dzień mężczyzny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: dzień mężczyzny

Witam, zdarza wam się kupować prezenty swoim mężczyznom 10 marca? Jeżeli tak to jakie?
Wczoraj widziałam w teletorium takie fajne etui na telefon ze Star Wars, mój chłopak jest wielkim fanem, więc pewnie mu coś takiego kupię tongue
A może w ogóle nie uznajecie tego święta (wiem że ludzie różnie do tego podchodzą)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dzień mężczyzny

My nie obchodzimy, a na dzień kobiet dostaję kwiatka, tzn do tej pory dostawałam bo przypominałam o tym,  na zasadzie, wiesz, jak do mnie przyjdziesz, to pamiętaj, ze moja mama też jest kobietą wink
Zobaczymy jak będzie w tym, roku, jak już razem mieszkamy.

3 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-20 10:43:15)

Mój jest strasznym łasuchem, a znalazłam na spam  taki fajny zestaw czekoladki plus whisky zapakowane w skrzynkę i chyba coś takiego mu zamówię. On zawsze pamięta, żeby mi dać coś porządnego na dzień kobiet, więc wypadałoby się zrewanżować smile

4

offkaa napisał/a:

Witam, zdarza wam się kupować prezenty swoim mężczyznom 10 marca? Jeżeli tak to jakie?
Wczoraj widziałam w teletorium takie fajne etui na telefon ze Star Wars, mój chłopak jest wielkim fanem, więc pewnie mu coś takiego kupię tongue
A może w ogóle nie uznajecie tego święta (wiem że ludzie różnie do tego podchodzą)

Nie,mnie się nie zdarza smile
My,z córką kupujemy naszemu mężczyźnie na dzień chłopaka smile

5

30 Wrzesień

6

X77 napisał/a:

30 Wrzesień

września jak już smile wrzesień jest jeden, a nie 30.

30 września jest dzień chłopaka, 10 marca dzień mężczyzny smile

7

Skąd ta informacja, że 10 marca? Ja wiem o listopadzie - 19.11.

8

gojka102 napisał/a:

Nie,mnie się nie zdarza smile
My,z córką kupujemy naszemu mężczyźnie na dzień chłopaka smile

Ja również, a wynika to z faktu, że 10 marca wydaje mi się mocno naciągany - tak jakby wypadało się zrekompensować za Dzień Kobiet.

CatLady napisał/a:

Co roku się o tym mówi wink, za to o 19 listopada słyszę chyba po raz pierwszy.

9

Olinka napisał/a:
CatLady napisał/a:

Co roku się o tym mówi wink, za to o 19 listopada słyszę chyba po raz pierwszy.

Może w UK obchodzi się 19 listopada.

Cała akcja jest - tzw. movember czyli moustache + november, gdzie mężczyźni zapuszczają wąsa w celu podnoszenia świadomości na temat męskiego zdrowia.

10

Taaak, dziękujemy za życzenia! big_smile

11

30. września, czyli Dzień Chłopaka, zawsze kojarzył mi się z tym, że dziewczyna daje prezent chłopakowi (wiadomo jaki najlepszy big_smile ), ewentualnie żona mężowi. Co ma zrobić facet, który nie jest w związku? Myślę, że właśnie o to chodziło rozróżniając te święta.

Burzowy napisał/a:

Taaak, dziękujemy za życzenia! big_smile

W ogóle fajnie, że ktoś o nas pamięta big_smile

12

A tam. W dobrym związku dzień mężczyzny jest codziennie w połączeniu z dniem kobiet wink Sztuczne te święta i nic nie wnoszą.

13

Lady Loka napisał/a:
X77 napisał/a:

30 Wrzesień

września jak już smile wrzesień jest jeden, a nie 30.

30 września jest dzień chłopaka, 10 marca dzień mężczyzny smile

Skoro 8 marca jest dniem kobiet, to w takim razie kiedy "dzień dziewczyny"?

I to jest najlepszy dowód na to, że za ustalanie specjalnych dni w kalendarzu świeckim biorą się ludzie zupełnie nieogarnięci.

30 Września znacznie wcześniej był dniem obchodzonym przez wszystkie osoby płci męskiej niż 10 Marca więc prawidłowo właśnie TEN dzień powinien i musi się nazywać Dniem Mężczyzn a nie jakimś "dniem chłopaka".

14

a tam! Wielkie mi święto...
Na gofry z bitą śmietaną pójdziemy i kawę.

15

Eh i kolejny raz dyskryminowani wink.

16

Burzowy napisał/a:

Eh i kolejny raz dyskryminowani wink.

Witamy w matriarchacie wink

17

Ojejku, jakie smutasy ;-)

Spóźnione, ale pełne serdeczności życznia składam Wam Panowie z okazji Dnia Mężczyzny!!!

18

W krainie ślepców... więc dziękuję.

Ale nie liczcie na te wszystkie prezenty za rok neutral|||||.

19

U nas głównie obchodzi się dzień chłopaka ze wrześniu. Ciekawe czemu....xD
I dlaczego też nie kwiatka kupić?

I to co mnie jeszcze ciekawi to dlaczego kobietom życzy się normalnych rzeczy a facetom najczęściej seksu? Jak przeglądałam życzenia na internecie, to dla pań kwiaty, a dla panów gołe lub pół gołe panie...;)

20

Burzowy napisał/a:

Ale nie liczcie na te wszystkie prezenty za rok neutral|||||.

Oho, od razu foch

I tak dla mnie nie starczyło gąbeczek, więc za rok sama sobie kupię w kolorze, jaki mi się spodoba :-P

21

MagdaLena1111 napisał/a:

Oho, od razu foch

I tak dla mnie nie starczyło gąbeczek, więc za rok sama sobie kupię w kolorze, jaki mi się spodoba :-P

Już minął!

Ejjj, dla Ciebie miałem specjalną gąbkę - szafirowo-łososiową-ecru(?). Tylko nie chciałem by pozostałe Panie zazdrościły. A poza tym wg moich kalkulacji tych zwykłych też starczyło, o czym nawet wspominałem tongue.

Nie_samica napisał/a:

I to co mnie jeszcze ciekawi to dlaczego kobietom życzy się normalnych rzeczy a facetom najczęściej seksu?

Bo Panie zazwyczaj nie lubią tak bezpośrednio, może dlatego. Może być i kwiatek, aczkolwiek ja raczej dawałem upominki, które wnosiły nieco więcej, a najlepsze co dostałem na dzień faceta to kolorowe skarpetki od koleżanek.

22

Burzowy napisał/a:

Bo Panie zazwyczaj nie lubią tak bezpośrednio, może dlatego. Może być i kwiatek, aczkolwiek ja raczej dawałem upominki, które wnosiły nieco więcej, a najlepsze co dostałem na dzień faceta to kolorowe skarpetki od koleżanek.

A może dlatego, że nie są tak prymitywne wink I seks to dla nich coś więcej niż czynność fizjologiczna i łączy się z miłości, seks bez niej jest dla większości kobiet po prostu obrzydliwy.

23 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-14 01:05:03)

No to muszą naprawdę dużo tego uczucia mieć, bo przeciętna kobieta dziś ma seksu dużo więcej niż przeciętny mężczyzna. Do tego jej ciało jest skonstruowane tak, że nawet bez uczucia odczuwa bodźce o wiele mocniej niż facet, a także zwyczajnie może więcej. No i z wiekiem im chuć nie maleje, a nawet na pewnym etapie rośnie. No i te liczne prostytutki, nie wiedziałem, że one uczucie sprzedają. A powszechne wykorzystywanie drugiego faceta jako odcięcie pępowiny od pierwszego? To też jest z uczucia big_smile?

Czy to działa tak, że seks to tylko z uczuciem, ale jak był seks bez uczucia, to się nie liczy big_smile? Bo tak często słyszę, dlatego też często mówią "miałam tylko trzech". Proszę wytłumacz, bo nie rozumiem smile))))))).

24

Zanim się zanadto nie rozpędzicie, pozwolę sobie zwrócić uwagę, że choć wątek ma relatywnie luźny charakter, to jednak nie jest kafejką i wszelkie oboczne tematy, które nawet pośrednio nie są powiązane z głównym zagadnieniem, stanowią naruszający regulamin off top. Zawsze jednak można przenieść się do którejś z kafejek lub założyć oddzielny wątek.
Z pozdrowieniami, Olinka

25

Osobiście  uważam że wystarczy drobnostka,  gest.  Chodzi o fakt dania prezentu a ja po prostu  lubię dawać,  uwielbiam,  jakkolwiek to brzmi  wink
Serio najlepsze  to dawanie prezentu
W ubiegłym  roku kupiłam swojemu kebaba  i dobre  piwo,  był zachwycony hehe  a teraz myślałam  nad doładowaniem do PS a w rezultacie  kupiłam książkę

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024