Jak czas temu zaczęłam spotykać się z facetem poznanym na tinderze. Byliśmy na 5 spotkaniach. Mam 30 lat on 36. Jest tylko kwestia, że mam dziecko i po prostu nie wiem w jaki sposób mu powiedzieć. Dziecko dwa tyg było u moich rodziców, teraz prawie miesiac będzie u swojego ojca, wiec jakby mam czas na spotkania, w innym wypadku przy propozycji spotkania bym powiedziała, że musze załatwić opiekę. Trochę dziwne jest dla mnie między opowieściami o pracy, a filmem wypalić nagle, wiesz mam dziecko. Druga sprawa jest taka, że wiem, że on jest rozwiedziony, a mi o tym też nie powiedział
Jak czas temu zaczęłam spotykać się z facetem poznanym na tinderze. Byliśmy na 5 spotkaniach. Mam 30 lat on 36. Jest tylko kwestia, że mam dziecko i po prostu nie wiem w jaki sposób mu powiedzieć. Dziecko dwa tyg było u moich rodziców, teraz prawie miesiac będzie u swojego ojca, wiec jakby mam czas na spotkania, w innym wypadku przy propozycji spotkania bym powiedziała, że musze załatwić opiekę. Trochę dziwne jest dla mnie między opowieściami o pracy, a filmem wypalić nagle, wiesz mam dziecko. Druga sprawa jest taka, że wiem, że on jest rozwiedziony, a mi o tym też nie powiedział
Jednym słowem oboje macie drugiemu coś ważnego do powiedzenia i to jest chyba właściwy moment, aby odbyć taką rozmowę. Twoje dziecko jest częścią Ciebie i potencjalny partner musi o tym wiedzieć, by mógł zdecydować czy chce wiązać się nie tylko z Tobą, ale także z tym małym człowiekiem, bo on siłą rzeczy będzie w Waszym życiu obecny. W sumie szkoda, że nie wpisałaś tej informacji do swojego profilu, miałabyś jasność, że jest tego świadomy i teraz nie wycofa się, przynajmniej z tego powodu.
Pytasz w jaki sposób masz to zrobić. Moim zdaniem jak najbardziej naturalnie, nie robiąc z tego ani sensacji, ani też swojej 'wady'.
Spotykamy się, rozmawiamy, oglądamy filmy, jest lato i moje dziecko, które najpierw było u mych rodziców, teraz jest ze swym ojcem, dlatego przeoczyłam to, że o nim nie wiesz.
Poza tym, wiem, że jesteś rozwiedziony a tego mi nie powiedziałeś. Jak mogłeś nie poinformować mnie o tak ważnej sprawie?
Podobno na portalach randkowych jest taka możliwość,
że się zaznacza, ale na tinderze jest tylko opis, więc nie wiem jak miałabym to opisać
Podobno na portalach randkowych jest taka możliwość,
że się zaznacza, ale na tinderze jest tylko opis, więc nie wiem jak miałabym to opisać
Zupełnie zwyczajnie. Jest mnóstwo sposobów, aby tę informację wpleść w swój opis, na przykład zgodnie z prawdą zaznaczając, że jesteście w dwupaku albo że lubisz spędzać czas ze swoją córeczką/synkiem, oczywiście jeśli rzeczywiście lubisz. Twoje dziecko po prostu jest, jesteś za nie odpowiedzialna, jest ważną częścią Twojego życia, dlatego to właśnie robienie z tego tajemnicy może wprowadzić aurę niepokoju.
6 2020-08-05 00:03:18 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-08-05 00:40:30)
Napisałam mu to, bo temat nawiązywał, on napisał, że jest rozwiedziony, więc już wyjaśnione. Widzimy się w czwartek. Uznałam, że to dobry moment
------------
Spotykamy się, rozmawiamy, oglądamy filmy, jest lato i moje dziecko, które najpierw było u mych rodziców, teraz jest ze swym ojcem, dlatego przeoczyłam to, że o nim nie wiesz.
Poza tym, wiem, że jesteś rozwiedziony a tego mi nie powiedziałeś. Jak mogłeś nie poinformować mnie o tak ważnej sprawie?
Nie przeoczyłam, ale to tylko taka znajomość z tindera, więc tak na luzie, ale skoro spotkań więcej i widze, że facet zainteresowany, to powiedziałam
-------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim – łamiesz w ten sposób regulamin. Jeśli chcesz coś do swojej wypowiedzi dopisać, użyj funkcji "edytuj", która znajduje się po prawej stronie każdego z Twoich postów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka