do mnie i potrafi ze mną rozmawiać po kilka godzin, proponuje spotkania sam na sam bez innych osób. Ostatnio jak byliśmy na pierwszym spotkaniu po rozstaniu powiedziała mi, że wie że nie powinna się ze mną spotykać ale czuje że chce tego właśnie. Jak rozeszliśmy się w swoje strony po spotkaniu zadzwoniła do mnie i mówiła mi jeszcze, że cieszy się że się spotkaliśmy i mogliśmy pogadać tak jak kiedyś bo strasznie jej tego brakuje oraz że czasem tęskni za mną i tym co było. Nie wiem co teraz robić czy próbować jeszcze, ponieważ wciąż ją kocham i chce spróbować jeszcze raz?
Z jakiego powodu się rozstaliście?
morski napisał/a:Witam przychodzę z pytaniem, ponieważ po dwóch miesiącach od rozstania z inicjatywy mojej byłej zaczęła się znowu do mnie odzywać (byliśmy razem 4 lata). Dzwoni do mnie i potrafi ze mną rozmawiać po kilka godzin, proponuje spotkania sam na sam bez innych osób. Ostatnio jak byliśmy na pierwszym spotkaniu po rozstaniu powiedziała mi, że wie że nie powinna się ze mną spotykać ale czuje że chce tego właśnie. Jak rozeszliśmy się w swoje strony po spotkaniu zadzwoniła do mnie i mówiła mi jeszcze, że cieszy się że się spotkaliśmy i mogliśmy pogadać tak jak kiedyś bo strasznie jej tego brakuje oraz że czasem tęskni za mną i tym co było. Nie wiem co teraz robić czy próbować jeszcze, ponieważ wciąż ją kocham i chce spróbować jeszcze raz?
sam do końca nie wiem bo cały czas był jakiś inny powód. ostatnio wspominała o tym ze przytłaczały ją moje problemy.
Jak chcesz, to próbuj. Ale przeanalizuj dobrze to co było i najpierw zastanów się jakie jest prawdopodobieństwo powtórki z przyczyny rozstania i co możesz zrobić by tę wspomnianą przyczynę wyeliminować.
przez ostatnie 2 miesiące dużo analizowałem jeśli chodzi o moje postępowanie i udało mi się kilka rzeczy już wyeliminować, ale pozostały już tylko moim zdanie błachostki typu skończenie z paleniem.
Daj sobie ramę czasową . Na przykład 3 mięsiace . I powiedz jej o tym . Próbuj .
ale przez ten czas mam z nią normalnie kontakt utrzymywać czy czekać aż sama się odezwie?
wieka napisał/a:morski napisał/a:Witam przychodzę z pytaniem, ponieważ po dwóch miesiącach od rozstania z inicjatywy mojej byłej zaczęła się znowu do mnie odzywać (byliśmy razem 4 lata). Dzwoni do mnie i potrafi ze mną rozmawiać po kilka godzin, proponuje spotkania sam na sam bez innych osób. Ostatnio jak byliśmy na pierwszym spotkaniu po rozstaniu powiedziała mi, że wie że nie powinna się ze mną spotykać ale czuje że chce tego właśnie. Jak rozeszliśmy się w swoje strony po spotkaniu zadzwoniła do mnie i mówiła mi jeszcze, że cieszy się że się spotkaliśmy i mogliśmy pogadać tak jak kiedyś bo strasznie jej tego brakuje oraz że czasem tęskni za mną i tym co było. Nie wiem co teraz robić czy próbować jeszcze, ponieważ wciąż ją kocham i chce spróbować jeszcze raz?
sam do końca nie wiem bo cały czas był jakiś inny powód. ostatnio wspominała o tym ze przytłaczały ją moje problemy.
To znaczy, że ona Tobą manipulowała i robi to nadal.
Musiałbyś napisać więcej, jaki to były problemy, skoro tyle lat byliście razem, nie odpowiadałeś jej, a teraz jej się odmieniło.
Sama Twoja miłość nie wystarczy do życia razem, co Tobie w niej nie odpowiadało, bo widać byłeś raczej podporządkowany...
Jak się rozstaliście, to blokada i szukasz nowej.
Rozstanie miało swoje przyczyny.
Puszczasz jedną gałąź jak trzymasz już drugą ![]()
Takie głupie gadanie, wie ze nie powinna a jednak chce się spotykać. Lepiej wypadaj czy aby nie spotykała się z kimś przez te dwa miesiące i po prostu jej nie wyszło, dlatego przybiegła do Ciebie żeby się trochę dowartościować po odrzuceniu
Takie głupie gadanie, wie ze nie powinna a jednak chce się spotykać. Lepiej wybadaj czy aby nie spotykała się z kimś przez te dwa miesiące i po prostu jej nie wyszło, dlatego przybiegła do Ciebie żeby się trochę dowartościować po odrzuceniu przez tamtego faceta.
Takie głupie gadanie, wie ze nie powinna a jednak chce się spotykać. Więc.. albo wie że nie powinna zawracać Ci głowy bo nie jest pewna swoich uczuć i albo wie że powinna zawracac Ci głowie bo chce zawalczyć i żałuję rozstania . Lepiej wybadaj czy aby nie spotykała się z kimś przez te dwa miesiące i po prostu jej nie wyszło, dlatego przybiegła do Ciebie żeby się trochę dowartościować po odrzuceniu przez tamtego faceta.
Takie głupie gadanie, wie ze nie powinna a jednak chce się spotykać. Więc.. albo wie że nie powinna zawracać Ci głowy bo nie jest pewna swoich uczuć i albo wie że powinna zawracac Ci głowie bo chce zawalczyć i żałuję rozstania . Lepiej wybadaj czy aby nie spotykała się z kimś przez te dwa miesiące i po prostu jej nie wyszło, dlatego przybiegła do Ciebie żeby się trochę dowartościować po odrzuceniu przez tamtego faceta.
z tego co wiem z nikim się nie spotykała w tym czasie
Ja bym nie była tego taks pewna zapytaj jej wprost ale na żywo czy się z kimś spotykała albo czy miała kogoś na oku ale jej nie wyszło, i zobaczysz jak zareaguje.
morski napisał/a:wieka napisał/a:Z jakiego powodu się rozstaliście?
Musiałbyś napisać więcej, jaki to były problemy, skoro tyle lat byliście razem, nie odpowiadałeś jej, a teraz jej się odmieniło.Sama Twoja miłość nie wystarczy do życia razem, co Tobie w niej nie odpowiadało, bo widać byłeś raczej podporządkowany...
problemy finansowe, długi oraz prace społeczne których przez to że pracowałem po całe dnie nie mogłem odrabiać i groziło mi wiezienie, moja rodzina która ciagle się mieszała i ją atakowała bądź robiła mi pod górkę lub grożąc że wyrzuca mnie z domu
A co chcesz próbować jeszcze?
Przecież nic od Ciebie nie zależy. Jak Twoja ex chce rozstania, to się rozstajecie; jak chce pogadać, to dzwoni i gadacie godzinami, a jak ma ochotę się spotkać, to się spotykacie.
Uważasz, ze masz wpływ na kształt Waszej relacji?
18 2023-05-29 14:14:50 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-05-29 14:53:08)
wieka napisał/a:morski napisał/a:sam do końca nie wiem bo cały czas był jakiś inny powód. ostatnio wspominała o tym ze przytłaczały ją moje problemy.
Musiałbyś napisać więcej, jaki to były problemy, skoro tyle lat byliście razem, nie odpowiadałeś jej, a teraz jej się odmieniło.Sama Twoja miłość nie wystarczy do życia razem, co Tobie w niej nie odpowiadało, bo widać byłeś raczej podporządkowany...
problemy finansowe, długi oraz prace społeczne których przez to że pracowałem po całe dnie nie mogłem odrabiać i groziło mi wiezienie, moja rodzina która ciagle się mieszała i ją atakowała bądź robiła mi pod górkę lub grożąc że wyrzuca mnie z domu
No to jeżeli nie miała w tym czasie fagasa to po prostu Twoje problemy ją przerosły i tyle filozofii, teraz być może bada czy jakoś sobie poradziłeś z tym wszystkim, oczywiście przy założeniu że nie było trzeciej osoby - trzecia osoba wiele powoduje i zmienia w sytuacji gdzie rodzą się spore problemy, katalizator i szybka ewakuacja ze strachu, stresu,zmęczenia i bezradności wygody też czasami, oraz ewentualny niewypał nowej znajomości i przypływ tęsknoty, to po prostu dużo częstsze zjawisko ten trzeci i przygody z tym związane.
wieka napisał/a:morski napisał/a:sam do końca nie wiem bo cały czas był jakiś inny powód. ostatnio wspominała o tym ze przytłaczały ją moje problemy.
O panie... A ogarnąłeś się czy nie? Bo jak nie to nie próbuj nic z nią ani z żadną inną.
Takie głupie gadanie, wie ze nie powinna a jednak chce się spotykać. Lepiej wypadaj czy aby nie spotykała się z kimś przez te dwa miesiące i po prostu jej nie wyszło, dlatego przybiegła do Ciebie żeby się trochę dowartościować po odrzuceniu
Może rozum mówi, że nie powinna się z Autorem spotykać, tylko serce mówi inaczej?
Mówię ze swojego doświadczenia. Ja się odezwałam po 2 latach. Co prawda nic z tego nie wyszło, ale odezwałam się, bo już mialam dosyć mojego życia. Po 2 miesiącach też mialam sie ochotę odezwać. Nie dlatego, że mi z kims nie wyszło.
Autorze, uczucie to niestety często za mało jak nic więcej za tym nie idzie. Jeżeli nie znikną powody rozstania, to i tak za jakiś czas będziesz w tym samym punkcie. To też z mojego doświadczenia.
Moj ex sie zaczal odzywac po ok 2 miesiacach I teraz znow jestesmy razem i zwiazek jest lepszy niz poprzedniego