Co ci daje empatia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co ci daje empatia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez iryd (2017-12-08 14:24:19)

Temat: Co ci daje empatia?

Jak sobie z nią radzisz? W czym ci pomogła? W czym ci zaszkodziła?

Wiem, że takich osób jest wyjątkowo mało (ba chyba nawet takiej nie spotkałem). Trudno żeby te słowa przeczytała taka osoba, ale może się zdarzyć, że ktoś z przeglądających forum dostrzeże w tym zbieżność do siebie. Takie osoby zapraszam do kontaktu. Nie zawsze chcemy pokazywać swoją wrażliwość w tak nietolerancyjnym świecie. Można do mnie wysłać email na adres  iryd małpa onet.pl
Może się znajdzie choć jedna osoba.

PS Będę wdzięczny jeśli osoby, które rozumieją empatia=sympatia do ludzi, nie będą się udzielały w tym temacie. Nie chodzi mi o to by podyskutować co to jest empatia, jest taki wątek obok, ale o wymianę doświadczeń życiowych z tym związanymi. Ci których to dotyczy będą wiedzieli o co chodzi.

PPS Post Gojki wyjaśnia, dlaczego podaje możliwość rozmowy poza forum. Takich agresywnych zachowań i osób jest tu więcej. Nawet nie potrafi kobieta zrozumieć, że jest tu pełno tematów z warunkiem ograniczającym dla odpisujących osób. np: Szukam osób ze Szczecina w wieku 28-34 lata. A jeśli Gojka nie rozróżniasz prośby od zakazu ... ale ty nic nie rozróżniasz. Tak jak tego, że nie nawołuję do pisania do mnie, a tylko proponuję możliwość napisania do mnie, komuś kogo tu prawie nie spodziewam się spotkać. Gojka myślę, że twój przypadek jest nieuleczalny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co ci daje empatia?

To napisze, jak ja to widzę.
Empatia daje lepsze rozumienie innych, lepsze rozumienie, tego co czują.

Empatia absolutnie nie jest rownoznaczna z sympatia do ludzi, bo jesli np. ktos odczuwa zlosc, to i osoba empatyczna odczuwa jego zlosc. Tylko tyle. Empatia to wspolodczuwanie kazdej emocji innej osoby - a emocje mamy rozne.

Moim zdaniem nie ma takiej sytaucji, w ktorej empatia by w czyms przeszkadzala, ale to moje zdanie tylko.

3 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-12-08 12:53:58)

Temat o szerzej pojętej empatii istnieje.Z tej kwestii można utworzyć mnóstwo tematów w stylu:czy twoja empatia jest taka sama w stosunku do bliskich jak i do nielubianych ludzi? Albo:Czy twoja empatia z wiekiem się zmniejsza czy zwiększa?Tudzież:czy ludzi z empatią postrzegasz jako silnych czy słabych?
A do tego to kolejny temat,w którym agitujesz by do Ciebie pisać.To forum publiczne.
I jeszcze teksty kto może w danym temacie się udzielać  a kto nie powinien.
Mam wrażenie,że ustaliłeś,że dzień bez założenia tematu jest stracony.

4

Jaka jest Twoja definicja empatii skoro uważasz, że osób z empatią jest tak niesamowicie mało?

5

Na Netkobietach obowiązują określone zasady, które należy albo zaakceptować, albo poszukać dla siebie innego miejsca w sieci - wspominam o tym, bo odnoszę wrażenie, że niestety masz z tym spory problem.

Powyżej w zasadzie zostało już wyjaśnione dlaczego temat kwalifikuje się do zamknięcia, ale powtórzę:
* równolegle prowadzona jest dyskusja dotycząca empatii, gdzie jak najbardziej można poruszyć także powyższy aspekt zagadnienia;
* biorąc pod uwagę, że jesteśmy forum publicznym, to narzucanie przez autora tematu własnych ograniczeń dotyczących możliwości uczestnictwa w danej dyskusji, w sposób rażący łamie przyjęte zasady;
* rozpoczęte na forum dyskusje powinny być tutaj kontynuowane - z szacunku dla osób biorących w nich udział, jak również biernych czytelników, wyjątek stanowią sytuacje konfliktowe, które nie służą budowaniu przyjemnej atmosfery, a które prosimy rozwiązywać poza widokiem publicznym. 

Biorąc pod uwagę powyższe argumenty, wątek zamykam.
Z pozdrowieniami, Olinka

P.S. Jeśli masz uwagi dotyczące mojej decyzji, zapraszam na maila, bo umieszczanie ich w różnych miejscach forum, niekoniecznie daje mi możliwość merytorycznego odniesienia się do licznie i regularnie stawianych zarzutów, a które mimo wszystko wyraźnie świadczą o braku akceptacji Regulaminu Forum. Przy okazji zaznaczam, że wycieczki osobiste, jak na przykład ta z pierwszego posta, stanowią naruszenie 9 punktu regulaminu, tym bardziej jeśli nie mają żadnego związku z poruszonym tematem.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co ci daje empatia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024