Cześć. Tak jak w tytule, chciałbym Was prosić o rady, przykłady zachowań z jakich się wywnioskuje definicja Pewność Siebie. Jak przestać osaczać dziewczynę, narzucać się jej, nie być nachalnym. Być stanowczym. W jaki sposób nabyć poczucie własnej wartości? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Cześć. Tak jak w tytule, chciałbym Was prosić o rady, przykłady zachowań z jakich się wywnioskuje definicja Pewność Siebie. Jak przestać osaczać dziewczynę, narzucać się jej, nie być nachalnym. Być stanowczym. W jaki sposób nabyć poczucie własnej wartości? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Poczucie własnej wartości wynika z przepracowania własnych problemów. To jest to, co masz w środku. Zadaj sobie pytanie, czemu osaczasz dziewczynę. Jaki motyw Tobą kieruje. Lęk przed czym. To Ci da wskazówkę, nad czym pracować.
Przykładowo jeżeli osaczasz dzjewczynę, bo boisz się, że odejdzie, dlaczego? Bo poprzednia Cię zghostowała. To musisz sam w sobie przepracować to, że kolejna zasługuje na nową szansę, że jest inną dziewczyną, że to nie tamta.
3 2022-06-14 20:54:43 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-06-14 21:33:25)
Jak przestać osaczać dziewczynę? Zależy. Odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego osaczasz, czy rzeczywiście to jest osaczanie?, a potem dopiero nad tym pracuj. I co wg ciebie znaczy osaczanie? Nachalność?Zazdrość? Czy jeszcze coś innego?
Jeśli chodzi o pewność siebie, to wzrasta dzięki ludziom, którzy nas akceptują takimi, jakimi jesteśmy. Jeśli żyjesz w zgodzie z samym sobą, jesteś zadowolony z siebie, jesteś na dobrej drodze.
Dokładnie, zastanów się nad źródłem dlaczego taki jesteś. Niedawno zdałam sobie sprawę z czegoś co ma genezę w dzieciństwie, a zawsze myślałam,, że tak mam po prostu. Warto udać się na terapię, a jak nie to samemu budować swoją samoocenę. Kiedyś byłam bardzo niepewna siebie. U mnie podziałalo to, że zaczęłam o siebie dbać, uśmiechać się do ludzi, rozmawiać z nimi. Zdałam sobie też sprawę z tego jaka jestem wartościowa, pokochalam siebie i dziś nikt się nie liczy dla mnie bardziej ode mnie samej. Jestem też pewna siebie, czasem aż za bardzo
Po prostu skupiaj się na swoich zaletach, uśmiechaj się do siebie w lustrze widząc swoje zalety a małymi kroczkami efekty duże można wypracowac.
Pewność siebie to zbiór wielu kroków.
Podaję to co mi pomogło, każdemu może pomóc co innego
Jak przestać osaczać dziewczynę, narzucać się jej, nie być nachalnym.
BArdzo dobry punkt od którego możesz zacząć rozważania.
Dlaczego osaczasz dziewczynę? Co robisz? Dzwonisz 5 razy wieczorem? Czy robisz awantury? Dlaczego? Dlaczego? Konkret...
A jeszcze ten nick. Anioł po prostu