Prezes osobiście interweniował.
To tyle.
Śmieszne, tyle zamieszania o 180 krów, gdy codziennie zarzyna się całe tysiące krów w rzeźniach do konsumpcji.
3 2019-05-30 13:20:14 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2019-05-30 13:20:32)
To tyle.
Czyżby tak samo jak interweniowała i pomagała pani Beatka Szydło w zalanych schronisku?
Myślałam, że chodzi o stado krów. Jak widać dla niektórych krowy to taż polityka.
5 2019-05-31 18:10:39 Ostatnio edytowany przez Dagmara45 (2019-05-31 18:12:35)
Może i ja kupię ze dwa konie. Puszczę gdzieś na działkach, niech się rozmnażają. Jak ich będzie dużo to też zrobi się wielka akcja ratowania wolno żyjących koni.
Kto się dorzuci na zakup koni?
Mogą być stare już zasłużone, takie przeznaczone za rzeź. Byle mogły się jeszcze rozmnażać, bo jednego czy dwa zabiją po cichu, a jak będzie ich dużo to już będzie problem narodowy lub międzynarodowy.
Zdziczałe konie to wielka atrakcja na piaszczystych wyspach w USA. Może i u nas się sprawdzi.
6 2019-06-01 10:21:47 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-06-01 10:22:21)
Czy przypadkiem te krowy nie były porzucone przez właściciela? Po powodzi z 1997? Może mi się wydaje... ale jak już się tak wałęsają 20 lat to dziwne, że nagle ktoś się ocknął.
Teraz to takie porzucanie się nie uda. Nie żyjemy już w latach 90-tych.
Czy przypadkiem te krowy nie były porzucone przez właściciela? Po powodzi z 1997? Może mi się wydaje... ale jak już się tak wałęsają 20 lat to dziwne, że nagle ktoś się ocknął.
Teraz to takie porzucanie się nie uda. Nie żyjemy już w latach 90-tych.
Nie sądzę żeby było tak jak myślisz. W TV pokazywali braci właścicieli, faceci kochają swoje krówki i wcale nie chcą ich oddać. Tacy typowi miłośnicy zwierząt.
8 2019-06-01 19:50:19 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-06-01 19:52:06)
Myślałam, że chodzi o stado krów. Jak widać dla niektórych krowy to taż polityka.
Stado bezpańskich krów jest faktem.
Do własnych wniosków doszłaś błyskawicznie, Gratuluję. Bez odrobiny sarkazmu, Dagmaro.
Bo podzielam Twoje zdanie.
Nie bardzo rozumiem te gratulacje. Czyżbyś miał jakieś problemy ze swoimi wnioskami?
Nie bardzo rozumiem te gratulacje. Czyżbyś miał jakieś problemy ze swoimi wnioskami?
Wybacz, niepotrzebnie zastrzegłem brak sarkazmu.
To nie była ironia. Zgładzam się z tym, co mówisz.
niepotrzebnie zastrzegłem brak sarkazmu.
Nie chodzi o sarkazm ale o zdziwienie nad szybkością wniosków.
Człowiek jest istotą myślącą bez względu na płeć.
A wnioskowanie jest chyba jednym z elementów myślenia, nie widzę wiec powodów do szczególnych zachwytów.
Excop napisał/a:niepotrzebnie zastrzegłem brak sarkazmu.
Nie chodzi o sarkazm ale o zdziwienie nad szybkością wniosków.
Człowiek jest istotą myślącą bez względu na płeć.
A wnioskowanie jest chyba jednym z elementów myślenia, nie widzę wiec powodów do szczególnych zachwytów.
Czyżbym wyszedł na szowinistyczną męską świnię?
Przepraszam za off top.
13 2019-06-08 18:29:39 Ostatnio edytowany przez Dagmara45 (2019-06-08 19:06:07)
Czyżbym wyszedł na szowinistyczną męską świnię?
Przepraszam za off top.
Przeprosiny to nie dla mnie, a moderatorek. Ale temat krów okazał się tak nieatrakcyjny, że posty nie przeszkadzają w głównym temacie, bo go praktycznie nie ma. A za miesiąc czy dwa i tak już nikt nie będzie o krowach pamiętał i pisał. Jeśli chodzi o męską świnię to nie znam takich ludzi. Męska świnia to chyba knur, ale to nie ma nic do rzeczy. Owszem ludzie zachowują się czasem po świńsku, ale to nie zależy od płci, tylko od zachowania. A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
Excop napisał/a:Czyżbym wyszedł na szowinistyczną męską świnię?
Przepraszam za off top.Przeprosiny to nie dla mnie, a moderatorek. Ale temat krów okazał się tak nieatrakcyjny, że posty nie przeszkadzają w głównym temacie, bo go praktycznie nie ma. A za miesiąc czy dwa i tak już nikt nie będzie o krowach pamiętał i pisał. Jeśli chodzi o męską świnię to nie znam takich ludzi. Męska świnia to chyba knur, ale to nie ma nic do rzeczy. Owszem ludzie zachowują się czasem po świńsku, ale to nie zależy od płci, tylko od zachowania. A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
Wybacz, ale agresję nie w moją stronę, tylko do władz samorządowych, starosty i wojewody właściwego winnaś kierować. Bo pan Mateusz zbyt zajęty jest natenczas, gdyby cóś.
Szyszko stracił stołek nie bez powodu. I nie o meritum mi chodzi. Stado dzikich krów jest. Przez trzy i pół roku nikt o tym nie wiedział? Wredne media nagłośniły sprawę. Te, "nie nasze", oczywiście.
Excop, nie wiem czemu używasz mocnych słów. Ja nie czuję do nikogo w tej sprawie agresji. Media też nie dzielę na moje i nie moje. Raczej na te obiektywne i nie, ale tych obiektywnych to już chyba nie ma.
Excop, nie wiem czemu używasz mocnych słów. Ja nie czuję do nikogo w tej sprawie agresji. Media też nie dzielę na moje i nie moje. Raczej na te obiektywne i nie, ale tych obiektywnych to już chyba nie ma.
Wybacz, że się uniosłem, ale ekolodzy akurat w tym wypadku, winy nie ponoszą. W kwestii przyjęcia wiedzy o bezpańskim bydle przynajmniej.
Co do stacji telewizyjnych, żadna nie jest obiektywna.
Sondaże służą do pokazania, która z nich jest "najbardziej obiektywna". Że to masło maślane?
Nikt na to i tak uwagi nie zwróci.
m, ale ekolodzy akurat w tym wypadku, winy nie ponoszą. W kwestii przyjęcia wiedzy o bezpańskim bydle przynajmniej.
Co do stacji telewizyjnych, żadna nie jest obiektywna.
Sondaże służą do pokazania, która z nich jest "najbardziej obiektywna". Że to masło maślane?
Nikt na to i tak uwagi nie zwróci.
Nie wiem skąd wziąłeś winę ekologów. Winni są bracia właściciele krów. Może jeszcze ci co uchwalili że krowa bez kolczyka nie ma prawa się urodzić. Trzeba to krowom powiedzieć, że ich nie ma.
A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
Chyba stąd to wziąłem. Reszta komentarzy, interwencji i decyzji, idealnie pasuje do tego fragmentu.
Dagmara45 napisał/a:A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
Chyba stąd to wziąłem. Reszta komentarzy, interwencji i decyzji, idealnie pasuje do tego fragmentu.
Jacy użytkownicy, takie forum i jego tematy
20 2019-06-10 09:17:14 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-06-10 09:58:11)
Excop napisał/a:Dagmara45 napisał/a:A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
Jacy użytkownicy, takie forum i jego tematy
Jeśli przeciwko mnie, m. in. to było, rozumiem.
Jeśli przeciw Dagmarze, również jestem w stanie zrozumieć.
Prószę rozwinąć i uzasadnić. Najlepiej w innym wątku, bo tu, off top będzie za chwilę. Forum, jakie powinno być i jego użytkownicy poglądy prezentować, ma miejsce na to. Wystarczy Regulamin przeczytać uważnie.
W każdym razie, do dyskusji nic nie wniosło, Twoje odezwanie się.
To tyle.
Stado uratowane. Właściciel przekazał je animalsom. Pójdą do rezerwatu, będą skubać trawę co umożliwi życie ptakom.
Prezes tylko obiecywał przed wyborami, nie zrobił nic.
Minister miał zamiar po kryjomu dokonać kaźni na stadzie.
Dagmara45 napisał/a:A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
off top pojawił się w powyższym komentarzu a moje stwierdzenie nie jest przeciwko nikomu, nie bardziej niż twoje
Excop napisał/a:Dagmara45 napisał/a:A w sprawie krów najbardziej drażni mnie fakt, że wszelkim obrońcom zwierząt najczęściej chodzi o pieniądze lub popularność, a najmniej o same zwierzęta.
off top pojawił się w powyższym komentarzu a moje stwierdzenie nie jest przeciwko nikomu, nie bardziej niż twoje
I na tym, dyskusję między nami zakończmy. Do widzenia.