Witam, zdarza wam się kupować prezenty swoim mężczyznom 10 marca? Jeżeli tak to jakie?
Wczoraj widziałam w teletorium takie fajne etui na telefon ze Star Wars, mój chłopak jest wielkim fanem, więc pewnie mu coś takiego kupię ![]()
A może w ogóle nie uznajecie tego święta (wiem że ludzie różnie do tego podchodzą)
My nie obchodzimy, a na dzień kobiet dostaję kwiatka, tzn do tej pory dostawałam bo przypominałam o tym, na zasadzie, wiesz, jak do mnie przyjdziesz, to pamiętaj, ze moja mama też jest kobietą ![]()
Zobaczymy jak będzie w tym, roku, jak już razem mieszkamy.
3 2018-03-07 13:47:22 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-20 10:43:15)
Mój jest strasznym łasuchem, a znalazłam na spam taki fajny zestaw czekoladki plus whisky zapakowane w skrzynkę i chyba coś takiego mu zamówię. On zawsze pamięta, żeby mi dać coś porządnego na dzień kobiet, więc wypadałoby się zrewanżować ![]()
Witam, zdarza wam się kupować prezenty swoim mężczyznom 10 marca? Jeżeli tak to jakie?
Wczoraj widziałam w teletorium takie fajne etui na telefon ze Star Wars, mój chłopak jest wielkim fanem, więc pewnie mu coś takiego kupię
A może w ogóle nie uznajecie tego święta (wiem że ludzie różnie do tego podchodzą)
Nie,mnie się nie zdarza ![]()
My,z córką kupujemy naszemu mężczyźnie na dzień chłopaka ![]()
30 Wrzesień
30 Wrzesień
września jak już
wrzesień jest jeden, a nie 30.
30 września jest dzień chłopaka, 10 marca dzień mężczyzny ![]()
Skąd ta informacja, że 10 marca? Ja wiem o listopadzie - 19.11.
Nie,mnie się nie zdarza
My,z córką kupujemy naszemu mężczyźnie na dzień chłopaka
Ja również, a wynika to z faktu, że 10 marca wydaje mi się mocno naciągany - tak jakby wypadało się zrekompensować za Dzień Kobiet.
Skąd ta informacja, że 10 marca? Ja wiem o listopadzie - 19.11.
Co roku się o tym mówi
, za to o 19 listopada słyszę chyba po raz pierwszy.
CatLady napisał/a:Skąd ta informacja, że 10 marca? Ja wiem o listopadzie - 19.11.
Co roku się o tym mówi
, za to o 19 listopada słyszę chyba po raz pierwszy.
Może w UK obchodzi się 19 listopada.
Cała akcja jest - tzw. movember czyli moustache + november, gdzie mężczyźni zapuszczają wąsa w celu podnoszenia świadomości na temat męskiego zdrowia.
Taaak, dziękujemy za życzenia! ![]()
30. września, czyli Dzień Chłopaka, zawsze kojarzył mi się z tym, że dziewczyna daje prezent chłopakowi (wiadomo jaki najlepszy
), ewentualnie żona mężowi. Co ma zrobić facet, który nie jest w związku? Myślę, że właśnie o to chodziło rozróżniając te święta.
Taaak, dziękujemy za życzenia!
W ogóle fajnie, że ktoś o nas pamięta ![]()
A tam. W dobrym związku dzień mężczyzny jest codziennie w połączeniu z dniem kobiet
Sztuczne te święta i nic nie wnoszą.
X77 napisał/a:30 Wrzesień
września jak już
wrzesień jest jeden, a nie 30.
30 września jest dzień chłopaka, 10 marca dzień mężczyzny
Skoro 8 marca jest dniem kobiet, to w takim razie kiedy "dzień dziewczyny"?
I to jest najlepszy dowód na to, że za ustalanie specjalnych dni w kalendarzu świeckim biorą się ludzie zupełnie nieogarnięci.
30 Września znacznie wcześniej był dniem obchodzonym przez wszystkie osoby płci męskiej niż 10 Marca więc prawidłowo właśnie TEN dzień powinien i musi się nazywać Dniem Mężczyzn a nie jakimś "dniem chłopaka".
a tam! Wielkie mi święto...
Na gofry z bitą śmietaną pójdziemy i kawę.
Eh i kolejny raz dyskryminowani
.
Eh i kolejny raz dyskryminowani
.
Witamy w matriarchacie ![]()
Ojejku, jakie smutasy ;-)
Spóźnione, ale pełne serdeczności życznia składam Wam Panowie z okazji Dnia Mężczyzny!!!
W krainie ślepców... więc dziękuję.
Ale nie liczcie na te wszystkie prezenty za rok
|||||.
U nas głównie obchodzi się dzień chłopaka ze wrześniu. Ciekawe czemu....xD
I dlaczego też nie kwiatka kupić?
I to co mnie jeszcze ciekawi to dlaczego kobietom życzy się normalnych rzeczy a facetom najczęściej seksu? Jak przeglądałam życzenia na internecie, to dla pań kwiaty, a dla panów gołe lub pół gołe panie...;)
Ale nie liczcie na te wszystkie prezenty za rok
|||||.
Oho, od razu foch
I tak dla mnie nie starczyło gąbeczek, więc za rok sama sobie kupię w kolorze, jaki mi się spodoba :-P
Oho, od razu foch
I tak dla mnie nie starczyło gąbeczek, więc za rok sama sobie kupię w kolorze, jaki mi się spodoba :-P
Już minął!
Ejjj, dla Ciebie miałem specjalną gąbkę - szafirowo-łososiową-ecru(?). Tylko nie chciałem by pozostałe Panie zazdrościły. A poza tym wg moich kalkulacji tych zwykłych też starczyło, o czym nawet wspominałem
.
I to co mnie jeszcze ciekawi to dlaczego kobietom życzy się normalnych rzeczy a facetom najczęściej seksu?
Bo Panie zazwyczaj nie lubią tak bezpośrednio, może dlatego. Może być i kwiatek, aczkolwiek ja raczej dawałem upominki, które wnosiły nieco więcej, a najlepsze co dostałem na dzień faceta to kolorowe skarpetki od koleżanek.
Bo Panie zazwyczaj nie lubią tak bezpośrednio, może dlatego. Może być i kwiatek, aczkolwiek ja raczej dawałem upominki, które wnosiły nieco więcej, a najlepsze co dostałem na dzień faceta to kolorowe skarpetki od koleżanek.
A może dlatego, że nie są tak prymitywne
I seks to dla nich coś więcej niż czynność fizjologiczna i łączy się z miłości, seks bez niej jest dla większości kobiet po prostu obrzydliwy.
23 2019-03-14 01:04:38 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-14 01:05:03)
No to muszą naprawdę dużo tego uczucia mieć, bo przeciętna kobieta dziś ma seksu dużo więcej niż przeciętny mężczyzna. Do tego jej ciało jest skonstruowane tak, że nawet bez uczucia odczuwa bodźce o wiele mocniej niż facet, a także zwyczajnie może więcej. No i z wiekiem im chuć nie maleje, a nawet na pewnym etapie rośnie. No i te liczne prostytutki, nie wiedziałem, że one uczucie sprzedają. A powszechne wykorzystywanie drugiego faceta jako odcięcie pępowiny od pierwszego? To też jest z uczucia
?
Czy to działa tak, że seks to tylko z uczuciem, ale jak był seks bez uczucia, to się nie liczy
? Bo tak często słyszę, dlatego też często mówią "miałam tylko trzech". Proszę wytłumacz, bo nie rozumiem
))))))).
Zanim się zanadto nie rozpędzicie, pozwolę sobie zwrócić uwagę, że choć wątek ma relatywnie luźny charakter, to jednak nie jest kafejką i wszelkie oboczne tematy, które nawet pośrednio nie są powiązane z głównym zagadnieniem, stanowią naruszający regulamin off top. Zawsze jednak można przenieść się do którejś z kafejek lub założyć oddzielny wątek.
Z pozdrowieniami, Olinka
Osobiście uważam że wystarczy drobnostka, gest. Chodzi o fakt dania prezentu a ja po prostu lubię dawać, uwielbiam, jakkolwiek to brzmi
Serio najlepsze to dawanie prezentu
W ubiegłym roku kupiłam swojemu kebaba i dobre piwo, był zachwycony hehe a teraz myślałam nad doładowaniem do PS a w rezultacie kupiłam książkę