Bloger wyczytuje opinie nadsyłane przez internautów. Poza tym wysnuwa później ciekawe wnioski.
Po zapoznaniu się z całym materiałem wideo napiszcie w tym temacie i ilu z was miało podobnie i czy też tak postępowaliście. Jesteście tu w miarę anonimowi dopóki nie popełnicie przestępstwa. A także na temat jego wniosków. Mnie materiał zszokował nie spodziewałem się aż takiej reakcji szczególnie najbliższych dotąd myślałem że tyczy to wyłącznie sąsiadów ludzi obcych sprzedawców, taksówkarzy itp ludzi .
PS skasujcie poprzedni zamknięty temat by poprawić czytelność strony. Uwaga do moderacji wszystkie zamknięte tematy powinno się przynajmniej po czasie usuwać.
Kaczyński skłóca ludzi, manipuluje, ale nie zgadzam się, że ponosi odpowiedzialność, za relacje w rodzinach. Każdy sam ponosi odpowiedzialność za swoje zachowanie. Każdy sam musi wiedzieć, co jest dla niego ważne.
Poglądy moich rodziców to praktycznie kropka w kropkę to co prezentuje sobą PiS. Zupełnie odmienne od moich. Od zawsze. Kłóciłam się z nimi w młodości i nie mogłam nigdy dojść do porozumienia. Kształt moich relacji rodzinnych ustalił się wiele lat temu. Nie rozmawiamy o polityce, bo nie ma przestrzeni na taki dialog.
Wujostwo też popiera pis. Przez kilka lat przy stole na święta pojawiały się tematy polityczne i zawsze psuło to atmosferę. Na szczęście zrozumieli, że to nie ma sensu i spotykamy się, żeby ze sobą pobyć. Uważamy, że to jest ważniejsze dla nas niż polityka.
3 2020-11-04 16:36:30 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-04 16:36:59)
Bardzo stronniczy materiał. No ale czego się spodziewać - autor jest zdeklarowanym lewicowcem. Niby powiedzial, aby teraz napisali do niego ci, którzy doswiadczyli tego zjawiska z drugiej strony, ale "nie wie czy na ten temat będzie robił metarial".
4 2020-11-04 16:52:51 Ostatnio edytowany przez authority (2020-11-04 16:57:11)
Nie jestem lewicowcem ale światopoglądowo jestem liberalny ale i także gospodarczo. Lewica jest za państwem opiekuńczym ja nie. Ciekawe ile realnie rodzin się rozbiło. Prawica to konserwatywni liberałowie ale są i libertarianie i konserwatywni socjaliści.
5 2020-11-04 16:56:13 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-04 16:57:38)
Fajnie by było gdyby ktoś stanął ponad podziałami i nagrał naprawdę rzetelny materiał bo brudy i plusy można znaleźć po obu stronach. On dissuje TVP a robi dokładnie to samo tylko w drugą stronę. Pokazuje też te najbardziej skrajne przypadki uogolniając to na wszytskich "po prawej".
6 2020-11-04 16:57:48 Ostatnio edytowany przez authority (2020-11-04 17:02:46)
Na początku jest przykład 500+ ale wysyłają mu jego subskrybenci. Gwarantuję ci że ludzie z drugiej strony barykady tak się nie zachowują. Tusk jechał na nadmiernym optymizmie Kaczyński jedzie na wiecznej wojnie. Ja mogę co najwyżej wyśmiać takich ludzi patrzeć z góry ale nigdy nie będę podnosił głosu i zwyzywał. A dziecka nigdy tak nie potraktuję. A mam setki deklaracji w internecie że jak urodzi się gej to się go wyrzeknę. Fora naszości. Tu moim zdaniem nie działa równowaga. PS z komórki źle się pisze. Znam jedynie wyborców tzw konfy co atakują 500+ nazywając je idiotkami ale to pokrewna ideowo partia.
7 2020-11-04 17:07:53 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-04 17:09:25)
Ty nie musisz mi nic gwarantować, bo ja spotykam ciągle na swojej drodze ludzi lewicowych i ich nietolerancję , hipokryzję, narzucanie swojego zdania, drwiny poznaje non stop. To są przykłady z życia a nie moje wymysly. Właśnie dlatego jestem anty-lewak, a nie dlatego, że obejrzałam coś w tv. Ja się kieruje życiem i tym co widzę w swoim otoczeniu.
Powiem tak, problem zdecydowanie jest. Natomiast spłaszczanie go do prostego "to wina Kaczyńskiego" to zwykłe niezrozumienie tematu. Rozerwanie sceny politycznej trwa od lat, niezależnie od wyznawanej ideologii, systemu czy szerokości geograficznej. Klasyczne centrum, takie jakie znaliśmy, już dawno przestało mieć jakiekolwiek znaczenie, oddając pole populistom, czy to lewym, czy prawym, bez znaczenia. Problemem stają się tu media społecznościowe, gdzie każdy dostaje indywidualną, skrojoną pod własne potrzeby wersję rzeczywistości. Słuszność idei mierzy się ilością komentarzy i lajków pod postem, przez co ludzie coraz bardziej okopują się w swoim obozie. To problem globalny i o wiele bardziej skomplikowany. Polecam "Dylemat Społeczny" od Netflixa, który bardzo fajnie dotyka tego tematu.
9 2020-11-05 13:14:28 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-11-05 13:17:19)
Prawda jest taka:
Znam osoby wszelkiej masci pogladow. Jezeli ktos ma obsesyjna ideologie i mysli w kategoriach 'my to ci dobrzy i wiemy co robic' i 'tamci to wrogowie, zle i zepsute osoby'...To tak bedzie jak w tych historiach.
Nie ma znaczenia czy idzie o Kaczynskiego czy kogokolwiek innego.
Mialam dobrego znajomego od 4 lat, ktoremu wielokrotnie pomagalam w przeszlosci. On ma takie wlasnie silne ideologie.
Skoczylo sie tym, ze nie rozmawiamy wiecej poniewaz on stwierdzil, ze nie jestem czlowiekiem i zasluguje na smierc...Poniewaz wstawilam gif z Pottera i cytat na temat wolnosci slowa.
Tak, bo on jest skrajnym woketywista i uwaza, ze osoba 'trans' jest biologicznie wybranej plci i jezeli ktos sie z tym nie zgadza to jest potworem.
Takie sytuacje nastepuja zawsze jak ktos jest obsesyjny. Akurat Kaczynski jest twarza pewnej mysli, ktora jest w modzie. Jednak kazda ideologia tak rozwala rodzine. Wina nie lezy po stronie Kaczynskiego bo on robi to co on uwaza za sluszne, a po stronie tego, ze ludziom brakuje rozumu. Ostatecznie to mozna by powiedziec, ze glupota rozwala rodzine.
Nie wszyscy ludzie sa tak inteligentni i tak rozgarnieci by zajmowac sie polityka i by sie na te tematy wypowiadac. Jednak kto przyzna, ze jest na cos za glupi lub czegos nie wie? Szczegolnie w Polsce gdzie kazdy jest specjalista od wszystkiego.
10 2020-11-05 13:27:58 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-05 13:28:39)
Dlatego jak ktoś się mnie pyta o poglądy polityczne to mówię, że "Zgadzam się i nie zgadzam z roznymi poglądami, więc pytaj o konkretną sprawę. Nie chce być zaszufladkowama. Poza tym same poglądy a to jak ludzie je interpretuja i co soba reprezentują to zupełnie inna sprawa. Generalnie "wolność i równość" jest pogladem z którym się zgadzam, ale według mnie lewica wcale nie reprezentuje tych pogladow, więc z tymi ludźmi nie chce być utozsamiana. Poza tym jeśli nie opowiadam się zdecydowanie po jednej ze strony to rozmówy nie włącza się guzik fanatyka, który musi za wszelką cena obronić WSZYSTkICH poglądów reprezentowanych przez jego partie. Pytanie po co? Każdy popełnia błędy i po co dawać się zaszufladkować i przez to - czasami - bronic naprawdę głupich zachowań niektórych ludzi kojarzonych z "nasza" partia.
Poza tym lewica ma zniekształcony obraz prawicy - są zmanipulowani, że prawica to tylko te radykaly, które mówią "PE**ly wypier..."- i odwrotnie. Różnica jest taka, że cała lewica głosi teraz takie nietolerancyjne, wulgarne, pełne nienawisci hasła wobec opozycji - dla mnie taki człowiek jest już hipokryta i patrzę na niego z przymrozkiem oka - bo on na pewno nie prezentuje czystych poglądów głoszonych przez lewicę. Generalnie poglądy a zachowania ludzi to często zupełnie inna sprawa i często nie jest ze sobą tożsame.
Dlatego jak ktoś się mnie pyta o poglądy polityczne to mówię, że "Zgadzam się i nie zgadzam z roznymi poglądami, więc pytaj o konkretną sprawę.
Bardzo dobrze powiedziane! Zeby tak wiecej osob myslalo.
12 2020-11-05 15:01:13 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-05 15:13:06)
Krzysztof postanowił pojechać na fali i nie dziwię mu się.
Jednak klasycznie, jak to bywa polewa problem powszechny kawałem ideologicznego sosu przedstawiając problem jakoby tylko jedna strona była wszystkiemu winna i tym samym samemu kreując przekaz propagandowy i ideologiczny.
Szkoda, że zapomina, jak to wyzywa się od faszystów, nazioli, konserw, drewien... Obie strony są temu winne. Szkoda, że nie wspomniał, jak to osoby, które nie wspierały BLM były wyzywane od rasistów z tego powodu.
Poza tym wykład trochę przypomina mi to, jakby autor nagle odkrył maksymę Divide et Impera.
Niemniej problem trafiony, bo nie ma co ukrywać, zę jest.
Problem z polityką masową tkwi w zupełnie innym źródle - mianowicie braku wiedzy. Nie jest możliwa debata z osobami, które potrafią rzucać hasła, ale nie mają pojęcia o intelektualnym zapleczu tych haseł, jak i ich długo, jak i krótkoterminowych konsekwencji. Jeżeli ktoś tylko opiera swój przykład na wywodach medialnych, które w dobie fake news, operacji dyzinformacji, jak i powszechnej dziennikarskiej propagandzie zwykle nie mają nic dobrego do przekazania (zawsze, jak był Marsz Niepodległości to włączałem sobie przekaz na żywo z TVP, TVN i Polsat - polecam w ramach detoksu). Mało kto zapomina o działalności agenturalnej, która również pracuje nad różnymi akcjami w ramach władzy nad informacją społeczną i może prowokować wiele zachowań.
Każda grupa ideologiczna walczy o wyższość i słuszność swojej. Krzysztof w ramach Strajku Kobiet postanowił zrobić tragiczne uproszczenie, że wyszedł spontaniczny zryw... Dokładnie wydarzyło się co miało się wydarzyć.
O spójności ideowej protestujących to nie ma co mówić, bo doskonale widać było, że wraz ze wzrostem rewolucyjnej retoryki coraz więcej ludzi przestawało przychodzić.
Ale również ideologię należy weryfikować, bowiem to nie problem wierzyć w utopię. Wręcz większość ją preferuję, bo nie wymaga głębszej analizy i myślenia, ale wszelkie merytoryczne kontry niszczą ją, jak domek z kart.
Dlatego EDUKACJA, EDUKACJA, EDUKACJA.
Wyborcy w Polsce są w moich oczach często politycznie godni pogardy, bowiem pokładają wiarę, że zmiana na stołkach i postawienie krzyżyka co parę lat nagle rozwiąże problemy Polski. W żaden sposób. Dopóki nie wybijemy się ponad same puste frazesy i hasła, a skupimy na debacie, potrafi rozmawiać o przemianach ustrojowych, modelu ekonomicznym, aktywizacji społecznej w ramach różnych stowarzyszeń to automatycznie jakość debaty publicznej się zacznie poprawiać, bowiem hasła przestaną być puste, a poparte intelektualnym zapleczem argumentem, który można uzasadnić.
Całość najlepiej podsumowała Winter
Ostatecznie to mozna by powiedziec, ze glupota rozwala rodzine.
a ja od siebie do tego dodam... i naród... i państwo.
Po zapoznaniu się z całym materiałem wideo napiszcie w tym temacie i ilu z was miało podobnie i czy też tak postępowaliście. Jesteście tu w miarę anonimowi dopóki nie popełnicie przestępstwa. A także na temat jego wniosków. Mnie materiał zszokował nie spodziewałem się aż takiej reakcji szczególnie najbliższych dotąd myślałem że tyczy to wyłącznie sąsiadów ludzi obcych sprzedawców, taksówkarzy itp ludzi.
Oglądnęłam to wczoraj, dzisiaj rano odtworzyłam nagranie mojemu partnerowi, bo właściwie brakowało mi słów, żeby opisać wrażenia po oglądnięciu tego. I zauważyłam, jak on to oglądał, że także z niedowierzaniem kręcił głową.
No właśnie to jest aż nie do uwierzenia, że ludzie w rodzinach aż tak bardzo mogą się nie dogadywać, wręcz traktować siebie z nienawiścią.
Nie wiem, chyba nie chcę się porywać na diagnozy, dlaczego tak się dzieje, bo i też właściwie o tym dużo, na podstawie szerokiego spektrum informacji, badań i studiów napisał Jonathan Haidt w „Prawym umyśle. Dlaczego ludzi dzieli religia i polityka”, ale gdzieś po prostu brakuje umiejętności komunikacyjnych, debaty czy też po prostu rozmowy o „przedmiocie różnic”, który schodzi na dalszy plan, a górę biorą emocje, co skutkuje że od ad rem przechodzi się do ad personam.
14 2020-11-05 15:58:45 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-05 16:00:17)
Poza tym przytoczony konflikt młodzieży z rodzicami w dużej mierze nie ma znaczenia politycznego. Ja nie mam "zbyt fajnego" ojca i on również się mnie czepiał różnych spraw, często to było głupie, toksyczne itp. a nie miało żadnego zaplecza politycznego, ponieważ polityka się nie interesowałam. Jak ktoś jest głupi i skłonny do kłótni to i polityka nie jest mu potrzebna zeby kogoś "zjechać". Patologia w rodzinie - czy to przemoc fizyczna czy jedynie psychiczna jest problemem powszechnym w naszym kraju i dziwię się dlaczego przeciwko temu nie ma strajków. Jak pracowałam w gazecie i dostawaliśmy informacje z policji to dziennie takich informacji typu "żona z dziećmi pobita przez męża, ten skazany na 3 miesiące aresztu" było mnistwo. A ile kobiet tego nie zgłasza? Bieda też czesto tworzy patologie i to są realne problemy naszego kraju a nie to czy in vitro powinno być legalne
Możnaby dużo mówić. Sam filmik mi się nie podoba, jest dołujący i nie obejrzałam go w całości. Dla mnie wartościowa twórczość to, ta, która wnosi pozytywne uczucia i rozwiązania.
Problem z tym, że ludzie lubią się nakręcać w swoim lęku, złości i nie są ciekawi innych. Idą na łatwiznę wrzucając ich do jakiegoś wora, przypisują etykietkę, zachowania, poglądy, odpowiedzialność za wszystko inne co znajduje się w tym worze. Zupełnie bez sensu tworzą sobie wrogów, tam gdzie mogliby mieć sprzymierzeńców i znaleźć wspólny język. Jeśli ktoś tak robi w swojej rodzinie, to robi sobie wielką krzywdę. Nic nie zyskuje na tym a traci coś ważnego.
Media widzą, że nakręcanie sensacji daje im większą oglądalność niż rzeczowa rozmowa. Wzbudzanie lęków i sensacji mobilizuje elektorat i odciąga uwagę od innych spraw :-(
Ja nie oglądam telewizji, żadnej, bo wychodzę z siebie. Nie lubię czuć się traktowana jak idiotka, a czuję, że tak telewizja /politycy traktują widza/ wyborcę.
W Polsce jest ponad 30 mln osób i nigdy nie będzie jednomyślności. Uważam, że zadaniem władzy jest zadbać maksymalnie o interesy wszystkich i musi być dialog.
I nie jesteśmy państwem religijnym tak jak się niektórym wydaje. Serio, ostatnio była rozmowa między znajomymi i w którymś momencie okazało się, że koleżanka uważa, że jesteśmy państwem religijnym, stąd wprowadzanie do prawa zasad religijnych uważała za zasadne. Dorosła inteligentna osoba. To był dla nas troszeczkę szok..
Dziękujemy za rady dot. usuwania zamkniętych tematów. Weźmiemy je sobie do... serca ![]()
P.S. Nie wiem, czy zauważyłeś, takie tematy znikają z widoku po 48 godzinach. Nie dzieje się tak bez powodu.
, a skupimy na debacie, potrafi rozmawiać o przemianach ustrojowych, modelu ekonomicznym, aktywizacji społecznej w ramach różnych stowarzyszeń to automatycznie jakość debaty publicznej się zacznie poprawiać, bowiem hasła przestaną być puste, a poparte intelektualnym zapleczem argumentem, który można uzasadnić.
I taka debata kiedyś coś dała?
Mamy pełno skrajnych lewicowców (wyznawców komunizmu, chcących likwidować własność, antife i innych takich), tak?
Chyba nie da się intelektualnie udowodnić działania komunizmu i, że będzie się żyło lepiej jak zrealizują swoje postulaty. W ciągu ostatnich 100 lat próbowano tego całkiem sporą ilość razy... i nigdy się nie udało.
I co?
Przekonali się do nieracjonalności własnych poglądów na gospodarkę?
Nawet ciągle potrafią podnosić przykład Wenezueli, jako argumentu na poparcie swojej wizji, a ten kraj - po wprowadzeniu socjalizmu - upadł na kompletne dno.
18 2020-11-05 20:37:42 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-05 20:37:56)
Lucyfer666 napisał/a:, a skupimy na debacie, potrafi rozmawiać o przemianach ustrojowych, modelu ekonomicznym, aktywizacji społecznej w ramach różnych stowarzyszeń to automatycznie jakość debaty publicznej się zacznie poprawiać, bowiem hasła przestaną być puste, a poparte intelektualnym zapleczem argumentem, który można uzasadnić.
I taka debata kiedyś coś dała?
Mamy pełno skrajnych lewicowców (wyznawców komunizmu, chcących likwidować własność, antife i innych takich), tak?
Chyba nie da się intelektualnie udowodnić działania komunizmu i, że będzie się żyło lepiej jak zrealizują swoje postulaty. W ciągu ostatnich 100 lat próbowano tego całkiem sporą ilość razy... i nigdy się nie udało.
I co?
Przekonali się do nieracjonalności własnych poglądów na gospodarkę?
Nawet ciągle potrafią podnosić przykład Wenezueli, jako argumentu na poparcie swojej wizji, a ten kraj - po wprowadzeniu socjalizmu - upadł na kompletne dno.
Zadeklarowanych socjalistów nie nawrócisz, bo to ludzie, którzy muszą żyć w swojej bańce, co widzimy w praktyce, w postaci znalezienia nowego odpowiednika uciskanego "proletariatu".
Merytoryką można ich przejąć, ale i tak będziesz skazany na logiczne fikołki, które muszą w ich tezę zrobić.
Do tego maksymalizacja mitologii i płytkości idei wychodzi.
Dlatego zwykle kończy człowiek jako faszysta itd. w ich mniemaniu, jak komintern w swoim czasie nakazał ![]()
Władysław Kargul, "Kochaj albo rzuć": A co to za demokracja, gdzie każdy może mieć swoje zdanie?
W filmie chodziło o przedstawienie w humorystyczny sposób nastawienia bohatera i postrzegania przez niego innego ustroju. Dla mnie ten cytat to również spiżowa sentencja odnosząca się do rzeczywistego funkcjonowania demokracji.
Ludziom najpierw robi się iniekcję mieszanki ideologicznie piorunującej, która po przyswojeniu przez organizm sprawia wrażenie poglądów natywnie własnych, dodatkowo wyzwalając poczucie konieczności ich obrony za wszelką cenę.
Później wrzuca się ich niczym dwa drapieżne insekty do przezroczystego, szklanego terrarium z którego nie ma ucieczki w celu konfrontacji i spokojnie obserwuje przebieg starcia lub w razie potrzeby interweniuje w razie niezgodnego z intencjami hodowcy rozwoju wydarzeń.
20 2020-11-05 22:47:45 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-05 22:49:13)
Mnie ciekawi jedna rzecz. Czy ile osób zdaje sobie sprawę, jak bardzo terapia szokowa i nagłe przejście z PRL do 3RP bez stopniowej zmiany mentalnej, jak i nierozliczenia poprzedniego ustroju, spowodowały problemy społeczne?
Polecam wrócić 30-35 lat wstecz. Przeanalizować zaoranie społeczne, którego owoce właśnie zbieramy.
Myślę, że ludzie tacy jak chociażby Daniel Fried zdają sobie z tego sprawę doskonale. I nie pozostają wobec tego faktu obojętni.
22 2020-11-05 23:23:57 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-05 23:26:00)
Mnie ciekawi jedna rzecz. Czy ile osób zdaje sobie sprawę, jak bardzo terapia szokowa i nagłe przejście z PRL do 3RP bez stopniowej zmiany mentalnej, jak i nierozliczenia poprzedniego ustroju, spowodowały problemy społeczne?
Polecam wrócić 30-35 lat wstecz. Przeanalizować zaoranie społeczne, którego owoce właśnie zbieramy.
Może się warto zastanowić jakie problemy społeczne spowodowalo po Rewolucji Pażdziernikowej szukanie wrogów ludu
to a propos takich rozliczeń
A co do zmiany mentalnej to Polacy to nie Rosjanie.Mentalnie byli gotowi potrzebowali kapitału.
Lucyfer666 napisał/a:Mnie ciekawi jedna rzecz. Czy ile osób zdaje sobie sprawę, jak bardzo terapia szokowa i nagłe przejście z PRL do 3RP bez stopniowej zmiany mentalnej, jak i nierozliczenia poprzedniego ustroju, spowodowały problemy społeczne?
Polecam wrócić 30-35 lat wstecz. Przeanalizować zaoranie społeczne, którego owoce właśnie zbieramy.Może się warto zastanowić jakie problemy społeczne spowodowalo po Rewolucji Pażdziernikowej szukanie wrogów ludu
to a propos takich rozliczeń
A co do zmiany mentalnej to Polacy to nie Rosjanie.Mentalnie byli gotowi potrzebowali kapitału.
Rewolucja sprawiła jedną chwalebną rzecz. Pokazała, że komuniści nie nadają się do traktowania po ludzki, bo jak przyjdzie co do czego to sami nie będą mieli oporów, żeby strzelać w potylicę.
I kiepska analogia Elu, bo mówimy o wstrząsie dla jednego pokolenia, które widziało, jak ówcześni kaci przechodzą sobie na emeryturę i żyją spokojnie w ramach "wolnej Polski".
Jak można szanować system, który nawet zbrodniarzy nie potrafi ukarać?
Polacy, jak najbardziej byli również ofiarą eksperymentu Homo Sovieticus.
24 2020-11-06 10:59:03 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-06 11:00:17)
O młodzieńcza naiwności Lucyfer ![]()
Naprawdę myślisz że ofiarami takich czystek zostaliby zbrodniarze?
Rozczaruję Cię ich nikt by nie ruszył bo rządy Kaczyńskiego to już w sumie 8 lat 6 plus 2 wcześniej. I co? Agent Tomek uniósł jakąś posłankę. Polują na zbrodniarzy Kwasniewskich? A kupują respiratory od służb?
Dajesz się wpuścić w retorykę że trzeba ścigać wrogów narodu. Zamiast uszczelnić system. By procedury uniemozliwialy hasanie takim.
Powiem Ci z perspektywy kogoś kto się 30 lat polityką interesuje : najciemniej pod latarnią. ![]()
Ela, ale wyciąganie konsekwencji wobec tych, którzy wcześniej działali na niekorzyść swojego narodu, to też element uszczelniania systemu. Bo nieuchronność kary to jeden że środków prewencji, który trzeba uwzględnić w swoich działaniach.
Mam nadzieję, że wobec Kaczyńskiego i całej tej ekipy populistów, którzy napuszczają jednych Polaków na drugich zostaną wyciągnięte wnioski.
Zobacz co np. robi Trump, czując się bezkarny, piłka jeszcze w grze, a on już przewidując porażkę wieszczy oszustwo i jest pewny swojego zwycięstwa, podburza swoich wyborców bez refleksji i bez uwzględniania konsekwencji.
26 2020-11-06 11:56:43 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-06 11:58:36)
O młodzieńcza naiwności Lucyfer
Naprawdę myślisz że ofiarami takich czystek zostaliby zbrodniarze?
Rozczaruję Cię ich nikt by nie ruszył bo rządy Kaczyńskiego to już w sumie 8 lat 6 plus 2 wcześniej. I co? Agent Tomek uniósł jakąś posłankę. Polują na zbrodniarzy Kwasniewskich? A kupują respiratory od służb?
Dajesz się wpuścić w retorykę że trzeba ścigać wrogów narodu. Zamiast uszczelnić system. By procedury uniemozliwialy hasanie takim.
Powiem Ci z perspektywy kogoś kto się 30 lat polityką interesuje : najciemniej pod latarnią.
Oczywiście, że najciemniej pod latarnią i to tylko pokazuje, jakim bardzo otumanionym narodem jesteśmy, skoro stale te osoby dopuszczamy do stołków.
I nikt nie mówi o "czystkach" Elu.
Po prostu wyższe kadry urzędników nie powinny mieć możliwości pełnienia funkcji publicznych i tyle.
Z drugiej strony zobacz na sprawę rodziny Szechterów - zbrodniarza Stefana i kręcącego fikołki na łamach Gazety Wyborczej Michała.
Ela, ale wyciąganie konsekwencji wobec tych, którzy wcześniej działali na niekorzyść swojego narodu, to też element uszczelniania systemu. Bo nieuchronność kary to jeden że środków prewencji, który trzeba uwzględnić w swoich działaniach.
Mam nadzieję, że wobec Kaczyńskiego i całej tej ekipy populistów, którzy napuszczają jednych Polaków na drugich zostaną wyciągnięte wnioski.
Zobacz co np. robi Trump, czując się bezkarny, piłka jeszcze w grze, a on już przewidując porażkę wieszczy oszustwo i jest pewny swojego zwycięstwa, podburza swoich wyborców bez refleksji i bez uwzględniania konsekwencji.
No właśnie. Bez wyciągania wniosków i skutków prawnych nie możemy mówić o jakiejkolwiek poważnej zmianie. Po prostu przymykanie oka tylko pogarsza sprawę.
O ile pamięć bywa krótka, tak media nie mają problemów wiele trupów z szaf powyciągać kiedy trzeba i frustrację ludzi pobudzić na nowo.
A czarnych w Stanach to oczywiście też Trump na ulicę wyprowadził...
28 2020-11-09 14:56:37 Ostatnio edytowany przez authority (2020-11-09 15:08:48)
Zabijający czarnych biali policjanci. Z podkreśleniem policjanci. Ilu czarnych policjantów zabiło białych. Widziałem 30 minutowe nagranie z kamer. Facet zmienia kolor skóry a ten go dalej dusi. Inny nagranie pokazywało jak rodzina wezwała policję bo ich członek rodziny miał problemy psychiczne i co i zabili go w podobny sposób. Ameryka ma nadal problem z rasizmem to tkwi w mentalności południa. Nie będę na nigger (niewolnika) głosował. Takie były reakcję na Obamę a także czarnoskórego kandydata na republikanina. I nie uważam że zabijają głownie czarnych ale tu było to wyraźną egzekucją. PS czemu tzw publiczna telewizja jest na kolanach Trumpa. Ciągle propaguje to że wybory były sfałszowane..
Zabijający czarnych biali policjanci. Z podkreśleniem policjanci. Ilu czarnych policjantów zabiło białych. Widziałem 30 minutowe nagranie z kamer. Facet zmienia kolor skóry a ten go dalej dusi. Inny nagranie pokazywało jak rodzina wezwała policję bo ich członek rodziny miał problemy psychiczne i co i zabili go w podobny sposób. Ameryka ma nadal problem z rasizmem to tkwi w mentalności południa. Nie będę na nigger (niewolnika) głosował. Takie były reakcję na Obamę a także czarnoskórego kandydata na republikanina. I nie uważam że zabijają głownie czarnych ale tu było to wyraźną egzekucją. PS czemu tzw publiczna telewizja jest na kolanach Trumpa. Ciągle propaguje to że wybory były sfałszowane..
Bo to prawda. Na YT jest od groma filmów, na których widać podkładanie kart głosowań. Jaja niczym w jakimś Bantustanie lub czy autentycznym kraju trzeciego świata.
Bystrym proponuję porównać głosy oddane na partię republikańską z głosami oddanymi na republikańskiego kandydata na prezydenta ![]()
Na szczęście u nas głosowanie przez pocztę nie doszło do skutku, bo mógłby być podobny cyrk, a tak nie ma się do czego przyczepić.
30 2020-11-10 19:15:22 Ostatnio edytowany przez authority (2020-11-10 19:23:15)
To są fake newsy. Nawet jakieś pojedyncze nieprawidłowości nie zmienią wyniku. Widza już to sami republikanie ale nie odmawiają pozwów bo am do tego prawo nawet Melani Trump mówiła Trumpowi by ustąpił. On przeciąga bo chce jak najdłużej prowadzić swoją politykę. Czy wiesz kim jest Biden i Trump. Ich wady Biden jąkała a Trump człowiek co odziedziczył fortunę nie am talentu do biznesu ale ma psychotyczną wytrwałość konsekwencję. Zanim jeszcze był republikaninem ( kiedyś był demokratą)kandydował) Gdy miałem 19 lat czytałem jego starszą książkę Jak być Bogaczem. Tam widać pokłady narcyzmu co to nie ja. Pokarze wam jak być co najwyżej milionerem a nie multimiliarderem człowiekiem co ma wiele kasyn. Chwalił się tym że w czasie wcześniejszego kryzysu rynku nieruchomości latał od banku do banku chciał rozmawiać tylko z ich prezesem i ręczył swoim nazwiskiem że nie zawiedzie by umorzyli jego dług każdemu mówił to samo. Żaden nie wiedział że inny bank też tak zrobił przelatał 1500 tysiąca banków. Talentu do nowych biznesów nie miał. Co można wyczytać pomiędzy wierszami. Biden nie jest Biznesmenem ale na czas kryzysu także ostatnich napięć i nerwowości polityki USA kandydat w sam raz racjonalny człowiek doświadczony przez życie. Jego żona i dwie córki zginęły w wypadku zostało mu dwóch synów później dwa i pół roku później poślubił inną kobietę i ma z nią córkę została pracownikiem socjalnym 5 lat temu zmarł jeden z jego synów miał guza mózgu. Piszę o tym ponieważ na republikanie prowadzi brudną kampanię przeciw niemu. Sugerując jego winę w wypadku wypominając mu to że poślubił później inną kobietę że córka jest tylko pracownikiem socjalnym. A nawet że ma wadliwe geny bo dzieci i on nie są tacy zdrowi a syn już po 40-tce ma guza mózgu. W internecie były skany i zdjęcia ulotek rozsyłanych przez ludzi którzy równocześnie rozrzucali ulotki o ociągnięciach Trumpa byli zawsze na wiecach. Warto wspomnieć o udaremnionym przez policję zamachu przez skrajnie prawicową grupę a nawet kult(w USA kult to jak u nas sekta) qanon którzy to planowali wysadzić Convention Center miejsce gdzie liczone są wszystkie głosy.
Czym jest qanon to jest trudne do wyjaśnienia w 3 na ten temat można napisać książkę. W skrócie na protrumpowskim forum niezrzeszających mnóstwo inteli pojawił się internauta o ksywce qanon który przedstawił się jako wysoki rangą urzędnik administracji stwierdził że Trump został wybrany po to by rozprawić się z mafią Hillary gdzie jest handel żywym towarem w pewnej restauracji jedzą dzieci i że w tym uczestniczą demokraci z Hilary Clinton. Mówił o aresztowaniach niedługo później aresztowali jakiś ludzi o czym pisał Trump sprawa ucichła. Po czasie wyszło że byli to zupełnie inna sprawa były niewinienia. Qanon zbiegał się z twittami Trumpa. Później doszła reszta że Merkel to wnuczka Hitlera, AIDS to wymysł USA, Tom Hanks to pedofil a rzad Korei północnej to marionetka w rekach wywiadu USA później jest jeszcze gorzej nie ma co więcej pisać. Ten tzw qanon pisze w różnych stylach prawdopodobnie jest to autorka grupa najętych hejterów nadzorowana przez Trumpa. Tak określili specjaliści a to co oni głoszą to sprytnie zebrane znane już teorie spiskowe z całego świata znalazł się polski wątek jakoby NBP należał do Rotschildów. Telewizja publiczna ma relacjonować wszystko mówić co się dzieje co ten powiedział co ten powiedział. Co najwyżej prowadzący może powiedzieć co sam osobiście myśli. Gdy Biden zostanie prezydentem a tak prawdopodobnie będzie to co robi PIS obróci się przeciw Polsce. PIS odciął sam sobie alternatywy w przypadku innych niż przewidywał wyniku wyborów. Podobnie było z covid 19 każdy pamięta słowa pewnej urzędniczki o pozytywnym myśleniu o pandemii. Była to reakcja PIS na ostrzeżenia przez specjalistów o nawrocie wirusa.
31 2020-12-05 21:17:35 Ostatnio edytowany przez authority (2020-12-05 22:23:36)
Dosłownie dzień po założeniu wątku na Gonciarza wylały się pomyje. Pomimo że na YouTube powstał stok tu z piszących ma farmę trolli bądź ma kontakt z rządzącymi mało tego tv stworzyło paradokument polityczny (taki gatunek nadano m uw tvp vod
) motel polska gdzie występuje człowiek który tez nazywa się Krzysztof Gonciarz praktycznie wszyscy kandydaci do tego programu to politycy PIS bądź ich pociotkowie a także pracownicy TVP jest np tak fryzjerka. Jest tam pokazane niby zwykłe życie program udaje reality show a wszyscy ludzie biorący odział w tym programie wyrażają opinie polityczne zgodne z linią partii rządzącej.
. Jest tam pokazane niby zwykłe życie program udaje reality show a wszyscy ludzie biorący odział w tym programie wyrażają opinie polityczne zgodne z linią partii rządzącej.
]
Nie oglądałem tego „para-dokumentu” z TVP , mogę sobie wyobrazić, za to posłuchałem vloga Goncarka.
Jego vlog wyraża również wyraża „opinie polityczne zgodne z linia partii” - ale opozycyjnych.
Ani jedno ani drugie nie prowadzi do deeskalacji napięcia, ale je wzmacnia , oskarżając druga stronę o samo zło.
Taki biało - czarny świat rodem z westernów.
Zamiast szukać sprzymierzeńców , szukają wroga.
Życie to nie film, a wzajemnych oskarżeń nigdy nie zabraknie.
Dlatego - sorry, ale dla mnie twórczość pana Gancarka i twórczość TVP czy TVN to takie same bagno.
Kiedys świetny był tygodnik „NIE” - irytujący aż do bólu , ale dowcipny i rzeczowy. Do pewnego momentu akceptowałem „Radio Maryja” jako alternatywę, odpowiedz na istnienie „NIE”. Ale tylko dopóty, dopóki nie doszło do narażenia równowagi sił pomiędzy nimi.
Jakoś nie widzę obecnie godnego następcy „NIE”, są media targające się z pro-rządowymi mediami po drugiej stronie ale jednak bagna. A jeżeli już powstanie jakas rzeczowa , konstruktywna krytyka opozycyjna, to reszta ściga ja za niepoprawność polityczna ściągając do swojego poziomu.
Takie polskie polityczne piekiełko którego diabełek nie musi pilnować ![]()
33 2020-12-17 03:10:50 Ostatnio edytowany przez authority (2020-12-17 03:15:19)
Czyżby na netkobietach był polityk PIS bądź pracownik TVP bo dosłownie kilka chwil po tym jak dałem u was film mego dobrego znajomego blogera Krzyśka Gonciarza w PISie zapanował popłoch na jego profil na Facebooku oraz e-mailu wylał się na niego hejt (pomimo tego że filmik powstał znacznie wcześniej). Pisano to samo co napisała Gracjana.... jak by tego było mało na TVPIS w propagandowym politycznym serialu motel polska wystąpił debilny wieśniak(młodszy od oryginału) udający Krzysztofa Gonciarza blogera mówiąc że wydaje beczka odpowiada. Krzysiek obecnie mieszka w kraju kwitnącej wiśni. Na internetowym democie go świetnie widać.
Krzysiek wygląda tak
W przypadki to ja nie wierzę. Podejrzewam że Gracjana jest sygnalistą czyli niepoprawnie kapo.
Swoją drogą chyba w całej historii Polski nie było tak głupiego rządu jak pisdowcy.
Nawet komunisci jak wykańczali małych przedsiębiorców to mieli jaja nazywać ich wrogami ludu a nie wychodzić i bredzić coś o jakiś tarczach.
Nawet komunisci nie byli w stanie w ciągu paru lat ośmieszyć instytucji KK jak PiS.
A jeszcze wciąż znajdują się naiwni co to kupują.
A jeszcze wciąż znajdują się naiwni co to kupują.
I będą kupować, hurtem, niezależnie od aktualnego czy teroretycznie-opozycyjnego handlarza. Bo tak to zostało zaprojektowane. Mustafa Kemal Atatürk miał jeszcze starodawny stosunek do demokracji, tj. partie partiami, ale i tak koniec końców ostatnie słowo miała armia. Dzisiaj, w naszym kręgu kulturowym, takie podejście jest już delikatnie mówiąc niemodne. Wiadomo-wolność, postęp, nowoczesność, politpoprawność, parytety i inne takie różne. Wszyscy chcą mieć poczucie, że uczestniczą w czymś ważnym, więc i metody sterowania krajem też zostały zestrojone z epoką. Krótko mówiąc: lud ludem, ale państwem ktoś musi rządzić. Pisałem zresztą o tym gdzieś w innym wątku tego działu. Za czasów monarchii ciągłość państwa zapewniała dynastia, teraz od tego są panowie oficerowie, których nikt w żadnych wyborach nie wybiera, a którzy legitymizację faktycznej władzy dostali jeszcze w końcówce lat 80-tych od gości takich jak Władimir Kriuczkow czy Daniel Fried, nota bene twórców i architektów obecnego "porządku demokratycznego" naszego kraju.
36 2021-03-02 21:45:58 Ostatnio edytowany przez authority (2021-03-02 21:47:32)
No i się stało po gonciarzu przyszła kolej na Dominika Bosa którego kanał nazywał się kiedyś a więc. Fajny młody inteligentny człowiek. Od pewnego czasu skupił się na live-ach.
później tvp nakręciła o nim kilka minut zmontowanych kawałków manipulując materiałem.
Dal odpowiedź
Teraz już nie robi nowych materiałów
W live poza YouTube tylko powiedział że my fani możemy próbować się domyślać co się stało
i że on powie w niedalekiej przyszłości o tym, bo teraz lepiej nie. Niespodziewanie materiał dostał 1,3 mln wyświetleń.