Hej, mam taki problem że pokłóciłam się z przyjacielem. Przed kłótnią byliśmy nierozłączni, owszem kłóciliśmy się bo zazwyczaj on przeginał z natury jest osobą która lubi "dowalić', zawsze pierwsza ja się odzywałam pierwsza mimo jego winy, on obracał to zawsze w moją winę.3 dni temu dostałam mandat i napisalam do niego o tym , byłam wkurzona a jednocześnie smutna, mam depresje z powodu śmiertelnej choroby , toksycznych rodziców i choroby siostry, wszystko wydarzyło się w tym roku - to bardzo pechowy rok dla mnie. Miałam nadzieję że mnie pocieszy i wysłucha a on powiedział że ciągle się nad sobą użalam i nie będę psuć mu dobrego humoru , bardzo mnie to zabolało wtedy wyzwalam go i napisałam że to pora by znalazł sobie przyjaciół bez problemów- on na to że jak dla niego nie ma problemu, napisał bym do niego nie pisała poblokowal mnie na każdej aplikacji a ja nie mam pojęcia co zrobić, bardzo go kocham, wiem że on też , znamy się 4 lata , nie wiem czy się odzywać czy nie jak tak to kiedy i w jaki sposób. Nie wytrzymuje bez niego. Nie mam nikogo poza nim a bardzo go potrzebuje w tym momencie. Dodam że jesteśmy osobami które mają problem z okazywaniem miłych emocji ☹️. Proszę o pomoc
1 2019-09-20 08:50:11 Ostatnio edytowany przez Paulina856 (2019-09-20 09:02:03)
Hej, mam taki problem że pokłóciłam się z przyjacielem. Przed kłótnią byliśmy nierozłączni, owszem kłóciliśmy się bo zazwyczaj on przeginał z natury jest osobą która lubi "dowalić', zawsze pierwsza ja się odzywałam pierwsza mimo jego winy, on obracał to zawsze w moją winę.3 dni temu dostałam mandat i napisalam do niego o tym , byłam wkurzona a jednocześnie smutna, mam depresje z powodu śmiertelnej choroby , toksycznych rodziców i choroby siostry, wszystko wydarzyło się w tym roku - to bardzo pechowy rok dla mnie. Miałam nadzieję że mnie pocieszy i wysłucha a on powiedział że ciągle się nad sobą użalam i nie będę psuć mu dobrego humoru , bardzo mnie to zabolało wtedy wyzwalam go i napisałam że to pora by znalazł sobie przyjaciół bez problemów- on na to że jak dla niego nie ma problemu, napisał bym do niego nie pisała poblokowal mnie na każdej aplikacji a ja nie mam pojęcia co zrobić, bardzo go kocham, wiem że on też , znamy się 4 lata , nie wiem czy się odzywać czy nie jak tak to kiedy i w jaki sposób. Nie wytrzymuje bez niego. Nie mam nikogo poza nim a bardzo go potrzebuje w tym momencie. Dodam że jesteśmy osobami które mają problem z okazywaniem miłych emocji ☹️. Proszę o pomoc
Wygląda trochę na to, że Twój ''przyjaciel'' ma już dość Twoich problemów... i Twojego towarzystwa.
Przykre, ale chyba nic nie możesz zrobić.
Wiem na pewno że nie ma mnie dość, wydaje mi się też że poprostu moje problemy go przerastają może nie radzi sobie z faktem że umrę
Wiem na pewno że nie ma mnie dość, wydaje mi się też że poprostu moje problemy go przerastają może nie radzi sobie z faktem że umrę
Chorujesz na coś poza depresją?
Tak, mam guz na mózgu
Tak, mam guz na mózgu
Przykro mi. Co mówią lekarze?
8 lat życia, on się załamała gdy dowiedział się o tym, dlatego nie wiem co zrobić w tej sytuacji
Mieliśmy nawet razem zamieszkać od przyszłego miesiąca
8 lat życia, on się załamała gdy dowiedział się o tym, dlatego nie wiem co zrobić w tej sytuacji
Mieliśmy nawet razem zamieszkać od przyszłego miesiąca
A nie da rady usunąć tego guza? Konsultowałaś z innymi lekarzami?
Cóż, myślę, że dobrze by było poszukać grupy wsparcia dla Ciebie, żebyś pomogła pogadać z ludźmi, którzy mają podobne problemy.
Po pierwsze idź do psychologa. Twoje problemy, to nie jest coś, z czym człowiek może sobie poradzić sam.
Po drugie, jeśli masz zaproponowane jakieś leczenie - to je zastosuj. Mam pacjentów, którzy żyją mimo, że już nie powinno być ich na świecie. Więc jeśli masz jakikolwiek cień szansy - wykorzystaj ją.
Twój przyjaciel jest zwyczajnie zmęczony, być może przerasta go Twoja sytuacja i nie daje sobie z nią rady. On, tak jak Ty, chce spędzić czas doświadczając także dobrych rzeczy, żeby "naładować akumulatory".
Czyli co powinnam zrobić w stosunku do niego, bardzo źle mi gdy nie mam z nim kontaktu
poczekać kilka dni, aż emocje opadną i odezwać się.
W końcu nie jest to ktoś przypadkowy, skoro znacie się 4 lata i prawie zamieszkaliście razem.
Najlepiej gdybyście oboje przemyśleli sytuację - Ty swoje reakcje, na ile są one spowodowane chorobą, sytuacją życiową, na ile mogą być męczące dla otoczenia, no i on... blokowanie? dziecinada, jeśli przyjaźń mu ciąży, to powinien porozmawiać z tobą nawet jeśli miałoby to oznaczać rozstanie, wypadałoby zakończyć tę wieloletnią przyjaźń z klasą lub dogadać się
12 2019-09-21 12:27:49 Ostatnio edytowany przez madoja (2019-09-21 12:28:09)
Ale to jest Twój przyjaciel-kumpel czy Twój facet? W końcu z kumplem nie planuje się mieszkać, chyba że jako współlokatorzy, a do tego piszesz że go kochasz. To Twój facet?
I wybacz, ale wydaje mi się że coś kręcisz. 8-letnie rokowanie przy guzie mózgu?
Przy bardzo dobrej radio i chemioterapii rokowania ponad 5-letnie są u ok. 1-2 % chorych.