Mężczyzna poznany w internecie - jaką tajemnicę kryje? O co tu chodzi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Mężczyzna poznany w internecie - jaką tajemnicę kryje? O co tu chodzi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

1 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2020-12-23 00:44:01)

Temat: Mężczyzna poznany w internecie - jaką tajemnicę kryje? O co tu chodzi?

Poznaliśmy się na jednym z portali randkowych. Ja mam 22 lata, a on... 38, 40, 41. Każdego dnia inna liczba widniała w rubryce dotyczącej wieku na jego profilu. Na zdjęciach bardzo przystojny. Nasza korespondencja od samego początku wyglądała dość niecodziennie mianowicie pan posługiwał się niezwykle wyrafinowanym,  poetyckim językiem. Gdy czytałam jego wiadomości miałam wrażenie jakbym czytała poezję Mickiewicza. Jak twierdził - szukał życiowej partnerki, miłości. Dużo opowiadał o sztuce, naturze. Po wymianie zaledwie kilku wiadomości zaczęłam otrzymywać bardzo dużo komplementów lecz nie na temat mojego wyglądu, a jak twierdził - pięknej duszy. Pisał, że go ekscytuję i zachwycam, że jestem wyjątkową i jedyną kobietą przy której czuje się bezpiecznie i nie musi ukrywać się pod maską. Opowiadał też o wyjazdach. Bardzo szybko i mi zaczął proponować podróże, na przykład nad morze. W jednej z pierwszych wiadomości oświadczył, że jestem jego wymarzoną i idealną kompanką podróży i zapytał, czy gdy uznam go za godnego zaufania, pojedziemy razem w nieznane, w stronę zachodzącego słońca (przypomnę, że wtedy się jeszcze nie spotkaliśmy, była to początkowa korespondencja). Bardzo często zapewniał mnie o swoich dobrych intencjach, wręcz potrafił przekonywać mnie o tym fakcie godzinami, mówiąc że cały świat jest zły i pełen przemocy ale przy nim mogę czuć się naprawdę bezpiecznie, że pragnie jedynie mojego szczęścia i uśmiechu. Lubił wszystko to co ja lubiłam. Ja lubiłam taką i taką czekoladę - on też. Ja chciałabym miec drewniany dom - on też. Po ok miesiącu spotkaliśmy się. Gdy zaproponowałam pewne miejsce na spotkanie, on napisał że chciał dokładnie to samo miejsce zaproponować, że je uwielbia i że jest zachwycony że oboje dostrzegamy to czego inni nie widzą. Zaskoczona więc byłam, gdy po przyjeździe na miejsce pan nie znał podstawowej topografii tego miejsca, miałam wręcz wrażenie że się gubił, ja musiałam oprowadzać. Pod koniec spotkania znów zaproponował mi przejażdżkę samochodową - odmówiłam. Miał również dla mnie prezent - również na wszelki wypadek nie przyjęłam. Niepokojące wydały mi się blizny na jego twarzy. Twierdził, że to blizny po wypadku, oparzenie. Jednak te blizny na 100% nie wyglądały jak oparzenie, ani trochę takich nie przypominały. Często też pytał mnie, czy mam dobre relacje z rodzicami, czy mam ciepło w domu, czy w mojej przeszłości wydarzyło się kiedykolwiek coś złego. Tłumaczył to troską o mnie. Dziwne wydawało mi się to, że pisał do mnie całe dnie, odpisując na wiadomości po kilku minutach, miał bardzo dużo wolnego czasu lecz nic nie wspominał o pracy (znikał tylko wieczorem, pojawiał się ponownie w nocy ok 2) Istotne jest, że jestem miłośniczką tatuaży, mam ich kilka. Pan stwierdził, że jego również zainspirowałam do zrobienia sobie tatuażu, lecz, cytuję: "W Polsce nikt nie kontroluje składu tuszu do farb przeznaczonych to tatuaży". Po moim pytaniu, co zamierza zrobić, odpowiedział "To proste, wystarczy wyjechać do Niemiec"...W między czasie podpytałam trochę o jego pracę, w przeciągu ok 2 tygodni podał mi 3 różne wersje. Po wyszukaniu jego numeru w internecie okazało się, że żadna nie jest prawdziwa. Fakt miał kiedyś swoją firmę lecz kilka lat temu zakończył działalność. Przyłapałam go również na kilku innych kłamstwach, wiele rzeczy można sprawdzić w necie a poza tym czasem zaprzeczał sam sobie, nie pamiętał co mówił wcześniej. Spotkaliśmy się drugi raz, powiedział że bardzo za mną tęsknił i że zrobiłby dla mnie wszystko, żeby tylko przez chwilę się ze mną zobaczyć. Niepokojącym wydało mi się to, że wiedział, że rok temu kupiłam swój samochód. Nigdy wcześniej o tym nie rozmawialiśmy więc na pewno nie dowiedział się tego ode mnie. Nadal komplementował, zapewniał o dobrych intencjach. Zaproponował, że za kilka dni podwiezie mnie w pewne miejsce (miałam coś do załatwienia). Początkowo zgodziłam się, jednak dzień przed planowanym wyjazdem coś mnie tknęło i zrezygnowałam (w końcu widzieliśmy się tylko 2 razy) i odmówiłam. Odpisał że rozumie. Później w nocy ponowił swoją propozycję, znów odmówiłam. Po kilku godzinach napisał wiadomość, że musi pilnie wyjechać za granicę i przestał się odzywać. Jednak na portalu nadal regularnie się loguje.
Powiedzcie proszę, o co tu chodzi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mężczyzna poznany w internecie - jaką tajemnicę kryje? O co tu chodzi?

Wpisz w google hasło pikcuper.Intuicja dobrze Ciebie prowadzi i Twoje niepokoje są uzasadnione moim zdaniem.
To podejrzany typ często z narcyzami i psychopatami się przesadza na forum w ich określaniu ,ale raczej nie tym przypadku.
Te pytania o rodziców i Twoje relacje z nimi to prawdopodobnie badanie Twoich deficytów i jak Ciebie wkrótce odizolować od otoczenia.Widocznie ma gotowce i schematy jak postępować z takimi które się kwalifikują.
Zablokuj go odetnij się i nie szukaj kontaktu .On chce Ciebie emocjonalnie uzależnić manipulując tym że jest Twoim odbiciem niemal taki sam ,zaszczepia w ten sposób swoją figurę w Twojej głowie żebyś bardzo dużo o nim myślała i rozkminiała to co on czuje myśli itp w sensie tylko o nim.
Facet szuka naiwnej co by uwić sobie gniazdko,kłamstwa których nużył to już czerwone lampy alarmowe ,zbyt pewny siebie ,może jeszcze się pojawić bo ulubiony myk to oddalanie i przyciąganie.
Lepiej utnij całkiem tę znajomość zbyt wiele niepokoju i za dużo lizusostwa ,tego co chcesz niby według niego usłyszeć.
Zlekceważył Ciebie być może ze względu na Twój młody wiek unikaj takich nadskakujących facetów.
Wszystkie pytania to rodzaj testów i rozpoznanie na co mógł sobie pozwolić ,jak ujawnisz co o nim wiesz to będzie zmyślał do granic absurdu myśląc że Ty uwierzysz we wszystko.
Wiem jak to wszystko dziwnie brzmi i niewiarygodnie ,ale poczytaj na przykład wątek "starość z narcyzem" początki takich znajomości zadziwiająco często pojawiający się wzór,Kanał Tatiany Mitkowej na YT odszukaj tam jest sporo o takich facetach i dlaczego tak robią, postępują z innymi ludźmi.

3 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2020-12-23 01:08:20)

paslawek napisał/a:

Wpisz w google hasło pikcuper.Intuicja dobrze Ciebie prowadzi i Twoje niepokoje są uzasadnione moim zdaniem.
To podejrzany typ często z narcyzami i psychopatami się przesadza na forum w ich określaniu ,ale raczej nie tym przypadku.
Te pytania o rodziców i Twoje relacje z nimi to prawdopodobnie badanie Twoich deficytów i jak Ciebie wkrótce odizolować od otoczenia.Widocznie ma gotowce i schematy jak postępować z takimi które się kwalifikują.
Zablokuj go odetnij się i nie szukaj kontaktu .On chce Ciebie emocjonalnie uzależnić manipulując tym że jest Twoim odbiciem niemal taki sam ,zaszczepia w ten sposób swoją figurę w Twojej głowie żebyś bardzo dużo o nim myślała i rozkminiała to co on czuje myśli itp w sensie tylko o nim.
Facet szuka naiwnej co by uwić sobie gniazdko,kłamstwa których nużył to już czerwone lampy alarmowe ,zbyt pewny siebie ,może jeszcze się pojawić bo ulubiony myk to oddalanie i przyciąganie.
Lepiej utnij całkiem tę znajomość zbyt wiele niepokoju i za dużo lizusostwa ,tego co chcesz niby według niego usłyszeć.
Zlekceważył Ciebie być może ze względu na Twój młody wiek unikaj takich nadskakujących facetów.
Wszystkie pytania to rodzaj testów i rozpoznanie na co mógł sobie pozwolić ,jak ujawnisz co o nim wiesz to będzie zmyślał do granic absurdu myśląc że Ty uwierzysz we wszystko.
Wiem jak to wszystko dziwnie brzmi i niewiarygodnie ,ale poczytaj na przykład wątek "starość z narcyzem" początki takich znajomości zadziwiająco często pojawiający się wzór,Kanał Tatiany Mitkowej na YT odszukaj tam jest sporo o takich facetach i dlaczego tak robią, postępują z innymi ludźmi.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, temat narcyzmu jest mi doskonale znany i narcyzem niewątpliwie jest, uzależnia od siebie, manipuluje. Niepokojące wydają mi się jednak te propozycje podróży... to mi już nawiązuje do czegoś innego...

4

LookAtMeNow napisał/a:

Bardzo dziękuję za odpowiedź, temat narcyzmu jest mi doskonale znany i narcyzem niewątpliwie jest, uzależnia od siebie, manipuluje. Niepokojące wydają mi się jednak te propozycje podróży... to mi już nawiązuje do czegoś innego...

Mi jak tylko czytalam ten post od razu przyszła do głowy wywózka za granicę i sprzedaż, jak wspomniał o Niemczech. Ale z drugiej strony, nie byłby ostrożniejszy? Nie wiem dokładnie jak działają tacy handlarze.

5

R_ita napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Mi jak tylko czytalam ten post od razu przyszła do głowy wywózka za granicę i sprzedaż, jak wspomniał o Niemczech. Ale z drugiej strony, nie byłby ostrożniejszy? Nie wiem dokładnie jak działają tacy handlarze.

Czytałam trochę o tym, ponoć to nie takie łatwe do udowodnienia a portale randkowe są dla nich rajem

6 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-12-23 01:21:26)

R_ita napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Też tak może być i jedno nie wyklucza drugiego .
Choć wydawać by się mogło to wszystko nieprawdopodobne.

7

paslawek napisał/a:
R_ita napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Też tak może być i jedno nie wyklucza drugiego .
Choć wydawać by się mogło to wszystko nieprawdopodobne.

Również nie mogę w to uwierzyć, ogólnie mam takie przekonanie w głowie że wszyscy ludzie na tym świecie są dobrzy, mają sumienie i żadnej krzywdy nie robią. Wiem to naiwne. Jednak fakty mówią same za siebie.

8 Ostatnio edytowany przez R_ita (2020-12-23 01:32:11)

LookAtMeNow napisał/a:

Również nie mogę w to uwierzyć, ogólnie mam takie przekonanie w głowie że wszyscy ludzie na tym świecie są dobrzy, mają sumienie i żadnej krzywdy nie robią. Wiem to naiwne. Jednak fakty mówią same za siebie.

Zerknij na statystyki dotyczące handlu ludźmi w Europie i tym, jak znaczący udział ma Polska/teren Polski w przerzutach w różne rejony świata smile

Tak czy siak- znajomość lepiej dla własnego bezpieczeństwa uciąć. Choćby tylko (aż) o narcyzm się rozchodziło.

9

R_ita napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Zerknij na statystyki dotyczące handlu ludźmi w Europie i tym, jak znaczący udział ma Polska/teren Polski w przerzutach w różne rejony świata smile

Tak czy siak- znajomość lepiej dla własnego bezpieczeństwa uciąć. Choćby tylko (aż) o narcyzm się rozchodziło.

Authorities identified 221 potential victims (162 in 2018) - coś takiego znalazłam na amerykańskiej stronie o Polsce

10 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2020-12-23 01:54:14)

LookAtMeNow nie warto się zastanawiać kim on dokładnie jest i co robi. To nie jest człowiek godny zaufania, szkoda marnować na niego czasu i ta znajomość nie wydaje się bezpieczna. Wydaje się być jakimś oszustem/ kimś, kto ma nieczyste intencje. Zablokuj go.

"Często też pytał mnie, czy mam dobre relacje z rodzicami, czy mam ciepło w domu, czy w mojej przeszłości wydarzyło się kiedykolwiek coś złego. " - Prawdopodobnie szuka kobiety, która nie ma wsparcia w rodzinie/ jest zdesperowana/ łatwej do wykorzystania

Do mnie kiedyś na sympatii napisał facet, który proponował mi rok mieszkania w willi pod Barceloną. Na zdjęciu ze względu na podświetlenie twarzy wyglądał jakoś tak diabelsko. Też skojarzyło mi się to wtedy z jakimś handlem ludźmi/ agencją towarzyską.

11

aniuu1 napisał/a:

LookAtMeNow nie warto się zastanawiać kim on dokładnie jest i co robi. To nie jest człowiek godny zaufania, szkoda marnować na niego czasu i ta znajomość nie wydaje się bezpieczna. Wydaje się być jakimś oszustem/ kimś, kto ma nieczyste intencje. Zablokuj go.

"Często też pytał mnie, czy mam dobre relacje z rodzicami, czy mam ciepło w domu, czy w mojej przeszłości wydarzyło się kiedykolwiek coś złego. " - Prawdopodobnie szuka kobiety, która nie ma wsparcia w rodzinie/ jest zdesperowana/ łatwej do wykorzystania

Do mnie kiedyś na sympatii napisał facet, który proponował mi rok mieszkania w willi pod Barceloną. Na zdjęciu ze względu na podświetlenie twarzy wyglądał jakoś tak diabelsko. Też skojarzyło mi się to wtedy z jakimś handlem ludźmi/ agencją towarzyską.

Oj zdecydowanie uzasadnione skojarzenie. Dziękuję bardzo za uświadamianie

12 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-12-23 02:02:58)

Jesteś uprowadzana do burdelu. Uważaj, aby siłą Cię nie porwali. Zadbaj o swoje bezpieczeństwo.

Tak porywają:

https://www.netkobiety.pl/t73915.html

albo tak wywożą do Niemiec (co zresztą już było Ci proponowane):

(cytat   polki peel po-godzinach/z-zycia-wziete,trafilam-do-domu-publicznego)

Któregoś wieczoru po zakończonej pracy Murad, syn mojego arabskiego pracodawcy, namówił mnie na przejażdżkę swym odlotowym autem z zaciemnionymi szybami. Jego propozycja była tak nagła, że nie zdążyłam powiadomić o tym Anki. Zresztą, ostatnio nie układało mi się z nią najlepiej. Cały czas chciała mnie kontrolować i do tego powtarzała, że robi to dla mojego dobra.

Pojechaliśmy do lunaparku. Oczy Murada były ogromne, usta gorące, a ręce tak niecierpliwe... Był najgorętszym kochankiem, jakiego można sobie w ogóle wymarzyć, nie to co beznamiętny Paweł.
– Nika, załatwiam ci pracę u mojego wujka. Będziesz szefową baru. Zasłużyłaś na to. Dasz mi tylko jutro swoje dokumenty, bo wujek musi wpisać cię do rejestru pracowników. Na razie nie mów o tym znajomym.

Zaprosisz ich późnej do siebie i wtedy będą ci zazdrościć, moja ty, złotowłosa bellisima – mówił Murad podczas kolejnej naszej randki, tym razem w luksusowym hotelu. Zupełnie straciłam głowę. Murad tak pięknie mówił o miłości. No i był taki namiętny, taki mój...

Następnego dnia rano zjawiłam się w umówionym miejscu, gdzie czekał już mój najdroższy i dwaj mężczyźni. Murad wziął mnie w ramiona i gorąco pocałował. Wskazał na mężczyzn i powiedział:
– To są moi krewni, będą cię ochraniać w podróży, wiesz, jacy wścibscy są karabinierzy. No, Nika, daj im dokumenty. A ja do ciebie za parę godzin przyjadę, tylko muszę z ojcem załatwić pewne sprawy.

Dałam dokumenty jednemu z mężczyzn i wsiadłam do samochodu, który ruszył z piskiem opon. Jeszcze widziałam, jak Murad posyła mi ręką całuski, a zaraz potem ktoś zrobił mi zastrzyk w ramię. Obudziłam się w burdelu

13 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2020-12-23 02:28:08)

Możesz na wszelki wypadek (dla zabezpieczenia) opowiedzieć o tym człowieku komuś bliskiemu, dać jego zdjęcie/ numer tel. Szczególnie jeśli ten człowiek wie gdzie mieszkasz lub wie gdzie Cię spotkać.

14 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2020-12-23 14:54:35)

1.Jak ktoś ciągle zapewnia o swojej uczciwości/dobrych intencjach- to tych intencji nie ma.
2. Jak ktoś w Internecie pisze same superlatywy o nas - znaczy, że tak wszystkim ściemnia i zależy mu, żeby w jak najszybszy sposób uzależnić od siebie ( zauroczyć się).

Autorko tak szczerze to ja Ciebie nie rozumiem:
- przyłapałaś Go na kłamstwach;
- byłaś zaniepokojona;
- zadawał dziwne pytania na temat Twojej Rodziny;
- jakimś cudem dowiedział się o zakupie przez Ciebie samochodu.
A Ty zamiast zablokować Go, gdzie się da, jak gdyby nic dalej z Nim korespondujesz i zastanawiasz o co Mu chodzi.

Dobrze, że nie zgodziłaś się, żeby Cię podwiózł.

Nie chcę Cię straszyć, ale podczas czytania Twojego postu pozapalały mi się wszystkie czerwone światła.
Po prostu uważaj na Niego.

Możliwe, że za jakiś czas znowu się odezwie i zaproponuje spotkanie.

Dla mnie to, albo zaburzony narcyzm, albo przestępca.
Uważaj na siebie i najlepiej, abyś kogoś z bliskich poinformowała o tym Facecie.

15

I słuchaj swojej intuicji na przyszłość, nie zagłuszaj jej. Jak już na początku różne rzeczy nie grają, to można o tym z kimś pogadać, ale generalnie nie warto sprawdzać kim on jest i przekonywać się na własnej skórze jakie są jego zamiary. Później z tego są tylko złe doświadczenia, traumy, które będziesz leczyć. O wiele mniej dramatyczne przeżycia niż handel ludźmi potrafią pozostawić traumę na lata i uniemożliwić wchodzenie w zdrowe relacje. Jeśli nowopoznana osoba kłamie, to najlepiej od razu odpuścić. Takie wyznania i zachwyty od samego początku, to można sobie założyć od razu, nie są szczere, są manipulacją.

16

Brawo za czujność i spostrzegawczość. To co napisałaś daje obraz kogoś komu kompletnie nie należy ufać. Zakończ natychmiast tą znajomość zanim stanie się coś złego. I nie dawaj się zwieść jego pięknym słowom.

17

aniuu1 napisał/a:

Możesz na wszelki wypadek (dla zabezpieczenia) opowiedzieć o tym człowieku komuś bliskiemu, dać jego zdjęcie/ numer tel. Szczególnie jeśli ten człowiek wie gdzie mieszkasz lub wie gdzie Cię spotkać.

Tak, tak -- dziewczyna powinna powiadomić znajomych.

18

Też uważam, że poinformowanie kogoś o tym to dobry pomysł (pokazanie zdjęcia, namiary na niego, to co wiesz).
A takie portale nie mają też jakiejś funkcji raportowania, że dany osobnik jest albo poniżej poziomu/albo może stanowić zagrożenie? Pytam, bo nie miałam okazji korzystać a też to jakiś sygnał dla administracji, moderatorów portalu... Czy zbyt płynę? smile

19

R_ita napisał/a:

Też uważam, że poinformowanie kogoś o tym to dobry pomysł (pokazanie zdjęcia, namiary na niego, to co wiesz).
A takie portale nie mają też jakiejś funkcji raportowania, że dany osobnik jest albo poniżej poziomu/albo może stanowić zagrożenie? Pytam, bo nie miałam okazji korzystać a też to jakiś sygnał dla administracji, moderatorów portalu... Czy zbyt płynę? smile

Teoretycznie jest taka możliwość ale twardych dowodów nie mam tzn nie pisał nic sprośnego, wulgarnego ani obraźliwego. A tylko w takich przypadkach zgłaszanie ma sens

20

Jak dla mnie jakiekolwiek kłamstwo powinno skutkować zapaleniem się żółtej lampki, a jeśli takiego kłamstwa nie da się jakoś logicznie wytłumaczyć - to natychmiast czerwonej. Przykładowo gdyby miał 35 lat, a chciał znaleźć młodszą dziewczynę, to logiczne jest, że może sobie zaniżyć wiek, a potem się do tego przyznać (po jakimś czasie), ale zmiana wieku kilka razy...? Nie mam pojęcia, dlaczego zdecydowałaś się z nim jednak spotkać, ale radzę Ci, tak jak pisali inni powiadomić o tym przynajmniej znajomych i przekazać wszelkie możliwe informacje. Rodzinie też by wypadało znać, ale rozumiem, że może Ci być niezręcznie.

Swoją drogą jestem od Ciebie niewiele starszy i umawiałem się już z dziewczynami w podobnym wieku. To co mogę powiedzieć, to jestem zaniepokojony ich poczuciem bezpieczeństwa. Oczywiście ja jestem normalnym facetem big_smile, ale skąd one mogą to wiedzieć po zwykłej rozmowie? Naprawdę doceniam gdy dziewczyna, gdy już się zgodzi na spotkanie stara się mnie jakoś zweryfikować, wiadomo wtedy, że jest rozsądna, rozważna, a na spotkaniu będzie się czuła bezpieczniej.

21 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-12-27 10:58:44)

Autorko, dopiero teraz przeczytałam Twój wątek, i aż mna zatrzęsło,
przecież widać/czuc ze to kombinator, cwaniaczek, niewiadomo co zaplanował...

Najczęściej to właśnie Polacy sprzedają Polki za granice!
do Niemiec, albo dalej do Holandii,
znam dziewczynę która miała 18 lat,
było to 20 lat temu, naiwna, wierząca,
że tak jak ona ludzie są uczciwi.

Pewien Polak obiecał jej prace w Niemczech w restauracji, a sprzedał ją Turkowi,
w Holandii,
gdzie robiono jej krzywdę, ale miała na tyle szczęścia ze ktoś  pomógł jej się stamtąd wydostać, była jako zaginiona,
interpol ją poszukiwał,
oczywiście sprawcy nie zostali nigdy ukarani...

Miała wiele szczęścia ze ktoś jej pomógł,
ale trauma wielka została, i zostanie na zawsze w takiej kobiecie.

Uciekaj jak najdalej od takiego typka!

22

Ja tego nie rozumiem, LookAtMeNow
Poznałaś faceta, przyłapałaś go kilkukrotnie na kłamstwach, do tego nie ufasz mu, co jest normalne, a on ma dziwne zachowania i w końcu przestał z Tobą pisać.

A Ty zamiast to olać i stwierdzić, że facet był dziwny, więc po co sobie nim głowę zawracać, to przyszłaś tutaj, żebyśmy wspólnie poanalizowali to, o co mu chodzi.
Naprawdę?
Jakie własne braki sobie rekompensujesz?
Gdzie jest Twoje poczucie własnej wartości, że na siłę idziesz do kogoś takiego?

23

Czerwone lampki się palą, niestety wiele kobiet je ignoruje, przez własną naiwność, łatwowierność ( głupote? brak doświadczenia życiowego? ). Zdarza się że potem to się źle dla nich kończy.
Autorko, ciesz się że nie zostałaś porwana. Reszte zostawie dla wyobraźni.

24

Najważniejsze by wyciągnąć lekcję. Że ktoś się raz głupio/ nieostrożnie zachował to nie oznacza, że jest głupi.

25 Ostatnio edytowany przez R_ita (2020-12-28 09:44:07)

Nie wiem co ma teraz na celu wtykanie tej dziewczynie jaka to glupia i bezmyślna i wybrakowana. Rozumiem, że dwie Panie z góry urodziły się z mądrością świata i nigdy nie postąpiły nieostrożnie. Gratulować zatem. Chyba min. Po to jest to forum, by w razie wątpliwości móc przyjść, posłuchać bardzoej doświadczonych i potwierdzić wątpliwości. Czy się mylę?
Autorko, grunt, żeby wyciągnąć lekcję i uczyć się na własnych błędach. Młoda jesteś, teraz już wiesz, że tacy mężczyźni są i że to, że my jesteśmy dobrzy to nie znaczy, że wszyscy są (pisałaś o tym) wiesz na co uważać i że warto słuchać intuicji (bo przecież czułaś, że coś nie tak). Powodzenia autorko i mądrych wyborów na przyszłość.

26

A moim zdaniem jezeli komus sie nie swieci czerwona lampka i nie wyje alarm w glowie w takim momencie, to jednak warto powiedziec, ze ten alarm w glowie wyc powinien i ze to nie jest sytuacja warta rozkminienia. Warto zatem przemyslec to, dlaczego mamy potrzebe analizowania takich rzeczy, nad ktorymi powinnismy przejsc do porzadku dziennego.

27 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2020-12-30 00:57:04)

mając zawodowe doświadczenie z psychopatami gratuluje Ci rozsądku, po 1 dobrze że nie przyjęłaś prezentu jest to typowa technika wywierania wpływu, działa tak samo jak 1 darmowy trening (potem cieżko sie jednak nie zapisac w tym przypadku trudniej by bylo odmowic kolejnego spotkania), po 2 nasladuje to co mowisz to kolejna manipulacja, najbardziej ufamy osobom podobnym i podobnie sie zachowującym do nas, po 3 nie jest wiarygodny ze wzgledu na zmiany w profilu i kilka innych kwestii ktore wymienilas, generalnie kopas w dupas i wiecej z nim nie rozmawiaj, to jest z całą pewnoscią czlowiek niebezpieczny, wiele by pisac dlaczego a i najwazniejsze kobieca intuicja rzadko sie myli, to taki superkomputer, dowiedziono tego w wielu badaniach, on chcial go wylaczyc z czujnosci, ale nie dalas sie smile bardzo sie ciesze ze nie kazdy sie daje tym pacholkom, nie znosze ich

28 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2020-12-30 01:50:29)

kamiloo86 napisał/a:

mając zawodowe doświadczenie z psychopatami gratuluje Ci rozsądku, po 1 dobrze że nie przyjęłaś prezentu jest to typowa technika wywierania wpływu, działa tak samo jak 1 darmowy trening (potem cieżko sie jednak nie zapisac w tym przypadku trudniej by bylo odmowic kolejnego spotkania), po 2 nasladuje to co mowisz to kolejna manipulacja, najbardziej ufamy osobom podobnym i podobnie sie zachowującym do nas, po 3 nie jest wiarygodny ze wzgledu na zmiany w profilu i kilka innych kwestii ktore wymienilas, generalnie kopas w dupas i wiecej z nim nie rozmawiaj, to jest z całą pewnoscią czlowiek niebezpieczny, wiele by pisac dlaczego a i najwazniejsze kobieca intuicja rzadko sie myli, to taki superkomputer, dowiedziono tego w wielu badaniach, on chcial go wylaczyc z czujnosci, ale nie dalas sie smile bardzo sie ciesze ze nie kazdy sie daje tym pacholkom, nie znosze ich

Wow bardzo dziękuję za tak rozwiniętą i profesjonalną odpowiedź z czysto psychologicznym podejściem oraz za wiarę we mnie. Bardzo proszę, czy możesz rozwinąć jeszcze bardziej swoją wypowiedź? Już mówię co nastąpiło w ostatnich dniach. Otóż po wykonaniu nowego tatuażu stwierdziłam ze najzwyczajniej w świecie nie podoba mi się jednak efekt końcowy, miałam inne oczekiwania i decyduję się na laserowe usunięcie (obecnie laser pikosekundowy pozwala na usunięcie praktycznie do zera bez blizn). Gdy powiedziałam mu o tym, bardzo się zdenerwował. Zaczął wypisywać wiadomości, pytać dlaczego chcę się tak bardzo oszpecić, ze na 100% zostanie mi blizna, ze on już widział wiele takich przypadków i ze dziwnie się zachowuję. Bardzo zaczął przekonywać mnie zebym nie usuwała, ze to tylko początkowy szok. Widzę ze bardzo zależy mu na tym, abym nie ingerowała w swoje ciało. Dzień wcześniej jeszcze wysyłał mi zdjęcia kwiatów i porównywał do mnie, pisał ze dziekuje ze jestem w jego życiu, a nagle już pała do mnie nienawiścią bo powiedziałam ze chcę usunąć tatuaż.
Napisz mi proszę cos wiecej, co dokładnie może być na rzeczy według Twoich przypuszczeń?

Edit: napisał mi że „jesteśmy jedną duszą i ciałem” i bardzo intensywnie pytał o moja przeszłość, napisał „polubisz tatuaż tylko wtedy gdy pomogę Ci odbudować pewność siebie i poczucie własnej wartości”

29

Lady Loka napisał/a:

A moim zdaniem jezeli komus sie nie swieci czerwona lampka i nie wyje alarm w glowie w takim momencie, to jednak warto powiedziec, ze ten alarm w glowie wyc powinien i ze to nie jest sytuacja warta rozkminienia. Warto zatem przemyslec to, dlaczego mamy potrzebe analizowania takich rzeczy, nad ktorymi powinnismy przejsc do porzadku dziennego.

Dokladnie. Ja tez nie rozumiem potrzeby rozkminiania przez Autorkę psychiki i motywacji tego typa. Nie oceniam samego kontaktu z nim, każdy ma prawo wdepnąć (tymbardzej internetowo) w niewłaściwa znajomość. Jeśli jednak jest juz to wiadome i ta druga strona wydaje się wręcz niebezpieczna, a przynajmniej mocno zaburzona a jej intencje zle to po co babrać się dłużej w tej znajomosci nawet w formie teoretyzowania? Odczuwasz jakas chorą fascynację tym człowiekiem Autorko? Masz tak zanizone poczucie wartosci ze atencja jaka daje Ci jakis psychol i oszust mimo wszystko Cię kręci? Bo ja takich ludzi się boję i unikam a nie staram zrozumieć po to by dać im szanse zrobić mi krzywdę w jakiejkolwiek postaci. Odpowiedź proszę sama sobie co Ci daje fascynacja tym człowiekiem bo to powie Ci wiele o sobie samej. Ja rozumiem ze psychiatra lub psychoterapeuta moglby go potraktować jako ciekawy przypadek kliniczny do analizy ale jeśli nie jesteś żadnym z powyższych to Twoje zainteresowanie tym człowiekiem jest conajmniej alarmujące i raczej to powinnaś poddać dogłębnej analizie by nie dać się kiedyś komuś mocno pokiereszowac psychicznie a może i fizycznie.

30 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-12-30 12:44:17)

kamiloo86 napisał/a:

... nasladuje to co mowisz to kolejna manipulacja, najbardziej ufamy osobom podobnym i podobnie sie zachowującym do nas

Dokładnie. Jak ktoś manipuluje, to stara się przyjąć nasz styl.

LookAtMeNow napisał/a:

... po wykonaniu nowego tatuażu stwierdziłam ze najzwyczajniej w świecie nie podoba mi się jednak efekt końcowy, miałam inne oczekiwania i decyduję się na laserowe usunięcie ... powiedziałam mu o tym, bardzo się zdenerwował. Zaczął wypisywać wiadomości, pytać dlaczego chcę się tak bardzo oszpecić, ze na 100% zostanie mi blizna, ze on już widział wiele takich przypadków i ze dziwnie się zachowuję.

Może zakontraktował dostawę pani z takim tatuażem, a Ty mu biznes psujesz. I co on powie szefowej? Dlatego zadziałał żwawo aby zapobiec zepsuciu towaru.
Wysłałaś mu zdjęcie tatuażu? Akceptuje go?

Edit: napisał mi że „jesteśmy jedną duszą i ciałem” i bardzo intensywnie pytał o moja przeszłość, ...

Bo jak jesteś dziewicą to szefowa będzie bardziej zadowolona, więcej pieniędzy będziesz warta.

PS. Widzę, że z gośćiem dalej korespondujesz, a on dalej Cię urabia. Jak nie napiszesz posta za rok, to uznam, że Cię już porwali.

PPS. Ale on nie jest gejem?

31

LookAtMeNow zastanawiałaś się po co ci ta znajomość z nim? Jaki masz cel? Bawisz się w detektywa/ liczysz na romantyczną miłość/ podoba ci się ten facet/ piszesz z nim z nudów/ dowartościowuję Cię jego uwaga?
Nic dobrego z tego dla Ciebie nie wyniknie.

32

aniuu1 napisał/a:

LookAtMeNow zastanawiałaś się po co ci ta znajomość z nim? Jaki masz cel? Bawisz się w detektywa/ liczysz na romantyczną miłość/ podoba ci się ten facet/ piszesz z nim z nudów/ dowartościowuję Cię jego uwaga?

Bawię się w detektywa

33

Gary napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

... nasladuje to co mowisz to kolejna manipulacja, najbardziej ufamy osobom podobnym i podobnie sie zachowującym do nas

Dokładnie. Jak ktoś manipuluje, to stara się przyjąć nasz styl.

LookAtMeNow napisał/a:

... po wykonaniu nowego tatuażu stwierdziłam ze najzwyczajniej w świecie nie podoba mi się jednak efekt końcowy, miałam inne oczekiwania i decyduję się na laserowe usunięcie ... powiedziałam mu o tym, bardzo się zdenerwował. Zaczął wypisywać wiadomości, pytać dlaczego chcę się tak bardzo oszpecić, ze na 100% zostanie mi blizna, ze on już widział wiele takich przypadków i ze dziwnie się zachowuję.

Może zakontraktował dostawę pani z takim tatuażem, a Ty mu biznes psujesz. I co on powie szefowej? Dlatego zadziałał żwawo aby zapobiec zepsuciu towaru.
Wysłałaś mu zdjęcie tatuażu? Akceptuje go?

Edit: napisał mi że „jesteśmy jedną duszą i ciałem” i bardzo intensywnie pytał o moja przeszłość, ...

Bo jak jesteś dziewicą to szefowa będzie bardziej zadowolona, więcej pieniędzy będziesz warta.

PS. Widzę, że z gośćiem dalej korespondujesz, a on dalej Cię urabia. Jak nie napiszesz posta za rok, to uznam, że Cię już porwali.

PPS. Ale on nie jest gejem?

Wysłałam zdjęcie tatuażu, według niego jest śliczny. Obrałam taki sam tok myślenia jak Ty

34

Taka zabawa w detektywa moze sie dla Ciebie zle skonczyc. Naprawde zgubilas gdzies po drodze rozsadek i wylaczylas te alarmy, ktore powinny Ci wyc w glowie. Szkoda.

35 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-12-30 14:09:35)

LookAtMeNow napisał/a:

Wysłałam zdjęcie tatuażu, według niego jest śliczny.

Wg szefowej pewnie...
Albo klienta finalnego, który Cię skonsumuje smile

A tak na serio to bym wszystkie dowody zebrał i dał przyjaciółce/mamie/siotrze/przyjacielowi, bo jak znikniesz, to będzie wiadomo gdzie jesteś. Jeśli się spotykasz z gościem w realu, na kamerkach, to wszystko archiwizuj, bo pewnie Ciebie też nagrywa.

36

Gary napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Wg szefowej pewnie...

A tak na serio to bym wszystkie dowody zebrał i dał przyjaciółce/mamie/siotrze/przyjacielowi, bo jak znikniesz, to będzie wiadomo gdzie jesteś. Jeśli się spotykasz z gościem w realu, na kamerkach, to wszystko archiwizuj, bo pewnie Ciebie też nagrywa.

W jakim celu miałby nagrywać?

37

Hej jesteś detektywem, nie? ;-p

38 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-12-30 15:18:36)

LookAtMeNow napisał/a:
Gary napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Wg szefowej pewnie...

Lepszego przedstawienia towaru? Wideo jest lepsze od zdjęć dla potencjalnego "kupca".

To nie są żarty. Odetnij się od niego.

39

Gdy robiłam i mówiłam wszystko tak jak on chce, byłam według niego bardzo inteligentna, dojrzała emocjonalnie. Wystarczyła jedna wiadomość w której napisałam ze chce usunąć tatuaż, i teraz już „jestem niespójna, mam kapryśny umysł który niczego nie przyjmuje do wiadomości, przesadzam, problem tkwi w moim umyśle a nie w tatuażu, nie potrafię ponosić konsekwencji za swoje decyzje” itp. Taka nagła zmiana w postrzeganiu mnie

40 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2020-12-30 17:17:41)

aniuu1 napisał/a:

Hej jesteś detektywem, nie? ;-p

Nie jestem ale może kiedyś zostanę tongue

A to chyba jednak nie do mnie było tongue

41 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-12-30 17:44:52)

LookAtMeNow napisał/a:

Cytat:

Dałam dokumenty jednemu z mężczyzn i wsiadłam do samochodu, który ruszył z piskiem opon. Jeszcze widziałam, jak Murad posyła mi ręką całuski, a zaraz potem ktoś zrobił mi zastrzyk w ramię. Obudziłam się w jakimś pokoju urządzonym na wzór orientalny. Wszędzie było pełno brokatowych poduszek, roznosił się zapach duszących kadzidełek, a ogromne łoże, na którym leżałam, tonęło w purpurowej aksamitnej pościeli. Ja sama ubrana byłam w szyfonowe szaty z cekinami i świecidełkami. Zza okratowanych okienek dolatywał dźwięk gardłowego arabskiego języka. Wkrótce okazało się, że jestem w tunezyjskim burdelu.

Nie miałam dokumentów, telefonu, nie znałam języka. Na dodatek stary, obleśny właściciel tego burdelu pokazywał wszystkim film, na którym byłam z Muradem w samochodzie, w windzie, w hotelu...

Jak będziesz uwięziona w burdelu, to stara obleśna szefowa będzie puszczać klientom filmy:  jak jesteś na kamerce, jak się śmiejesz, jakieś uśmiechnięte zdjęcia ze spaceru, itd. Dobra reklama zachęcająca, aby Cię przelecieć za $$$.

LookAtMeNow napisał/a:

Gdy robiłam i mówiłam wszystko tak jak on chce, byłam według niego bardzo inteligentna, dojrzała emocjonalnie. Wystarczyła jedna wiadomość w której napisałam ze chce usunąć tatuaż, i teraz już „jestem niespójna, mam kapryśny umysł który niczego nie przyjmuje do wiadomości, przesadzam, problem tkwi w moim umyśle a nie w tatuażu, nie potrafię ponosić konsekwencji za swoje decyzje” itp. Taka nagła zmiana w postrzeganiu mnie

No ale postaw sie na jego miejscu. Znalazł laskę, przedstawił zdjęcia szefowej. Szefowa zaakceptowała. Potem powstaje tatuaż, szefowa bardziej się cieszy, nawet klientów już szykuje (jeszcze nie wyjaśniliśmy czy jesteś dziewicą)... klienci się cieszą z takiej okazji... a okazja nagle twierdzi, że usuwa tatuaż -- towar niezgodny z reklamą. No to się gość wkurzył na tę osobę, która wszsystko psuje, czyli Ciebie.

42

Gary napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Cytat:

Dałam dokumenty jednemu z mężczyzn i wsiadłam do samochodu, który ruszył z piskiem opon. Jeszcze widziałam, jak Murad posyła mi ręką całuski, a zaraz potem ktoś zrobił mi zastrzyk w ramię. Obudziłam się w jakimś pokoju urządzonym na wzór orientalny. Wszędzie było pełno brokatowych poduszek, roznosił się zapach duszących kadzidełek, a ogromne łoże, na którym leżałam, tonęło w purpurowej aksamitnej pościeli. Ja sama ubrana byłam w szyfonowe szaty z cekinami i świecidełkami. Zza okratowanych okienek dolatywał dźwięk gardłowego arabskiego języka. Wkrótce okazało się, że jestem w tunezyjskim burdelu.

Nie miałam dokumentów, telefonu, nie znałam języka. Na dodatek stary, obleśny właściciel tego burdelu pokazywał wszystkim film, na którym byłam z Muradem w samochodzie, w windzie, w hotelu...

Jak będziesz uwięziona w burdelu, to stara obleśna szefowa będzie puszczać klientom filmy:  jak jesteś na kamerce, jak się śmiejesz, jakieś uśmiechnięte zdjęcia ze spaceru, itd. Dobra reklama zachęcająca, aby Cię przelecieć za $$$.

LookAtMeNow napisał/a:

No ale postaw sie na jego miejscu. Znalazł laskę, przedstawił zdjęcia szefowej. Szefowa zaakceptowała. Potem powstaje tatuaż, szefowa bardziej się cieszy, nawet klientów już szykuje (jeszcze nie wyjaśniliśmy czy jesteś dziewicą)... klienci się cieszą z takiej okazji... a okazja nagle twierdzi, że usuwa tatuaż -- towar niezgodny z reklamą. No to się gość wkurzył na tę osobę, która wszsystko psuje, czyli Ciebie.

czytam to z lekkim usmiechem na twarzy ( Gary - masz chlopie lekkie pióro - gratulacje) ale tak naprawe to moze tak byc, nie sa to wyssane z palca widzimisie.

Lootatmenow - nie baw sie w detektywa bo po pierwsze - nie masz ku temu ani charakteru ani sily. Tutaj to naprawde wyja syreny alarmowe a jakby jakis koles do mnie napisal ze :„jestem niespójna, mam kapryśny umysł który niczego nie przyjmuje do wiadomości, przesadzam, problem tkwi w moim umyśle a nie w tatuażu, nie potrafię ponosić konsekwencji za swoje decyzje” to serio bym go wysmiala i zablokowala. Stad mowie nie masz w sobie na tyle sily aby sie mu przeciwstawić, on to wyczul i dlatego tak drazy caly czas ciebie. Po co ci rozkmina tego kolesia? Serio, ani on czasu ani uwagi za bardzo nie jest wart, Wszyscy tutaj napisali ci to samo - alarm - zawijaj sie bo nic dobrego z tego nie wyjdzie!

43

Tak czytam ten wątek i nie wierzę. Ty nadal nie zerwałaś kontaktu i dalej się nim interesujesz? Czy musi się wydarzyć nieszczęście, byś zrozumiała, że to psychol?

44

Autorko, im dłużej z nim utrzymujesz kontakt, tym trudniej Ci będzie się go pozbyć. Im więcej on "inwestuje" w Ciebie czasu, tym tak szybko z Ciebie nie zrezygnuje. Ja bym się bała gościa, urwała kontakt natychmiast i opowiedziała komuś wszystko, co o nim wiesz /na wszelki wypadek/.

45 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2020-12-31 02:30:50)

Magnolia88 napisał/a:

Autorko, im dłużej z nim utrzymujesz kontakt, tym trudniej Ci będzie się go pozbyć. Im więcej on "inwestuje" w Ciebie czasu, tym tak szybko z Ciebie nie zrezygnuje. Ja bym się bała gościa, urwała kontakt natychmiast i opowiedziała komuś wszystko, co o nim wiesz /na wszelki wypadek/.

Po jego ostatniej litanii dotyczącej mojego tatuażu i jakże bezmyślnego umysłu totalnie go zignorowałam, nic nie odpisałam a wysyłał wiadomość za wiadomością, naprawdę wyglądało to jakby wpadł w jakiś  szał. Łącznie 6 długich wiadomości przez GODZINĘ bez żadnej odpowiedzi z mojej strony. I o dziwo na razie się w ogole nie odzywa.

Mam wrażenie ze próbował usilnie przekonać mnie do faktu ze czyta mi w myślach, przykład sprzed jakiegoś czasu:
Obudziłam się w środku nocy. Nie mogłam zasnąć wiec zalogowałam się na chwilę na portalu. Prawie natychmiastowo dostałam od niego wiadomość SMS „dlaczego nie śpisz?” Zapytany, skąd wie, ze nie śpię, odpowiedział „takie miałem przeczucie”.

46

LookAtMeNow napisał/a:

Po jego ostatniej litanii dotyczącej mojego tatuażu i jakże bezmyślnego umysłu totalnie go zignorowałam, nic nie odpisałam a wysyłał wiadomość za wiadomością, naprawdę wyglądało to jakby wpadł w jakiś  szał. Łącznie 6 długich wiadomości przez GODZINĘ bez żadnej odpowiedzi z mojej strony. I o dziwo na razie się w ogole nie odzywa.

Tego właśnie się spodziewałam, że szybko może nie dać Ci spokoju. Gdyby się jeszcze odzywał, a chciałabyś to z nami przegadać, pisz śmiało na forum smile

47

Magnolia88 napisał/a:
LookAtMeNow napisał/a:

Tego właśnie się spodziewałam, że szybko może nie dać Ci spokoju. Gdyby się jeszcze odzywał, a chciałabyś to z nami przegadać, pisz śmiało na forum smile

No pewnie, dziękuję smile

48

Też takiego kiedyś poznałam, ale na szczęście szybciej mnie coś tknęło, żeby się z nim nie spotykać. Pocieszę Cię, że tacy rzadko długo koncentrują się na jednym obiekcie. Jak będziesz z nim gadać i podtrzymywać relację, to za niedługo się rozpłynie, bo nie będzie miał jak pójść z relacją dalej, aby opuścić strefę komfortu (a przy okazji wydałyby się jego liczne kłamstwa i mitomania). Jak go odrzucisz, to przez jakiś czas z dużą intensywnością będzie Cię męczył, pisał do Ciebie i ego go zaboli, ale w końcu znajdzie nową ofiarę. O ile nie jest niebezpieczny oczywiście, a tego nie możemy wykluczyć, więc na wszelki wypadek lepiej się z nim nie spotykać

49

bardzo źle że dalej z nim rozmawiasz, to powinno się już zakończyć, nic na tym nie zyskasz poza bałaganem w głowie, on już wywołał w Tobie pewne emocje, więc przestał być obojętny, cenna lekcja, czas to skończyć, pytasz czemu Ciebie porównuję? będzie robił to co działa i wywoływał w Tobie pewne obrazy, im więcej tych obrazów tym coraz mniej jest Ci obojętny, z dużym prawdopodobieństwem gość najpierw kobiety urabia a potem na nich żeruję finansowo, znam to z praktyki

50

No lepiej młoda zaprzestań sie z nim kontaktować bo to jaliś świr jest po części. Każdy szuka innego targetu, Krystek bajerował małolaty ba bujne życie, bryki, kluby i czego to on im nie załatwi. Inne świry będą grać takich ogarniętych życiowo, wysławialnych maszynopisarzy, wiedzą itd. Budowanie emocji u kobiet, nakrecanie im w głowach wielu rzeczy,a pewnie to wszystko tak im przychodzi że nie byłaś jedyną do której tak pisał. Jeszcze sam zaczął sie dziwnie zachiwywać jak mu sie zaczełaś wyrywać z tego jego sieci jakie zaplątuje.
Zresztą w necie tak jest że wiele osob koloryzuje, zataja, kłamie lub pusze to co chcesz przeczytać. Kiedyś siedziałem na czatach to laska potrafiła udawać przez półtora roku kims kim nie jest. Dawała nieswoje fotki skradzione z fb jakiejs kobiety i tak jakby podłączyła sie pod jej życie. No chore ale prawdziwe.. także ostrożności nigdy za wiele w sieci bo nie wiadomo do konca kto siedzi po drugiej stronie ekranu.

51 Ostatnio edytowany przez LookAtMeNow (2021-01-01 04:26:09)

SŁUCHAJCIE WAŻNE koleżanka napisała do niego ze swojego konta, drugiego dnia pisania zaproponował jej wyjazd za granicę

52

LookAtMeNow napisał/a:

SŁUCHAJCIE WAŻNE koleżanka napisała do niego ze swojego konta, drugiego dnia pisania zaproponował jej wyjazd za granicę

No i? To naprawdę nie jest ważne. Nie jesteś detektywem, masz za to czarno na białym, że gość nie gra fair.

Pora go zablokować i dać sobie spokój?
Twoje zaangażowanie w to robi się niezdrowe.

53

Ważne dla kogo? Prosisz się o kłopoty. Może jeszcze z nim wyjedź, żeby sprawdzić co on kombinuje

54

Niebezpieczne to zabawy są ,teraz jeszcze koleżanka, nudzi wam się strasznie dziewczyny,może tak coś zróbcie dla kogoś innego,słabszego potrzebującego pomocy, zamiast" brandzlować czas" chorymi emocjami z nudów.
Jednak wszechświat nie jest zbudowany tylko z wodoru ,ale też z głupoty ludzkiej.

55

LookAtMeNow napisał/a:

Wspolczuje Ci. Musisz mieć naprawdę smutne i nudne życie skoro podniecasz się jakims psycholem, manipulantem i być może niebezpiecznym człowiekiem z neta. A podniecasz się bezsprzecznie bo po nocach nie śpisz i piszesz na forum podjarana "waznymi" wiadomościami które kazdy ma w nosie. Wez się dziewczyno ogarnij bo to juz się robi conajmnej dziwne. Masz jakiś problem ze sobą czy jak ?

56

Zgadzam się z przedmówcami, temat można zakończyć, ostrzeżenie zostało otrzymanie, ostatecznie człowiek ma wolną wolę, chcę kłopotów to droga wolna

57

Tak się zastanawiam, po co zmyślacie takie historie?
Nie lepiej popisać normalnie w netkafejkach?

Wkrótce Autor/ka dla podtrzymania napięcia to wymyśli naprawdę niestworzone rzeczy.

P. S. Żeby nie było na poczatku sama się dałam nabrać, ale ten ostatni post to już naprawdę żenada.

58

Oj namieszał lasce w głowie ,a wy się jej czepiacie , musiała się wręcz przekonać jaki on jest robiąc podstęp z koleżanką która napisze do niego z innego konta.

59 Ostatnio edytowany przez CatLady (2021-01-02 22:16:43)

LookAtMeNow napisał/a:
aniuu1 napisał/a:

Bawię się w detektywa

Tak to sobie tłumacz.

Jesteś tak zagłębiona i zainwestowana w te znajomość, że to przekracza zawodowe czy nawet hobbystyczne zainteresowania detektywa. Ty chcesz go rozgryźć, bo jesteś nim zafascynowana. Aż nogami przebierasz, bo Ci parę komplementów powiedział i powtarza jak papuga że lubi te same rzeczy. To są wszystko książkowe zachowania manipulanta, a ty to łykasz jak pelikan. Pakujesz się w bagno na własne życzenie. Nie Ty pierwsza. Przyznam że czasem nie rozumiem kobiet. Mnie by się czerwona lampka zapaliła już po tym, co napisałaś w pierwszym zdaniu. Ten facet to bad news.

Masz aż takie kompleksy? Z opcji powyżej obstawiam że dowartościowujesz się jego uwagą, komplementami. Itd.

Znajdź bloga i filmiki Tatiany Mitkowej - ona to pięknie wyjaśnia, jak działa tak typ.

Osobiście nie wierzę w historię z uprowadzeniem do burdelu, zbyt naciągana. Jednak uważam, że powinnaś uciekać i to szybko, bo nie ma żadnych oznak, że jest cokolwiek dobrego w tym człowieku.

Kilka osób już ostrzegało, ale wydaje mi się, że jesteś jedną z tych osób, które nie posłuchają rad, o które prosili. Musisz się sparzyć. Mary nie odpisuje tym, którzy jawnie to krytykują i doradzają ucieczkę, za to chętnie angażują się w analizę każdego słowa, każdego otrzymanego smsa.

Tak mnie jeszcze naszło... Ty nawet nie jesteś ćmą krążąca wokół płomienia. Ogień, mimo że spala ćmę, jest piękny, można dostrzec dlaczego ćma jest nim zafascynowana. W Twoim przypadku nie wiem, co Cię w nim fascynuje. Krążysż wokół niego jak mucha dookoła kupy. Bo on jest taka kupą - może w srebrnym papierku, ale nadal tylko kupą.

60

Drążenie takich tematów może mieć moim zdaniem źródło w lęku i chęci potwierdzenia jakichś tam przekonań na temat świata / mężczyzn. Może być też tak, że autorka opisuje wymyśloną historię dla zabawy. Jeśli jednak to wszystko prawda, to facet jak najbardziej może zajmować się dostarczaniem kobiet do burdeli i może działać w ramach jakiejś grupy.

61

Może czy nie może ale to pokazuje jak łatwo można dzisiaj nawiązywać relacje, znajomości jakieś przez internet na początek. Laska 20ścia lat czy ile ona tam ma i spotyka sie z kimś takim w jego aucie zamiast w miejscu publicznym neutralnym. Jedynie co wzbudziło czujność to te dziwne pytania ze strony tego kogoś tyczące się jej i jej relacji z rodzicami.
Mało to takich różnych rozrywkowych dziewuch w młodym wieku co igra z ogniem spotykając się z różnymi panami za różne korzyści czy jako fornę wymiany dóbr za oferowanie towarzystwa no i swojego ciała?

Ciekawe jak z roku ba rok wyglądają statystyki zaginięć ludzi w tym naszym nieszczęśliwym kraju. Wiadomo tak sie dzieje wszedzie ale nasze podwórko raczej bardziej interesuje no i teren Unii.

62

Mysle, ze ow osobnik jest bardzo niebiezpieczny i jesli chcesz problemow w zyciu owszem ciagnij dalej ta "znajomosc", ja jednak nie tracilabym ani jednej minuty mojego zycia na toksyny. Zycie masz tylko jedno i jesli nie zdajesz sobie z tego jeszcze sprawy..otworz oczy.Zanim bedzie za pozno.
Bardzo latwo czasami jest dac sie zmanipulowac, omotac,  ale wyjsc z tego potem, zakonczyc znajomosc i wrocic do normalnosci jest naprawde bardzo bardzo trudno.. i czasami to sie po prostu juz nie udaje. Tacy jak on bardzo dobrze wiedza co robic, zeby kogos zakrecic i potrafia zrobic ci pieklo z zycia zanim sie odwrocisz.Uwazaj na tego kolesia.Na co Ci to.
Zakonczylabym to i nie szukalabym kontaktu.

63

(o_0) napisał/a:

Może czy nie może ale to pokazuje jak łatwo można dzisiaj nawiązywać relacje, znajomości jakieś przez internet na początek. Laska 20ścia lat czy ile ona tam ma i spotyka sie z kimś takim w jego aucie zamiast w miejscu publicznym neutralnym. Jedynie co wzbudziło czujność to te dziwne pytania ze strony tego kogoś tyczące się jej i jej relacji z rodzicami.
Mało to takich różnych rozrywkowych dziewuch w młodym wieku co igra z ogniem spotykając się z różnymi panami za różne korzyści czy jako fornę wymiany dóbr za oferowanie towarzystwa no i swojego ciała?

Ciekawe jak z roku ba rok wyglądają statystyki zaginięć ludzi w tym naszym nieszczęśliwym kraju. Wiadomo tak sie dzieje wszedzie ale nasze podwórko raczej bardziej interesuje no i teren Unii.

??? nie spotkałam się z nim w aucie.

Posty [ 63 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Mężczyzna poznany w internecie - jaką tajemnicę kryje? O co tu chodzi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024