Kłótnia z najlepszym przyjacielem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Kłótnia z najlepszym przyjacielem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Paulina856 (2019-09-20 09:02:03)

Temat: Kłótnia z najlepszym przyjacielem

Hej, mam taki problem że pokłóciłam się z przyjacielem. Przed kłótnią byliśmy nierozłączni, owszem kłóciliśmy się bo zazwyczaj on przeginał z natury jest osobą która lubi "dowalić', zawsze pierwsza ja się odzywałam pierwsza mimo jego winy, on obracał to zawsze w moją winę.3 dni temu dostałam mandat i napisalam do niego o tym , byłam wkurzona a jednocześnie smutna, mam depresje z powodu śmiertelnej choroby , toksycznych rodziców i choroby siostry, wszystko wydarzyło się w tym roku - to bardzo pechowy rok dla mnie. Miałam nadzieję że mnie pocieszy i wysłucha a on powiedział że ciągle się nad sobą użalam i nie będę psuć mu dobrego humoru , bardzo mnie to zabolało wtedy wyzwalam go i napisałam że to pora by znalazł sobie przyjaciół bez problemów- on na to że jak dla niego nie ma problemu, napisał bym do niego nie pisała poblokowal mnie na każdej aplikacji a ja nie mam pojęcia co zrobić, bardzo go kocham, wiem że on też , znamy się 4 lata , nie wiem czy się odzywać czy nie jak tak to kiedy i w jaki sposób. Nie wytrzymuje bez niego. Nie mam nikogo poza nim a bardzo go potrzebuje w tym momencie. Dodam że jesteśmy osobami które mają problem z okazywaniem miłych emocji ☹️. Proszę o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłótnia z najlepszym przyjacielem
Paulina856 napisał/a:

Hej, mam taki problem że pokłóciłam się z przyjacielem. Przed kłótnią byliśmy nierozłączni, owszem kłóciliśmy się bo zazwyczaj on przeginał z natury jest osobą która lubi "dowalić', zawsze pierwsza ja się odzywałam pierwsza mimo jego winy, on obracał to zawsze w moją winę.3 dni temu dostałam mandat i napisalam do niego o tym , byłam wkurzona a jednocześnie smutna, mam depresje z powodu śmiertelnej choroby , toksycznych rodziców i choroby siostry, wszystko wydarzyło się w tym roku - to bardzo pechowy rok dla mnie. Miałam nadzieję że mnie pocieszy i wysłucha a on powiedział że ciągle się nad sobą użalam i nie będę psuć mu dobrego humoru , bardzo mnie to zabolało wtedy wyzwalam go i napisałam że to pora by znalazł sobie przyjaciół bez problemów- on na to że jak dla niego nie ma problemu, napisał bym do niego nie pisała poblokowal mnie na każdej aplikacji a ja nie mam pojęcia co zrobić, bardzo go kocham, wiem że on też , znamy się 4 lata , nie wiem czy się odzywać czy nie jak tak to kiedy i w jaki sposób. Nie wytrzymuje bez niego. Nie mam nikogo poza nim a bardzo go potrzebuje w tym momencie. Dodam że jesteśmy osobami które mają problem z okazywaniem miłych emocji ☹️. Proszę o pomoc

Wygląda trochę na to, że Twój ''przyjaciel'' ma już dość Twoich problemów... i Twojego towarzystwa.
Przykre, ale chyba nic nie możesz zrobić.

3

Wiem na pewno że nie ma mnie dość, wydaje mi się też że poprostu moje problemy go przerastają może nie radzi sobie z faktem że umrę

4

Paulina856 napisał/a:

Wiem na pewno że nie ma mnie dość, wydaje mi się też że poprostu moje problemy go przerastają może nie radzi sobie z faktem że umrę

Chorujesz na coś poza depresją?

5

Tak, mam guz na mózgu

6

Paulina856 napisał/a:

Tak, mam guz na mózgu

Przykro mi. Co mówią lekarze?

7

8 lat życia, on się załamała gdy dowiedział się o tym, dlatego nie wiem co zrobić w tej sytuacji

Mieliśmy nawet razem zamieszkać od przyszłego miesiąca

8

Paulina856 napisał/a:

8 lat życia, on się załamała gdy dowiedział się o tym, dlatego nie wiem co zrobić w tej sytuacji

Mieliśmy nawet razem zamieszkać od przyszłego miesiąca

A nie da rady usunąć tego guza? Konsultowałaś z innymi lekarzami?

Cóż, myślę, że dobrze by było poszukać grupy wsparcia dla Ciebie, żebyś pomogła pogadać z ludźmi, którzy mają podobne problemy.

9

Po pierwsze idź do psychologa. Twoje problemy, to nie jest coś, z czym człowiek może sobie poradzić sam.
Po drugie, jeśli masz zaproponowane jakieś leczenie - to je zastosuj. Mam pacjentów, którzy żyją mimo, że już nie powinno być ich na świecie. Więc jeśli masz jakikolwiek cień szansy - wykorzystaj ją.

Twój przyjaciel jest zwyczajnie zmęczony, być może przerasta go Twoja sytuacja i nie daje sobie z nią rady. On, tak jak Ty, chce spędzić czas doświadczając także dobrych rzeczy, żeby "naładować akumulatory".

10

Czyli co powinnam zrobić w stosunku do niego,   bardzo źle mi gdy nie mam z nim kontaktu

11

poczekać kilka dni, aż emocje opadną i odezwać się.
W końcu nie jest to ktoś przypadkowy, skoro znacie się 4 lata i prawie zamieszkaliście razem.

Najlepiej gdybyście oboje przemyśleli sytuację - Ty swoje reakcje, na ile są one spowodowane chorobą, sytuacją życiową, na ile mogą być męczące dla otoczenia, no i on... blokowanie? dziecinada, jeśli przyjaźń mu ciąży, to powinien porozmawiać z tobą nawet jeśli miałoby to oznaczać rozstanie, wypadałoby zakończyć tę wieloletnią przyjaźń z klasą lub dogadać się smile

12 Ostatnio edytowany przez madoja (2019-09-21 12:28:09)

Ale to jest Twój przyjaciel-kumpel czy Twój facet? W końcu z kumplem nie planuje się mieszkać, chyba że jako współlokatorzy, a do tego piszesz że go kochasz. To Twój facet?

I wybacz, ale wydaje mi się że coś kręcisz. 8-letnie rokowanie przy guzie mózgu?
Przy bardzo  dobrej radio i chemioterapii rokowania ponad 5-letnie są u ok. 1-2 % chorych.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Kłótnia z najlepszym przyjacielem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024