Brak randek na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak randek na portalach randkowych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Brak randek na portalach randkowych

Mam 29 lat. Od 2 lat jestem singielką, dlatego założyłam konta na dwóch portalach randkowych.  Od tego czasu miałam tylko 4 spotkania, z których nic nie wynikło. Jeden Pan wyglądał zupełnie inaczej na żywo niż na zdjęciu, a z pozostałymi ciężko było prowadzić rozmowę. Było po prostu "sztywno".
Do czego zmierzam? Większość Panów urywa kontakt po kilku neutralnych zdaniach, a czasami po tygodniu - dwóch znów pojawia się pytanie ,Co u Ciebie słychać? Zdarzają się też jakieś serduszka czy uśmiechy, co kojarzy mi się z gimnazjum.
Dlatego zastanawiam się w jakim celu oni tam przebywają? Z nudów? Chcą podnieść swoje ego? To trochę bez sensu. Portal randkowy powinien służyć do nawiązania relacji. Jakie są Wasze opinie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Onaja12345 (2021-02-02 21:34:08)

Odp: Brak randek na portalach randkowych

Mam męża z portalu randkowego wink
Duża część osób z portalu znika po kilku dniach, mam wrażenie że to normalne zjawisko. Lepiej poznać tego kogoś na portalu, sprawdzić czy za dzień, dwa odpisze i czy w ogóle kojarzy z kim pisze i o czym. W necie jest za dużo ludzi, za duży wybór i większość ludzi odczuwa presję że za rogiem czeka na nich ideał a oni może marnują swój "cenny" czas.
Co do samych randek- to że na początku jest sztywno to nic złego, zawsze może to się rozwinąć w dobrym kierunku. Ale bardzo lubiłam jak Panowie sami dawali mi masę informacji na podstawie których podejmowała decyzję o zaniechaniu dalszych kontaktów.

3

Ludzie zakładając konta na portalach randkowych mają różne motywacje. Niestety nie zawsze pokrywać się będą one z naszymi oczekiwaniami. Cześć osob jest tam żeby podnieść samoocene. W domu żona , dziecko , ale popisać z młoda dziewczyna też fajnie. Niektórzy są znudzeni w związkach i potrzebują rozmowy, niektórzy nie mają w zasadzie na to czasu no , ale w razie czego konto jest.
Osobiście uważam , że zdecydowanie lepsze od portali sa grupy twmatyczne np grupa rowerowa albo single na szlaku gorskim. To juz zależy od tego co Ty lubisz robić a grupy na fb się znajdą:) Jest ich cale mnóstwo.
Jak nie znajdziesz tego jedynego to chociaż fajnych znajomych.
Powodzenia życze.

4

Zadajesz pytanie dlaczego panowie na portalu randkowym się tak zachowują, ale z kobietami jest dokładnie tak samo smile.  Sam mam konto to widzę. Bardzo często jak mam parę i napiszę to nie ma odzewu albo odpisują raz na tydzień jak im się nudzi, nie mają co robić, to sobie włączą aplikację big_smile. Są też takie, które chcą podbić sobie ego tym, że dużo facetów do nich pisze i wypisują, że one to są 10/10 albo 11/10 big_smile i zadowolone.

Zgadzam się, że nie do tego służy portal randkowy, ale przecież nikt im nie zabroni go używać wink. Ja po prostu szybko usuwam pary, który są "nieaktywne", chociaż z tym trzeba ostrożnie, bo jedna odpisała mi dosłownie w momencie jak potwierdzałem usunięcie, a potem wyszła z tego całkiem spoko spotkanie. Ostatecznie się nie dogadaliśmy big_smile, ale można z takim podejściem przegapić kogoś wartościowego.

5

Też mam podobne odczucia. Kilka lat temu było lepiej. Teraz na Tinderze kilkadziesiąt par i mało kto pisze, a z tych co się odezwą mało kogo interesuje poznanie w realu. Na portalu po prostu wieje nudą.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak randek na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024