Dzień dobry, to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym poznać Wasze stanowisko w problemie, który od pewnego czasu mocno siedzi mi w głowie. Może jestem przewrażliwiony.
Moja partnerka, z którą jestem w relacji od kilku miesięcy, niemal od zawsze ma przyjaciela geja. Znają się z jednego miasta, razem chodzili do szkoły itd. Ich znajomość jest stała.
Jej przyjaciel jest w stu procentach gejem, dość zniewieściały, zasadniczo nie ukrywa swojej orientacji, potrafi chodzić z pomalowanymi paznokciami itp. Poznałem go, generalnie jest w porządku, nie mam żadnych zastrzeżeń co do charakteru ich znajomości, rodzaju i nie ma żadnych podejrzeń o jakieś ukryte dno, zapędy bi z jego strony itp.
Moja partnerka i on na stałe zamieszkują w innych miastach, regularnie odwiedzają się, na dniach pojawił się pomysł, aby odwiedził ją na dłuższy czas (ok. 4 dni, oboje pracują zdalnie). Jego wizyta będzie wiązała się ze spaniem u mojej partnerki. Rzecz w tym, że mieszka w kawalerce, ma jedno łóżko i moja partnerka oznajmiła mi, że pewnie będą spać w jednym łóżku. Tak wyglądały też wcześniejsze jego przyjazdy - zanim ja pojawiłem się w jej życiu.
Generalnie, pomysł mi w ogóle nie odpowiada, oznajmiłem jej, że nie pasuje mi, by - bez względu na jego orientację seksualną - jakikolwiek inny facet spał z nią w jednym łóżku, nawet pod osobnymi kołdrami. Jednocześnie mocno zasugerowałem, by ogarnęła jakiś materac, bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Poza tym, wszystko między nami się układa znakomicie, relacja rozwija się nad wyraz prawidłowo, nie ma póki co innych sytuacji, które podawałyby w wątpliwość dalszy sens budowania związku. Obawiam się jedynie, że tolerowanie przeze mnie takich sytuacji mocno zaburzy moją osobę w jej oczach, a z drugiej strony, nie chcę wychodzić na jakiegoś zaborczego gościa, co zacznie się czepiać o to, jak wyglądało dotychczas jej życie. Uważam również, że powinna uszanować moją wolę i to, że za grosz nie będę czuł się komfortowo w takiej sytuacji. Między nami są 4 lata różnicy, ja mam 31, ona 27 lat.
Jakie jest Wasze zdanie?